onverwachtse telefoonrekening

onverwachtse telefoonrekening discussie in Overige providers Nederland forum; ( verdwijnt na registratie ) Hoi, Ik ben een kleine maand in het bezit van mijn iPhone en heb (waarschijnlijk zoals elke beginner) applicaties zoals weer, youtube en de Safari ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > Overige providers Nederland
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 17 May 2008, 15:33
» iPhone UK 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 22 April 2008
Locatie: 's-Hertogenbosch
Berichten: 7
Standaard onverwachtse telefoonrekening

Hoi,

Ik ben een kleine maand in het bezit van mijn iPhone en heb (waarschijnlijk zoals elke beginner) applicaties zoals weer, youtube en de Safari browser gebruikt. Dit deed ik altijd in verbinding met onze draadloze verbinding thuis.

Leuk! totdat ik vandaag mijn telefoonrekening binnen kreeg. Het bedrag was al schrikkend hoog, en ik was benieuwd waar dat nou aan lag. Onder het kopje 'internet' vond ik een minder leuk 3 cijferig bedrag.

Goed, het is me nu duidelijk dat je dus wel degelijk voor internet betaald, ookal doe je dit via je eigen draadloze verbinding thuis.

Maar welke applicaties kan ik nu wel kosteloos gebruiken? ik kijk regelmatig naar het weer maar dat durf ik nu ook niet meer.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 17 May 2008, 15:55
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.186
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Wanneer je thuis bent kan je beter met bossprefs edge uitschakelen en alleen Wi-Fi gebruiken indien beschikbaar.
  #3  
Oud 17 May 2008, 16:04
truckdiver's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Zilver) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 October 2007
Locatie: Arendonk
Berichten: 2.611
Stuur een bericht via Instant Messenger naar truckdiver Stuur een bericht via MSN naar truckdiver Stuur een bericht via Skype™ naar truckdiver Send a message via twitter to truckdiver
Standaard

zoveelste slachtoffer die zijn edge continu heeft openstaan?
als deze opstaat en je laat je mails automatisch ophalen blijf je met internet verbonden,ook al denk je van niet en heb je geen Wi-Fi verbinding
  #4  
Oud 17 May 2008, 17:03
» iPhone UK 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 22 April 2008
Locatie: 's-Hertogenbosch
Berichten: 7
Standaard

Het ligt dus niet aan het internetten met mijn Wi-Fi verbinding maar de contstante (onzichtbare) edge verbinding? en hoe zet ik dat dan uit?
  #5  
Oud 17 May 2008, 17:52
truckdiver's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Zilver) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 October 2007
Locatie: Arendonk
Berichten: 2.611
Stuur een bericht via Instant Messenger naar truckdiver Stuur een bericht via MSN naar truckdiver Stuur een bericht via Skype™ naar truckdiver Send a message via twitter to truckdiver
Standaard

als je bossprefs hebt geinstalleerd kan je die daar uitschakelen
anders ga je nr instellingen>netwerk>edge en bij apn vul je niets in
zodoende kan je geen geen verbding meer krijgen,met deze oplossiing kan je dan ook niet meer internetten zonder Wi-Fi of je mails ophalen
zijn meerdere topics over te vinden via de zoekfunctie
  #6  
Oud 17 May 2008, 17:59
» iPhone UK 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 22 April 2008
Locatie: 's-Hertogenbosch
Berichten: 7
Standaard

Onder het kopje netwerk kan ik bij mij geen edge vinden. Alleen een gevinkte 'automatisch' en een lijstje van 4 netwerken. NL KPN, voda NL, TMO NL en Orange.
  #7  
Oud 17 May 2008, 20:55
truckdiver's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Zilver) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 October 2007
Locatie: Arendonk
Berichten: 2.611
Stuur een bericht via Instant Messenger naar truckdiver Stuur een bericht via MSN naar truckdiver Stuur een bericht via Skype™ naar truckdiver Send a message via twitter to truckdiver
Standaard

je moet eerst nr algemeen gaan en dan netwerk kiezen(er tussenuit gelaten,sorry)
  #8  
Oud 17 May 2008, 21:22
colliehome's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 16GB (Zilver) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Herent
Berichten: 2.479
Stuur een bericht via Instant Messenger naar colliehome Stuur een bericht via MSN naar colliehome Stuur een bericht via Yahoo naar colliehome Stuur een bericht via Skype™ naar colliehome Send a message via twitter to colliehome
Standaard

Maar als je thuis een netwerk ( draadloos) hebt gaat hij dat voor GPRS kiezen. Dus Wi-Fi gaat hij eerst aanspreken. Maar inderdaad mail auto checken moet je zeker uitzetten.
  #9  
Oud 17 May 2008, 21:46
» iPhone UK 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 22 April 2008
Locatie: 's-Hertogenbosch
Berichten: 7
Standaard

bij de edge instellingen staat onder het kopje apn niets ingevuld, ook is bij de mail ingesteld dat deze handmatig bijgewerkt wordt.

Hoe kom ik dan toch aan deze hoge rekening? ik heb alleen gebruik gemaakt van internet via onze draadloze verbinding thuis.

Ik maak me echt zorgen, ik heb geen baan en kan dus niet elke maand zulke hoge onverwachtse telefoonrekeningen veroorloven.
  #10  
Oud 17 May 2008, 21:52
colliehome's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 16GB (Zilver) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Herent
Berichten: 2.479
Stuur een bericht via Instant Messenger naar colliehome Stuur een bericht via MSN naar colliehome Stuur een bericht via Yahoo naar colliehome Stuur een bericht via Skype™ naar colliehome Send a message via twitter to colliehome
Standaard

das bizar... geen gprs velden ingevuld kan je ook geen gprs ontvangen... misschien ligt het probleem wel elders...
  #11  
Oud 18 May 2008, 00:09
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 January 2008
Berichten: 985
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vaneijden Bekijk bericht
bij de edge instellingen staat onder het kopje apn niets ingevuld, ook is bij de mail ingesteld dat deze handmatig bijgewerkt wordt.
Uit div. berichten begrijp ik dat als je een KPN abonnement hebt en daar niets is ingevuld je aut. toegang hebt. Oplossing is daar iets willekeurigs invullen.


Citaat:
Hoe kom ik dan toch aan deze hoge rekening? ik heb alleen gebruik gemaakt van internet via onze draadloze verbinding thuis.
Blijkbaar was je daar dus niet mee verbonden! Wellicht in het vervolg thuis via een PC Internetten? Is ook nog stukken comfortabeler.


Citaat:
Ik maak me echt zorgen, ik heb geen baan en kan dus niet elke maand zulke hoge onverwachtse telefoonrekeningen veroorloven.
De meeste mensen kunnen ook als ze werken geen 3-cijferige telefoonrekeningen permitteren.
  #12  
Oud 18 May 2008, 16:39
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 April 2008
Berichten: 24
Standaard

Zoek eens na of je provider geen onbeperkt abonnement heeft voor internetgebruik; Ik weet niet of je in Nederland zit maar zo ongeveer alle Nederlandse providers hebben dat voor ongeveer 10 euro in de maand.
  #13  
Oud 18 May 2008, 18:05
» iPhone UK 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 22 April 2008
Locatie: 's-Hertogenbosch
Berichten: 7
Standaard

Ik heb helemaal geen behoefte aan internet op mijn iphone, toen ik hem net had was het leuk om af en toe wat uit te proberen. Ik heb inderdaad een KPN abbonement en heb nu bij de APN gegevens iets willekeurigs ingevuld.

Hoe kan ik controleren dat ik nu wel of niet gebruik maak van (onzichtbare) betaalde diensten?
  #14  
Oud 18 May 2008, 19:25
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 April 2008
Berichten: 24
Standaard

Wi-Fi uitzetten en dan kijken of het nog werkt. Als het nog werkt, maak je wel weer kosten natuurlijk.
  #15  
Oud 19 May 2008, 12:07
» iPhone UK 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 22 April 2008
Locatie: 's-Hertogenbosch
Berichten: 7
Standaard

Mooi, nu werkt het weer en de safari browser niet meer omdat edge activering niet mogelijk is. Mijn laatste vraag is nu, als ik nu wl Wi-Fi activeer via onze draadloze thuisverbinding, maar geen toegang tot edge geef, kan ik dan gratis gebruik maken van genoemde applicaties?
  #16  
Oud 19 May 2008, 12:20
colliehome's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 16GB (Zilver) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Herent
Berichten: 2.479
Stuur een bericht via Instant Messenger naar colliehome Stuur een bericht via MSN naar colliehome Stuur een bericht via Yahoo naar colliehome Stuur een bericht via Skype™ naar colliehome Send a message via twitter to colliehome
Standaard

Normaal (ver)kiest je iPhone een Wi-Fi verbinding voor een Edge verbinding. Maar om zeker te zijn dat je Edge niet werkt kan je dus bovengenoemde test soms eens proberen. Zeker niet slecht is " BossPrefs" te installeren. Daar hebben mijn vrouw en ik nog geen last mee gehad ivm Edge afzetten en plots weer opspringen. Als je ergens buiten bent en op een netwerk kan "liften" dan zie je duidelijk het symbool van Wi-Fi. Ben je ergens en er is geen beschikbaar netwerk gaat je iPhone voor Edge kiezen indien je die niet hebt uitgevinkt. Dus met BossPrefs ben je 100% zeker.
  #17  
Oud 19 May 2008, 16:15
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 November 2007
Locatie: Twente
Berichten: 35
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door colliehome Bekijk bericht
das bizar... geen gprs velden ingevuld kan je ook geen gprs ontvangen... misschien ligt het probleem wel elders...
Dit probleem speelde ook op de iPhone van mijn broertje... niets ingevuld en toch kunnen internetten zonder verbinding via Wi-Fi.. echt vaag.. na bosspreffs installatie het edge verhaal uitgezet. Nu gaat het goed.
__________________
  #18  
Oud 19 May 2008, 17:15
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 December 2007
Berichten: 99
Standaard

Voor alle duidelijkheid, je zat dus niet op je draadloos netwerk, anders had je uiteraard geen kosten gehad.

Via bossprefs edge uitzetten is een oplossing, maar vaak gaat edge ook automatisch terug aan.

Wat je ook kan doen is naar de klantendienst hebben en vragen of ze mobile internet uitzetten voor jou abbo/prepaid kaart.
Zo kan je niet meer op het dure mobile internet en kan je ook niet voor onverwachtse kosten komen te staan!

De reden waarom het niet altijd werkt iets willekeurig in te vullen bij apn is dat sommige netwerken de edge settings in hun sim kaarten inbouwen.
  #19  
Oud 19 May 2008, 17:46
Bertje's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 March 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 157
Standaard

Ben ik blij dat ik vodafone blox internet heb.. Kost me maar 10 euro.. xD
  #20  
Oud 19 May 2008, 19:07
Amp.'s schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 November 2007
Locatie: Apeldoorn
Berichten: 707
Stuur een bericht via MSN naar Amp.
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bertje Bekijk bericht
Ben ik blij dat ik vodafone blox internet heb.. Kost me maar 10 euro.. xD
mij maar 4.50 50% korting bij Sim Only had ik ^^
en dat voor een jaar lang, en ik heb *YAY* een 1 jaar contract
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Hoe hoog is je maandelijkse telefoonrekening ?! Frits iPhone algemeen 71 25 August 2008 15:47

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:20.