Betaal je voor "Het Rondje"?

Betaal je voor "Het Rondje"? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Wanneer er een rondje op de plaats van het 3G-logootje verschijnt en je gaat surfen op bijvoorbeeld safari , youtube , betaal je daar dan ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 1 July 2009, 14:54
i(Phone)'s schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 23 March 2008
Berichten: 102
Stuur een bericht via MSN naar i(Phone)
Standaard Betaal je voor "Het Rondje"?

Wanneer er een rondje op de plaats van het 3G-logootje verschijnt en je gaat surfen op bijvoorbeeld safari, youtube, betaal je daar dan voor?

Ik weet dat 3G en Wi-fi gratis zijn, maar hoe zit het met dat 'rondje'?

Ik zie wel wat topics, maar ik zie nooit echt een duidelijk antwoord.

Graag alleen ja of nee
__________________
 iPhone 3G (8GB) | Firmware: 3.0 | Jailbroken | T-Mobile i-150 | Sinds: 11 juli 2008 
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 1 July 2009, 14:57
cypher21's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 March 2008
Locatie: Dieren
Berichten: 1.823
Standaard

Nee, valt gewoon onder het internet abo van je provider

Het rondje of 3G of Wi-Fi tekentje toont alleen welke verbinding beschikbaar is op dat moment (rondje = GPRS)
  #3  
Oud 1 July 2009, 14:59
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door i(Phone) Bekijk bericht
... Ik weet dat 3G en Wi-fi gratis zijn, maar hoe zit het met dat 'rondje'? ...
3G is niet gratis. Daarvoor heb je een data abo nodig. Net zoals GPRS/EDGE (het "rondje" zoals jezelf zegt)
  #4  
Oud 1 July 2009, 15:02
i(Phone)'s schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 23 March 2008
Berichten: 102
Stuur een bericht via MSN naar i(Phone)
Standaard

Ja, maar ik heb een t-mobileicon iPhone abbonement, betaal je dan voor GPRS/EDGE?
  #5  
Oud 1 July 2009, 15:17
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

EDGE/GPRS is een data verbinding waarvoor je een data abo nodig hebt. Of je betaald je blauw. Ik weet niet of dat inclusief jou t-mobileicon abo is, maar dat zou je toch zelf moeten weten.
Anders even vlug een belletje naar de klantendienst en je weet het meteen.
  #6  
Oud 1 July 2009, 16:23
cypher21's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 March 2008
Locatie: Dieren
Berichten: 1.823
Standaard

Bij t-mobileicon zit dat inbegrepen

Dus GPRS/Edge en 3G zit in je abo
  #7  
Oud 2 July 2009, 08:46
» iPhone 5s 32GB (Goud) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 March 2009
Berichten: 64
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cypher21 Bekijk bericht
Bij t-mobileicon zit dat inbegrepen

Dus GPRS/Edge en 3G zit in je abo
Als je daarvoor heb gekozen zit het inbegrepen, niet standaard..
  #8  
Oud 15 February 2011, 15:44
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 8 February 2011
Berichten: 108
Standaard

Ik snap het nog steeds niet. Ik heb een iPhone 3G zonder internet abonnement, maar ik kan wel gwn 3G inschakelen als ik de juiste instellingen voor Vodafoneicon heb ingesteld. Met SBSettings heb ik 3G uit, Data aan en Wi-Fi ook aan. Betaal ik dan voor 3G als ik dat rondje zie ofso? En wat houdt dat data dan eigenlijk in?
  #9  
Oud 17 February 2011, 18:48
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.678
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dora95 Bekijk bericht
Ik snap het nog steeds niet. Ik heb een iPhone 3G zonder internet abonnement, maar ik kan wel gwn 3G inschakelen als ik de juiste instellingen voor Vodafoneicon heb ingesteld. Met SBSettings heb ik 3G uit, Data aan en Wi-Fi ook aan. Betaal ik dan voor 3G als ik dat rondje zie ofso? En wat houdt dat data dan eigenlijk in?
In tegenstelling tot de Topic Starter heb jij kennelijk geen data abonnement inbegrepen in je abonnement. Dus betaal je inderdaad voor mobiele data (dat is data die niet via Wi-Fi binnenkomt)
Of je nou 3G ziet of een rondje; beide zijn iconen voor mobiel dataverkeer, resp. UMTS (3G) en GPRS (rondje)
En uiteraard betaal je daar (flink) voor als je geen data abonnement hebt afgesloten.
Mijn vrouw wilde ook geen internet op haar iPhone (omdat ze alleen een sim-only heeft zonder data abonnement en toch overal op Wi-Fi kan waar ze het nodig heeft) dus heeft ze de switch 'mobiele data' op Uit staan. Dan verdwijnt ook het rondje of het 3G icoontje en maak je GEEN extra kosten.

Edit: ik zie dat je nog op 3.1.3 zit, die knop om 'mobiele data' uit te zetten, zit er pas in vanaf iOS4.
Je kunt Vodafone bellen en vragen of ze je mobiele data willen afsluiten, zo voorkom je ook dat je iPhone toch mobiel data verkeer maakt.

Laatst gewijzigd door ballegooier; 17 February 2011 om 18:56.
  #10  
Oud 20 February 2011, 14:54
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 8 February 2011
Berichten: 108
Standaard

kan ik niet met SBSettings ''Data'' en ''3G'' gewoon uitzetten? Ik heb ook al gewoon de instellingen voor het internet van Vodafoneicon veranderd dat het niet meer klopt (gwn geen wachtwoord en gebruikersnaam).
Is dat dan niet een optie?
  #11  
Oud 20 February 2011, 14:58
iWiefring's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 29 July 2010
Locatie: Limburg (NL)
Berichten: 2.135
Stuur een bericht via MSN naar iWiefring Stuur een bericht via Skype™ naar iWiefring Send a message via twitter to iWiefring
Standaard

Je kunt met SBSettings ook gewoon Data + 3G uitzetten. En dat tweede is natuurlijk ook mogelijk, dan kun je alleen nog maar op het internet wanneer je over Wi-Fi beschikt.
__________________
"Nothing will ever end war unless the people themselves refuse to go to war." -Albert Einstein
  #12  
Oud 23 February 2011, 23:16
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.678
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dora95 Bekijk bericht
kan ik niet met SBSettings ''Data'' en ''3G'' gewoon uitzetten? Ik heb ook al gewoon de instellingen voor het internet van Vodafoneicon veranderd dat het niet meer klopt (gwn geen wachtwoord en gebruikersnaam).
Is dat dan niet een optie?
Jawel dat is ook een optie. Maar vanaf iOS 4.3 schijn je zelf niet meer de apn gegevens te kunnen inzien/wijzigen (carrier settings / apn instellingen schijnen ingebakken te zijn voor alle providers) In dat geval ben je dan alleen nog afhankelijk van jouw jailbreak oplossing.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Probleem met "Navigon Europe" "Live Traffic" na update naar 1.4 iPhony Archief 0 18 December 2009 19:28
i-150 betaal ik voor het rondje ? Hama Archief 8 19 October 2009 08:55
Wie heeft er evaring met het "apn change" programma voor de iphone sjaak75 Archief 1 12 July 2009 12:30
"Checking Sources" duurt te lang en "Failed to Download Package" vvv91 Jailbreak apps en thema's 10 20 December 2008 13:25
1 en 0 en ipv "on" ,"off" of "aan", "uit" SuperDutch iPhone algemeen 11 7 January 2008 14:13

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:42.