onverwachtse telefoonrekening

onverwachtse telefoonrekening discussie in Overige providers Nederland forum; ( verdwijnt na registratie ) Hey, Nou ik mag de topic starter de hand schudden, ik heb ook een rekening binnengehad vandaag! Wel geteld, 430 euro voor internet gebruik. Ik ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > Overige providers Nederland
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #21  
Oud 31 May 2008, 12:59
» iPhone US 4GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 May 2008
Locatie: Almere
Berichten: 4
Standaard

Hey,

Nou ik mag de topic starter de hand schudden, ik heb ook een rekening binnengehad vandaag!

Wel geteld, 430 euro voor internet gebruik.

Ik heb netals vandeheijden draadloos netwerk gekozen(is ook verbonden, kan ik zien op me server) maar gebruikt dus wel de EDGE netwerk. Vandaag dus achtergekomen.

Ik vind dit heel raar, ik heb gekozen voor de thuis netwerk... en de telefoon kiest EDGE terwijl ik heb aangevinkt dat als hij het netwerk niet vind dat hij erom vraagt. EDGE heb ik overgens niet ingesteld(nu wel met ABC)

Nu moet ik dus een brief gaan schrijven naar KPN om dat ik hier gewoon niet mee eens ben(kleine kans dat ik gelijk krijg) want ik heb niet gekozen voor een bundel met internet. Ik werd ook toevallig vande week opgebeld of ik een internet bundel wou afsluiten. Dit had ik niet gedaan! Omdat ik toch alleen maar thuis soms op het draadloos netwerk iets downloaden/updaten. Fijn dat ze dan even melden van, meneer u heeft een hoog internet verbinding verbruik...

Ik heb bossperf geinstalled en de EDGE uitgeschakeld, gelijk blokeerde me simkaart en ik kon hem wel weer unlocken.(vind het maar vaag)

Ik baal vreselijk hier van, ik heb nog nooit zo'n rekening gehad. Ik dacht echt dat ik draadloos internet gebruikte.

Tumbs up voor KPN!
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #22  
Oud 31 May 2008, 14:21
» iPhone US 8GB [FW: 1.1.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 March 2008
Berichten: 11
Standaard

als je kpn debitel hebt, ben je de ***. die verkiest edge(gprs) automatisch boven Wi-Fi. het handigst om dit te gebruiken is bospreffs.
  #23  
Oud 31 May 2008, 16:59
» iPhone US 4GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 May 2008
Locatie: Almere
Berichten: 4
Standaard

Ik heb HI van KPN.
  #24  
Oud 2 June 2008, 19:30
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2008
Berichten: 160
Standaard

ik heb in het begin ook kosten gemaakt(gelukkig slechts 2 euro), ik ging bij "usage" kijken en zag dat ik toch gebruik aan het maken was van gprs, mijn broertje blijkbaar ook

ik heb toen dit toegepast:

https://forum.iculture.nl/f1/ip...1452-edge.html

Citaat:
[h3]GPRS en EDGE helemaal uitschakelen[/h3]

Om dit te doen vul je bij Settings > General > Network > EDGE foutieve instellingen in. Nu kan je iPhone geen verbinding meer maken met het EDGE-netwerk van je provider. Het programma Services.app dat je met Installer.app op je iPhone kunt installeren kan dit ook voor je doen. Dit werkt helaas niet bij alle telecomoperators. In elk geval bij APN, APN en APN dien je onderstaande methode te gebruiken.

Mocht dit niet werken of ben je op zoek naar een rigoreuze oplossing, pas dan het bestand preferences.plist in de map /var/root/Library/Preferences/SystemConfiguration op de onderstaande manier aan. Maak altijd een backup van bestanden die je aanpast. Om toegang te krijgen tot dit bestand op je iPhone dien je SSH-toegang op je iPhone te hebben geactiveerd.
Code:
<dict>
<key>Interface</key>
<dict>
<key>DeviceName</key>
<string>ip1</string>
<key>Hardware</key>
<string>com.apple.CommCenter</string>
<key>Type</key>
<string>com.apple.CommCenter</string>
</dict>
<key>com.apple.CommCenter</key>
<dict>
<key>AllowNetworkAccess</key>
<integer>0</integer>
<key>Available</key>
<integer>0</integer>
<key>Setup</key>
<dict>
<key>apn</key>
<string>!@#$</string>
<key>password</key>
<string>!@#$</string>
<key>username</key>
<string>!@#$</string>
</dict>
<key>Version</key>
<integer>1</integer>
</dict>
Let wel op dat je dit bij DeviceName ip1 doet; dit is namelijk je EDGE-verbinding. Om deze aanpassing ongedaan te maken, wijzig je de geplaatste nullen weer in enen.
dit werkt perfect, geen bossprefs voor nodig, slechts winscp
  #25  
Oud 6 June 2008, 17:58
Hoppieee's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 March 2008
Locatie: Rotterdam
Berichten: 168
Stuur een bericht via MSN naar Hoppieee
Standaard

En ja hoor hier is de volgende klant
Vandaag een rekening van 274 euro op de mat
Van debitel.

Ik heb gelijk heel de octend aan de telefoon gezeten om het te regelen maar nu heb ik dus een Abbo afgesloten voor onbeperkt internet voor 9,50 per maand.

De man die er werkte zei dat het 24 uur duurt voordat het het doet.

Maar hoe kan ik nou weten dat het ook zo is.

En nog mijn laatse vraag hoe kom ik op het internet van mijn abbo ?
Wi-Fi aanzetten en op internet gaan ?

Alvast bedankt
  #26  
Oud 8 June 2008, 10:39
» iPhone US 8GB [FW: 1.1.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 March 2008
Berichten: 11
Standaard

nou ja, bij debitel kan je online kijken wat je verbruikt. Maar van 24 uur geen sprake, het bleef gewoon op 0 euro staan. Maar je hebt ook niet veel aan het abonnement van debitel, want dat is tot maar 50 mb downloaden, om te zeggen is dat een kwartiertje youtube. Ik stap zelf over naar T-mobile, die bied wel he-le-maal onbeperkt internet aan.
  #27  
Oud 8 June 2008, 22:29
» iPhone US 16GB
» Windows
 
Geregistreerd: 30 May 2008
Berichten: 8
Standaard

Nou zit ik dus ook met een dilemma.

Ik zit nog een jaar of 2 vast aan mijn Debitel abbo.
Heb al wat rondgelezen hier, en ik zit niet op die rekeningen te wachten.

Als ik Bossprefs installeer, EDGE/GPRS helemaal uitzet, en Wi-Fi alleen thuis en op school gebruik, dan doe ik het toch goed?

En waar kan ik de laatste Bossprefs downloaden?

Gr Max
  #28  
Oud 10 June 2008, 12:09
» iPhone US 16GB
» Windows
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Berichten: 58
Standaard

In je installer staat die , anders moet je even de sources refreshen en dan je bosspreffs updaten
  #29  
Oud 11 June 2008, 23:05
snoopnotthedog's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 January 2008
Locatie: Leiden
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bertje Bekijk bericht
Ben ik blij dat ik vodafone blox internet heb.. Kost me maar 10 euro.. xD
Misschien domme vraag, maar wat heb je daaraan met de iphone? umts? nee toch?
  #30  
Oud 12 June 2008, 11:36
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0.1]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 June 2008
Berichten: 18
Standaard

Ik heb volgens mij ook hetzelfde probleem, ik heb onbeperkt internet van t-mobile, ik heb de EDGE instellingen ingesteld zoals hier in een ander topic staat vermeld, maar ik zie mijn verbruiksteller elke dag oplopen, valt mijn internet abonnement hier niet onder?
  #31  
Oud 12 June 2008, 11:44
w.d's schermafbeelding
w.d w.d is offline
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Berichten: 134
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cartman Bekijk bericht
Ik heb volgens mij ook hetzelfde probleem, ik heb onbeperkt internet van t-mobile, ik heb de EDGE instellingen ingesteld zoals hier in een ander topic staat vermeld, maar ik zie mijn verbruiksteller elke dag oplopen, valt mijn internet abonnement hier niet onder?
Tijdens het internetten met T-Mobile verbruik je toch data?? Dat houdt de iPhone bij, niet de kosten die je maakt...
__________________
iPhone 3g 16G, T-Mobile NL
  #32  
Oud 12 June 2008, 11:49
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0.1]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 June 2008
Berichten: 18
Standaard

Klopt, ik had duidelijker moeten zeggen dat ik op de t-mobile site keek naar mijn verbruik, ik heb nog veel sms tegoed en belminuten over, toch heb ik nu (gelukkig pas) 3 euro extra kosten, dat is normaal met mms. Vandaar dat ik twijfel of mijn internetgebruik op de iphone nu wel onder mijn web'n walk abonnement valt. Ik heb EDGE ingesteld, met APN:internet en gebruiker: tmobile / wachtwoord: tmobile. Het werkt wel, maar volgens mij betaal ik hier gewoon voor.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door w.d Bekijk bericht
Tijdens het internetten met T-Mobile verbruik je toch data?? Dat houdt de iPhone bij, niet de kosten die je maakt...
  #33  
Oud 12 June 2008, 11:53
w.d's schermafbeelding
w.d w.d is offline
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Berichten: 134
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cartman Bekijk bericht
Klopt, ik had duidelijker moeten zeggen dat ik op de t-mobile site keek naar mijn verbruik, ik heb nog veel sms tegoed en belminuten over, toch heb ik nu (gelukkig pas) 3 euro extra kosten, dat is normaal met mms. Vandaar dat ik twijfel of mijn internetgebruik op de iphone nu wel onder mijn web'n walk abonnement valt. Ik heb EDGE ingesteld, met APN:internet en gebruiker: tmobile / wachtwoord: tmobile. Het werkt wel, maar volgens mij betaal ik hier gewoon voor.
Met die instellingen betaal je niet, tenzij je web'n'walk abo nog niet in is gegaan...
  #34  
Oud 20 June 2008, 14:10
» iPod touch 8GB (v2) [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 June 2008
Locatie: Gasselternijveen
Berichten: 23
Standaard

vraagje over BossPrefs. Hoe installeer je iets op je Iphone? je zet een bestand in een mapje op Je Iphone, en intalleren maar?

ik vraag dit omdat ik geen onverwachte problemen wil

thanks
  #35  
Oud 20 June 2008, 14:20
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.375
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bjorntje Bekijk bericht
... Hoe installeer je iets op je Iphone? ...
Via installer.
  #36  
Oud 20 June 2008, 14:20
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.186
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Ik heb gelijk heel de octend aan de telefoon gezeten om het te regelen maar nu heb ik dus een Abbo afgesloten voor onbeperkt internet voor 9,50 per maand.
Is wel goedkoop voor onbeperkt internet. In Belgie betalen we dus 49 voor 2GB.
  #37  
Oud 20 June 2008, 14:21
» iPod touch 8GB (v2) [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 June 2008
Locatie: Gasselternijveen
Berichten: 23
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bomans Bekijk bericht
installer zit gewoon op je Iphone??
  #38  
Oud 20 June 2008, 14:23
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.375
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door macfreaker Bekijk bericht
Is wel goedkoop voor onbeperkt internet. In Belgie betalen we dus 49€ voor 2GB.
Bij mobistar is met maar €30 voor 2 gig

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bjorntje Bekijk bericht
installer zit gewoon op je Iphone??
Als hij gejailbeakt is wel
  #39  
Oud 20 June 2008, 14:26
» iPod touch 8GB (v2) [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 June 2008
Locatie: Gasselternijveen
Berichten: 23
Standaard

met jailbreaken ben je een programma nodig: iLiberty+ << hoe jailbreak je dat precies? kan iemand mij daar wat over uitleggen??
  #40  
Oud 20 June 2008, 14:26
» iPod touch 8GB (v2) [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 June 2008
Locatie: Gasselternijveen
Berichten: 23
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bomans Bekijk bericht
Bij mobistar is met maar 30 voor 2 gig



Als hij gejailbeakt is wel


met jailbreaken ben je een programma nodig: iLiberty+ << hoe jailbreak je dat precies? kan iemand mij daar wat over uitleggen??
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Hoe hoog is je maandelijkse telefoonrekening ?! Frits iPhone algemeen 71 25 August 2008 15:47

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:31.