Tethering (hotspotting) met smartphone of iphone

Tethering (hotspotting) met smartphone of iphone discussie in iPad algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, ik heb een iPad zonder 3G nu weet ik dat het mogelijk is om middels een smartphone met android 2.2 of hoger of een ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPad > iPad algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 23 June 2011, 21:13
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 June 2011
Berichten: 7
Standaard Tethering (hotspotting) met smartphone of iphone

Hallo,

ik heb een iPad zonder 3G nu weet ik dat het mogelijk is om middels een smartphone met android 2.2 of hoger of een simlockvrije iphone deze als hotspot te gebruiken, je connect dan met Wi-Fi naar je phone en daarmee ga je het internet op met een mobiel internetabonnement. Wie heeft hier ervaring mee en welke provider (t-mobile, vodafone, kpn) ondersteunt dit? Ik weet dat t-mobile het eigenlijk niet ondersteunt maar welke mogelijkheden zijn er dan wel?

Enige andere optie lijkt mij een mifi routertje?

Laatst gewijzigd door elcapo; 23 June 2011 om 21:40.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 23 June 2011, 21:29
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.688
Standaard

Via iPhone gaat inderdaad niet werken. KPN, Vodafone en t-mobile hebben het geblokkeerd op de iPhone. Op een Android telefoon schijnt dit allemaal prima te werken, welke provider je ook hebt.
Ik geloof dat alleen KPN dochters Hi (las ik hier op het forum ergens) en Telfort (zag ik bij een vriend) op de iPhone, de out of the box tethering of HotSpot functie (per ongeluk?) niet heeft afgesloten.
  #3  
Oud 23 June 2011, 22:03
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 July 2009
Locatie: Helmond
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier Bekijk bericht
Via iPhone gaat inderdaad niet werken. KPN, Vodafone en t-mobile hebben het geblokkeerd op de iPhone. Op een Android telefoon schijnt dit allemaal prima te werken, welke provider je ook hebt.
Ik geloof dat alleen KPN dochters Hi (las ik hier op het forum ergens) en Telfort (zag ik bij een vriend) op de iPhone, de out of the box tethering of HotSpot functie (per ongeluk?) niet heeft afgesloten.
Bij KPN werkt het sowieso, maakt niet uit welke "dochter" je hebt...
Anyways: op een android telefoon is dit goed mogelijk en staat het wonder boven wonder gewoon als een optie in het systeem.

Vodafone rekent je extra kosten aan en met de oude abbo's van T-mobile maakt het sowieso vrij weinig uit... in de nieuwe voorwaarden is het allemaal een stuk lastiger geworden.

Jouw keus dus.
  #4  
Oud 23 June 2011, 22:23
» iPhone 6 16GB (Zilver) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 October 2009
Locatie: Hoeksche Waard
Berichten: 7
Send a message via twitter to mfkleibergen
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier Bekijk bericht
Via iPhone gaat inderdaad niet werken. KPN, Vodafone en t-mobile hebben het geblokkeerd op de iPhone. Op een Android telefoon schijnt dit allemaal prima te werken, welke provider je ook hebt.
Ik geloof dat alleen KPN dochters Hi (las ik hier op het forum ergens) en Telfort (zag ik bij een vriend) op de iPhone, de out of the box tethering of HotSpot functie (per ongeluk?) niet heeft afgesloten.
Ik heb een iPhone en iPad 2 3G en mijn iPhone heeft een hotspot en kan er gewoon gebruik van maken.
  #5  
Oud 23 June 2011, 22:26
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.688
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mfkleibergen Bekijk bericht
Ik heb een iPhone en iPad 2 3G en mijn iPhone heeft een hotspot en kan er gewoon gebruik van maken.
Vertel dan meteen even voor de TS hoe je dat werkend / voor elkaar heb gekregen
Welke provider je hebt, heb je een jailbreak moeten doen (bijv. Tetherme of PDANet genstalleerd) etc.
  #6  
Oud 23 June 2011, 22:43
» iPhone 6 16GB (Zilver) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 October 2009
Locatie: Hoeksche Waard
Berichten: 7
Send a message via twitter to mfkleibergen
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier Bekijk bericht
Vertel dan meteen even voor de TS hoe je dat werkend / voor elkaar heb gekregen
Welke provider je hebt, heb je een jailbreak moeten doen (bijv. Tetherme of PDANet genstalleerd) etc.
Sorry ff niet bij stil gestaan. Maar ik heb een iPhone 4 kpn los gekocht bij PDAshop, ik neem aan als je hem in de KPN winkel koopt dat het zelfde is als in een andere winkel zoals waar ik hem heb gekocht. Bij mij staat bij instellingen > persoonlijke hotspot aan/uit. Ik geen jailbreak en mijn versie is 4.3.3 (8j2), aanbieder KPN nl 10.0, model mc603ip, modemfireware 04.10.01. Hopen jullie zo voldoende te hebben genformeerd en vragen stel ze gerust.

Martijn.
  #7  
Oud 24 June 2011, 02:13
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Berichten: 52
Standaard

Ik heb het werkend gekregen dmv jailbreak en tetherme te installeren bij mijn Vodafone abo. Dit werkt prima!

Mocht je KPN(dochter) hebben schijnt jailbreak niet nodig te zijn. Ik durf niet te zeggen of dit sporadisch werkt bij KPN of daadwerkelijk bij iedereen. Maar zoals ik begrijp bij iedereen.

Je kunt hem als je wilt/kunt in ieder geval jailbreaken en Tetherme installeren. Dan werkt het sowieso. Let wel op je datalimiet! Dit kan best hard gaan. Gelukkig heb ik zelf nog een fair use abo.
  #8  
Oud 24 June 2011, 09:32
Vanstra's schermafbeelding
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini 4 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 May 2008
Locatie: Hoorn (NH)
Berichten: 108
Send a message via twitter to Vanstra
Standaard

Ik heb een iPhone4 met KPN en personal hotspot is gewoon beschikbaar.
Geen probleem.
  #9  
Oud 24 June 2011, 15:37
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 June 2011
Locatie: Vught
Berichten: 6
Standaard

Heb de 3gs en die kan uitstekend als hotspot fungeren (vodafone) met pdanet
De gratis versie blijft 14 dagen werken; daarna kun je alleen geen https-sites meer benaderen
  #10  
Oud 24 June 2011, 15:52
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 March 2011
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18
Send a message via twitter to bakiii
Standaard

Als je het met de iPhone wilt doen.
Stap1 jailbreak je iPhone
Stap2 download pdanet via cydia (gratis)
Stap3 start pdanet en maak een hotspot aan( je kan ook een beveiligde netwerk maken zodat andere er geen gebruik van kunnnen maken).
Stap 4 zoek wi-fi via je iPad, of een apparaat met Wi-Fi( bijvoorbeeld je labtop,Psp,enz)
Stap5 gefeliciteerd je hebt nu Wi-Fi verbinding
  #11  
Oud 24 June 2011, 15:56
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.688
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bakiii Bekijk bericht
Als je het met de iPhone wilt doen.

.
.
  #12  
Oud 25 June 2011, 01:18
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 21 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.760
Standaard

Ik ben opeens mijne personal hotspot kwijt? Ik had alles al upgedated, geen enkel probleem maar ik ben deze week op reis geweest, andere kaartje (provider) ingestoken en ook nu terug thuis en geen hotspot meer te bespeuren, ingeloofelijk hoe dat nu alweer kan toch? Hoe moet ik da nu oplossen?
En nee, mijn iphone is not jailbroaken.

Update; is ondertussen opgelost, blijft toch bizar maar soit .
  #13  
Oud 27 June 2011, 03:09
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 March 2011
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18
Send a message via twitter to bakiii
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier Bekijk bericht

.
.
Grappig hoor ballenknijper
  #14  
Oud 27 June 2011, 11:13
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 February 2010
Berichten: 51
Standaard

iPhone 3GS jailbreak 4.3.3. Heb myWi-Fi erop gezet en werkt perfect iPad 2 zonder 3G. Ik maak gebruik van mijn eigen hotspot. Heb wel een oud vodafone abbo
  #15  
Oud 28 June 2011, 22:25
» iPhone 8 Plus 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 September 2010
Berichten: 326
Standaard

Het was al aangegeven maar afgelopen week mijn iPhone 4 geupdate naar 4.3.3
Heb een abbo via Wireless Circle waarmee ik via Telfort op het KPN-netwerk zit.
Hotspot werkt hier gewoon
__________________
iPhone 8 Plus 64GB FW10.1 || iPad Air 32GB Wi-Fi FW10.1
  #16  
Oud 4 July 2011, 10:24
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 July 2011
Berichten: 4
Standaard

Werkt hier ook met Telfort mijn iPad gekoppeld met de iPhone via standaard hotspot no problemo.
Alles op 4.3.3 en geen jb
  #17  
Oud 4 July 2011, 13:06
» iPhone 4 16GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 July 2011
Berichten: 1
Smile

Weet iemand of ik op het abonnement van mijn Iphone (T-mobile, Travel & Surf) in het buitenland van internet gebruik kan maken op mijn Ipad 2 (Wi-Fi) ?
Zo ja, kan iemand mij dit (op zo'n simpel mogelijke manier ) uitleggen?
Moet ik mijn Iphone laten jailbreaken ?
  #18  
Oud 7 July 2011, 15:53
» Ik heb geen iPhone  
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 16GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 June 2011
Locatie: In Heerlen
Berichten: 7
Stuur een bericht via MSN naar renate1970 Stuur een bericht via Skype™ naar renate1970 Send a message via twitter to renate1970
Standaard

Hier ook met htc touch pro 2 en het programmaatje WMWi-FiRouter geen probleem, zit op het netwerk van KPN.
  #19  
Oud 7 July 2011, 16:15
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Nellebel Bekijk bericht
Weet iemand of ik op het abonnement van mijn Iphone (T-mobile, Travel & Surf) in het buitenland van internet gebruik kan maken op mijn Ipad 2 (Wi-Fi) ?
Zo ja, kan iemand mij dit (op zo'n simpel mogelijke manier ) uitleggen?
Moet ik mijn Iphone laten jailbreaken ?
Dat kan technisch gezien.
Maar zoals hierboven ook te lezen is, zul je een jailbreak moeten (laten) doen. En dan een programma als MyWi of PDAnet installeren.
__________________
Geen hulpvragen via PM. Stel je vraag op het forum, hebben anderen er ook iets aan.
  #20  
Oud 7 July 2011, 16:35
» iPhone 5s 64GB (Goud) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 February 2008
Berichten: 117
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wouter1981 Bekijk bericht
Dat kan technisch gezien.
Maar zoals hierboven ook te lezen is, zul je een jailbreak moeten (laten) doen. En dan een programma als MyWi of PDAnet installeren.
Het is ook mogelijk om de normale hotspot functie aan te zetten als je een jb hebt.. Zou dan niet eens pdanet of mywii dan installeren
__________________
iPhone 5 64GB DE [FW: 6.1] [Jailbreak: Ja] | iPad 2 32GB NL [FW: 6.1] [Jailbreak: Nee] | iPad mini 16GB NL [FW: 6.1] [Jailbreak: Nee]
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone tethering met Wii jamy015 iPhone algemeen 0 19 October 2009 15:43

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:55.