iphone fw 2.0.1 + BEn

iphone fw 2.0.1 + BEn discussie in Overige providers Nederland forum; ( verdwijnt na registratie ) Hi, Op m'n iPhone 8GB 2G had ik eerst fw 1.1.4 gejailbroken staan. Daarmee had ik middels ben ( APN : internet.ben en geen username/pw) ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > Overige providers Nederland
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 8 August 2008, 16:55
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0]
» Linux
 
Geregistreerd: 21 January 2008
Berichten: 12
Stuur een bericht via Skype™ naar vanhuet
Standaard iphone fw 2.0.1 + BEn

Hi,

Op m'n iPhone 8GB 2G had ik eerst fw 1.1.4 gejailbroken staan. Daarmee had ik middels ben (APN: internet.ben en geen username/pw) prima internet etc.

Nu heb ik m'n iphone geupgrade naar fw 2.0.1 en moet zeggen. Dat bevalt me prima op 1 ding na... als ik op zoek ga naar m'n edge/gprs instellingen kan ik die dus nergens vinden! Enige wat ik zie is een web 'n walk optie van tmobile.

Komt dit omdat Ben T-Mobile gebruikt en dat de iphone niet ziet dat het een andere provider is? Zijn er work-arounds voor wellicht?

Alvast bedankt!!

- Frank
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 8 August 2008, 21:17
Ezekiel's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 November 2007
Locatie: Baarn
Berichten: 307
Standaard

even naar de t-mobile winkel lopen en daar een nieuw kartje vragen zo gedaan binnen 5 min heb je er een.

mocht je niet in de buurt wonen bellen en dan krijg je hem thuis gestuurd
__________________
iPhone 4 32Gb,iPad Wi-Fi 64gb,iPhone 3G 16Gb
  #3  
Oud 10 August 2008, 15:28
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0]
» Linux
 
Geregistreerd: 21 January 2008
Berichten: 12
Stuur een bericht via Skype™ naar vanhuet
Standaard

Ik heb Ben als provider... volgens mij kan t-mobile dan mij niet een nieuwe sim geven. Rare is echter dat mijn ben sim dus t-mobile menu oplevert waardoor ik geen APN kan instellen. Ik kan dus nergens mijn "internet.ben" apn invullen.
  #4  
Oud 13 August 2008, 03:52
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 11 July 2008
Berichten: 8
Standaard

Als je de huidige Ben gebruikt kan T-Mo je daar ws. idd geen SIM voor geven. Het is weliswaar gewoon T-Mobile onder een andere naam, maar 't is toch anders.

Anyway, 't hoeft ook niet want als 't goed is heb je prima een UMTS-capabele USIM. Dus met een nieuwe SIM schiet je niet echt veel op. (Tenzij je nog een oude Ben SIM hebt dus, van voordat 't door T-Mobile werd overgenomen.)

Aangezien 't feitelijk gaat om een T-Mobile SIM, met waarschijnlijk netwerkcode 20416 erin, heeft de iPhone idd enkele instellingen voor je kwijtgemaakt. Enige oplossing daarvoor is de Carrier Bundle voor T-Mobile NL aanpassen. Die staat op je iPhone in /System/Library/Carrier Bundles/20416/. Je moet de carrier.plist daarvan editen en de juiste settings even aanklooien. Alternatief kun je hier: Carrier Bundle Generator for PwnageTool 2.0.2 een eigen Carrier Bundle genereren en de oude ermee vervangen.
  #5  
Oud 13 August 2008, 09:13
Ezekiel's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 November 2007
Locatie: Baarn
Berichten: 307
Standaard

heb je de oude ben of de nieuwe.
vroegere ben is overgenomen (klanten) door t-mobile.
ben heeft nu een doorstart gemaakt.
  #6  
Oud 14 August 2008, 00:05
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0]
» Linux
 
Geregistreerd: 21 January 2008
Berichten: 12
Stuur een bericht via Skype™ naar vanhuet
Standaard

Heb het nieuwe Ben. Ik ga dus maar eens proberen of ik de carrierbundle aangepast krijg.

Ik laat nog wel even weten wat mijn bevindingen zijn
  #7  
Oud 18 August 2008, 08:18
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0]
» Linux
 
Geregistreerd: 21 January 2008
Berichten: 12
Stuur een bericht via Skype™ naar vanhuet
Standaard

oplossing
bestand in rar neerzetten in: /System/Library/Carrier Bundles/20416/
(maak even backupje van je oude file!)

Ik kon toen vervolgens weer vrij de APN instellen. Dus gewoon internet.ben intypen.
Bijgevoegde bestanden
Bestandstype: rar carrier.rar‎ (531 Bytes, 21x gelezen)
  #8  
Oud 18 August 2008, 22:53
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 February 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 9
Standaard

Dankzij Frank doet hij het bij mij nu ook! Nogmaals dank.

Ik heb met iPhone pc suite het oude bestandje carrier.plist verwijderd (wel een backup gemaakt idd) en vervangen met het bestandje wat Frank heeft toegevoegd.
  #9  
Oud 1 December 2008, 13:10
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 November 2008
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vanhuet Bekijk bericht
oplossing
bestand in rar neerzetten in: /System/Library/Carrier Bundles/20416/
(maak even backupje van je oude file!)

Ik kon toen vervolgens weer vrij de APN instellen. Dus gewoon internet.ben intypen.

ik heb ook ben hoe kan ik dit doen...
  #10  
Oud 1 December 2008, 13:36
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 February 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 9
Standaard

Heb je geprobeerd zoals ik het voorstel?
  #11  
Oud 1 December 2008, 14:51
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 November 2008
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vinnieblanco Bekijk bericht
Heb je geprobeerd zoals ik het voorstel?
Ja ik pc suite gedownl maar als ik het opstart en mijn Iphone connect loopt ie steeds vast
  #12  
Oud 2 December 2008, 02:40
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 November 2008
Berichten: 3
Standaard

Eindelijk gelukt ik heb DiskAid gebruikt om in mijn Iphone te komen en gedaan wat
Vinnie en Frank zeiden THANKS heren !!!!

Hier een link voor DiskAid want Winscp, Iphone Suite enz.. werkten niet op mijn iphone liep meteen bij het opstarten vast ( bij het koppelen van de iphone met computer )

www.digna.net/diskaid/
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone 3G Internet BEN Appje Overige providers Nederland 2 14 April 2011 21:50
BEN 3G probleem iPhone 4 (4.2.1) scrobz Overige providers Nederland 6 30 January 2011 23:29
Ben ik de Iphone doelgroep? digibeet Chat en geruchten 11 14 October 2010 16:46
BEN en iphone PCBaasdotNL Overige providers Nederland 2 28 May 2010 19:41
BEN (nieuwe BEN; dus via Tmobile) en update naar 2.0.1 - geen GPRS vinnieblanco Overige providers Nederland 5 18 August 2008 22:54

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:20.