LTE switch

LTE switch discussie in Jailbreak apps en thema's forum; ( verdwijnt na registratie ) 2 vragen: 1. heb je nog de keuze om óf 3G óf LTE te gebruiken of niet? 2. verbruikt de iphone (5 in mijn geval) ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Jailbreak apps en thema's
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #41  
Oud 7 January 2014, 18:15
» iPhone 8 Plus 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2009
Locatie: België
Berichten: 684
Standaard

2 vragen:

1. heb je nog de keuze om óf 3G óf LTE te gebruiken of niet?
2. verbruikt de iphone (5 in mijn geval) veel meer stroom als LTE aan staat (in vergelijking met 3G) ?

Ik wil dit namelijk ook doen, maar ik zou toch de keuze willen hebben om LTE uit te zetten, maar wél 3G te gebruiken.

Ik zit namelijk bij Mobile Vikings (trotse Viking van de eerste lichting), dus onder het BASE netwerk. Dat netwerk is er op het vlak van 3G-dekking enorm op vooruitgegaan, met meer dan fatsoenlijke snelheden in de centrumsteden (met HSDPA Dual Carrier gemakkelijk 16MB/s download in Gent). Ik zit dan liever op een comfortabel 3G-niveau te surfen dan een 4G-verbinding te gebruiken die nog niet stabiel is. En als je nog zelf kunt kiezen om LTE uit te zetten, dan heb je nog die vrijheid en kun je op zwakke 4G-plekken manueel overschakelen naar 3G.
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #42  
Oud 7 January 2014, 20:53
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 December 2012
Berichten: 40
Standaard

1. Ja, je krijgt bij Instellingen -> Mobiel Netwerk ipv de 3G knop, een "Schakel LTE in" knop. Als je die uitzet kan je maximaal nog van 3G gebruik maken. (3G kan je niet meer uitschakelen)

2. LTE is zuiniger dan 3G/Edge. Het probleem is dat de dekking in België allesbehalve optimaal is, waardoor je iPhone regelmatig zal moeten switchen tussen 3G en LTE, waardoor je dus meer batterij gaat verbruiken. Eens de dekking verbeterd en LTE dus beter beschikbaar is, zal je batterij verbruik verbeteren.

Je kan dus zonder problemen 4G/LTE uitschakelen om 3G te gebruiken. (Hun 3G dekking is inderdaad enorm verbeterd de laatste maanden..)
  #43  
Oud 7 January 2014, 21:39
» iPhone 8 Plus 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2009
Locatie: België
Berichten: 684
Standaard

3G kan niet meer uitgeschakeld worden?? Dus niet meer mogelijk om op Edge te surfen?
  #44  
Oud 7 January 2014, 22:45
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 December 2012
Berichten: 40
Standaard

Je kan enkel nog kiezen om wel/niet LTE te gebruiken.. Je zal enkel nog Edge kunnen gebruiken als de 3G ontvangst niet goed genoeg is.
  #45  
Oud 8 January 2014, 18:39
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2010
Locatie: Gent
Berichten: 76
Send a message via twitter to Reiko
Standaard

Mijn batterij gaat razendsnel achteruit na de jailbreak en op lte. Dus die LTE staat ook wel veel af!
  #46  
Oud 8 January 2014, 22:27
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 18 October 2013
Berichten: 364
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Reiko Bekijk bericht
Mijn batterij gaat razendsnel achteruit na de jailbreak en op lte. Dus die LTE staat ook wel veel af!
Heb het ook zonder dat lte gedoe gehad. Volgens mij is er wel iets mis met de jailbreak. Alhoewel, heb er nu niet veel gebruik van gemaakt van de jailbreak, dus normaal gebruik zoals ik deed zonder jailbreak en heb wel de indruk dat het kwa batterijgebruik dezelfde kant op gaan als zonder jailbreak.

Kan alleen de gebruiktijd en standbye niet zien vermits de iphone geregeld de iphone opnieuw opstart en dan zijn die tijden hier weg :'(.
  #47  
Oud 10 January 2014, 10:08
» iPhone X 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» macOS
 
Geregistreerd: 2 July 2010
Locatie: Snaaskerke
Berichten: 19
Standaard

Is er een manier om die LTE in de statusbalk te veranderen in 4G
  #48  
Oud 10 January 2014, 10:56
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 18 October 2013
Berichten: 364
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lode Jonckheere Bekijk bericht
Is er een manier om die LTE in de statusbalk te veranderen in 4G
Mobistar nemen daar staat dan 4G. Heb het gezien bij men broer dus...
  #49  
Oud 10 January 2014, 11:13
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dsoffers Bekijk bericht
Je kan enkel nog kiezen om wel/niet LTE te gebruiken.. Je zal enkel nog Edge kunnen gebruiken als de 3G ontvangst niet goed genoeg is.
De LTE switch is een 3G/LTE switch. Dus als je die switch aan hebt staan krijg je LTE en als dat niet beschikbaar is of je abonnement niet duur genoeg is dan krijg je 3G. Als je de switch uitzet krijg je GPRS/EDGE.
__________________
Disclaimer: Tips en advies op het internet volg je altijd op eigen risico
  #50  
Oud 10 January 2014, 12:00
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini 3 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2009
Locatie: Belgie :)
Berichten: 49
Standaard

Hi,
Kan er hier nog iemand gebruik maken van de personal hotspot na de 4g tweak te installeren?

Dit op proximus....

Thanks
Swa
  #51  
Oud 10 January 2014, 12:01
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 14 February 2008
Locatie: België
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

De hotspot werkt nog steeds perfect bij mij icm proximus.
  #52  
Oud 10 January 2014, 12:04
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini 3 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2009
Locatie: Belgie :)
Berichten: 49
Standaard

Hmmm.... raar, heb je link naar de file die jij gebruikt hebt?

thanks
  #53  
Oud 10 January 2014, 12:07
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 14 February 2008
Locatie: België
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

https://www.dropbox.com/s/uf6248hnds..._LTE_14.4.ipcc
  #54  
Oud 10 January 2014, 12:14
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini 3 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2009
Locatie: Belgie :)
Berichten: 49
Standaard

Werkt nu.....
Thanks!!
  #55  
Oud 10 January 2014, 19:50
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 December 2012
Berichten: 40
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bubbly Bekijk bericht
De LTE switch is een 3G/LTE switch. Dus als je die switch aan hebt staan krijg je LTE en als dat niet beschikbaar is of je abonnement niet duur genoeg is dan krijg je 3G. Als je de switch uitzet krijg je GPRS/EDGE.
Die switch is enkel voor LTE aan/uit te zetten.. Als ik LTE met die knop uitschakel maakt mijn iPhone nog gewoon verbinding met 3G.

Aangezien er wel wat vraag was naar een kortere carrier name bij MV of om '4G' in de statusbalk te krijgen:
Base '4G': https://dl.dropboxusercontent.com/u/...e_4G_10.3.ipcc
Mobile Vikings '4G': https://dl.dropboxusercontent.com/u/...s_4G_10.3.ipcc
MV '4G': https://dl.dropboxusercontent.com/u/...V_4G_10.3.ipcc
MV 'LTE': https://dl.dropboxusercontent.com/u/..._LTE_10.3.ipcc
  #56  
Oud 10 January 2014, 20:52
» iPhone X 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» macOS
 
Geregistreerd: 2 July 2010
Locatie: Snaaskerke
Berichten: 19
Standaard

Mooi werk dsoffers!!! Hopelijk kan/wil je mij ook even uit de nood helpen
  #57  
Oud 11 January 2014, 05:28
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

Hmm, je hebt gelijk Bij mijn vorige tests pakte hij niet direct 3G maar GPRS/EDGE toen ik 'm uitschakelde. Zal wel aan slecht bereik hebben gelegen… Top, dat Vodafone netwerk… Dat wordt zuur lachen als T-Mobile klanten goed 4G hebben en ik slecht Vodafone 3G
  #58  
Oud 11 January 2014, 13:45
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 18 October 2013
Berichten: 364
Standaard

Ik ben nog altijd op de eerste aan het wachten die me zijne Proximus in Vilvoorde een LTE test gaat uitvoeren op de mechelsesteenweg 8a wat een café en dus een openbare plaats is. Geen mens dat het doet dus daar trek ik mijn conclussies uit maw dat het gefoefel NIET en ik herhaal NIET werkt! En anders wordt het tegendeel maar bewees door een test gaan uit te voeren op de plek dat ik zeg! En niet door middel van een screenshot van een speedtestje!
  #59  
Oud 11 January 2014, 13:56
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2010
Locatie: Gent
Berichten: 76
Send a message via twitter to Reiko
Standaard

Bij mij in huis heb ik ook niet overal LTE, in de woonkamer niet, op de wc wel... wil dit daaro zeggen dat het gefoefel niet werkt? neen toch, je bereik is toch niet overal hetzelfde? Vanwaar die grote frustratie??
  #60  
Oud 11 January 2014, 14:05
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 16GB (Wit) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 November 2010
Locatie: Antwerpen
Berichten: 158
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ivanhoeke Bekijk bericht
Ik ben nog altijd op de eerste aan het wachten die me zijne Proximus in Vilvoorde een LTE test gaat uitvoeren op de mechelsesteenweg 8a wat een café en dus een openbare plaats is. Geen mens dat het doet dus daar trek ik mijn conclussies uit maw dat het gefoefel NIET en ik herhaal NIET werkt! En anders wordt het tegendeel maar bewees door een test gaan uit te voeren op de plek dat ik zeg! En niet door middel van een screenshot van een speedtestje!
Zelden zo ne zagevent meegemaakt eigenlijk.. Jij denkt toch niet dat iedereen nu naar Vilvoorde gaat rijden om een speedtestje te maken voor jou? Niet tevreden met de LTE schakelaar? Herstel uw iPhone en lees dit topic niet meer en laat de mensen met rust die wel respect hebben voor de mensen die moeite doen om LTE beschikbaar te maken voor anderen?

Uit ervaring weet ik - en ja, ik passeer dat kot soms - dat als je binnen in een hoekje gaat zitten, dat je dan inderdaad geen LTE verbinding zal hebben...
Reageren

Labels
carrier bundle, ipcc, lte, mobile vikings


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone 5 4G-switch veranderen in 3G-switch (Vodafone) glaantje iPhone algemeen 41 31 December 2013 11:33
4G / LTE op iPhone nukenine iPhone algemeen 6 4 December 2013 21:39
LTE Proximus Urbanfoto Proximus 6 21 September 2013 15:26
Wi-Fi/3G On Off Switch Mariner63 iPhone Apps 5 6 May 2012 12:39

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:47.