Kan mac en xbmc niet verbinden

Kan mac en xbmc niet verbinden discussie in Apple TV - 2e generatie en 3e generatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo hele nacht heb ik het forum afgezocht div links gelezen maar kom er gewoon niet uit! Heb een atv2 gekocht, er seasonpass opgezet ( ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Apple TV > Apple TV - 2e generatie en 3e generatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 7 January 2012, 11:30
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Wit) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 November 2011
Berichten: 25
Standaard Kan mac en xbmc niet verbinden

Hallo hele nacht heb ik het forum afgezocht div links gelezen maar kom er gewoon niet uit!

Heb een atv2 gekocht, er seasonpass opgezet ( ging binnen paar minuten, ook xbmc)

Los gekoppeld op tv aangesloten, xbmc staat er op.
Echter krijg ik het niet voor elkaar om erop te komen. Via de mac snap ik niet hoe ik in de aptv moet komen, en via de xbmc lukt het ook niet.

Heb de mac al op delen gezet, netwerk instellingen veranderd , op de imac file zilla en cyberduck geprobeerd maar maakt gewoon geen verbinting met de aptv/xbmc.

Wie kan er helpen, of woont in de buurt van ijsselstein (ut) om evt te helpen. Baal echt als een stekker, meestal krijg ik dit soort dingen voor elkaar echter nu weet ik het echt niet meer. Bedankt alvast!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 7 January 2012, 16:05
Lucien1966's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 9.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2008
Berichten: 536
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sharonelle Bekijk bericht
Hallo hele nacht heb ik het forum afgezocht div links gelezen maar kom er gewoon niet uit!

Heb een atv2 gekocht, er seasonpass opgezet ( ging binnen paar minuten, ook xbmc)

Los gekoppeld op tv aangesloten, xbmc staat er op.
Echter krijg ik het niet voor elkaar om erop te komen. Via de mac snap ik niet hoe ik in de aptv moet komen, en via de xbmc lukt het ook niet.

Heb de mac al op delen gezet, netwerk instellingen veranderd , op de imac file zilla en cyberduck geprobeerd maar maakt gewoon geen verbinting met de aptv/xbmc.

Wie kan er helpen, of woont in de buurt van ijsselstein (ut) om evt te helpen. Baal echt als een stekker, meestal krijg ik dit soort dingen voor elkaar echter nu weet ik het echt niet meer. Bedankt alvast!
Begrijp ik nou goed uit jouw tekst, dat je ook via FileZilla (met juiste IP-adres van ATV2 ingevoerd) geen verbinding kan maken met de ATV2??
__________________
there are no strangers, just friends who never met before
  #3  
Oud 7 January 2012, 16:55
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Wit) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 November 2011
Berichten: 25
Standaard

Dat klopt, dus ergens is of gaat iets fout dan denk ik
  #4  
Oud 7 January 2012, 16:57
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 January 2012
Berichten: 19
Standaard

Kan je met de Mac via terminal (SSH) de AppleTV wel in?

terminal -> ssh <appleTV IP> -> root -> alpine
  #5  
Oud 7 January 2012, 17:03
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Wit) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 November 2011
Berichten: 25
Standaard

Met stekker usb micro in de pc en aptv wel of bedoel je draadloos?
  #6  
Oud 7 January 2012, 18:22
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 January 2012
Berichten: 19
Standaard

Draadloos uiteraard
  #7  
Oud 7 January 2012, 19:46
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Wit) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 November 2011
Berichten: 25
Standaard

Dat heb ik net getest en doet het wel..

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 7 januari 2012 om 20:41 ----------

Inmiddels gelukt via cyberduck in de aptv te komen. Echter als ik het mapje van de icefilms erin sleep, zie je hem wel in de aptv alleen als je hem opent is het mapje leeg?
  #8  
Oud 7 January 2012, 23:03
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Wit) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 November 2011
Berichten: 25
Standaard

Inmiddels is het zip bestand gelukt, ik deed het in safari downloaden en lukte dus niet firefox wel. Het addon icefilms in juiste map gezet met cyberduck maar NU krijg ik steeds een melding..Al een paar keer overnieuw gedaan mocht niet baten. Zegt deze melding jullie iets? script failed plugin.video.icefilms error fixed
  #9  
Oud 8 January 2012, 03:23
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 January 2012
Berichten: 19
Standaard

dat is een storing, er zijn wel wat workarounds maar je kan ook navi-x eens proberen daar zit icefilms ook in. succes!
  #10  
Oud 15 January 2012, 23:24
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Wit) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 November 2011
Berichten: 25
Standaard

Inmiddels de aptv laten jailbrake , icefilms etc doet nu perfect. Maar het lukt gewoon niet om vanaf de Apple tv in mijn iMac te komen ik hoorde dat dat kan komen door een bepaalde versie op je iMac en dat ik daarom het delen niet erin krijg. Even uit mijn hoofd Versie mac os x 10.7
  #11  
Oud 16 January 2012, 09:23
» iPhone 7 Plus 256GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Florida
Berichten: 76
Standaard

Klopt, osx lion ondersteund dit niet meer.
Met een nas schijf lukt het perfect
  #12  
Oud 16 January 2012, 23:00
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Wit) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 November 2011
Berichten: 25
Standaard

Ok dan word het lastig denk ik want een nas schijf , is toch een externe hardeschijf? En ik heb wel een externe harde schijf van Samsung maar die pakt ie ook niet. Waar kan ik nog wat informatie over een nas schijf vinden? Sorry voor de lastige vragen
  #13  
Oud 17 January 2012, 00:35
» iPhone 6 16GB (Zilver) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 January 2008
Berichten: 10
Standaard

Ik heb zelf ook een mac met lion,dan moet je bij de optie delen afp(apple file protocol) aanzetten dan ziet xbmc je mac wel.
  #14  
Oud 17 January 2012, 00:44
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Wit) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 November 2011
Berichten: 25
Standaard

Die stond al aan gevinkt, daaronder de smb settings ook of kan dat niet tegelijk aanstaan?
  #15  
Oud 17 January 2012, 09:54
» iPhone 6 16GB (Zilver) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 January 2008
Berichten: 10
Standaard

Nee is bij mij ook toen heb ik bij netwerk voorkeuren bij de optie dhcp met vast ip nr aangezet, en dan bij de xbmc add video source en dan browse dan kom dat lijstje met namen erbij scroll je naar beneden zie je staan add network location.
Daar klik je op dan zie je staan protocol windows smb 1 keer klikken dan zie je staan avp handmatig je ip nr invoeren van je mac geen wachtwoord en klaar.

Gr Rene
  #16  
Oud 17 January 2012, 10:03
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 August 2008
Berichten: 1.115
Standaard

Alleen afp is zat.
OSX Lion ondersteunt dit gewoon perfect.
  #17  
Oud 29 January 2012, 23:48
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Wit) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 November 2011
Berichten: 25
Standaard

De tips die gegeven zijn allemaal geprobeerd, geen goed resultaat. Plex erop gezet kan ik wel in de bestanden maar als ik op afspelen drukt komt ie weer op beginscherm. Geweldig zon Mac en aptv
  #18  
Oud 30 January 2012, 09:17
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 August 2008
Berichten: 1.115
Standaard

Als het niet werkt zet je toch gewoon smb aan onder de share-instellingen in Lion en probeer je het vanuit XBMC met smb
  #19  
Oud 30 January 2012, 21:47
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart)  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 January 2009
Berichten: 40
Standaard

time capsule zichtbaar maken in xbmc gaat via xbmc dan naar video files dan naar smb://[user]:[pass]@IP ingeven en het werkt

wel even in TC aangeven dat je hem wil gebruiken voor gastgebruik. Hierdoor wordt deze geactiveerd als share.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
xbmc verbinden met externe hdd (AppleTV2) nootje16g Apple TV - 2e generatie en 3e generatie 1 12 October 2011 13:14
iPod kan niet verbinden met mailserver FokkeO iPhone algemeen 0 3 May 2011 20:33
Kan niet verbinden met Wi-Fi Stannie Wi-Fi 12 5 May 2009 08:11
Kan niet verbinden iFonzie Archief 12 29 November 2007 22:15

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:08.