Airport Utility

Airport Utility discussie in Desktop-applicaties forum; ( verdwijnt na registratie ) Beste iedereen, Vandaag mijn nieuwe Airport Extreme aangesloten op mijn netwerk, het netwerk loopt perfect. Een ding mist: het Airport Utility programma op mijn Mac. ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Desktop > Desktop-applicaties
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 3 May 2012, 22:05
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 February 2011
Locatie: Nederland
Berichten: 316
Send a message via twitter to lolbroeck
Standaard Airport Utility

Beste iedereen,

Vandaag mijn nieuwe Airport Extreme aangesloten op mijn netwerk, het netwerk loopt perfect.
Een ding mist: het Airport Utility programma op mijn Mac. Ik heb via de Apple website de utility gedownload en succesvol genstalleerd maar ik vind het programma nergens op mijn Mac??

Hoe kan dit, en wie weet waar het programma wel kan staan?

Bij voorbaad dank
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 4 May 2012, 07:48
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Airport Utiliity staat in Applications -> Utilities
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #3  
Oud 4 May 2012, 13:21
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 February 2011
Locatie: Nederland
Berichten: 316
Send a message via twitter to lolbroeck
Standaard

Bij mij staat er alleen het Airport-configuratieprogramma (Programma's -> Hulpprogramma's). http://dl.dropbox.com/u/19828177/Sch...2013.19.10.png
Ik zou o.a. graag een gastnetwerk instellen, dit is niet mogelijk via het configuratieprogramma. Alleen via Airport Utility.

Gisteren dacht ik dat ik Airport Utility 5.6 had gedownload, maar dat was het configuratieprogramma 5.6 :S
  #4  
Oud 4 May 2012, 13:25
colliehome's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 16GB (Zilver) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Herent
Berichten: 2.479
Stuur een bericht via Instant Messenger naar colliehome Stuur een bericht via MSN naar colliehome Stuur een bericht via Yahoo naar colliehome Stuur een bericht via Skype™ naar colliehome Send a message via twitter to colliehome
Standaard

Euh...., Engels -Nederlands? Applications -> Utilities = Programma's -> Hulpprogramma's
__________________
Australian Shepherds Tinkerooz
Tinkerooz Blog

Slotjes blijven slotjes.
  #5  
Oud 4 May 2012, 13:31
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 February 2011
Locatie: Nederland
Berichten: 316
Send a message via twitter to lolbroeck
Standaard

Dat is toch wat ik zeg?
  #6  
Oud 4 May 2012, 13:33
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lolbroeck Bekijk bericht
Ik zou o.a. graag een gastnetwerk instellen, dit is niet mogelijk via het configuratieprogramma. Alleen via Airport Utility.

Gisteren dacht ik dat ik Airport Utility 5.6 had gedownload, maar dat was het configuratieprogramma 5.6 :S
Een gastnetwerk kan je instellen met AirPort Utilitity 5.6 en 6.0. Hier een voorbeeld met AirPort Utility 6.0


  #7  
Oud 4 May 2012, 13:58
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 February 2011
Locatie: Nederland
Berichten: 316
Send a message via twitter to lolbroeck
Standaard

Maar het probleem is dus: ik download Airport Utility 6.0 van de Apple website, installeer 'm succesvol maar vervolgens is deze nergens te vinden.

In het Airport configuratieprogramma is dit helemaal niet in te stellen:


Edit:
Ik zie dat jij een time capsule hebt, kan het daar aan liggen?
  #8  
Oud 4 May 2012, 14:05
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lolbroeck Bekijk bericht

Ik zie dat jij een time capsule hebt, kan het daar aan liggen?
Nee, daar heeft dat niets mee te maken. Maar er zou wel firmware versie 7.6.1 moeten op draaien.
  #9  
Oud 4 May 2012, 14:10
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 February 2011
Locatie: Nederland
Berichten: 316
Send a message via twitter to lolbroeck
Standaard

Als ik op de Airport Extreme klik in het Airport configuratieprogramma verschijnt er een klein pop-up waarin staat: versie 7.6.1. Dus daar kan het niet aan liggen
  #10  
Oud 4 May 2012, 14:21
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Probeer het eens met AirPort Utility 5.6, versie 6.0 is nogal beperkt in zijn mogelijkheden:

  #11  
Oud 4 May 2012, 14:31
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 February 2011
Locatie: Nederland
Berichten: 316
Send a message via twitter to lolbroeck
Standaard

Ok, gedownload van Apple AirPort Utility for Mac - Download.com
Installatie verliep normaal, geen problemen. Alleen nog steeds nergens te vinden (Spotlight al geprobeerd).

Wat mij wel opviel tijdens de installatie:
  #12  
Oud 4 May 2012, 14:38
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Misschien is jouw AirPort Extreme te oud:

About the Guest network feature of AirPort Extreme and Time Capsule

En ga versie 5.6 maar halen waar je die moet halen, bij Apple:

AirPort Utility 5.6 for Mac OS X Lion

Ook versie 5.6 staat in Applications -> Utilities.

  #13  
Oud 4 May 2012, 15:35
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 February 2011
Locatie: Nederland
Berichten: 316
Send a message via twitter to lolbroeck
Standaard

Te oud? Ik heb de Airport Extreme gisteren bij de Apple Store in Amsterdam gehaald

Na de download op de Apple website is ook deze versie nergens te bekennen op m'n Mac, heel vreemd...

Zou het aan m'n Mac kunnen liggen? Ik draai nu versie 10.7.3

Edit:
Even gebeld met Apple, probleem opgelost

Bedankt voor je hulp!

Laatst gewijzigd door lolbroeck; 4 May 2012 om 16:27.
  #14  
Oud 4 May 2012, 16:46
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.876
Standaard

Google Vertalen
  #15  
Oud 4 May 2012, 16:48
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bubbly Bekijk bericht
Daar heb ik geen Goegelvertaler voor nodig: AirPort Utility is in het Nederlands "Luchthaven Configuratieprogramma"
  #16  
Oud 4 May 2012, 21:03
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 February 2011
Locatie: Nederland
Berichten: 316
Send a message via twitter to lolbroeck
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Daar heb ik geen Goegelvertaler voor nodig: AirPort Utility is in het Nederlands "Luchthaven Configuratieprogramma"
Haha!
Probleem opgelost zoals ik al zei, de Airport volledig resetten, bij de installatie op Overige opties klikken en DHCP & NAT activeren

Wanneer ik mijn extern harde schijf aansluit via de USB poort op de Airport wordt deze niet herkend. In netwerk wordt ook nog gewerkt met een Windows pc, kan ik de schijf dan wel formateren naar hfs+? Of gewoon fat??

Laatst gewijzigd door lolbroeck; 4 May 2012 om 21:14.
  #17  
Oud 4 May 2012, 21:14
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lolbroeck Bekijk bericht
Haha!
Probleem opgelost zoals ik al zei, de Airport volledig resetten, bij de installatie op Overige opties klikken en DHCP & NAT activeren
Inderdaad, een Airport Extreme moet geconfigureerd worden net zoals elke andere router
  #18  
Oud 4 May 2012, 21:17
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 February 2011
Locatie: Nederland
Berichten: 316
Send a message via twitter to lolbroeck
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Inderdaad, een Airport Extreme moet geconfigureerd worden net zoals elke andere router
Nog bedankt voor je hulp

Werkt het als: ik de externe harde schijf formatteer naar HFS+, aansluit op de Airport en dan bestanden kan delen met Windows en Mac?

Update: ik zie de externe harde schijf in Airport-configuratieprogramma 5.6 wel, maar nog niet in Finder, ik kan d'r verder niks mee
  #19  
Oud 4 May 2012, 21:35
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

AirPort Extreme (802.11n) and Time Capsule: USB storage device supported formats and protocols
  #20  
Oud 4 May 2012, 21:46
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 February 2011
Locatie: Nederland
Berichten: 316
Send a message via twitter to lolbroeck
Standaard

Goed; de harde schijf is NTFS geformatteerd dus dat wordt formatteren naar een andere. Ik denk dat ik er verder wel uit ga komen
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Windows: Overzetten Iphone Config Utility. pevo58 Desktop-applicaties 6 30 January 2011 11:35

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:37.