Telenet en iPhone 4

Telenet en iPhone 4 discussie in Telenet forum; ( verdwijnt na registratie ) zo, sinds gisteren men iphone in handen. maar toch enkele nieuwsgierigheden waar ik niet direct een antwoord op vindt via de zoekfunctie. ten eerste, ik ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Belgi > Telenet
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 28 August 2010, 14:53
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 14 July 2010
Berichten: 31
Standaard Telenet en iPhone 4

zo, sinds gisteren men iphone in handen. maar toch enkele nieuwsgierigheden waar ik niet direct een antwoord op vindt via de zoekfunctie.

ten eerste, ik heb een telenet abonnement, maar men iphone geeft mobistar weer. nochtans bij het zoeken van andere providers heb ik slechts keuze uit de grote 3 : mobistar, base en proximus. is dit normaal of niet?

ten tweede, ik krijg mobiel internet en mail niet aan de praat. ik heb elke mogelijke configuratie uitgeprobeerd die ik op eender welk forum kon vinden, inclusief deze.

ergens vermoed ik dat het tweede probleem te maken heeft met het eerste. iemand een idee?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 28 August 2010, 16:17
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 October 2008
Locatie: Oost-Vlaanderen
Berichten: 510
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door squeek Bekijk bericht
zo, sinds gisteren men iphone in handen. maar toch enkele nieuwsgierigheden waar ik niet direct een antwoord op vindt via de zoekfunctie.

ten eerste, ik heb een telenet abonnement, maar men iphone geeft mobistar weer. nochtans bij het zoeken van andere providers heb ik slechts keuze uit de grote 3 : mobistar, base en proximus. is dit normaal of niet?

ten tweede, ik krijg mobiel internet en mail niet aan de praat. ik heb elke mogelijke configuratie uitgeprobeerd die ik op eender welk forum kon vinden, inclusief deze.

ergens vermoed ik dat het tweede probleem te maken heeft met het eerste. iemand een idee?
eerste:
telenet maakt gebruik van het mobistar netwerk. Ik vermoed dat het net zoals bij mobilevikings (base netwerk) zal zijn dat door een wijziging naar micro sims je als operator het netwerk ziet staan van mobistar (ik zie nu base met mobile vikings)
dit omdat die microsims door mobistar & base worden uitgegeven of gebranded (correct me if i'm wrong)

jou 2e probleem, daarvoor zou ik op de telenet website eens kijken naar de instellingen bij de APN. Ik ken ze niet, maar misschien dat een andere telenet gebruiker wel het antwoord weet.
  #3  
Oud 29 August 2010, 02:38
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 14 July 2010
Berichten: 31
Standaard

heb vandaag nog met de telenet klantendienst gebeld. uiteindelijk konden ze niets verkeerds zien betreft instellingen. toen hebben ze men abonnement even gede-activeert en nadien terug geactiveert. blijkbaar moet je je iphone na elke instelling terug op en af zetten. en toen werkte alles. probleem dus opgelost!
  #4  
Oud 7 September 2010, 23:00
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 August 2008
Locatie: Kapellen, Belgie
Berichten: 97
Standaard

@squeek: hoe ben je aan een telenet microsim geraakt? Of heb je geknipt?
  #5  
Oud 3 November 2010, 23:26
BigG's schermafbeelding
» iPhone X 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 October 2010
Locatie: Het Antwerpse
Berichten: 87
Standaard

Ik krijg dus men telenet email niet gelinkt aan men iphone....
Inkomende server: in.telenet.be
Uitgaande server: out.telenet.be

Geeft steeds dat de nmtp server niet reageert of dat het inlog/paswoord verkeerd is. Maar ik ben hl zeker dat ze juist zijn.

Maar van de poorten ben ik niet zeker?
Iemand die hier meer over weet want op de site van telenet kan ik niet veel vinden ...
  #6  
Oud 3 June 2011, 19:26
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 3 June 2011
Berichten: 1
Standaard Instellingen mail telenet iphone 4

De inkomende mail moet zijn in.telenet.be

Uitgaande mail bij proximus is relay.proximus.be en dit met poort 25.

Groetjes,

Hans
  #7  
Oud 8 July 2011, 10:53
» iPhone X 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 June 2011
Locatie: Steenokkerzeel, Belgi
Berichten: 29
Send a message via twitter to BlankStar
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigG Bekijk bericht
Ik krijg dus men telenet email niet gelinkt aan men iphone....
Inkomende server: in.telenet.be
Uitgaande server: out.telenet.be

Geeft steeds dat de nmtp server niet reageert of dat het inlog/paswoord verkeerd is. Maar ik ben hl zeker dat ze juist zijn.

Maar van de poorten ben ik niet zeker?
Iemand die hier meer over weet want op de site van telenet kan ik niet veel vinden ...
Dat komt omdat Telenet nog altijd met marginale POP3/SMTP-servers zit van de jaren stilletjes. Je zal eens moeten zoeken naar een SMTP-server van Mobistar of Telenet Mobile om je mail te kunnen versturen.
  #8  
Oud 8 July 2011, 16:49
BigG's schermafbeelding
» iPhone X 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 October 2010
Locatie: Het Antwerpse
Berichten: 87
Standaard

Is ondertussen reeds in orde, je moet blijkbaar met het telenet netwerk verbonden zijn om mail te kunnen verzenden. Onderweg gebruik ik gmail...
  #9  
Oud 8 July 2011, 18:00
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 14 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.374
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

je kan via de smtp van gmail ook je telenet account gebruiken om mails te zenden. Ik doe dat ook zo.
  #10  
Oud 20 August 2012, 12:13
» iPhone 7 Plus 128GB (Gitzwart) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 June 2008
Locatie: Itegem (Heist op den Berg)
Berichten: 292
Stuur een bericht via Skype™ naar Joeri75 Send a message via twitter to Joeri75
Standaard

Bij mij lukte het eerst ook niet , maar nadien geprobeerd met paswoord van telenet bij in en uitgaande server te zetten en dan lukte me het wel , ik werk wel via proximus , mss zit daar het verschil . was eigenlijk van plan om ook over te schakelen naar telenet King .
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone via Telenet pvdk Koopinformatie Belgi 7 26 July 2011 13:41
3G op iPhone telenet Cokeman Telenet 3 6 June 2011 16:29
Belgi: Telenet & iPhone / Edge wvy Overige providers Belgi 1 10 September 2008 20:30
Telenet mail instellingen iphone 3g pumpeduse iPhone algemeen 2 21 July 2008 20:27
Belgi: Iphone instellingen telenet mobile marlboro Overige providers Belgi 7 27 June 2008 18:03

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:36.