Navigatie op ipad

Navigatie op ipad discussie in iPad algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Is dit mogelijk ? en zo ja met welke versie. ik begrijp met wat googlen dat het alleen mogelijk is met een 3g versie? wel ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPad > iPad algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 5 August 2010, 20:59
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2008
Berichten: 91
Standaard Navigatie op ipad

Is dit mogelijk ? en zo ja met welke versie.

ik begrijp met wat googlen dat het alleen mogelijk is met een 3g versie?

wel raar omdat er zover ik begrijp en merk er toch een gps in de Wi-Fi versie zit.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 5 August 2010, 21:02
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 July 2009
Locatie: Tilburg
Berichten: 34
Standaard

nee, de GPS chip zit ALLEEN in de 3G uitvoering!
  #3  
Oud 5 August 2010, 21:09
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2008
Berichten: 91
Standaard

ok hoe vind het ding mijn locatie nu dan?
  #4  
Oud 5 August 2010, 21:25
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 July 2009
Locatie: Tilburg
Berichten: 34
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Momentum Bekijk bericht
ok hoe vind het ding mijn locatie nu dan?
Via berekening van 3 GSM masten waar je bij aangemeld bent. Alleen is dat een stukje minder nauwkeurig dan een GPS positie.
  #5  
Oud 5 August 2010, 21:40
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2008
Berichten: 91
Standaard

eh in de Wi-Fi zit geen gsm module... toch?


maar goed ik begrijp dat het alleen werkt als je een 3g versie hebt die vervolgens ook nog eens een abbo moet hebben van een telecom provider om een gps lock te krijgen?

klinkt als erg onhandig en geldklopperij...
  #6  
Oud 5 August 2010, 21:47
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 September 2008
Berichten: 54
Standaard

Via Wi-Fi,


, maar als je 3g hebt, heb je geen abbo van een telecom provider nodig voor een fix (gaat wel stuk sneller als je verbinding hebt met gsm netwerk though)
  #7  
Oud 5 August 2010, 21:51
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 July 2009
Locatie: Tilburg
Berichten: 34
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Momentum Bekijk bericht
eh in de Wi-Fi zit geen gsm module... toch?


maar goed ik begrijp dat het alleen werkt als je een 3g versie hebt die vervolgens ook nog eens een abbo moet hebben van een telecom provider om een gps lock te krijgen?

klinkt als erg onhandig en geldklopperij...
hahaha zit iets in ja, ff niet bij stilgestaan
Maar nee, je hebt geen 3G nodig voor een GPS fix te krijgen, staat er los van!
  #8  
Oud 5 August 2010, 22:01
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2008
Berichten: 91
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheMikerMC Bekijk bericht
hahaha zit iets in ja, ff niet bij stilgestaan
Maar nee, je hebt geen 3G nodig voor een GPS fix te krijgen, staat er los van!

ok dan blijft de hamvraag nog waarom m'n Wi-Fi pad wel weet waar ik met m'n ass zit.

en waarom navigatie geen fix krijgt.
  #9  
Oud 5 August 2010, 22:03
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 July 2009
Locatie: Tilburg
Berichten: 34
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Momentum Bekijk bericht
ok dan blijft de hamvraag nog waarom m'n Wi-Fi pad wel weet waar ik met m'n ass zit.

en waarom navigatie geen fix krijgt.
Ik bedoelde dus dat je geen 3G NETWERK nodig hebt voor een GPS fix, wel het 3G model! oeffff...tijd voor biertje denk ik, want dit gaat stroef! hahah

Ik denk dat het Wi-Fi model dat inderdaad alleen maar weet als je ook met Wi-Fi verbonden bent? anders zie ik geen mogelijkheid....
  #10  
Oud 5 August 2010, 22:14
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 June 2009
Berichten: 5
Standaard

Klopt dit kan gewoon via de verbinding met Wi-Fi. Er is een bedrijf dat heeft vastgelegd waar routers zich bevinden. De iPad kan ook zijn locatie bepalen door het IP adres. Als je bij iPhoto een locatie toevoegd kun je ook je huidige locatie bepaln geloof ik...

Brian
  #11  
Oud 5 August 2010, 22:33
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2008
Berichten: 91
Standaard

ok dus het is zo:

ipad Wi-Fi bepaald je positie via je externe ip adres. (fijn privacy)
ipad Wi-Fi 3g heeft een eigen GPS ingebouwd en kan met behulp van een 3g verbinding een nog sterkere locatie postitie vinden.

mooi is dat ook weer duidelijk

kan je nu aan je biertje hopen dat je dan extra helder wordt.
  #12  
Oud 5 August 2010, 23:10
Matthipad's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Berichten: 166
Standaard

Laat anders eens een spelt vallen bij 'Kaarten'.(staat standaart op je iPad) Dan kun je zien hoe precies een Wi-Fi verbinding wel is.
__________________
iPad 32GB Wi-Fi iOS 4.2 GM
  #13  
Oud 5 August 2010, 23:43
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 December 2009
Locatie: Rhoon
Berichten: 80
Standaard

Wi-Fi ipad maakt inderdaad gebruik van plaatabepaling aan de hand van ip adressen waarvan de locatie bekend is op internet.

3g ipad heeft ingebouwde gps.

Ik heb zelf Wi-Fi ipad en heb een externe bluetooth gps gekoppeld aan de ipad via BTstack app in cydia store. Dit werkt prima en signaalsterkte vannexterne gps is soms nog beter ook als ipad gps.

Groet
__________________
Ibert
Iphone 4S 32GB, ipad 3 32gb 3g/Wi-Fi, Ipad Mini retina 32gb/Wi-Fi
  #14  
Oud 5 August 2010, 23:48
» Ik heb geen iPhone [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 July 2010
Berichten: 36
Standaard

GPS antenne op de 3G werkt veel beter dan die op mijn Tom.
Heb hier zelfs binnen vrijwel direct contact (zonder data abo).
__________________
iPad 64 Gb, 3G; Co Pilot Live HD en Pocket Informant HD; Ipod touch 32gb; HTC tytnII; Aldi PC; boeiend he?
  #15  
Oud 5 August 2010, 23:50
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 December 2009
Locatie: Rhoon
Berichten: 80
Standaard

Bedoel niet de tom, maar aparte bluetooth gps muis.
  #16  
Oud 6 August 2010, 00:09
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 January 2009
Locatie: Haarlem
Berichten: 107
Standaard

ik heb een 16gb Wi-Fi ipad en heb daar Navigon op draaien... je moet hem wel jailbreaken, dan roqyBt downloaden en een gps muis hebben.... als je dan Fullforce download kan je navigon ook nog is op Ipad resolutie krijgen! ziet er zeer gelikt uit! heb alleen nog geen mega IPAD houder in me auto
  #17  
Oud 6 August 2010, 00:48
» iPhone 7 128GB (Goud) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 64GB (Zilver) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 9 June 2009
Locatie: zeist
Berichten: 174
Stuur een bericht via Skype™ naar ajongebreur
Standaard

Hoe komt het dat mijn losse gps wel gezien wordt door mijn iMac en niet door mijn Ipad (JB)? Ik heb een off.versie van navigon op mijn iPad maar krijg de gps niet aan de gang.Welke gps muis zou wel werken? BT stack zag hem wel, maar toen ik mijn navigatie startte werd Bluetooth niet gezien? Wat nu?
  #18  
Oud 6 August 2010, 18:27
» iPhone 7 128GB (Goud) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 64GB (Zilver) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 9 June 2009
Locatie: zeist
Berichten: 174
Stuur een bericht via Skype™ naar ajongebreur
Standaard

Vandaag Bstack GPS gekocht voor 5$ by Cyndia en Navigon loopt nu als een tierelier met mijn Nokia BT gps. Het bleek dat ik de demo versie had van Bstack. Je toets het icoon van de app in op je ipad, wacht even,ipad ziet je gps, klik deze aan en druk daarna op de hometoets om eruit te gaan, ga naar Navigon en start de navigatie. Kind kan de was doen of te wel een vrouw van 64 kan het dus ook.

Laatst gewijzigd door ajongebreur; 6 August 2010 om 18:34.
  #19  
Oud 6 August 2010, 22:12
Peter_1's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 February 2008
Locatie: Voorburg
Berichten: 262
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ajongebreur Bekijk bericht
Vandaag Bstack GPS gekocht voor 5$ by Cyndia en Navigon loopt nu als een tierelier met mijn Nokia BT gps. Het bleek dat ik de demo versie had van Bstack. Je toets het icoon van de app in op je ipad, wacht even,ipad ziet je gps, klik deze aan en druk daarna op de hometoets om eruit te gaan, ga naar Navigon en start de navigatie. Kind kan de was doen of te wel een vrouw van 64 kan het dus ook.
Heerlijk, gebruikers die zelf antwoord geven op hun vraag, en daarbij ook direct anderen daarmee behulpzaam zijn met die informatie. Top!
  #20  
Oud 6 August 2010, 23:22
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 May 2009
Berichten: 67
Standaard

Locatiebepaling met Wi-Fi gaat trouwens niet op basis van het IP adres. Het werkt doordat bij het rondrijden van de Google Mao's auto's (en vergelijkbare diensten) van ieder Wi-Fi netwerk het SSID (netwerknaam) en het MAC adres van de hotspot wordt opgeslagen samen met de locatie. Dit SSID en Mac adres kunnen ze uitvragen zonder echt verbinding te maken met het netwerk.

Je iPad, iPod of iPhone geeft vervolgens aan welke Wi-Fi hotspots hij allemaal binnen zijn bereik heeft en op basis daarvan wordt een schatting gemaakt van je locatie. Maar goed; conclusie blijft dat je zonder GPS chip een locatie kunt bepalen maar dat deze lang niet zo nauwkeurig is. Met een GPS chip werkt het een stuk nauwkeuriger, maar die is alleen beschikbaar in de iPad 3G versie en werkt ook als er geen sim geplaatst is.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Beste navigatie voor iPad? Flavio iPad Navigatie 43 6 February 2012 17:52
Navigatie op iPad Wi-Fi 16gb Wattman15 iPad Navigatie 4 27 December 2010 10:18
Gratis navigatie voor je iPad Johan61 iPad Apps 1 29 September 2010 14:45

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:32.