//

Betalen voor bluetooth

Betalen voor bluetooth discussie in Chat en geruchten forum; ( verdwijnt na registratie ) Heel simpel. Het had al aanwezig moeten zijn sinds de iPhone1. Hele discussies en betogen hierover houden is zinloos, want die zijn 2 jaar terug ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iCulture > Chat en geruchten
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Berichten van vandaag

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #21  
Oud 05-07-09, 02:37
soCool's schermafbeelding
soCool soCool is offline
• iOS 8.0
• Ik heb geen iPad
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Flevoland
Berichten: 520
Standaard

Heel simpel. Het had al aanwezig moeten zijn sinds de iPhone1. Hele discussies en betogen hierover houden is zinloos, want die zijn 2 jaar terug al gehouden. Apple is gewoon erg traag en laks met het implementeren van nieuwe features, dat hebben ze keer op keer bewezen. Wanneer Apple dan uiteindelijk zo'n feature inbouwt doen ze alsof ze iets nieuws hebben uitgevonden en sites als deze besteden dan uitvoerig reviews eraan, wetende dat het als in versie 1 had moeten zitten, maar toch dan alsof het wiel opnieuw is uitgevonden.

Kortom, niets aan te doen.
__________________
Are you ready for this!

Laatst gewijzigd door soCool; 05-07-09 om 02:41.
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #22  
Oud 06-07-09, 11:38
ppl ppl is offline
• iOS 5.0
• Ik heb geen iPad
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Aug 2008
Berichten: 307
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door geeMc Bekijk bericht
Ja maar het is belachelijk dat als een protocol open staat je alsnog moet betalen voor een applicatie om er uberhaupt iets mee te kunnen.
Het protocol staat niet open omdat er geen bluetooth filetransfer profiel geïnstalleerd is. Zo zijn er meerdere profielen niet geïnstalleerd wat overigens de normaalste zaak van de wereld is. Op een headset is het namelijk niet zinnig om daar dingen als tethering, etc. te hebben omdat een headset alleen een headset is. Zelfde geldt ook voor carkits en noem maar op. Ook zijn diverse bluetooth telefoons lang niet altijd voor zien van alle bluetooth profielen. De Palm Treo 650 is hier een voorbeeld van en doorstond ook felle discussies omtrent het bluetooth gebruik, de iPhone lijkt dit nu te herhalen (bij Palm wisten ze het zelfs dusdanig te ver*****n dat ze maar van die halve profielen hadden: sommige dingen werkten wel, sommige niet).

Daarnaast heeft Apple een businessmodel opgesteld vergelijkbaar met die van de iPods en welke niet afwijkt van Symbian, Windows Mobile, etc. Zij leveren de benodigde tools in de zin van het apparaat, de software, de SDK en de API's. Om te zorgen dat je met het apparaat direct kunt werken worden er out of the box applicaties meegeleverd. De rest laten ze over aan de 3rd parties, de programmeurs. Het is aan de 3rd parties wat zij aan software maken en wat zij daar voor vragen. Die mensen willen net als ieder ander graag hun onkosten zoals eten, huis, kleding, auto, ziektekostenverzekering, kosten om developer te mogen zijn, etc. kunnen bekostigen en vragen er dan veelal ook een x bedrag voor. Sommigen zijn zo groot of nobel dat ze er een gratis applicatie van maken, soms zet men naast de betaalde versie er een gratis lite of ad supported versie bij naast. Allemaal manieren om te zorgen dat mensen je echte applicatie aanschaffen en jij brood op de plank hebt. Er is dan ook echt niets mis met het verdienen van geld, het moet alleen niet uit de hand lopen zoals dit bij de banken is gebeurd Het is overigens ook vrij normaal dat je voor dingen betaald en niet voor een duppie of nop op de eerste rang zit.

Als je een bluetooth filetransfer wil hebben zit je overigens nog met een ander probleem: hoe kun je er nou voor zorgen dat je files heen en weer kunt sturen vanuit de interface? Je zult dus diverse programma's moeten aanpassen en eventueel de concurrentie aan moeten gaan met programma's als Airsharing. Nadeel van dat laatste is dat je dan functie overlap gaat krijgen van dat soort 3rd party programma's en die dus uit de app store moeten verdwijnen (er mogen geen apps bestaan met een dermate groot overlappende functiebereik). Jaag je aardig wat ontwikkelaars tegen je in het harnas wat dus absoluut geen slimme tactiek is. Ontwikkelaars zijn voor een mobiel platform namelijk ontzettend belangrijk, vrijwel essentieel (Steve Ballmer verwoorde dat eens door al springend en dansend "developers developers developers" te schreeuwen). Reden waarom het ongetwijfeld niet standaard op de iPhone zal zitten en komen. Andere reden is vrij simpel: er zit een peer-to-peer API in die het mogelijk maakt om bestanden en andere info met elkaar uit te kunnen wisselen naast het kunnen spelen van spelletjes tegen elkaar. Nadeel hiervan is dat dit dan weer niet compatible is met andere telefoons van bijv. Samsung, LG, Nokia, etc.

Citaat:
Ook al activeert apple het, zijn er teveel mensen die er helemaal geen gebruik van maken. Kijk bijvoorbeeld naar MMS... Wie gebruikt dat op z'n iphone terwijl je (er vanuitgaande) een internet abonnement hebt?
Ik denk dat er desondanks veel mensen gebruik van zullen maken, of ze het nou weten of niet. Het gaat vaak om wat de toegevoegde waarde/functie is van de applicatie die ze op dat moment gebruiken en niet om de onderliggende techniek. Mensen gebruiken functies niet bepaalde technieken of technologieën, dat interesseert de meesten niet eens en is ook gewoon te ingewikkeld. Dat MMS verhaal is vrij simpel: het valt buiten je abonnement en je moet per keer 50 ct betalen. Meeste mensen hebben inmiddels een of andere vorm van smartphone waarop ze wel mail kunnen ontvangen en anders kunnen ze het wel ergens op een computer lezen. Daardoor is het gebruik van MMS niet bepaald interessant meer. Het is meer handig indien mail geen optie is en MMS wel. Dit natuurlijk even volkomen afgezien van de diehard MMS gebruikers

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door soCool Bekijk bericht
Heel simpel. Het had al aanwezig moeten zijn sinds de iPhone1. Hele discussies en betogen hierover houden is zinloos, want die zijn 2 jaar terug al gehouden. Apple is gewoon erg traag en laks met het implementeren van nieuwe features, dat hebben ze keer op keer bewezen. Wanneer Apple dan uiteindelijk zo'n feature inbouwt doen ze alsof ze iets nieuws hebben uitgevonden en sites als deze besteden dan uitvoerig reviews eraan, wetende dat het als in versie 1 had moeten zitten, maar toch dan alsof het wiel opnieuw is uitgevonden.

Kortom, niets aan te doen.
Je kunt er wel iets aan doen door ze domweg lastig te vallen door steeds feature requests te doen. Het is alleen altijd de vraag bij fabrikanten in hoeverre dit effectief is.

Wat overigens niet geheel terecht is, is de beschuldiging dat Apple traag en laks is. Er is forse kritiek geweest op bepaalde features welke Apple steeds weer heeft toe zitten voegen met een nieuwe firmware. Sinds 3.0 zijn er heel erg veel nieuwe zaken toegevoegd waardoor menig wensenlijstje de prullenbak in kon. Dat kun je nou niet bepaald laks noemen. Of het al direct bij de eerste versie aanwezig had moeten zijn kun je discussieren, dus traagheid is dan wel een valide punt. Je kunt het in deze van 2 kanten bekijken: vanuit de gebruiker is het natuurlijk ongehoord dat bepaalde zaken zoals daat cut, copy, paste er niet direct in zat maar vanuit marketing oogpunt is het wel erg handig dat je dit in een later stadium toevoegt omdat je daarmee je product in beweging houdt. Even voor dat laatste: Palm had met de Treo 650 een paar firmware updates om een aantal issues op te lossen, zodra er een nieuw model was zag je niets meer aan updates. De support werd dus stilletjes afgeserveerd. Dat voorkom je door de boel in beweging te houden. In geval van Apple lijkt het alsof die iPhone ontzettend goed gesupport wordt omdat er continu nieuwe firmware versies uitkomen. Een hele slimme keuze vanuit die optiek maar een domme keuze vanuit gebruikersoptiek omdat die zich soms blind staren op features en dan maar voor iets anders gaan.

Dat doen alsof ze het wiel opnieuw hebben uitgevonden en dit supergeweldig is, is gewoon wat iedere marketingafdeling van ieder bedrijf doet. Styling producten hebben dat ook heel erg met al die benamingen die ze aan bepaalde dingen geven. Je moet daar dan ook gewoon doorheen kijken wat soms nogal een hele kunst is.

Laatst gewijzigd door ppl; 06-07-09 om 11:46.
Reageren



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Betalen voor cydia apps? JoyStarr Jailbreak apps en thema's 9 03-02-10 16:52
Betalen voor GPS? Buzze iPhone algemeen 17 20-10-09 16:26
betalen voor app store tompeeters87 Archief 4 23-07-08 14:20
Betalen voor data ondanks geen gebruik debz iPhone algemeen 3 17-07-08 21:10

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:13.