Kan niet verbinden met WiFi

Kan niet verbinden met WiFi discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Beste mensen, Wellicht 'n hele domme vraag maar ik kan met mijn I-phone 3G (nauwelijks 'n week oud) niet op 'n beveiligd netwerk komen. Hoewel ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 25 April 2009, 01:59
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 April 2009
Berichten: 3
Standaard Kan niet verbinden met Wi-Fi

Beste mensen,

Wellicht 'n hele domme vraag maar ik kan met mijn I-phone 3G (nauwelijks 'n week oud) niet op 'n beveiligd netwerk komen. Hoewel ik 'n telefoon-abonnement heb met onbeperkt internet zou ik dit vanwege de lage snelheid toch erg graag willen.

Thuis en op mijn werk is er 'n beveiligd netwerk; mijn I-phone herkent deze onmiddelijk en ik kan deze selecteren. Hierna moet ik m'n wachtwoord ingeven (ja, ik let op keine/hoofd-letters, ik gebruik de wachtwoorden nl. al lange tijd op mijn (windows) laptops) maar verbinding kan er niet worden gemaakt met m'n I-phone.

Ik begrijp er eerlijk gezegd niets van: als ik mensen op bezoek heb die met hun computer op mijn netwerk willen is er - na het ingeven van mijn wachtwoord - nooit een probleem. Ook had ik bij 'n vriend die een onbeveiligd netwerk heeft direct verbinding met zijn router...

Waar zou dit aan kunnen liggen?

Graag jullie input!

THANKS
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 25 April 2009, 10:32
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

- Waarschijnlijk wordt er van een beveiligingstype op het wlan gebruik gemaakt wat de iPhone niet ondersteunt (informeer even welk type ze gebruiken en controleer of het door de iPhone wordt ondersteunt)
- Ze hebben MAC filtering aan staan
- Je instellingen kloppen niet (bijvoorbeeld een vast ip instellen nodig)
- Er draait software op de bedrijfsomgeving die software op de client (in dit geval iPhone) vereist waardoor verbinden niet lukt
  #3  
Oud 26 April 2009, 15:49
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 March 2009
Berichten: 25
Standaard

Ik heb het volgende probleem. Mijn iphone ziet geen 1 Wi-Fi netwerk meer, terwijl deze wel aanstaat. Plz help.

Kan dit mischien liggen aan de laatste update? En kan een nieuwe update dit oplossen?

Laatst gewijzigd door nicotet; 26 April 2009 om 18:03. Reden: aanvulling
  #4  
Oud 28 April 2009, 10:22
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 March 2009
Berichten: 25
Standaard

somebody plz. help
  #5  
Oud 28 April 2009, 10:23
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Arrow

verplaatst naar GPRS / EDGE / UMTS / HSDPA / Wi-Fi
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #6  
Oud 28 April 2009, 10:46
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 April 2009
Berichten: 67
Standaard

@TS welke encryptie word er op je wireless lan gebruikt?

Laatst gewijzigd door King1987; 28 April 2009 om 10:48. Reden: past hier prima tussen ;)
  #7  
Oud 29 April 2009, 21:55
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 April 2009
Berichten: 3
Standaard

Na talloze pogingen blijft mijn probleem bestaan: ik kan geen verbinding krijgen met een beveiligd netwerk. Overal waar ik kom zie ik dat er Wi-Fi-netwerken beschikbaar zijn maar als ik het (correcte) wachtwoord intyp en voor verbind kies, geeft mij Iphone telkens de melding: 'geen verbinding mogelijk met netwerk (....)' (zelfs bij m'n eigen netwerk thuis waar ik met mijn laptop altijd verbinding heb..)

Als ik thuis mijn internet-beveiliging uitzet (wat niet aan te raden is aangezien ik in een appartementencomplex woon waar iedereen mijn Wi-Fi kan detecteren) heb ik direct verbinding met mijn eigen (onbeveiligde) netwerk.

Welke instelling moet ik wijzigen om ook beveiligd op mij eigen netwerk (KPN) te komen..?!?!?
  #8  
Oud 29 April 2009, 22:06
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 April 2009
Berichten: 67
Standaard

welke encryptie gebruik je ?
WPA?
WPA2 - AES
WPA2 - TKIP
WPA2 -TKIP/AES
WEP?
  #9  
Oud 30 April 2009, 00:13
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 April 2009
Berichten: 3
Standaard

Waar kan ik deze encryptie vinden?

Op mn router of op mn phone?
  #10  
Oud 30 April 2009, 16:01
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 April 2009
Berichten: 67
Standaard

op je router en op je laptop denk ik als je kijkt bij de Wi-Fi instellingen

een iphone expert van hier moet alleen ff melden welke encrypties de iphone ondersteund?
  #11  
Oud 4 May 2009, 03:55
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 June 2008
Locatie: aalst
Berichten: 7
Standaard

ik zit met letzelfde probleem en kan ook niet verder
  #12  
Oud 4 May 2009, 09:16
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Op je iPhone vind je de encryptie zodra je een nieuw netwerk aanmaakt, onder 'Beveiliging'. Daar moet je een keuze maken uit de genoemde opties.
Ik zou in jullie situatie de iPhone het eigen netwerk even laten vergeten: Instellingen/Wi-Fi/Naam eigen netwerk, op het blauw-witte pijltje klikken/Vergeet dit netwerk.
Dan opnieuw het netwerk aanmaken met de juiste encryptie en het juiste wachtwoord (hoofdlettergevoelig!).
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #13  
Oud 5 May 2009, 08:11
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Even een aanvulling voor de KPN-ers onder ons. Ik vond net nog dit hier op het forum. Wellicht de oplossing?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPod kan niet verbinden met mailserver FokkeO iPhone algemeen 0 3 May 2011 20:33
iPhone 4 version 4.1 kan niet verbinden met Exchange 2010 rver iPhone algemeen 5 13 October 2010 09:32
standaard eerst verbinden met Wi-Fi JapieHendriks Wi-Fi 1 10 October 2010 18:43
3G verbinden met Wi-Fi lukt niet. bostiaan Wi-Fi 10 3 August 2010 09:08
Kan niet meer met itunes verbinden voor de rest werkt alles ducaz iTunes 0 12 January 2010 14:16

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:29.