Netwerk selectie Iphone 3G

Netwerk selectie Iphone 3G discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo Ik heb zitten zoeken naar een gelijkaardig topic voor het probleem waar ik mee zit , maar ik vind dit niet Het zit namelijk ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 30 November 2008, 18:19
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 15
Standaard Netwerk selectie Iphone 3G

Hallo

Ik heb zitten zoeken naar een gelijkaardig topic voor het probleem waar ik mee zit , maar ik vind dit niet

Het zit namelijk zo :

Ik heb een Iphone 3G 16gb met een turbosim,
Ik kan bellen , smsen , internet , allemaal .

Maar ik woon op de grens met belgie en zou graag een belgische provider behouden sinds dit automatisch overschakeld. Ik zie niets van aanbieder / netwerken in (Instellingen /netwerk).

Ik heb gezien bij mijn ouders en mijn broer (die een 2G hadden) dat zij de provider wel konden veranderen, maar dat was een 2g dus...

Zouden jullie mij kunnen doorverwijzen/ een antwoord kunnen geven?

Hartelijk dank

Roxn
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 30 November 2008, 18:28
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Als ik het goed begrijp wil je op het Belgische netwerk blijven en niet naar het Nederlandse overschakelen. Moet je dataroaming uitzetten, dat zorgt namelijk voor het overschakelen naar een andere netwerk anders dan het netwerk van de SIM.
  #3  
Oud 30 November 2008, 18:29
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door evmw Bekijk bericht
Als ik het goed begrijp wil je op het Belgische netwerk blijven en niet naar het Nederlandse overschakelen. Moet je dataroaming uitzetten, dat zorgt namelijk voor het overschakelen naar een andere netwerk anders dan het netwerk van de SIM.
Inderdaad,

Maar indien ik nu op een ander netwerk terecht kom , Hoe kan ik hem dan weer op Mobistar zetten?

Ik heb iets gezien van aanbieder erop zetten ofzo...

Ik begrijp het nog niet helemaal goed.
  #4  
Oud 30 November 2008, 19:17
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door evmw Bekijk bericht
....
Moet je dataroaming uitzetten, dat zorgt namelijk voor het overschakelen naar een andere netwerk anders dan het netwerk van de SIM.
Is dit wel zo?
Dataroaming betreft m.i. alleen de mogelijkheid tot internetten/emailen met je iPhone in het buitenland. Dit kun je op je iPhone uitzetten inderdaad, ter voorkoming van (hoge) internetkosten.

Roaming daarentegen gaat m.i. over het gebruik van je iPhone alleen voor het telefoneren.

De tekst (Dataroaming: Instellingen/Algemeen/Netwerk) op de iPhone ondersteunt mij hierin.
Als wat ik zeg klopt, ben je met het uitzetten van dataroaming dus niet van je probleem af van het switchen tussen de verschillende providers -en de bijbehorende hogere belkosten.
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #5  
Oud 30 November 2008, 19:17
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Als jij een Mobistar SIM hebt en dataroaming uitzet kun je niet meer op een ander netwerk komen. Als Mobistar netwerk er op dat moment niet is heb je simpelweg gewoon geen netwerk op dat moment.
  #6  
Oud 30 November 2008, 19:20
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door evmw Bekijk bericht
Als jij een Mobistar SIM hebt en dataroaming uitzet kun je niet meer op een ander netwerk komen. Als Mobistar netwerk er op dat moment niet is heb je simpelweg gewoon geen netwerk op dat moment.
Ja, maar stel nu , dat ik in nederland ben , en mijn provider is nu T-mobile,
Hoe zet ik hem op Mobistar?
Kan je met de 3G dit niet veranderen?
  #7  
Oud 30 November 2008, 19:32
Buur's schermafbeelding
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 July 2008
Locatie: /dev/null
Berichten: 667
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door evmw Bekijk bericht
Als jij een Mobistar SIM hebt en dataroaming uitzet kun je niet meer op een ander netwerk komen. Als Mobistar netwerk er op dat moment niet is heb je simpelweg gewoon geen netwerk op dat moment.
En dit is de grootste onzin voor wat betreft bellen, zoals al eerder (voorzichtiger) opgemerkt is. DATAroaming heeft niks van doen met het gsm-netwerk dat gekozen wordt, maar met het datanetwerk. Dataroaming uitzetten heeft dus wel effect op wel/niet kunnen _internetten_ op je iPhone via een andere provider, maar heeft geen invloed op _bellen_ via een andere provider.

Gsm-netwerkprovider veranderen: Instellingen>Aanbieder en laat hem even zoeken (kan even duren). Hierna zullen de beschikbare providers tevoorschijn komen, met helemaal bovenaan Automatisch (die aangevinkt zal staan).
Een waarschuwing lijkt me wel op zijn plaats hier. Ik weet niet wat het effect gaat zijn, als je een andere provider selecteert en wat het aan mogelijke extra kosten met zich meebrengt.
  #8  
Oud 30 November 2008, 19:35
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

@ButcherJF
Ik denk dat je een goed punt hebt, ik was even verward door de '3G' in de topictitel maar ik bedenk me nu dat Roxn hiermee zijn iPhone 3G bedoelde en niet de roaming van het 3G netwerk. Dan is dataroaming waarschijnlijk idd niet de oplossing, hoewel mij niet bekend is hoe de iPhone hiermee omgaat.

@Roxn
In Nederland zul je geen MobiStar ontvangst hebben (wellicht wel rond de landgrens) maar zul je een ander netwerk op moeten om MobiStar te kunnen 'bereiken'.
Als je naar instellingen gaat ('settings') zul je een optie 'Carrier' kunnen kiezen om daar vervolgens de keuze te maken. Weet niet zeker of je deze keuze altijd hebt of alleen wanneer MobiStar niet 'bereikt' kan worden.
  #9  
Oud 30 November 2008, 19:47
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door evmw Bekijk bericht
@ButcherJF
Ik denk dat je een goed punt hebt, ik was even verward door de '3G' in de topictitel maar ik bedenk me nu dat Roxn hiermee zijn iPhone 3G bedoelde en niet de roaming van het 3G netwerk. Dan is dataroaming waarschijnlijk idd niet de oplossing, hoewel mij niet bekend is hoe de iPhone hiermee omgaat.

@Roxn
In Nederland zul je geen MobiStar ontvangst hebben (wellicht wel rond de landgrens) maar zul je een ander netwerk op moeten om MobiStar te kunnen 'bereiken'.
Als je naar instellingen gaat ('settings') zul je een optie 'Carrier' kunnen kiezen om daar vervolgens de keuze te maken. Weet niet zeker of je deze keuze altijd hebt of alleen wanneer MobiStar niet 'bereikt' kan worden.

Ik ga naar settings , (instellingen) hier vind ik (carrier) niet
  #10  
Oud 30 November 2008, 20:29
Buur's schermafbeelding
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 July 2008
Locatie: /dev/null
Berichten: 667
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Roxn Bekijk bericht
Ik ga naar settings , (instellingen) hier vind ik (carrier) niet
En Aanbieder? (zoals het heet op een NL systeem) Direct onder Wi-fi, dus het 3e menu.
  #11  
Oud 30 November 2008, 20:31
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Buur Bekijk bericht
En Aanbieder? (zoals het heet op een NL systeem) Direct onder Wi-fi, dus het 3e menu.

Nee , deze is er niet.


Ik krijg hem wel heel even als ik de iphone op vliegtuigmodus zet , reboot , en dan de vliegtuigmodus afzet , pincode intik ,

Zie ik voor heel even aanbieder , en daarin staat

automatisch met een vinkje , en kan deze niet veranderen.
  #12  
Oud 30 November 2008, 20:38
Buur's schermafbeelding
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 July 2008
Locatie: /dev/null
Berichten: 667
Standaard

OK, vreemd... Ik doe een gokje. Doe je mee?
Heb je al eens de Netwerkinstellingen opnieuw in proberen te stellen?
Instellingen>Algemeen>Stel opnieuw in>Herstel netwerkinstellingen
  #13  
Oud 30 November 2008, 20:41
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Buur Bekijk bericht
OK, vreemd... Ik doe een gokje. Doe je mee?
Heb je al eens de Netwerkinstellingen opnieuw in proberen te stellen?
Instellingen>Algemeen>Stel opnieuw in>Herstel netwerkinstellingen

Heb gedaan wat je zei , maar nog steeds geen 'aanbieder ' menu
  #14  
Oud 30 November 2008, 20:47
Buur's schermafbeelding
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 July 2008
Locatie: /dev/null
Berichten: 667
Standaard

Wat staat er bij Aanbieder onder Instellingen>Algemeen>Info ?
  #15  
Oud 30 November 2008, 20:47
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Buur Bekijk bericht
Wat staat er bij Aanbieder onder Instellingen>Algemeen>Info ?
Nu T-Mobile
  #16  
Oud 30 November 2008, 20:48
Buur's schermafbeelding
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 July 2008
Locatie: /dev/null
Berichten: 667
Standaard

Met welk nummer erachter?
  #17  
Oud 30 November 2008, 20:51
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Buur Bekijk bericht
Met welk nummer erachter?

Euh.. gewoon T-Mobile NL
  #18  
Oud 30 November 2008, 20:51
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 15
Standaard

Als dit zou helpen :

Bij info zie ik :

Aanbieder : Carrier 2.6
  #19  
Oud 30 November 2008, 21:01
Buur's schermafbeelding
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 July 2008
Locatie: /dev/null
Berichten: 667
Standaard

Ik heb daar T-Mobile 2.7 staan. Kan het zijn dat je een Aanbiedersinstellingen-update niet uitgevoerd hebt via iTunes? Het blijft een gok van me, weet niet of het daaraan kan liggen. Vrrreemd probleem heb je!
  #20  
Oud 30 November 2008, 21:02
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Buur Bekijk bericht
Ik heb daar T-Mobile 2.7 staan. Kan het zijn dat je een Aanbiedersinstellingen-update niet uitgevoerd hebt via iTunes? Het blijft een gok van me, weet niet of het daaraan kan liggen. Vrrreemd probleem heb je!
Aanbiedersinstellingen-update ??

Maar updaten via Itunes maakt hem toch kapot niet??
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Adressen selectie synchroniseren znerik iTunes 3 5 January 2011 12:13
Muziek: Selectie mp3's in itunes bepaalt, niet instellingen iphone... FScheltens Muziek, foto & video 0 10 March 2010 00:11
Selectie in UITextView voorkomen SkyTrix Ontwikkelen voor iOS 15 17 August 2009 19:29
Netwerk Selectie werkt na upgrade naar 1.1.4 via Ziphone werkt niet meer. m190677s Unlock [archief] 2 18 March 2008 16:19

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:56.