Bootloader 5.8 van 3G exploit ? :)

Bootloader 5.8 van 3G exploit ? :) discussie in Unlock forum; ( verdwijnt na registratie ) Citaat: Oorspronkelijk geplaatst door iMario Ik wacht wel even op een makkelijk programma'tje, geen zin in dat gepruts. Ben ik het helemaal mee eens! Wel ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Unlock
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #21  
Oud 13 April 2009, 13:12
Nikos1984's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 September 2007
Locatie: Almere
Berichten: 135
Send a message via twitter to Nikos1984
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iMario Bekijk bericht
Ik wacht wel even op een makkelijk programma'tje, geen zin in dat gepruts.
Ben ik het helemaal mee eens!
Wel heel gaaf dat deze stap er is/gaat komen!!
Rebelsim is een leuke TIJDELIJKE patch.. So I can't wait!
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #22  
Oud 13 April 2009, 13:41
francebramie's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 January 2009
Locatie: Frankrijk
Berichten: 664
Stuur een bericht via MSN naar francebramie Stuur een bericht via Skype™ naar francebramie
Standaard

Ik denk toch niet dat ik het ga gebruiken, ben blij dat mijn rebelsim werkt. Over 3 maanden kan ik hem laten unlocken bij Orange dus ik denk dat ik het zo laat.
  #23  
Oud 13 April 2009, 14:01
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 April 2008
Berichten: 60
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door francebramie Bekijk bericht
Ik denk toch niet dat ik het ga gebruiken, ben blij dat mijn rebelsim werkt. Over 3 maanden kan ik hem laten unlocken bij Orange dus ik denk dat ik het zo laat.
Iemand die mij in het kort en in wat duidelijkere taal kan uitleggen hoe ik kan ontdekken welke baseband ik heb. Kom er met die internethandleidingen (nog) niet uit..
  #24  
Oud 13 April 2009, 14:40
Michael's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 4.569
Send a message via twitter to Michael
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Marnix. Bekijk bericht
Iemand die mij in het kort en in wat duidelijkere taal kan uitleggen hoe ik kan ontdekken welke baseband ik heb. Kom er met die internethandleidingen (nog) niet uit..
Zo aan je fw 2.2 te zien Baseband 02.28.00
__________________
Het is maar een telefoon, meer niet.......... www.zokje.nl voor een leuke zok en een goed doel Leren is vooral (hard) vallen, weer opstaan en verder gaan. Dus wanhoop niet bij het modden van je iPhone
Beste mensen ben geen helpdesk en zal PM's met vragen dan ook niet beantwoorden. Kijk eens bij Begrippen of hier Handleidingen en als het dan nog niet wil lukken gebruik dan de Zoekfunctie.
  #25  
Oud 13 April 2009, 15:04
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 April 2008
Berichten: 60
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Michael Bekijk bericht
Zo aan je fw 2.2 te zien Baseband 02.28.00
Excuus, ik bedoel bootloader, mijn baseband die is 02.30.03...
  #26  
Oud 13 April 2009, 15:28
Michael's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 4.569
Send a message via twitter to Michael
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Marnix. Bekijk bericht
Excuus, ik bedoel bootloader, mijn baseband die is 02.30.03...
Zorg dat je een map etc hebt staan in usr van je iPhone. Dat kan je doen met winscp.

Download minicom uit cydia. Dan in putty, ssh-en in je iphone. Commando is

ssh -l root ip-nummer van je iPhone

Hij vraagt om een wachtwoord dat is : alpine

dan commando

minicom -s

Selecteer daar Serial Port SetUp

Druk op a

en verander het serial device naar /dev/tty.debug.

Dan druk je op esc.

Kies dan in het hoofdmenu Save setup as dfl.

Dan kan je nu minicom in om te zien welke bootloader je hebt.

Geef het commando in putty minicom -w

Dan het commando at+xgendata

De output geeft allerlei info en ook die van je bootloader.

Voor mac gebruikers zij kunnen de tools cyberduck en terminal gebruiken. Commando's zijn hetzelfde.

Als je niet weet wat je aan het doen bent kan je het maar beter laten om problemen te voorkomen.
  #27  
Oud 13 April 2009, 18:25
Fasty's schermafbeelding
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» macOS
 
Geregistreerd: 14 August 2008
Locatie: Melick
Berichten: 412
Standaard

Thja helaas er gebeurt bij mij niks!!!

ik heb de goede bootloader 5.8

ik voer dit zo uit:

To run the pHaseBanDowngrader, connect to your iPhone via SSH and copy the downloaded folder (phasebandowngrader) into the "/Applications" on your iPhone. Note: The folder MUST named phasebandowngrader in lowercase letters!
To run it, open MobileTerminal and type "login". The user is "root" and password is "alpine" by default. Then type: "cd /Applications/phasebandowngrader/", then, to run the downgrader, type "./phasebandowngrader"

Hij stuurt wel als naar de iPhone en alles wordt aangeven met 100%
dan wordt er gezegt reboot je iphone en check voor je baseband maar hij blijft op 2.30.03 staan zowel bij instellingen als via minicom.

Vraag me af waar dit aan ligt.

Edit: ik ga eens kijken waar dit aan ligt. Meschien aan het inloggen ik log anders in.

Ligt niet aan het inloggen. Maar ik moet ook de Permisions veranderen naar 777 anders werkt het bij mij niet.
Nog mensen met BL 5.8 die gaan proberen??

Laatst gewijzigd door Fasty; 13 April 2009 om 19:33.
  #28  
Oud 13 April 2009, 19:09
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 April 2008
Berichten: 60
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Michael Bekijk bericht
Zorg dat je een map etc hebt staan in usr van je iPhone. Dat kan je doen met winscp.

Download minicom uit cydia. Dan in putty, ssh-en in je iphone. Commando is

ssh -l root ip-nummer van je iPhone

Hij vraagt om een wachtwoord dat is : alpine

dan commando

minicom -s

Selecteer daar Serial Port SetUp

Druk op a

en verander het serial device naar /dev/tty.debug.

Dan druk je op esc.

Kies dan in het hoofdmenu Save setup as dfl.

Dan kan je nu minicom in om te zien welke bootloader je hebt.

Geef het commando in putty minicom -w

Dan het commando at+xgendata

De output geeft allerlei info en ook die van je bootloader.

Voor mac gebruikers zij kunnen de tools cyberduck en terminal gebruiken. Commando's zijn hetzelfde.

Als je niet weet wat je aan het doen bent kan je het maar beter laten om problemen te voorkomen.
Hmm kom er nog niet helemaal uit, als ik in minicom zit geeft hij het bericht is wat te zien is in bijlage 1.
Als ik dan toch probeer verder te gaan en voer dit in: at+xgendata, dat komt er te staan wat te zien is in bijlage 2.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Minicom1.jpg‎ (36,2 KB, 66x gelezen)
Bestandstype: jpg Minicom2.jpg‎ (24,3 KB, 42x gelezen)
  #29  
Oud 13 April 2009, 19:31
Fasty's schermafbeelding
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» macOS
 
Geregistreerd: 14 August 2008
Locatie: Melick
Berichten: 412
Standaard

@marnix. je moet een map maken in usr genaamd etc
  #30  
Oud 13 April 2009, 20:18
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 April 2008
Berichten: 60
Standaard

Bedankt voor de medewerking.

Het is gelukt en ik heb bootloader 5.9, dus gaat op dit moment niet werken voor mij het unlocken.

Hopen dat er binnenkort een goede oplossing komt...
  #31  
Oud 13 April 2009, 20:30
Michael's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 4.569
Send a message via twitter to Michael
Standaard

De laatste modellen 3G hebben zelfs een nieuwe bootloader namelijk 6.02
  #32  
Oud 13 April 2009, 20:32
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 13 February 2009
Locatie: Amsterdam
Berichten: 7
Standaard

Zo te zien heb ik een 6.2 bootloader version .
Ik wacht ook een oplossing.


Laatst gewijzigd door bigie; 13 April 2009 om 20:36.
  #33  
Oud 13 April 2009, 20:36
Michael's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 4.569
Send a message via twitter to Michael
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bigie Bekijk bericht
Zo te zien heb ik een 6.2 bootloader version .
Ik wacht ook een oplossing.

Inderdaad je hebt 6.2
  #34  
Oud 13 April 2009, 21:35
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 6 December 2008
Berichten: 29
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Michael Bekijk bericht
Zorg dat je een map etc hebt staan in usr van je iPhone. Dat kan je doen met winscp.

Download minicom uit cydia. Dan in putty, ssh-en in je iphone. Commando is

ssh -l root ip-nummer van je iPhone

Hij vraagt om een wachtwoord dat is : alpine

dan commando

minicom -s

Selecteer daar Serial Port SetUp

Druk op a

en verander het serial device naar /dev/tty.debug.

Dan druk je op esc.

Kies dan in het hoofdmenu Save setup as dfl.

Dan kan je nu minicom in om te zien welke bootloader je hebt.

Geef het commando in putty minicom -w

Dan het commando at+xgendata

De output geeft allerlei info en ook die van je bootloader.

Voor mac gebruikers zij kunnen de tools cyberduck en terminal gebruiken. Commando's zijn hetzelfde.

Als je niet weet wat je aan het doen bent kan je het maar beter laten om problemen te voorkomen.
Thanks het is gelukt. Helaas heb ik bootloader 6.2.

Moet ik nadat ik dit stappenplan heb gevolgd weer dingen terugzetten in de oude staat? Dus o.a. /usr/etc verwijderen en het serial device terugzetten (weet de originele niet meer ). Of maken die veranderen niet uit?
  #35  
Oud 13 April 2009, 21:44
Michael's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 4.569
Send a message via twitter to Michael
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door yozd Bekijk bericht
Thanks het is gelukt. Helaas heb ik bootloader 6.2.

Moet ik nadat ik dit stappenplan heb gevolgd weer dingen terugzetten in de oude staat? Dus o.a. /usr/etc verwijderen en het serial device terugzetten (weet de originele niet meer ). Of maken die veranderen niet uit?
Nee je kan het gewoon laten zoals het nu is.
  #36  
Oud 13 April 2009, 21:50
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 6 December 2008
Berichten: 29
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Michael Bekijk bericht
Nee je kan het gewoon laten zoals het nu is.
Ok, bedankt!

Misschien komt er nog wat software om een en ander n mogelijk (voor 6.2) n makkelijker te maken. Ik wacht daar wel op.
(mijn abbo gaat pas in op 26 juni en ik zou het fijn vinden als ik mijn "oude" Vodafone kaart zou kunnen gebruiken...)
  #37  
Oud 13 April 2009, 22:00
Fasty's schermafbeelding
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» macOS
 
Geregistreerd: 14 August 2008
Locatie: Melick
Berichten: 412
Standaard

Nauw mensen ik heb het dus geprobeerd met firmware 2.2 inplaats van 2.2.1 . Ook zonder succes hierbij een paar foto's dat het eigenlijk wel zou moeten werken maar helaas voor de mensen die hier afhankelijk van zijn en BL 5.8 hebben. Ik weet niet waar het aan ligt. Als ern nog mensen zijn met BL 5.8 die gaan proberen hou me op de hoogte of het lukt.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: png IMG_0001.PNG‎ (90,9 KB, 64x gelezen)
Bestandstype: png IMG_0002.PNG‎ (95,9 KB, 43x gelezen)
Bestandstype: png IMG_0003.PNG‎ (94,6 KB, 39x gelezen)
Bestandstype: png IMG_0004.PNG‎ (84,2 KB, 39x gelezen)
Bestandstype: png IMG_0005.PNG‎ (103,9 KB, 49x gelezen)
  #38  
Oud 14 April 2009, 11:01
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2008
Locatie: Utrecht
Berichten: 199
Stuur een bericht via MSN naar Daros Send a message via twitter to Daros
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fasty Bekijk bericht
Nauw mensen ik heb het dus geprobeerd met firmware 2.2 inplaats van 2.2.1 . Ook zonder succes hierbij een paar foto's dat het eigenlijk wel zou moeten werken maar helaas voor de mensen die hier afhankelijk van zijn en BL 5.8 hebben. Ik weet niet waar het aan ligt. Als ern nog mensen zijn met BL 5.8 die gaan proberen hou me op de hoogte of het lukt.

Ik zie alleen nergens in jou forum post waarin je laat zien dat je ook echt 5.8 hebt. Heb je dit wel eerst gecontroleerd?
  #39  
Oud 14 April 2009, 11:54
Fasty's schermafbeelding
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» macOS
 
Geregistreerd: 14 August 2008
Locatie: Melick
Berichten: 412
Standaard

@Daros

Check pagina 1 eens
  #40  
Oud 14 April 2009, 12:02
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2008
Locatie: Utrecht
Berichten: 199
Stuur een bericht via MSN naar Daros Send a message via twitter to Daros
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fasty Bekijk bericht
@Daros

Check pagina 1 eens
Sorry sorry! Moest is beter leren kijken...


Dan iets anders... Koop is een Mac

Maar je hebt toch al 02.28? Of heb je jezelf geupdate naar 2.30?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone 3G: Bootloader downgrade van 5.09 naar 5.08 vietnguyen Unlock 2 11 February 2010 10:14
bootloader van 4,6 nr 3,8 door geohot truckdiver Archief 1 13 February 2008 20:04
bootloader van 3.9 upgraden naar bl 4.6 sabatie Unlock [archief] 9 13 February 2008 13:11
Handleidingen:Hardware unlock 1.1.2 OTB (bootloader 4.6) (Downgrade de bootloader 4.6) Michael Wiki - Handleidingen (Archief) 49 31 January 2008 18:24

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:27.