Bootloader 5.8 van 3G exploit ? :)

Bootloader 5.8 van 3G exploit ? :) discussie in Unlock forum; ( verdwijnt na registratie ) ok , nu ben ik bezig met via mobile terminal dat DownBB gedeelte te doen. Maar nu zegtie dat als ik Bootloader 5.9 heb dat ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Unlock
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #81  
Oud 18 April 2009, 23:48
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 January 2009
Berichten: 85
Standaard

ok , nu ben ik bezig met via mobile terminal dat DownBB gedeelte te doen. Maar nu zegtie dat als ik Bootloader 5.9 heb dat ik mn iphone ernstig kan beschadigen. hoe kan ik er nu 5.8 op krijgen ipv 5.9?
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #82  
Oud 18 April 2009, 23:57
Michael's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 4.569
Send a message via twitter to Michael
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door donny88 Bekijk bericht
ok , nu ben ik bezig met via mobile terminal dat DownBB gedeelte te doen. Maar nu zegtie dat als ik Bootloader 5.9 heb dat ik mn iphone ernstig kan beschadigen. hoe kan ik er nu 5.8 op krijgen ipv 5.9?
Je kan je bootloader niet downgraden. Je zult moeten wachten tot er een unlock is voor je baseband.
__________________
Het is maar een telefoon, meer niet.......... www.zokje.nl voor een leuke zok en een goed doel Leren is vooral (hard) vallen, weer opstaan en verder gaan. Dus wanhoop niet bij het modden van je iPhone
Beste mensen ben geen helpdesk en zal PM's met vragen dan ook niet beantwoorden. Kijk eens bij Begrippen of hier Handleidingen en als het dan nog niet wil lukken gebruik dan de Zoekfunctie.
  #83  
Oud 19 April 2009, 00:16
jetgadget's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 3.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 November 2007
Berichten: 296
Standaard

weet iemand of de rebelsim gaat werken op Bootloader 6.02.. zuchhhtt
of anders de ifoneguidesim.. iemand die het werkend heeft ??
  #84  
Oud 19 April 2009, 00:25
Fasty's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 August 2008
Locatie: Melick
Berichten: 412
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jetgadget Bekijk bericht
weet iemand of de rebelsim gaat werken op Bootloader 6.02.. zuchhhtt
of anders de ifoneguidesim.. iemand die het werkend heeft ??
Dit heeft volgens mij niet veel met je BT te maken maar met je baseband!
  #85  
Oud 19 April 2009, 12:04
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 May 2008
Berichten: 2
Standaard

Via iClarified is het mij ook gelukt om de terug op 2.28 te komen.
Heel simpel en makkelijk geen gezeur meer met eep files of wat dan ook.
Een kind doet de was ;-)
  #86  
Oud 19 April 2009, 12:05
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 January 2009
Berichten: 85
Standaard

wat gebeurrd er als je bootloader 5.9 hebt en je gaat toch door met de stappen? iemand al eens geprobeerd?
  #87  
Oud 19 April 2009, 12:26
Michael's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 4.569
Send a message via twitter to Michael
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door donny88 Bekijk bericht
wat gebeurrd er als je bootloader 5.9 hebt en je gaat toch door met de stappen? iemand al eens geprobeerd?
Dat is niet te doen omdat er geen exploit is gevonden in 5.9 en 6.2. Die moet je wel hebben dat lek anders kan je de baseband niet vervangen.
Maar je kan het altijd proberen op eigen risico. Maar las je geen problemen wilt zou ik het afraden.
  #88  
Oud 19 April 2009, 14:09
jetgadget's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 3.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 November 2007
Berichten: 296
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fasty Bekijk bericht
Dit heeft volgens mij niet veel met je BT te maken maar met je baseband!
@ FASTY

zie eerdere post om je bootloader te checken voor je je Baseband kan downgraden..


Hier staat een hele mooie handleiding om je boodloader te checken:
How to Check Your iPhone Bootloader Version (Windows)
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=3570
En voor MAC gebruikers, kijk dan hier:
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=3569
En hier hoe je ‘m moet downgraden:
How to Downgrade Your iPhone 3G 2.30 (2.2.1) Baseband for Unlock
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=3583

Tims Bootloader Bleek 6.02 te zijn . splinternieuwe iPhone.
Mijn vraag was of het iemand al gelukt is
Ik heb inmiddels verder gezocht en blijkbaar is deze t nieuw om te downgraden.

@ Fasty
klopt wil 2 dingen. 1 kijken of downgraden gaat lukken voor softunl. of 2 rebelsim werkend krijgen deze zou moeten werken op 2.2.1 maar doet niets.

getest met ifoneg.sim vodafone vol in beeld.. helaas houd ie deze niet vast en gaat over naar geen service

Laatst gewijzigd door jetgadget; 19 April 2009 om 14:18.
  #89  
Oud 19 April 2009, 16:09
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 April 2009
Berichten: 41
Standaard

Ik wil wel proberen om mijn iphone te unlocken met de DownBB, het zal vast niet lukken met mijn 6.02 bootloader. Maar kan het kwaad als ik het uit probeer? Ik vind het niet erg als ik eventueel moet herstellen, als hij het daarna maar weet doet.
  #90  
Oud 19 April 2009, 17:33
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2008
Berichten: 25
Standaard

Ik wilde even laten weten dat ik ook net succesvol mijn 2e iPhone's baseband gedowngrade heb!! Dit is een Amerikaanse die gelockt was op AT&T, firmware 2.2.1 & BB 20.30.03. Heel slim geupdate door de vorige eigenaar en die wilde er daarom vanaf . Heb via de link van jetgadget (bedankt!) ff mijn bootloader gecheckt, en hij bleek 5.8 te hebben. Vervolgens de tutorial van de andere link gebruikt, en echt; een kind kan de was doen. Draait super op het NL KPN netwerk!

Me = happy!
  #91  
Oud 19 April 2009, 18:37
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 February 2009
Berichten: 70
Standaard

Weet iemand vanaf welke datum ongeveer iPhones met een bootloader hoger dan 5.8 zijn geleverd?
  #92  
Oud 19 April 2009, 18:55
Fasty's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 August 2008
Locatie: Melick
Berichten: 412
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MikMakMan Bekijk bericht
Weet iemand vanaf welke datum ongeveer iPhones met een bootloader hoger dan 5.8 zijn geleverd?

Ik meen september 2008. Maar ik zal alrijd even checken als ik jou was ik zal geen risco nemen!
  #93  
Oud 20 April 2009, 13:57
jetgadget's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 3.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 November 2007
Berichten: 296
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door VirtuaCash Bekijk bericht
Ik wil wel proberen om mijn iphone te unlocken met de DownBB, het zal vast niet lukken met mijn 6.02 bootloader. Maar kan het kwaad als ik het uit probeer? Ik vind het niet erg als ik eventueel moet herstellen, als hij het daarna maar weet doet.
en? heb je het al geprobeerd.. vrees dat het niets uit gaat halen..
  #94  
Oud 20 April 2009, 15:25
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 April 2009
Berichten: 41
Standaard

Het heeft niet gewerkt, hoe kon het ook anders
Ik hoop dat er snel andere opties beschikbaar zijn!
  #95  
Oud 21 April 2009, 00:32
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 20 October 2008
Berichten: 34
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Michael Bekijk bericht
Zorg dat je een map etc hebt staan in usr van je iPhone. Dat kan je doen met winscp.

Download minicom uit cydia. Dan in putty, ssh-en in je iphone. Commando is

ssh -l root ip-nummer van je iPhone

Hij vraagt om een wachtwoord dat is : alpine

dan commando

minicom -s

Selecteer daar Serial Port SetUp

Druk op a

en verander het serial device naar /dev/tty.debug.

Dan druk je op esc.

Kies dan in het hoofdmenu Save setup as dfl.

Dan kan je nu minicom in om te zien welke bootloader je hebt.

Geef het commando in putty minicom -w

Dan het commando at+xgendata

De output geeft allerlei info en ook die van je bootloader.

Voor mac gebruikers zij kunnen de tools cyberduck en terminal gebruiken. Commando's zijn hetzelfde.

Als je niet weet wat je aan het doen bent kan je het maar beter laten om problemen te voorkomen.

ok ik heb een map gemaakt,
minicom gedownload
maar hoe ssh ik m in mn iphone? waar open ik dus hetgeen waar je de commando's etc in moet voeren? die stap gaat net iets te snel voor mij..
  #96  
Oud 21 April 2009, 00:59
Michael's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 4.569
Send a message via twitter to Michael
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Aapje Bekijk bericht
ok ik heb een map gemaakt,
minicom gedownload
maar hoe ssh ik m in mn iphone? waar open ik dus hetgeen waar je de commando's etc in moet voeren? die stap gaat net iets te snel voor mij..
Download openssh en download mobile terminal uit cydia en dan kan je alles doen zoals beschreven.
  #97  
Oud 21 April 2009, 13:01
Colpaert's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 December 2008
Locatie: Belgi, Gavere
Berichten: 427
Standaard

nieuwe app in cydia die ervoor zorgt dat je BB kunt donwgraden. .... iemand al ervaring mee?
  #98  
Oud 21 April 2009, 13:05
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 November 2007
Locatie: Utrecht
Berichten: 107
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Colpaert Bekijk bericht
nieuwe app in cydia die ervoor zorgt dat je BB kunt donwgraden. .... iemand al ervaring mee?
zeker! als je de juiste Bootloader hebt ( 5.0.8) dan werkt het perfect. na downgraden vd bootloader ff Yell0wsn0w erover et voila...unlocked iPhone

check wel ff vantevoren of je wel echt BL 5.0.8 hebt want anders kun je je iPhone echt beschadigen.

succes en voor goede stap voor stap guides check je www.iclarified.com
__________________
  #99  
Oud 21 April 2009, 13:18
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 20 October 2008
Berichten: 34
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Michael Bekijk bericht
Download openssh en download mobile terminal uit cydia en dan kan je alles doen zoals beschreven.

die twee heb ik via mn iphone gedownload, maar ik begrijp t nog steeds, waar moet ik heen om de eerste commando in te voeren?
  #100  
Oud 21 April 2009, 13:20
Colpaert's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 December 2008
Locatie: Belgi, Gavere
Berichten: 427
Standaard

ja kheb het probleem nog niet dus khoef het momenteel nog niet te gebruiken. Mijn iPhone komt uit amerika en is van voor de periode van de 5.9 dus normaal zit ik op 5.8 heb nie veel zin om alle commando's in te geven in terminal om te weten of ik juist zit als ik het nog niet nodig heb
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone 3G: Bootloader downgrade van 5.09 naar 5.08 vietnguyen Unlock 2 11 February 2010 10:14
bootloader van 4,6 nr 3,8 door geohot truckdiver Archief 1 13 February 2008 20:04
bootloader van 3.9 upgraden naar bl 4.6 sabatie Unlock [archief] 9 13 February 2008 13:11
Handleidingen:Hardware unlock 1.1.2 OTB (bootloader 4.6) (Downgrade de bootloader 4.6) Michael Wiki - Handleidingen (Archief) 49 31 January 2008 18:24

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:36.