Hoe draai je OSX op een windows pc?

Hoe draai je OSX op een windows pc? discussie in Chat en geruchten forum; ( verdwijnt na registratie ) Heb ik vanochtend ook gedaan (Kalyway). moest wel een patch installeren om usb 2.0 te krijgen, anders zag hij de iphone niet.. nu wachten op ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iCulture > Chat en geruchten
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #61  
Oud 19 July 2008, 15:28
MP3-junky's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 September 2007
Berichten: 171
Standaard

Heb ik vanochtend ook gedaan (Kalyway).

moest wel een patch installeren om usb 2.0 te krijgen, anders zag hij de iphone niet..

nu wachten op PWNage...
__________________
iPhone US 8GB - FW 3.0 (custom) - Telfort NL - Windows & Hackingtosh
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #62  
Oud 19 July 2008, 15:45
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 590
Standaard

Ben nu ook Kalyway 10.5.2 aan het downloaden, maar hebben jullie nog bepaalde handleidingen gevolgd? Of gewoon op een nieuwe driver/harde schijf gezet?

Nu volg ik namelijk deze handleiding:
[Guide] The Fool-Proof Vista & XP / Mac OS X Dual-Boot Guide - InsanelyMac Forum
Hopen dat het lukt.

Welke Windows hebben jullie trouwens?
__________________
 iPhone 2G, 8GB  Intel MacBook (zwart), 2,2GHz, 160GB HD
  #63  
Oud 19 July 2008, 15:48
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

Ik gebruik vista business 64-bit.
Maar zoals al eerder gezegd moet je erg oppassen met dual-boot maken.
Voordat je het weet ben je de MBR kwijt van windows xp/vista en moet je allerlei truukjes uithalen om die terug te halen.
__________________
Origineel: iPhone US 1.0.2 OTB BL3.9 | Huidige firmware: 3.X | Bootloader: 3.9 | Baseband: 04.05.04_G

Zoek in de WIKI voor 99% van alle antwoorden.
Op persoonlijke berichten met vragen over de iPhone reageer ik niet. Gebruik hiervoor het forum. Ik ben geen helpdesk.
  #64  
Oud 19 July 2008, 15:50
cypher21's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 March 2008
Locatie: Dieren
Berichten: 1.823
Standaard

Hier ook vmware onder vista ultimate 64 bit (legaal zelfs )

Wat ArB zegt is idd oppassen! Ik heb daar ook een hoop geklooi mee gehad omdat ik XP/Vista dual boot heb, xp had de vista MBR overschreven, en toen waren er nog weinig tools die dat kunnen fixxen, inmiddels is dat beter geworden, maar goed
  #65  
Oud 19 July 2008, 15:52
MP3-junky's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 September 2007
Berichten: 171
Standaard

Ik heb op safe gespeeld: Alle HDD's los gekoppeld en een oude IDE schijf er aan gehangen. Hierop heb ik Leopard geinstalleerd.

Nu ligt m'n pc dus open te wachten op PWNage....
__________________
iPhone US 8GB - FW 3.0 (custom) - Telfort NL - Windows & Hackingtosh
  #66  
Oud 19 July 2008, 16:30
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 590
Standaard

M'n belangrijke bestanden staan op een externe harde schijf, dus die staan lekker veilig, alleen wat is de MBR?
__________________
 iPhone 2G, 8GB  Intel MacBook (zwart), 2,2GHz, 160GB HD
  #67  
Oud 19 July 2008, 16:48
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 590
Standaard

Ik heb het dus even opgezocht. Ik heb dit volgens de tutorial moeten doen, kan dit kwaad?

DISKPART> active
Will make your OS X partition the first-boot active partition

Dus de lege partitie die aangemaakt is voor OSX, die boot hij, toch? Ik weet niet of ik dan nog wel gewoon naar m'n Windows-partitie kan? Heb m'n PC nog niet gereboot.
__________________
 iPhone 2G, 8GB  Intel MacBook (zwart), 2,2GHz, 160GB HD
  #68  
Oud 19 July 2008, 16:55
MP3-junky's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 September 2007
Berichten: 171
Standaard

No offence, maar volgens mij weet jij niet helemaal wat je aan het doen bent. (gezien al je vragen)

ik zou je adviseren maar even te wachten (of een goede backup maken)
__________________
iPhone US 8GB - FW 3.0 (custom) - Telfort NL - Windows & Hackingtosh
  #69  
Oud 19 July 2008, 17:03
w.d's schermafbeelding
w.d w.d is offline
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Berichten: 134
Standaard

Ik heb de DVD geboot, daarna diskutility gestart, mijn 2e schijf gepartitioneerd, en een aangepaste installatie gedaan waarbij ik de juiste drivers heb aangevinkt.
Ik heb geen problemen gehad met een gewiste MBR, volgens mij doet OSX dat niet als je hem op een eigen schijf installeert.
Mijn bios heeft een ingebouwd boot-menu, dus als ik bij het starten van de compu op F8 druk kan ik kiezen van welk medium ik wil opstarten, bijv. 1e master, 1e slave, 2e master, 2e slave, USB, DVD, LAN.
Ik kies dan voor de schijf waar ik OSX op heb geinstalleerd, en voila, hij boot!
Als ik niets kies boot hij automatisch Windows.
__________________
iPhone 3g 16G, T-Mobile NL
  #70  
Oud 19 July 2008, 17:14
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 590
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door w.d Bekijk bericht
Ik heb de DVD geboot, daarna diskutility gestart, mijn 2e schijf gepartitioneerd, en een aangepaste installatie gedaan waarbij ik de juiste drivers heb aangevinkt.
Ik heb geen problemen gehad met een gewiste MBR, volgens mij doet OSX dat niet als je hem op een eigen schijf installeert.
Mijn bios heeft een ingebouwd boot-menu, dus als ik bij het starten van de compu op F8 druk kan ik kiezen van welk medium ik wil opstarten, bijv. 1e master, 1e slave, 2e master, 2e slave, USB, DVD, LAN.
Ik kies dan voor de schijf waar ik OSX op heb geinstalleerd, en voila, hij boot!
Als ik niets kies boot hij automatisch Windows.
Inderdaad, dat menu heb ik ook.. dus denk dat het geen kwaad kan.

Jouw beschrijving van je installatie is hetzelfde als die in de guide staat, die ik volg, dus denk dat het wel goed komt.
Citaat:
Once it has finished loading and displays the first prompt after language select, click to the menu bar at the very top and load Disk Utility.
A list of disks should appear on the Left, using your Mouse, right click on the newly created Mac partition, click on Erase, this will allow the Mac to prepare the File System for OS X installation.
Quit Disk Utility and continue installing Mac OS X; remember to select 'customize' and specify which components you require for your system.
Once installed, load up Disk Utility again and repair permissions.
__________________
 iPhone 2G, 8GB  Intel MacBook (zwart), 2,2GHz, 160GB HD
  #71  
Oud 19 July 2008, 17:16
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 590
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MP3-junky Bekijk bericht
No offence, maar volgens mij weet jij niet helemaal wat je aan het doen bent. (gezien al je vragen)

ik zou je adviseren maar even te wachten (of een goede backup maken)
Ik heb sowieso een backup van al m'n bestanden, tenminste, die harde schijf koppel ik los. Maar ik snap die MBR niet echt..
Voor zover ik het heb begrepen, is de manier waarop de computer opstart. Als ik dat boot menu heb, kan ik zelf toch altijd de harde schijf/partitie kiezen? Of raak je dt juist kwijt als je MBR gewist is?
__________________
 iPhone 2G, 8GB  Intel MacBook (zwart), 2,2GHz, 160GB HD
  #72  
Oud 19 July 2008, 17:31
w.d's schermafbeelding
w.d w.d is offline
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Berichten: 134
Standaard

Citaat:
Once installed, load up Disk Utility again and repair permissions
Die stap heb ik niet gedaan. Ik heb ook geen idee waarom dat nodig is, bij mij werkt het prima zonder die stap.
Succes, en voor vragen mag je pm-en. Ik weet niet zeker of ik snel antwoord geef, maar je kunt het proberen!
__________________
iPhone 3g 16G, T-Mobile NL
  #73  
Oud 19 July 2008, 17:33
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 590
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door w.d Bekijk bericht
Die stap heb ik niet gedaan. Ik heb ook geen idee waarom dat nodig is, bij mij werkt het prima zonder die stap.
Succes, en voor vragen mag je pm-en. Ik weet niet zeker of ik snel antwoord geef, maar je kunt het proberen!
Oke, bedankt!

De ISO is zojuist gebrand, dus ik ga het maar eens proberen.
__________________
 iPhone 2G, 8GB  Intel MacBook (zwart), 2,2GHz, 160GB HD
  #74  
Oud 19 July 2008, 17:48
w.d's schermafbeelding
w.d w.d is offline
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Berichten: 134
Standaard

Succes!
Het aanbod voor hulpvragen geldt uiteraard ook voor andere forummers!
Ik heb niet overal antwoorden op, maar je kunt het proberen, toch?
"We benne op de wereld om mekaar te hellepe niewaar?"
__________________
iPhone 3g 16G, T-Mobile NL
  #75  
Oud 19 July 2008, 17:48
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 590
Standaard

Hmm, ik krijg meteen de melding: Firewire could determine security-mode.
Als ik nu gewoon naar m'n harddisk wil booten, krijg ik de melding: Missing operating system, omdat hij dus naar die lege partitie boot, kan ik geen boot-partitie selecteren, ipv alleen Hard Disk?
  #76  
Oud 19 July 2008, 17:52
w.d's schermafbeelding
w.d w.d is offline
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Berichten: 134
Standaard

Firewire uitzetten in je bios!
Heb je als oorspronkelijk os Vista? Zo ja, moet je de vista-cd er in stoppen, voor probleemoplossing kiezen en het opstartprobleem automatisch laten repareren.
__________________
iPhone 3g 16G, T-Mobile NL
  #77  
Oud 19 July 2008, 17:54
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 590
Standaard

bedankt man!
ik ga weer aan de slag
  #78  
Oud 19 July 2008, 18:07
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 590
Standaard

Ik dacht dat FireWire gewoon onder Integrated Peripherals te vinden was? Heet het misschien anders?
  #79  
Oud 19 July 2008, 18:20
w.d's schermafbeelding
w.d w.d is offline
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Berichten: 134
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BadSide Bekijk bericht
Ik dacht dat FireWire gewoon onder Integrated Peripherals te vinden was? Heet het misschien anders?
Je kunt het ook vinden als IEEE 1394 of 1394b
__________________
iPhone 3g 16G, T-Mobile NL
  #80  
Oud 19 July 2008, 18:42
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 590
Standaard

oke, eindelijk uitgezet, blijf ik de melding Still waiting for root device krijgen.

Ik lees op internet dat het bij Sata Configurations is, maar dat hele menu kan ik weer eens niet vinden

Laatst gewijzigd door BadSide; 19 July 2008 om 18:54.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone: Draai ik een jailbreak? Eirick Jailbreak 9 27 May 2011 10:21
Syncen met OSX & Windows? dhelios iTunes 1 22 October 2010 17:02
iPhone: uit herstelmodus met ALLEEN EEN MAC/OSX? jaimiefanatic Jailbreak 2 20 August 2010 21:38
iPhone: hoe ipa's via mac osx naar iphone ? memo06 Jailbreak 3 22 May 2010 23:58
Is het mogelijk om een unlocked 1.0.2. ---> 1.1.1. te updaten? OSX lakes iPhone algemeen 8 24 October 2007 18:43

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:09.