Kompas werkt niet meer?!

Kompas werkt niet meer?! discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Mijn nog bijna nieuwe 3GS 16 GB gebruikte ik met veel plezier tijdens wandelingen in onbekend gebied. Handig dat kompas buiten en de koppeling naar ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 3 February 2010, 23:20
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 128GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 3 February 2010
Berichten: 6
Exclamation Kompas werkt niet meer?!

Mijn nog bijna nieuwe 3GS 16 GB gebruikte ik met veel plezier tijdens wandelingen in onbekend gebied. Handig dat kompas buiten en de koppeling naar Google Earth maps en gewone kaarten!
Helaas.... Het kompas is sinds een week zo dood als een pier, geen leven meer in
Als ik de kompas applicatie start, staat de naald vast op O graden. De knop linksonder waarmee je naar de kaarten gaat, is grijs en doet niks meer... Wie weet hoe dit probleem op te lossen?! Vast veel dank voor een goede tip!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 3 February 2010, 23:25
iMario's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 32GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 March 2008
Locatie: /SpringBoard
Berichten: 6.182
Send a message via twitter to iMario
Standaard

Ga eens wat instellingen resetten (Instellingen > Algemeen > Herstellen).
__________________
Game Center ID ORIONSFKNBELT
  #3  
Oud 4 February 2010, 07:27
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

En/of doe een harde reset.
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #4  
Oud 4 February 2010, 08:05
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 128GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 3 February 2010
Berichten: 6
Standaard

Dankje voor de reactie! Een 'Herstel Instellingen' heb ik al uitgevoerd, maar haalde niks uit. Een 'harde reset' betekent dat ik alles moet back-uppen en daarna moet terughalen met iTunes vanaf mijn PC naar de iPhone? Gaat dat wel goed? Ik ben bang dat me daarmee een hoop andere ellende op mijn dak haal
  #5  
Oud 4 February 2010, 08:39
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jdbiggelaar Bekijk bericht
Dankje voor de reactie! Een 'Herstel Instellingen' heb ik al uitgevoerd, maar haalde niks uit. Een 'harde reset' betekent dat ik alles moet back-uppen en daarna moet terughalen met iTunes vanaf mijn PC naar de iPhone? Gaat dat wel goed? Ik ben bang dat me daarmee een hoop andere ellende op mijn dak haal
Neen, daarmee verlies je geen gegevens.

Hou je homeknop en powerknop tegelijk ingedrukt tot je iPhone uitvalt.
Daarna je iPhone terug aanzetten.
  #6  
Oud 5 February 2010, 14:20
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 128GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 3 February 2010
Berichten: 6
Standaard

Dankje voor de tip, maar helaas..... ook dit heeft geen effect. Het kompas blijft vast staan op 0 graden Noord.
  #7  
Oud 5 February 2010, 14:32
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 August 2008
Berichten: 1.115
Standaard

Ik zie dat je geen jailbreak hebt. Dan zou ik hem even helemaal terug herstellen naar een schone iPhone met fabrieksinstellingen dus. Als het in die modus nog niet goed werkt, moet je terug naar de winkel ermee.

Je kan altijd een backup terugzetten, dus daar haal je je geen "andere ellende" mee op je dak, snap sowieso niet waarom je dat denkt? Het kost alleen even wat tijd
  #8  
Oud 10 February 2010, 14:17
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 128GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 3 February 2010
Berichten: 6
Standaard

Koudwatervrees denk ik

ik ga dit proberen, dankje!
  #9  
Oud 10 February 2010, 14:48
mvveelen's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zilver) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 24 November 2008
Locatie: Hoorn NH
Berichten: 1.162
Send a message via twitter to mvveelen
Standaard

En de welbekende "8" maken heeft ook geen effect ? Beetje draaien met de iPhone ? Wel een vaag probleem zeg, hoop dat je het opgelost krijgt met herstellen....
  #10  
Oud 11 August 2010, 17:28
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 November 2008
Berichten: 2
Standaard

Probeer eens iets van je laatst geinstalleerde proggy's te wissen die je geinstalleerd hebt nadat het nog werkte!

Sommige programma's geven problemen.
Succes!!
  #11  
Oud 12 August 2010, 01:00
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 128GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 3 February 2010
Berichten: 6
Standaard

Dank voor al jullie goede tips! Inmiddels ben ik op vakantie geweest en tot mijn verbazing werkte het kompas in Vietnam normaal. En na maanden en een upgrade naar OS4 nog steeds....
  #12  
Oud 12 August 2010, 07:21
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 November 2008
Berichten: 2
Standaard

Misschien komt die kompas wel uit (made in) Vietnam ;-)
Anyway, ben blij dat het werkt..

Ik gaat ff happie doen.. krijg ineens trek in loempia's
  #13  
Oud 14 December 2011, 11:40
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 14 December 2011
Berichten: 1
Smile Kompas werkt niet meer op iphone, maar toch wel

Mijn kompas op mijn Iphone werkte ook niet meer. Balen, maar....

Ik heb "CompassApp" geladen en al fietsen (lopen gaat te langszaam voo CompassApp) in gebruik genomen.
En wie schetst mijn verbazing. Na twee keer gebruik van CompassApp werkt het standaard kompas ook weer zoals het moet.
Hoe kan dat???? Wie het weet mag het zeggen.
  #14  
Oud 20 June 2012, 14:49
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 29 August 2010
Locatie: Schoten
Berichten: 17
Standaard

Ik zit met hetzelfde probleem. Kalibreren werkt niet. Google maps en Weer-app werken niet. Ik zal die compassapp eens proberen.
  #15  
Oud 13 September 2014, 12:40
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 November 2011
Berichten: 1
Standaard

Het volgende heb ik op kunnen lossen met de volgende handeling:

Ik heb de oplossing gevonden door het probleem te zoeken in de flipcase! Die bevat een magneetje waarop het lipje van de case sluit en een onderzijde die geheel magnetisch is om de sluit-flap vast te houden. Deze magneet beÔnvloedt de gyroscoop waardoor het kompas bevriest en vast staat op 0 graden.

Na het verwijderen van de flipcase werkte het kompas weer feilloos!
Reageren

Labels
hardware, kaarten, kompas, navigatie


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Kompas werkt waardeloos borgqueenx iPhone algemeen 3 22 September 2010 13:00
Kompas op iPhone 3G werkt!! Coentje44 iPhone algemeen 32 17 August 2010 19:44
Iphone laadt niet meer op, wel melding, dfu werkt niet iTim iPhone algemeen 4 8 March 2010 21:27
Iphone werkt niet meer, start niet meer op... Brianvdz Archief 1 27 October 2008 12:46
Netwerk Selectie werkt na upgrade naar 1.1.4 via Ziphone werkt niet meer. m190677s Unlock [archief] 2 18 March 2008 15:19

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:35.