iphone 3g werkt niet op Sitecom router, iPad werkt wel??

iphone 3g werkt niet op Sitecom router, iPad werkt wel?? discussie in iPad algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb een vreemd probleem: Mijn iPhone 3g verbind wel met mijn Sitecom router 54g, maar werkt niet, ik kan dus geen verbinding met het ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPad > iPad algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 4 May 2010, 11:50
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 December 2008
Berichten: 19
Standaard iphone 3g werkt niet op Sitecom router, iPad werkt wel??

Ik heb een vreemd probleem:

Mijn iPhone 3g verbind wel met mijn Sitecom router 54g, maar werkt niet, ik kan dus geen verbinding met het internet krijgen. Mijn computer, laptop, iPad en printer werken wel op dezelfde wireless router.

- met de onbeveiligde router van de buren werkt de iPhone wel
- de iPhone 3g heeft het in het verleden wel gedaan op dezelfde router.
- ik heb net de printer genstalleerd en heb de beveiliging van de router van WPA2 naar WPA gezet (printer werkte alleen met WPA).

Is dit herkenbaar voor iemand en weet je wat ik dan moet doen?
Bij voorbaat dank!

Groeten,

Hans-Wouter
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 4 May 2010, 11:56
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Krijg je wel een ip van de betreffende router of gebruik je geen DHCP?
  #3  
Oud 4 May 2010, 12:26
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 December 2008
Berichten: 19
Standaard

Nee, dat gebruik ik niet, ken ik ook niet.
Ok DHCP even opgezocht.
Is mij niet direct duidelijk, maar ik doe niets aparts met de router, inpluggen en wachtwoord instellen, verder heb ik niets gedaan of ingesteld.

Laatst gewijzigd door hans-wouter; 4 May 2010 om 12:30.
  #4  
Oud 4 May 2010, 12:43
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Lijkt er op dat je DHCP gebruikt in dat geval. Even stapje voor stapje dan.

Als je op je iPhone naar Wi-Fi netwerken gaat en verbindt met je Wi-Fi zie je een blauw pijltje bij de netwerknaam staan. Klik even op dit pijltje en laat even weten wat voor ip-adres/subnetmask/router staat vermeld.
  #5  
Oud 4 May 2010, 12:45
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 December 2008
Berichten: 19
Standaard

ip: 192.168.0.104
sub: 255.255.255.0
router: 192.168.0.1
dns: 192.168.0.1
  #6  
Oud 4 May 2010, 13:00
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Ziet er goed uit, je kan even twee dingen proberen:

- klikken op 'renew dhcp lease' (onderaan)
- klikken op 'vergeet dit netwerk' (bovenaan) en opnieuw verbinden met je Wi-Fi
  #7  
Oud 4 May 2010, 13:12
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 December 2008
Berichten: 19
Standaard

Ik had al eerder de lease vernieuwd, hielp toen niet.
Nu.... doet ie het weer
Alleen, nu doet de (draadloos verbonden) printer het weer niet meer..... :-(
Kan het zijn dat die 2 elkaar in de weg zitten, of moet dat niet kunnen?

Bedankt voor je hulp trouwens, stel het erg op prijs.
  #8  
Oud 4 May 2010, 13:26
Jazzamataz's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 January 2009
Locatie: Leerdam
Berichten: 428
Send a message via twitter to Jazzamataz
Standaard

Je gebruikt dus DHCP. Hoeveel IP adressen heb je op de router in de range staan die uitgegeven kunnen worden?
  #9  
Oud 4 May 2010, 13:37
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 December 2008
Berichten: 19
Standaard

dit is een router probleem:-( denk ik:

- werkt de printer draadloos, werkt de iphone niet en andersom
- soms werkt de pc niet draadloos, soms wel
- nu kan ik via de pc wel op het internet, maar geen verbinding met de setup van de router krijgen via 192.168.0.1, niet draadloos en niet via de netwerkkabel... (lukte gisteren wel)

ik kijk even of het lukt met de router te resetten
  #10  
Oud 4 May 2010, 13:56
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Lijkt me dan idd router probleempje, waarschijnlijk iets met de DHCP die niet lekker loopt of even goed configureerd moet worden.
  #11  
Oud 4 May 2010, 14:12
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 December 2008
Berichten: 19
Standaard

DHCP staat ingesteld op 'server'
bereik 192.168.0.100 tot 192.168.0.200

nu gezet op
kanaal: auto

en nu doet alles het, op dit moment...
ik weet niet wat nou was.
Wat denk jij?

Laatst gewijzigd door King1987; 4 May 2010 om 14:45. Reden: edit knop gebruiken
  #12  
Oud 4 May 2010, 14:54
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Aangezien je router 100 ip-adressen kan uitgeven weet ik niet precies waar het fout gegaan kan zijn. Vermoedelijk gewoon een foutje van de router zelf, je zou even kunnen kijken of er een software/firmware update is voor je router die het probleem wellicht oplost.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
SPOED!! Ipad 1 ontvangt geen email na verbinden met een sitecom router jada5 iPad algemeen 6 10 May 2011 10:20
iPad dock werkt niet, gewoon met kabel wel. stef007 iPad algemeen 3 11 December 2010 20:09
sitecom 300n wireless router brummy iPhone algemeen 16 2 June 2010 21:36
Welke router werkt goed met iPhone fgeer Wi-Fi 8 23 April 2010 15:15
3G sim unlock tabel, wat werkt wel en wat werkt niet? iSP Unlock 394 8 December 2009 21:31

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:01.