ipad en wifi ssid roaming

ipad en wifi ssid roaming discussie in iPad algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) kan een ipad een wifi netwerk aan dat bestaat uit twee ssid's met dezelfde naam.naar het schijnt noemt men dat ssid roaming en hebben ios ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPad > iPad algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 18 August 2017, 21:57
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 10.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 August 2014
Berichten: 27
Standaard ipad en Wi-Fi ssid roaming

kan een ipad een Wi-Fi netwerk aan dat bestaat uit twee ssid's met dezelfde naam.naar het schijnt noemt men dat ssid roaming en hebben ios devices daar moeite mee.praktisch gezien gaat het over een telenet modem+Wi-Fi router verbonden met een linksys router die als accespoint functioneert.
ik ben van plan om die opstelling bij mij thuis te installeren.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 18 August 2017, 22:37
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.894
Standaard

Ik heb hier een roaming WLAN bestaande uit een AirPort Extreme en een AirPort Time Capsule. De AE is de primaire router en de ATC is een bridged router. De SSID zijn op beide routers hetzelfde. ABCDEFG voor 2.4 GHz en ABCDEFG (5 GHz) voor de 5 GHz band.

Dat werkt perfect met alle iPhones en iPads. En uiteraard ook met een paar MacBook Pro.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #3  
Oud 19 August 2017, 05:33
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 10.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 August 2014
Berichten: 27
Standaard

bedankt voor uw antwoord timosha.
ik veronderstel dat uw 2 ssid's op verschillend kanaal zitten?
  #4  
Oud 19 August 2017, 09:57
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.894
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door louis14 Bekijk bericht
ik veronderstel dat uw 2 ssid's op verschillend kanaal zitten?
Inderdaad. Op 2.4 GHz gebruik ik kanaal 1 en 13. Verder uit mekaar gaat niet. Op 5 GHz is het kanaal 40 en 108.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
SSID, IP adres etc weergeven Merax Jailbreak apps en thema's 1 14 August 2012 14:23
ipad 3g Wi-Fi lukt niet met Wi-Fi elke x wachtwoord onjuist joruarez Wi-Fi 5 9 June 2011 07:08
geen Wi-Fi wel 3G roaming clubmemberjohn Internet in buitenland (roaming) 6 21 December 2010 11:24
iPhone vraagt om Roaming bij Wi-Fi? vongole1 Wi-Fi 4 10 June 2010 13:10
ssid uitzetten op computer in relatie met iphone pieter0000 Wi-Fi 2 26 July 2009 19:04

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:42.