3g werkt niet meer

3g werkt niet meer discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb een probleem waar hopelijk iemand mij mee kan helpen. Het gaat om het volgende: Ik heb een iPhone 3g 16 gb. oorsprong uit ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 27 December 2009, 16:13
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 March 2009
Berichten: 11
Standaard 3g werkt niet meer

Ik heb een probleem waar hopelijk iemand mij mee kan helpen.

Het gaat om het volgende:
Ik heb een iPhone 3g 16 gb. oorsprong uit belgie en is gejailbreakt. momenteel draait ie op 3.1.2 (via zwarte regen). verders zit ik op het Vodafoneicon netwerk (inc draadloos internet)

Nu het probleem:
mijn 3g (HSDPA) netwerk heeft altijd gewerkt (heel goed en snel zelfs). Sinds een paar maanden geleden kon mijn iphone geen verbinding meer maken met het 3g netwerk (wel het gprs netwerk, maar dit is te traag). sporalisch maakt de iphone wel verbinding met het 3g netwerk (wat dan weer lekker snel is) maar binnen vijf minuten valt deze weer weg.

In het kort: Gprs werkt wel, 3g werkt niet (voorheen altijd gedaan)

extra info:
Het 3g netwerk heeft het altijd goed gedaan maar sinds een paar maanden geleden kan die geen verbinding meer maken. Ik ben niet verhuisd of wat dan ook en dit probleem geld voor heel nederland, dus het ligt niet aan een specifieke locatie. ow ja ik zat op 3.0 toen het probleem zich voor het eerst voordeed. hierna heb ik de iphone geupdate naar 3.1.2 maar het probleem bleef

Dingen die ik al heb geprobeerd:
alleen bosspreffs geinstalled en 3g netwerk aan gezet
alleen sbsettings geinstalled en 3g netwerk aan gezet.
beide geinstalled en 3g netwerk aan gezet.

van 3.0 naar 3.1.2 geupdate

via Itunes de iphone hersteld, probleem bleef - daarna gejailbreakt, probleem bleef.

WAT NU?
Ik heb een tijdje het forum afgezocht naar een antwoord maar kon dit nergens vinden. misschien dat ik verkeerd heb gekeken maar ik kon nergens een antwoord vinden.

Ik heb van een vriend gehoord dat wanneer je naar het buitenland gaat de iphone een stukje software automatisch installeerd waardoor de verbinding met het 3g netwerk niet meer werkt. (kan iemand dit bevestigen, of is dit niet waar?)

Alle hulp is welkom!!!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 27 December 2009, 16:33
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Ben je overgestapt van provider? Misschien is de 3G dekking slechter geworden. Neem anders contact op met je provider hierover.

Welke instellingen heb je staan bij Instellingen / Algemeen / Netwerk / Mobiel datanetwerk ?

Je moet daar de APN gegevens van je eigen mobiele provider hebben staan. Deze instellingen zijn wel te vinden op het forum.
__________________

PB's met vragen worden niet beantwoord, post deze op het forum!
  #3  
Oud 27 December 2009, 16:48
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 March 2009
Berichten: 11
Standaard

Nope ben niet overgestapt naar een andere provider.

Ow en ben langs Vodafoneicon geweest voor dit probleem. Het enige wat ze konden doen is een nieuwe simkaart geven. Dit heeft het probleem ook niet verholpen. Verder konden hun mij niet helpen

De instellingen zijn goed want anders had het GPRS het ook niet gedaan.
De instellingen zijn:
apn: live.vodafone.com
gebruiks: vodafone
ww: vodafone

any more suggestions?
  #4  
Oud 27 December 2009, 22:30
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Even heel simpel gedacht hoor:
Heb jij hersteld en toen getest of hersteld en je reservekopie terug gezet? Dan zit de fout (die in SBsettings/bosstool zit vermoed ik) er nog in.
Dit heeft gewerkt namelijk met een probleem geval van een vriend van mij.
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #5  
Oud 28 December 2009, 13:26
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 March 2009
Berichten: 11
Standaard

Ik heb de iPhone hersteld via itunes:
-apparaten
- iphone van ligthart
- tabblad samenvatting
- versie
- herstel

Deze heb ik gedaan en daarna wel mijn contactpersonnen en agenda zooi terug laten zetten. Zou het probleem hierin kunnen liggen?
  #6  
Oud 28 December 2009, 13:38
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 December 2009
Berichten: 6
Standaard

Heb je niet toevallig een keertje sb gedownload en daarna weer verwijderd? De instellingen die je toen veranderd hebt die blijven dan namelijk staan. Ik kan je alleen maar als tip geven gewoon via cydia sb er weer opzetten en dan het vinkje van 3G aanzetten.
  #7  
Oud 28 December 2009, 14:27
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 March 2009
Berichten: 11
Standaard

Sbsettings heb ik wel geinstalleerd ja, maar die heb ik nooit verwijdert. Sterker nog sbsettings gebruik ik best veel (om 3g,Wi-Fi enz aan en uit te zetten).
Dus ik denk niet dat het hieraan ligt.
  #8  
Oud 4 January 2010, 00:30
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 March 2009
Berichten: 11
Standaard

niemand meer een idee?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone laadt niet meer op, wel melding, dfu werkt niet iTim iPhone algemeen 4 8 March 2010 21:27
App werkt niet meer/kan niet opnieuw installeren bjakkers iPhone Apps 4 9 November 2008 19:00
Iphone werkt niet meer, start niet meer op... Brianvdz Archief 1 27 October 2008 12:46
Kan niet meer op FTP inloggen, installer werkt niet dennis3 iPhone algemeen 0 7 May 2008 17:14
Netwerk Selectie werkt na upgrade naar 1.1.4 via Ziphone werkt niet meer. m190677s Unlock [archief] 2 18 March 2008 15:19

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:47.