App ontwikkelen in HTML

App ontwikkelen in HTML discussie in Ontwikkelen voor iOS forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Ik wil graag voor mezelf een app ontwikkelen, het is puur om er wat van te leren, want veel ervaring met programmeren heb ik ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Development > Ontwikkelen voor iOS
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 28 July 2010, 18:45
» iPod touch 8GB (v2) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 March 2010
Berichten: 20
Standaard App ontwikkelen in HTML

Hallo,

Ik wil graag voor mezelf een app ontwikkelen, het is puur om er wat van te leren, want veel ervaring met programmeren heb ik nog niet echt. Ik kan een beetje HTML/PHP dus ben ik daar naar gaan zoeken, toen kwam ik uit op NimbleKit, dit werkt erg gemakkelijk, maar dat werk alleen met de simulator, op de iphone zetten is niet mogelijk zonder te betalen.. Dus ik ging verder zoeken naar een template, toen kwam ik uit op PhoneGap, alleen dit werkt voor geen meter.. Het is (volgens mij) ontworpen voor 3.0 want als ik het probeer te draaien, dan wordt het op de simulator een wit scherm, en op de ipod sluit het direct weer..

Dus, als iemand weet hoe ik PhoneGap werkend krijg (voor iOS4), met NimbleKit toch een app op mijn ipod touch kan draaien of een andere template weet, dan zou dat heel fijn zijn.

M.v.g.
Bertjj.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 29 July 2010, 10:00
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 October 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 174
Standaard

Zonder certificaten (waar je dus bestaald ontwikkelaars account voor moet hebben) kun je niet testen op iPod touch/iPhone.
  #3  
Oud 29 July 2010, 11:24
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 September 2008
Berichten: 153
Standaard

Je kunt natuurlijk gewoon een web app bouwen in HTML5. Die kun je ook als ikoontje op je springboard installeren. Daar heb je geen ontwikkelaars-account voor nodig.
  #4  
Oud 29 July 2010, 13:05
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 January 2009
Berichten: 484
Standaard

Ja het enige wat phonegap doet is een appje maken met een webview, en daar laadt ie je pagina's in. Okay phonegap geeft je ook wat extra mogelijkheden voor crossplatform apps. Maar als je een simpele app wilt maken kun je natuurlijk eerst in safari testen.
__________________
Software Engineer
iPhone Developer
  #5  
Oud 29 July 2010, 13:25
» iPod touch 8GB (v2) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 March 2010
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gekkepietje Bekijk bericht
Je kunt natuurlijk gewoon een web app bouwen in HTML5. Die kun je ook als ikoontje op je springboard installeren. Daar heb je geen ontwikkelaars-account voor nodig.
Ik weet dat dat mogelijk is, maar met phonegap of Nimble Kit heb je meer mogelijkheden. En als je "gewoon" een webpagina maakt wordt het geopend in Safari, en heb je die bar onderin, ik wil niet dat het een website wordt die op de ipod/iphone draait, maar meer een app.
En de programma's op mijn ipod installeren, dat lukt wel hoor
  #6  
Oud 29 July 2010, 13:29
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 September 2008
Berichten: 153
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bertjj Bekijk bericht
En als je "gewoon" een webpagina maakt wordt het geopend in Safari, en heb je die bar onderin
Moet je deze maar eens kijken:
Pie Guy - a free web game for your iPhone - Neven Mrgan's tumbl
  #7  
Oud 29 July 2010, 13:35
» iPod touch 8GB (v2) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 March 2010
Berichten: 20
Standaard

Bedankt, even kijken hoe dat in elkaar zit!
Maar, dan is het zeker alleen mogelijk om 1 htlm bestand te gebruiken? Bijvoorbeeld: pag1.html staat een link naar pag2.html, daar staat wat info, en dan staat daar weer een link naar pag3.html, is zoiets mogelijk?

Edit: werkt hiet trouwens niet op iOS 4...

Laatst gewijzigd door Bertjj; 29 July 2010 om 13:37.
  #8  
Oud 29 July 2010, 17:26
» iPod touch 32GB (v4) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 July 2009
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 93
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bertjj Bekijk bericht
Ik weet dat dat mogelijk is, maar met phonegap of Nimble Kit heb je meer mogelijkheden. En als je "gewoon" een webpagina maakt wordt het geopend in Safari, en heb je die bar onderin, ik wil niet dat het een website wordt die op de ipod/iphone draait, maar meer een app.
En de programma's op mijn ipod installeren, dat lukt wel hoor
Uhm... als je goed had gelezen, had je begrepen dat je het niet als gewone webpagina hoeft te gebruiken... Je kan het icoontje op het beginscherm zetten, en dan gaat o.a. de bar onderin weg... Je kunt zo alles veranderen, zoals je het zelf wilt hebben... Heb ik ook gedaan, werkt echt fantastisch...

Hoe?
Safari -> naar website toegaan -> klik op het + onderin -> Zet in beginscherm -> Voeg toe (rechts boven)

De titel wordt als appnaam gebruikt... (tenzij je deze met meta tags overschrijft)
  #9  
Oud 29 July 2010, 17:53
» iPod touch 8GB (v2) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 March 2010
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dododedodonl Bekijk bericht
Uhm... als je goed had gelezen, had je begrepen dat je het niet als gewone webpagina hoeft te gebruiken... Je kan het icoontje op het beginscherm zetten, en dan gaat o.a. de bar onderin weg... Je kunt zo alles veranderen, zoals je het zelf wilt hebben... Heb ik ook gedaan, werkt echt fantastisch...

Hoe?
Safari -> naar website toegaan -> klik op het + onderin -> Zet in beginscherm -> Voeg toe (rechts boven)

De titel wordt als appnaam gebruikt... (tenzij je deze met meta tags overschrijft)
Ja, dat had ik net door gekregen maar, als ik dat doe werkt het niet, de webclip start op, en sluit daarna ook direct weer.. maar ik heb het nu anders gedaan, ik heb met iWebkit een pagina gemaakt, deze in de www van phonegap gezet, en dan met xcode op mijn ipod gezet, werkt perfect! (hoe ik dat laatste voor elkaar heb gekregen ga ik hier op iPhoneClub niet vertellen) Wel jammer dat ik geen ipa kan maken, maar dat maakt niet zoveel uit, ik gebruik het alleen voor mezelf denk ik.
Toch bedankt allemaal!

Laatst gewijzigd door Bertjj; 29 July 2010 om 23:09.
  #10  
Oud 29 July 2010, 23:09
» iPod touch 8GB (v2) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 March 2010
Berichten: 20
Standaard

Nog 1 ding waar ik niet uit kom..
Ik heb een form, daar moet de gebruiker wat invullen, dat wil ik graag in een tekstbestandje stoppen, maar ik weet niet hoe dat moet... bijv, 2 radiobuttons, gebruiker kiest 1, en klikt dan op de submit button, maar hoe moet ik (zonder PHP) die submit button gebruiken zodat er wat in een text (of ander formaat) bestand gezet wordt?
  #11  
Oud 30 July 2010, 15:28
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 January 2009
Berichten: 484
Standaard

denk dat dat wel met javascript kan. maar misschien dat phonegap een functie aanbiedt om data op te slaan. Ik heb namelijk wat voorbeelden gezien die plaatjes opslaan enzo.
  #12  
Oud 5 August 2010, 09:11
sukk1e's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 April 2010
Berichten: 134
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bertjj Bekijk bericht
en dan met xcode op mijn ipod gezet, werkt perfect! (hoe ik dat laatste voor elkaar heb gekregen ga ik hier op iPhoneClub niet vertellen)
LOL!
wat je hebt gedaan is geen rocketscience ofzo. Er zijn talloze manieren om dat voor elkaar te krijgen die goed gedocumenteerd zijn of je moet bedoelen dat je niet hier post vanwege illegale shizzle op het forum.

ennuh , ik denk dat het moeilijk gaat met javascript om data op te slaan. Het is niet toegestaan om .txt ofzo vanuit een externe host op je hard-drive op te slaan(heel misschien is er via via een omslachtige manier waar ik niet van af weet (ActiveXObject meuk)). Je wilt namelijk niet dat sneaky websites allemaal shizzle op je pc kunnen zetten.

Je kan natuurlijk wel de offline database gebruiken van html5 om waardes in op te slaan , maar weet niet of dit is wat je wilt.

Laatst gewijzigd door sukk1e; 5 August 2010 om 09:22.
  #13  
Oud 5 August 2010, 14:41
» iPod touch 8GB (v2) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 March 2010
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sukk1e Bekijk bericht
LOL!
ennuh , ik denk dat het moeilijk gaat met javascript om data op te slaan. Het is niet toegestaan om .txt ofzo vanuit een externe host op je hard-drive op te slaan(heel misschien is er via via een omslachtige manier waar ik niet van af weet (ActiveXObject meuk)). Je wilt namelijk niet dat sneaky websites allemaal shizzle op je pc kunnen zetten.

Je kan natuurlijk wel de offline database gebruiken van html5 om waardes in op te slaan , maar weet niet of dit is wat je wilt.
Met een txt bestand lukt me inderdaad niet (kan het ook nergens vinden, en super veel ervaring heb ik nou ook weer niet)
zou je kunnen uitleggen hoe dat met HTML5 werkt? de app staat niet op internet, het is gewoon een app met daarin de HTML pagina, dus wordt gewoon offline gebruikt. Het zou toch mogelijk moeten zijn dat ik iets op kan slaan in het mapje van de app? Zoals native apps dat ook kunnen?
  #14  
Oud 5 August 2010, 14:46
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 January 2009
Berichten: 484
Standaard

Javascript data store solution using PhoneGap - Stack Overflow
  #15  
Oud 5 August 2010, 15:31
» iPod touch 8GB (v2) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 March 2010
Berichten: 20
Standaard

zou iemand mij een beetje kunnen uitleggen hoe ik dit gebruik? want ik heb niet veel ervaring met javascript..
  #16  
Oud 5 August 2010, 22:31
dannyhtek's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2009
Locatie: Zuid-Limburg
Berichten: 1.408
Send a message via twitter to dannyhtek
Standaard

Ik gebruik gewoon iWebkit voor mijn Web applicaties. [HTML, PHP, CSS]
  #17  
Oud 6 August 2010, 00:02
» iPod touch 8GB (v2) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 March 2010
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DANNYY Bekijk bericht
Ik gebruik gewoon iWebkit voor mijn Web applicaties. [HTML, PHP, CSS]
ja, dat gebruik ik ook, samen met phonegap, maar daarmee kan ik toch niks opslaan?
  #18  
Oud 6 August 2010, 00:05
dannyhtek's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2009
Locatie: Zuid-Limburg
Berichten: 1.408
Send a message via twitter to dannyhtek
Standaard

Nope tenzij je gebruik gaat maken van een database [ligt eraan wat je wilt opslaan]
PhoneGap heb ik nog nooit naar gekeken ik ben nu al paar dagen het proberen om headlines door te krijgen en vervolgens dat ie er een hele post van maakt - zonder resultaat -,-'
  #19  
Oud 6 August 2010, 01:41
SteveLeviathan's schermafbeelding
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 May 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 41
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DANNYY Bekijk bericht
Nope tenzij je gebruik gaat maken van een database [ligt eraan wat je wilt opslaan]
PhoneGap heb ik nog nooit naar gekeken ik ben nu al paar dagen het proberen om headlines door te krijgen en vervolgens dat ie er een hele post van maakt - zonder resultaat -,-'
headlines? is dat iets van iWebKit?
  #20  
Oud 6 August 2010, 01:53
dannyhtek's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2009
Locatie: Zuid-Limburg
Berichten: 1.408
Send a message via twitter to dannyhtek
Standaard

Nee hehe, daar bedoel ik nieuws headlines mee.
ik wil dus nieuws artikelen in mijn applicatie, maar het lukt niet.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Kostprijs ontwikkelen app Wim33 Ontwikkelen voor iOS 7 8 May 2011 23:35
Verzoek tot ontwikkelen APP meijermargreet Ontwikkelen voor iOS 8 29 November 2010 19:20
iPad app voor ontwikkelen... dododedodonl Ontwikkelen voor iOS 1 6 August 2010 15:00
App ontwikkelen wouttje07 Ontwikkelen voor iOS 9 28 April 2010 09:30

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:45.