Het grote iPhone 3G hardware unlock topic

Het grote iPhone 3G hardware unlock topic discussie in Unlock forum; ( verdwijnt na registratie ) Mij lukt het nog steeds niet. In een andere computer geprobeerd, maar de programmer ziet de sim niet... Kan iemand me verder helpen? Groetjes...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Unlock
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1621  
Oud 24 April 2009, 17:24
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 17 March 2009
Berichten: 6
Standaard

Mij lukt het nog steeds niet. In een andere computer geprobeerd, maar de programmer ziet de sim niet...
Kan iemand me verder helpen?

Groetjes
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #1622  
Oud 24 April 2009, 17:25
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 March 2009
Berichten: 57
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door superelmo Bekijk bericht
Mij lukt het nog steeds niet. In een andere computer geprobeerd, maar de programmer ziet de sim niet...
Kan iemand me verder helpen?

Groetjes
Brand het lampje op de programmer wel?
  #1623  
Oud 24 April 2009, 17:39
quagmire's schermafbeelding
» iPhone NL 16GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 April 2009
Locatie: Groningen
Berichten: 23
Standaard

ok even het programmeren van je rebelsim in stappen:

stap 1: installeer de drivers voor je USB programmer op je PC
deze drivers vind je hier voor windows XP en hier voor windows Vista (ik raad je aan op het om een pc met windows XP te doen)

als je deze geinstalleerd hebt gaan we door naar stap 2

stap 2: steek je USB programmer in je USB poort van je PC. rechts onderin zal je een ballon krijgen waarin staat dat het USB apparaat is geinstalleerd o.i.d.

stap 3: download de rebel firmware V64i. Deze vind je hier

stap 4: Stop je rebelsim in je USB programmer met het (bij mij) blauwe plastic plaatje er achter. Dit zit erg strak maar dat klopt dus.

stap 5: open de zojuist gedownloade firmware v64i en pak het uit naar een mapje mbv winrar. Winrar download je daar

stap 6: dubbelklik op rebelconfig. en klik op de knop "write card or read network from simcard"
zie je:
"Looking for card in all PC/SC readers...
Can not find card in boot/upgrade mode...
note: Need to insert card without valid SIM..." in beeld verschijnen dan zit je rebel sim niet goed in je programmer en moet je dit even corrigeren. en deze stap dan opnieuw proberen.

stap 7: even geduld je rebelsim wordt geupdate

stap 8: in het zwarte schermpje zie je dat de update voltooid is. haal je rebelsim uit je PC. Zet je Iphone uit. stop je rebelsim met je gewone, eigen simkaart in je iphone en zet hem weer aan. Nu zou hij automatisch je eigen provider moeten zoeken. Tevens zie je een blauw bolletje naast je providernaam staan, dit betekend dat je GPRS werkt (dit zie je alleen als je Wi-Fi uit zet).

Bij mij werkt dit perfect. Vragen op- of aanmerkingen hoor ik graag.

Laatst gewijzigd door quagmire; 24 April 2009 om 18:50.
  #1624  
Oud 24 April 2009, 18:33
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 17 March 2009
Berichten: 6
Standaard

Super bedankt!
Het is gelukt! Eindelijk, kan nu bellen en smsen
Alleen nu probleem nummer 2, mobiel datanetwerk. Net een dataabo aangevraagd, maar met de instellingen (ik heb HI)
APN; internet
Gebruikersnaam: KPN
Wachtwoord : gprs

Doet dit het niet.

Ook nog geprobeerd bij APN portalmmm in te voeren.
Dit werkt ook niet.
Tips voor hi?

Ben in ieder geval al super blij dat ik nu wel kan bellen! Eindelijk geen veredelde ipod touch meer

Edit: Het is gelukt! (ging automatisch op de Wi-Fi die ik aan had staan, bedacht me ineens dat ik het pas kon zien als de Wi-Fi uitstond).

Tnx anyways voor de hulp! Weer een blije iphonebezitster

Laatst gewijzigd door superelmo; 24 April 2009 om 18:42.
  #1625  
Oud 24 April 2009, 18:36
quagmire's schermafbeelding
» iPhone NL 16GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 April 2009
Locatie: Groningen
Berichten: 23
Standaard

mooi dat het gelukt is! ik heb zelf ook HI maar heb geen gegevens ingevoerd bij APN. Misschien is het handig om dit allemaal leeg te laten, je telefoon even helemaal uit te zetten en dan weer aan. Zie je het blauwe bolletje wel naast je providernaam staan? Wi-Fi moet trouwens uit staan.

Laatst gewijzigd door quagmire; 24 April 2009 om 18:49.
  #1626  
Oud 24 April 2009, 22:11
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 February 2008
Locatie: Rijssen
Berichten: 31
Stuur een bericht via MSN naar coen0s
Standaard

Halloooo

Ik heb in het andere topic een post gedaan over mijn, i-smartphone unlock kaart
ik ben weer achter iets anders gekomen , namelijk :
Als ik mijn unlock kaart plaats en verbinding maak met mijn netwerk en vervolgens de unlock kaart verwijder en mijn telfort kaart plaats zonder unlock kaart, heb ik nog steeds verbinding met de provider en kan ik nog steeds internetten en of bellen

hoe raar is dat?

Grtzzzz

edit: hij geeft in het info menu aan Carrier: Telfort 1.0, hmm raar het lukt ook elke keer zelfs na rebooten

Laatst gewijzigd door coen0s; 24 April 2009 om 22:13.
  #1627  
Oud 25 April 2009, 22:26
quagmire's schermafbeelding
» iPhone NL 16GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 April 2009
Locatie: Groningen
Berichten: 23
Standaard

klinkt goed maar werkt het ook met 3G aan? en waar heb je zo'n kaartje gekocht en hoe duur was deze? misschien kun je wat links en ervaringen met jouw kaartje geven? ben wel benieuwd
  #1628  
Oud 26 April 2009, 12:41
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 February 2008
Locatie: Rijssen
Berichten: 31
Stuur een bericht via MSN naar coen0s
Standaard

het kaartje werkt niet naar behoren !,
zie mijn andere post in het sim-unlock topic, erg tevreden was ik er niet over
kosten waren 15 euro. en 3G werkt totaal niet. groetjes
  #1629  
Oud 27 April 2009, 17:18
RFE RFE is offline
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 22 October 2008
Berichten: 33
Standaard

Hallo,

Enkele dagen geleden heb ik mijn iPhone weer binnen gekregen. Scherm was kapot en doet het nu weer perfect. Echter had ik voor de reparatie Yell0wsn0w geinstalleerd om in het buitenland te kunnen bellen, waar ik nog steeds verblijf.

Mijn iPhone is volledig gereset en moet dus weer vanaf 0 beginnen, ook met de originele firware.'

Wie kan mij vertellen hoe ik het beste van start kan gaan.. eerst firmware installeren, zo ja welke en via iTunes of anders etc etc ???? (ook wat betreft de sim kaart die de iPhone als eerste vraagt en of dit problemen kan opleveren bij het activeren)

mvg,

Rutger
  #1630  
Oud 27 April 2009, 20:00
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RFE Bekijk bericht
Hallo,

Enkele dagen geleden heb ik mijn iPhone weer binnen gekregen. Scherm was kapot en doet het nu weer perfect. Echter had ik voor de reparatie Yell0wsn0w geinstalleerd om in het buitenland te kunnen bellen, waar ik nog steeds verblijf.

Mijn iPhone is volledig gereset en moet dus weer vanaf 0 beginnen, ook met de originele firware.'

Wie kan mij vertellen hoe ik het beste van start kan gaan.. eerst firmware installeren, zo ja welke en via iTunes of anders etc etc ???? (ook wat betreft de sim kaart die de iPhone als eerste vraagt en of dit problemen kan opleveren bij het activeren)

mvg,

Rutger
Heel simpel, zorg dat je op baseband 2.28.00 blijft en niet update. Alleen met een custom FW 2.2.1 hier van het forum. Heb je meteen een jailbreak. Dan uit Cydia yellowsnow halen. Dat installeren. Klaar.

Succes
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #1631  
Oud 28 April 2009, 00:06
RFE RFE is offline
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 22 October 2008
Berichten: 33
Standaard

Klinkt simpel ja.. maar wtf is die baseband en sluit ik mijn iPhone aan via iTunes of werk ik daar tijdesn het activeren van dat ding volledig omheen?
  #1632  
Oud 28 April 2009, 00:10
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Base band kan je vinden onder Instellingen/algemeen/info en dan modemfirmware.

De custom FW zet je erop dmv iTunes. Daarin zit ook de activatie. Gaat allemaal automatisch.
  #1633  
Oud 28 April 2009, 00:16
RFE RFE is offline
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 22 October 2008
Berichten: 33
Standaard

DUS.. even voor de duidelijkheid, ik sluit mijn iPhone zo aan, iTunes gaat aan de haal met de activatie. Dan zorg ik ervoor dat in mijn instellingen de modemfirmware op 2.2.28 staat. Wanneer ik dit gedaan heb download ik die custom firmware installeer dat en de rest spreekt voor zich..
  #1634  
Oud 28 April 2009, 00:20
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RFE Bekijk bericht
DUS.. even voor de duidelijkheid, ik sluit mijn iPhone zo aan, iTunes gaat aan de haal met de activatie. Dan zorg ik ervoor dat in mijn instellingen de modemfirmware op 2.2.28 staat. Wanneer ik dit gedaan heb download ik die custom firmware installeer dat en de rest spreekt voor zich..
Nee, je sluit je iPhone aan, drukt op shift en tegelijk klik je op herstel. Dan kies je voor de custom FW die je gedownload hebt. Als hij klaar is heb je een gejailbreakte iPhone op FW 2.2.1 met activatie en de baseband die je nu ook hebt.
  #1635  
Oud 28 April 2009, 00:21
bartha's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 May 2008
Locatie: Vlaardingen (NL)
Berichten: 127
Standaard

werkt het nog steeds? wel vreemd verhaal maar zou wel mooi zijn als het echt zo is. internet, 3G enzo werken ook?



Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door coen0s Bekijk bericht
Halloooo

Ik heb in het andere topic een post gedaan over mijn, i-smartphone unlock kaart
ik ben weer achter iets anders gekomen , namelijk :
Als ik mijn unlock kaart plaats en verbinding maak met mijn netwerk en vervolgens de unlock kaart verwijder en mijn telfort kaart plaats zonder unlock kaart, heb ik nog steeds verbinding met de provider en kan ik nog steeds internetten en of bellen

hoe raar is dat?

Grtzzzz

edit: hij geeft in het info menu aan Carrier: Telfort 1.0, hmm raar het lukt ook elke keer zelfs na rebooten
  #1636  
Oud 28 April 2009, 00:40
RFE RFE is offline
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 22 October 2008
Berichten: 33
Standaard

Als ik hem aansluit krijg ik als scherm iPhone als nieuwe iPhone installeren of iPhone van reserve kopie herstellen? Welke moet ik pakken?
  #1637  
Oud 28 April 2009, 00:42
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RFE Bekijk bericht
Als ik hem aansluit krijg ik als scherm iPhone als nieuwe iPhone installeren of iPhone van reserve kopie herstellen? Welke moet ik pakken?
Zelf weten, maar denk dat reserve kopie herstellen het makkelijkst is, heb je meteen al je gegevens terug.

Zou je de zoekfunctie ook eens willen gebruiken. We zijn namelijk in een verkeerd topic bezig
  #1638  
Oud 6 May 2009, 23:31
JEANS's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 May 2009
Locatie: Groningen
Berichten: 13
Standaard

Hallooo,
ik heb ik een raar probleem met m'n iphone (3g, 2.2.1, 02.30.03).
Ik heb zelf kpn hi, had een rebelsim besteld maar in eerste instantie geen succes. Probeerde toevallig een vodafone kaartje en had volledig bereik. Hierna heel veel blijven proberen en uiteindelijke deed m'n eigen sim het ook perfect!
Alleen het volgende: ik reed vorige week hier de provincie uit en daar ging mn verbinding.. geen services bleef er maar staan. Sindsdien nooit meer een teken van leven gezien. Zelfde handelingen gedaan maar niks. Telkens als ik mn sim met de rebelsim erin stop zegt of fout met simkaart of geen service, waar ik eerder bijna elke keer de eerste minuut gewoon verbinding had voor hij het begaf. Waar kan dit aan liggen? Rebelsim was versie 54, heb m ondertussen geupdate naar 64 maar geen succes.. hij reageert nergens meer op...
  #1639  
Oud 6 May 2009, 23:40
kcaj's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 6 April 2009
Locatie: Oud-Vossemeer
Berichten: 34
Stuur een bericht via ICQ naar kcaj Stuur een bericht via MSN naar kcaj
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JEANS Bekijk bericht
Hallooo,
ik heb ik een raar probleem met m'n iphone (3g, 2.2.1, 02.30.03).
Ik heb zelf kpn hi, had een rebelsim besteld maar in eerste instantie geen succes. Probeerde toevallig een vodafone kaartje en had volledig bereik. Hierna heel veel blijven proberen en uiteindelijke deed m'n eigen sim het ook perfect!
Alleen het volgende: ik reed vorige week hier de provincie uit en daar ging mn verbinding.. geen services bleef er maar staan. Sindsdien nooit meer een teken van leven gezien. Zelfde handelingen gedaan maar niks. Telkens als ik mn sim met de rebelsim erin stop zegt of fout met simkaart of geen service, waar ik eerder bijna elke keer de eerste minuut gewoon verbinding had voor hij het begaf. Waar kan dit aan liggen? Rebelsim was versie 54, heb m ondertussen geupdate naar 64 maar geen succes.. hij reageert nergens meer op...
Dan heb je waarschijnlijk je simkaart niet gereset.
Plaats hem in een Nokia, zet de Nokia op 2G modus (als het een UMTS toestel is), zet netwerkkeuze op handmatig en kies een verkeerd netwerk. Daarna het goede netwerk en bel met de voicemail.
Dan alles weer terug in de iPhone.
  #1640  
Oud 6 May 2009, 23:51
bartha's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 May 2008
Locatie: Vlaardingen (NL)
Berichten: 127
Standaard

Klopt denk ook dat het daar aan ligt Heb het zelfde probleem ooit gehad en zo opgelost.
Reageren

Labels
2.1, 2.2, baseband, downgrade, firmware, rebelsim, unlock 3g, unlock 3g 2.2.1


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Video: Het Grote Video Topic berty Muziek, foto & video 2 8 May 2011 18:12
Het grote iPhone 3G HARDWARE unlock topic groentjie Archief 2 12 December 2008 14:47
Het grote firmware 2.0.0 pr unlock topic Beaux Archief 570 20 July 2008 02:38
Het grote verveling topic... dedafmonteur Chat en geruchten 26 26 May 2008 01:53

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:42.