Baseband

Baseband discussie in Wiki - Begrippen forum; ( verdwijnt na registratie ) Als er over de baseband van de iPhone wordt gesproken gaat het eigenlijk niet over de baseband zelf (het radiosignaal), maar hoe de modem in ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iCulture Wiki > Wiki - Begrippen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 29-10-07, 00:05
sjowol's schermafbeelding
iFoneguide Repo Master
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Los Angeles, California
Berichten: 1.133
Standaard Baseband

Als er over de baseband van de iPhone wordt gesproken gaat het eigenlijk niet over de baseband zelf (het radiosignaal), maar hoe de modem in de iPhone dit signaal interpreteert.

Welke baseband je hebt is te vinden onder: Instellingen > Algemeen > Info > Modemfirmware.

De meeste [wiki=Unlock]software-unlockmethoden[/wiki] passen je baseband (of eigenlijk je modem) aan om ervoor te zorgen dat je andere [wiki=SIM]simkaarten[/wiki] kunt gebruiken dan de standaard toegestane simkaarten van AT&T, T-Mobile, Orange en O2.

Firmware 1.0.2 : baseband 03.14.08 (2G)
Firmware 1.1.1 : baseband 04.01.13 (2G)
Firmware 1.1.2 : baseband 04.02.13 (2G)
Firmware 1.1.3 : baseband 04.03.13 (2G)
Firmware 1.1.4 : baseband 04.04.05 (2G)
Firmware 2.0.0 : Baseband 04.05.04 (2G en onveranderd t/m fw 3.0)
Firmware 2.0.0 : Baseband 1.45.00 (3G)
Firmware 2.0.1 : Baseband 1.48.02 (3G)
Firmware 2.0.2 : Baseband 02.08.01 (3G)
Firmware 2.1.0 : Baseband 02.11.07 (3G)
Firmware 2.2.0 : Baseband 02.28.00 (3G)
Firmware 2.2.1 : Baseband 02.30.03 (3G)
Firmware 3.0 : Baseband 04.26.08
Firmware 3.1 : Baseband 05.11.07
Firmware 3.1.2 : Baseband 05.11.07 (3Gs)
Firmware 3.1.3 : Baseband 05.12.01 (3Gs)
Firmware 4.0: Baseband 05.13.04 (iOS 4)
Firmware 4.1: Baseband 05.14.02 (3Gs)

Laatst gewijzigd door iScorpio; 12-02-10 om 12:19.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 23-03-08, 16:06
» iPhone NL 8GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Jan 2008
Berichten: 31
Standaard

Hallo,

Moet de baseband ook aangepast worden als je de software van 112 naar 113 aanpast? Moet de 04.02.13_G dan ook naar 04.03.13_G? als de update dat zelf niet heeft gedaan
Charles
  #3  
Oud 24-04-08, 11:21
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Tessenderlo
Berichten: 155
Stuur een bericht via MSN naar pcmarket
Standaard

Even dit probleem: ik heb hier een iphone 1.1.4 die productieweek 39 heeft (dus origineel 1.1.1) die een beschadigde baseband heeft. Geen Wi-Fi of gsm ontvangst en foutmelding (repair needed ...)
Iemand ervaring hoe je dit oplost?
__________________
Current: iPhone 4 32GB origineel zonder simlock
Keep up the good work op iPhoneclub.nl
  #4  
Oud 11-05-08, 00:38
croiman's schermafbeelding
Psycho iPhone Case Modder
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Twilight zone with Psycho's
Berichten: 3.370
Stuur een bericht via MSN naar croiman
Standaard

baseband erase, en dfu-modus, daarna restore en jailbreak en unlock klaar.
__________________
PM functie overhit. Gelieve alleen serieuze probleem gevallen via PM.
Going from iphone extreme mod to Motorola Photon Q 4G LTE with simcard mod and lots more.
  #5  
Oud 03-06-08, 18:50
jeremy14's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Wassenaar
Berichten: 425
Stuur een bericht via MSN naar jeremy14
Standaard

Croiman hoe kan ik mijn BAseband naar een 1.1.2 firmware Re-flashen want Wi-Fi is kapot Doet het niet egt helemaal enzo.

Alvast bedankt
__________________
iPod Touch 4G 32GB White | Live each day as it would be your last
  #6  
Oud 03-06-08, 21:23
croiman's schermafbeelding
Psycho iPhone Case Modder
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Twilight zone with Psycho's
Berichten: 3.370
Stuur een bericht via MSN naar croiman
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeremy14 Bekijk bericht
Croiman hoe kan ik mijn BAseband naar een 1.1.2 firmware Re-flashen want Wi-Fi is kapot Doet het niet egt helemaal enzo.

Alvast bedankt
Bootneuter erop zetten via usb dan (mits je geen Wi-Fi hebt),
of met iLiberty de Wi-Fi fix uitvoeren.

(als k me nie vergis heeft Ziphone3.0 ook zon functie, ma k zou vo de eerste twee oplossingen gaan, er is ook een handmatige oplossing via terminal, bbupdater en paar commands invoeren, maar dat is wat omslachtig, Michael is daar goed in de handmatige methode)

Laatst gewijzigd door croiman; 03-06-08 om 21:25.
  #7  
Oud 04-06-08, 18:36
jeremy14's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Wassenaar
Berichten: 425
Stuur een bericht via MSN naar jeremy14
Standaard

Croiman dit is zo vreemd het lijkt wel alsof ik geen Wi-Fi heb als ik op 1.1.4 draai wel op 1.1.1 en op 1.1.2 daar heb ik wel Wi-Fi nu dus nog maar 1.13 proberen als die het doetr dan maar even nog paar dagen op de 1.1.3 vastzitten dan naar 2.0

en wat is nou 1.2.0? wat is het verschil?

Alvast bedankt
  #8  
Oud 04-06-08, 18:42
croiman's schermafbeelding
Psycho iPhone Case Modder
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Twilight zone with Psycho's
Berichten: 3.370
Stuur een bericht via MSN naar croiman
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeremy14 Bekijk bericht
Croiman dit is zo vreemd het lijkt wel alsof ik geen Wi-Fi heb als ik op 1.1.4 draai wel op 1.1.1 en op 1.1.2 daar heb ik wel Wi-Fi nu dus nog maar 1.13 proberen als die het doetr dan maar even nog paar dagen op de 1.1.3 vastzitten dan naar 2.0

en wat is nou 1.2.0? wat is het verschil?

Alvast bedankt
bootneuter in 1.1.4 en geen Wi-Fi?? en wel op 1.1.2 en 1.1.3 ???
Raar....
  #9  
Oud 04-06-08, 18:43
jeremy14's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Wassenaar
Berichten: 425
Stuur een bericht via MSN naar jeremy14
Standaard

nee ik kan er helemaal niks op installeren ook niet via de comp want winscp maakt gen verbding met de iphone dus kan de apps geen rechten geven..

dan maar een 3G kopen... of mischien een handmatig unlock mischien dat dan egt alles opnieuw gaat
  #10  
Oud 04-06-08, 18:45
croiman's schermafbeelding
Psycho iPhone Case Modder
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Twilight zone with Psycho's
Berichten: 3.370
Stuur een bericht via MSN naar croiman
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeremy14 Bekijk bericht
nee ik kan er helemaal niks op installeren ook niet via de comp want winscp maakt gen verbding met de iphone dus kan de apps geen rechten geven..

dan maar een 3G kopen... of mischien een handmatig unlock mischien dat dan egt alles opnieuw gaat
Winscp kun je er niet in?? openSSH erop gezet via installer, kun je met installer via Wi-Fi installeren?
  #11  
Oud 04-06-08, 18:46
jeremy14's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Wassenaar
Berichten: 425
Stuur een bericht via MSN naar jeremy14
Standaard

Nee dat kan ik dus niet dat is het hele probleem.

ik vindt het zo raar en het ligt niet aan me router een iphone van een vriend van me doet het dus wel gewoon op mijn router

Edit1 de enige app die soms met Wi-Fi werkt is safari. de rest doet het niet
  #12  
Oud 11-04-09, 02:05
Fasty's schermafbeelding
» iPhone 11 Pro Max 256GB (Middernachtgroen) [FW: 13.2.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» macOS
 
Geregistreerd: Aug 2008
Locatie: Melick
Berichten: 404
Standaard

uuhm de aanbiedersinstellingen van je provider zijn die ook afhankelijk van de baseband? Dit vroeg ik mij af.

Niemand???

Laatst gewijzigd door Fasty; 14-04-09 om 21:27. Reden: reactie
  #13  
Oud 26-02-10, 16:33
tracker's schermafbeelding
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Sep 2009
Locatie: Zwitserland
Berichten: 118
Standaard

ik heb 3.1.3(7E18) en modem firmware 05.12.01 (had 3.1.2 n jailbreaked met cydia erop)
als ik ga proberen opnieuw te jailbreaken, is dat unlocken toch helemaal niet belangrijk? of snap ik het inderdaad nog niet. ik gebruik geen thetering en maak alleen gebruik van mij wireless thuismodem. dat opnieuw jailbreaken moet toch gewoon lukken, dacht ik. of mis ik het even...
__________________
Heb ik nu een appel of een apple.
富蘭久 伴 多 告, 伴 久 富
  #14  
Oud 17-06-10, 22:33
spysical's schermafbeelding
» iPhone X 64GB (Spacegrijs) [FW: 13.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» macOS
 
Geregistreerd: Jan 2009
Berichten: 730
Send a message via twitter to spysical
Standaard

iOS 4 heeft baseband:
05.13.04
  #15  
Oud 23-07-10, 01:13
» iPhone 5s 64GB (Space Grijs) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Jun 2010
Locatie: Antwerpen
Berichten: 24
Standaard

Ik had voor de upgrade naar iOS 4 baseband: 05.12.01., (iOS 4 bracht inderdaad baseband: 05.13.04!)

Via hulp, een downgrade naar opnieuw 3.1.3 en zo ook een nieuwe jailbreak. Er waren wat problemen met netwerk (Wi-Fi ontvangst) maar het lijkt na wat op en af gestart in orde. Wel waren de telefoon contacten verdwenen, wat wat ellende voortbracht.

Nu de vraag:

Hoe komt het dat baseband 05.13.04 afkomstig van systeem iOS 4 niet is veranderd? Ik zie nu duidelijk een baseband 05.13.04 draaien op een 3.1.3 systeem.

Zou het kunnen dat de jailbreak niet perfect is verlopen en dat daardoor de baseband niet mee is gedowngrade?

Luc

Laatst gewijzigd door E-Swabala; 23-07-10 om 01:17.
  #16  
Oud 11-10-11, 23:35
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2010
Locatie: Brecht
Berichten: 64
Stuur een bericht via MSN naar tekstarzz
Standaard

Hallo, Ik kom uit Belgi (weet niet of het ermee te maken heeft) maar ik heb IOS 4.3.5 (8L1) en heb baseband 04.10.01. Klopt dit wel?
  #17  
Oud 14-10-11, 15:17
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Nov 2010
Locatie: Belgi, Limburg
Berichten: 143
Stuur een bericht via MSN naar Timmy89
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tekstarzz Bekijk bericht
Hallo, Ik kom uit Belgi (weet niet of het ermee te maken heeft) maar ik heb IOS 4.3.5 (8L1) en heb baseband 04.10.01. Klopt dit wel?
Dit klopt bij iphone 4 toch
  #18  
Oud 29-10-11, 01:42
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Aug 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.876
Standaard

Natuurlijk klopt het, het kan niet fout zijn

Maar het artikel is onvolledig. @iemand met meer verstand, vul aan a.u.b.
 


« Disk Full | iTunes »

Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone 3G: Baseband 05.14.02 HA-iphone Unlock 2 26-11-10 17:36
iPhone 3G: fw 3.1 baseband 05.11.07 bettina Unlock 0 30-05-10 18:22
[bricked] Baseband/IMEI/Wi-Fi weg, baseband restore mislukt norckon Unlock [archief] 21 13-03-08 22:16

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:01.