Gaat automatisch op internetverbinding

Gaat automatisch op internetverbinding discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hoi, ik ben nieuw hier, en ben net in het bezit van een 2g 16gig iPhone . Nu is het zo, ik heb een US ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 1 February 2009, 15:26
» iPhone US 16GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 February 2009
Locatie: Liempde
Berichten: 4
Standaard Gaat automatisch op internetverbinding

Hoi,

ik ben nieuw hier, en ben net in het bezit van een 2g 16gig iPhone.
Nu is het zo, ik heb een US versie met Jailbreak. Maar ik draai hem gewoon op m'n HI simkaart. Het probleem is dat ik geen internet abonnement heb bij HI. Kan ik ergens instellen dat hij nooit op Internet gaat als ik perongeluk ergens op klik voor internet?

En wat betekent het blauwe balletje naast de provider linksboven?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 1 February 2009, 15:44
Gilliam's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 December 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 665
Standaard

Dat blauwe balletje is GPRS, om internet te omzeilen kun je Bossprefs downloaden in Cydia en dit uitzetten.
  #3  
Oud 1 February 2009, 16:47
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 June 2008
Locatie: IJmuiden
Berichten: 1.095
Stuur een bericht via MSN naar bako Stuur een bericht via Skype™ naar bako
Standaard

sbsettings, bossprefs daaring moet je edge uit zetten
dan kan je niet meer met internet verbinden tot je het aan zet
  #4  
Oud 1 February 2009, 18:20
» iPhone US 16GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 February 2009
Locatie: Liempde
Berichten: 4
Standaard

Dit zal waarschijnlijk een ontzenttende n00b vraag zijn, maar kan het nergens vinden. Als dat rondje blauw word, bijvoorbeeld als ik in m'n smsinbox kijk, dat kost mij toch niets ( omdat ik geen I-net abbonement heb )
  #5  
Oud 1 February 2009, 20:31
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Exclamation

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Roel... Bekijk bericht
Dit zal waarschijnlijk een ontzenttende n00b vraag zijn, maar kan het nergens vinden. Als dat rondje blauw word, bijvoorbeeld als ik in m'n smsinbox kijk, dat kost mij toch niets ( omdat ik geen I-net abbonement heb )
Forget it....!! Juist omdát je geen internet abonnement hebt kost het je klauwen met geld zodra je (zonder Wi-Fi) op internet gaat. Ik zou als ik jou was maar even goed rond kijken op het forum, gebruik daarbij de zoekfunctie en typ daarin de apps die bako noemt.
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #6  
Oud 1 February 2009, 20:42
Rasz's schermafbeelding
» iPhone 6 128GB (Zilver) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 20 July 2008
Locatie: Eindhoven
Berichten: 208
Standaard

Waarschijnlijk bedoelt hij het van het witte op het springboard, naar het blauwe bij het open van een app. Dit komt doordat de statusbar dan naar wit verandert. Het bolletje wordt hier dus blauw bij.
Dit kost je geen geld, zolang je edge en gprs uit hebt staan.
  #7  
Oud 1 February 2009, 22:56
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 June 2008
Locatie: IJmuiden
Berichten: 1.095
Stuur een bericht via MSN naar bako Stuur een bericht via Skype™ naar bako
Standaard

uit ervaring weet ik dat het heel veel geld kost als je geen internet abbo heb en dat je edge gprs enz aan heb staan
ik had een prepaid sim van tele2icon
ik had 20 euro opgewaardeerd en die 20 euro was na 5 min weg
(zonder dat ik op het internet zat)
dus ik dacht oo iets verkeert gegaan bij het opwaarderen,
opnieuw opwaarderen en daarna controleren of het opgewaardeerd was
uw te goed is 20,01 euro
2 min later kijken of het er nog op stond
10 euro
3 min later had ik helemaal niets meer

hier dus een waarschuwing
kijk uit met edge, 3g, gprs want al zeg je dat je GEEN internet wilt
dan krijg je het toch
en als je dan per ongeluk met internet verbind
dan kost het je zomaar klauwen met geld!
  #8  
Oud 10 February 2009, 19:40
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 June 2008
Locatie: Delft
Berichten: 3
Standaard

Ik heb misschien ook een domme vraag, maar ik heb idd hetzelfde probleem. Ook een iPhone 1g uit de VS. Ik heb wel BossPrefs gedownload en kan daar EDGE ook uitzetten maar GPRS niet. En dat blauwe bolletje blijft (als ik niet met Wi-Fi verbonden ben). Kan iemand even uitleggen hoe ik dat GPRS ook uit kan zetten?
  #9  
Oud 10 February 2009, 19:43
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

EDGE = GPRS in nederland. Als jij EDGE uitschakeld kan jij echt niet meer op internet (probeer maar, open safarie, hij zal geen verbinding krijgen) Dat bolletje blijft er staan, foutje in de software dacht ik.
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #10  
Oud 10 February 2009, 19:45
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 June 2008
Locatie: Delft
Berichten: 3
Standaard

Oja ik merk het inderdaad. Bedankt voor de (snelle) reactie
  #11  
Oud 10 February 2009, 19:54
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 June 2008
Locatie: IJmuiden
Berichten: 1.095
Stuur een bericht via MSN naar bako Stuur een bericht via Skype™ naar bako
Standaard

gprs kan je gewoon uitzetten bij instellingen/ algemeen/ netwerk
  #12  
Oud 10 February 2009, 19:57
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bako Bekijk bericht
gprs kan je gewoon uitzetten bij instellingen/ algemeen/ netwerk
Wel handig dat je er dan bijverteld dat je dan een valse (ongeldige) VPN moet invullen. Echt een schuifknop om hem uit te zetten is er niet.
  #13  
Oud 10 February 2009, 19:59
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 June 2008
Locatie: IJmuiden
Berichten: 1.095
Stuur een bericht via MSN naar bako Stuur een bericht via Skype™ naar bako
Standaard

je kan toch gewoon die schuifknop omzetten bij dataroaming dan staat het toch uit?
  #14  
Oud 10 February 2009, 20:07
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bako Bekijk bericht
je kan toch gewoon die schuifknop omzetten bij dataroaming dan staat het toch uit?
Helpt niks in Nederland. Pas als je in het buitenland bent, c.q. via een andere dan de eigen provider het internet op wilt, gaat het niet lukken.
  #15  
Oud 10 February 2009, 20:33
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 June 2008
Locatie: Delft
Berichten: 3
Standaard

Je kan in dat Boss prefs overigens ook SSH uitzetten, wat houd dit dan precies in?
  #16  
Oud 11 February 2009, 11:41
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 December 2008
Berichten: 109
Standaard

SSH is Secure Shell, een manier om via het netwerk in de bestanden van je iPhone te komen, als je echt niet weet wat het is zet je het best uit. (omdat je dan wellicht ook nog het standaard wachtwoord hebt staan) voor meer informatie kun je de zoekfunctie gebruiken.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPad: Ipad in DFu mode via Greenpois)n gaat niet door automatisch opstarten smike Jailbreak 8 1 December 2010 17:21
iphone gaat automatisch online leoye T-Mobile 0 27 January 2010 00:50
Gaat telkens automatisch in safemode? DutchEvil iPhone algemeen 4 1 October 2009 22:07
Gaat iphone 3G automatisch over op edge bij afwezigheid Wi-Fi? Manimalle T-Mobile 14 6 August 2008 20:31
Scherm gaat automatisch aan cosmos iPhone algemeen 4 21 October 2007 13:29

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:49.