Wifi neemt over van 3G behalve thuisnetwerk!

Wifi neemt over van 3G behalve thuisnetwerk! discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo allemaal.. Ik heb nogal een vreemd probleem met mijne i phone + wifi. Ik hebeen 3G abo bij mijn provider. Nu vroeger als ik ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 6 April 2010, 10:52
» iPhone 3GS 32GB (Zwart)  
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 January 2010
Locatie: Berchem
Berichten: 18
Standaard Wi-Fi neemt over van 3G behalve thuisnetwerk!

Hallo allemaal..

Ik heb nogal een vreemd probleem met mijne i phone + Wi-Fi. Ik hebeen 3G abo bij mijn provider. Nu vroeger als ik thuis kwam nam mijn i phone automatisch dat Wi-Fi netwerk over maar nu blijft deze op mijn 3g netwerk.
Bij mijn vriendin neemt hij wel zonder probleem automatisch het netwerk over.
Als ik bij Wi-Fi ga kijken op mijn i phone staat de naam van mijn thuisnetwerk maartoch in mijn bovenbalkje staat mijn 3g verbinding. Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 3 June 2010, 12:45
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 3 June 2009
Berichten: 1
Standaard

Ik heb hetzelfde probleem en heb nog geen oplossing kunnen vinden.
Alle connections zijn ok, maar Wi-Fi neemt het niet over van 3G.
(heeft het trouwens wel gedaan)
  #3  
Oud 9 June 2010, 10:19
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 March 2010
Berichten: 7
Standaard

Is hier al een oplossing voor. Ik ondervind hetzelfde. Op de zaak neemt Wi-Fi het automatisch over van 3G maar thuis niet. Wel staat mijn draadloze netwerk aangevinkt als zijnde in werking maar 3G symbool blijft in beeld. Soms vraagt de Iphone zekfs de netwerksleutel opnieuw in de tikken. Gedaan en helpt niet. HEEEl soms zie ik even het waaiertje van Wi-Fi !! Wie o wie kan mij helpen

Ton
  #4  
Oud 14 June 2010, 22:07
iPeppel's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 September 2008
Berichten: 108
Standaard

Vrees dat ook ik geen antwoord krijg, maar toch een poging.
Wi-Fi doet het keurig op de laptop maar niet op m'n Iphone. Wi-Fi staat wel aangehinkt maar iPhone blijft op 3G staan. Soms wel het Wi-Fi icoontje bovenin maar merkbaar geen Wi-Fi verbinding gezien de traagheid van de internet verbinding.

Ligt niet aan iPhone want het, tot voor kort onbeveiligde, Wi-Fi van de buren pakte m'n iPhone altijd zonder problemen.

Maar wat moet ik aan m'n Wi-Fi veranderen om te zorgen dat m'n iPhone het wel pakt???
  #5  
Oud 15 June 2010, 08:13
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Een aantal opties:
  • Doe een harde reset (Wiki)
  • Klik op je netwerk en dan boven in op 'Vergeet dit netwerk'
  • Herstel netwerkinstellingen (Instellingen/Algemeen/Stel opnieuw in/Herstel netwerkinstellingen)
  • Kijk in de routerinstellingen of er een MAC-adresfilter is ingesteld
  • Reset je router door hem een half minuutje van de stroom te halen
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #6  
Oud 15 June 2010, 10:27
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 March 2010
Berichten: 7
Standaard

Heb alle bovenstaande opties ( dank daarvoor ) geprobeerd maar tot op heden nog geen Wi-Fi op de Iphone. Iemand nog meer suggesties ?
Vreemd is dat hij op de zaak Wi-Fi direct overneemt en thuis niet. Wel staat mijn thuisnetwerk aangevinkt als zijnde verbonden maar 3G blijft in beeld staan......wie o wie .....kenners zat toch op dit forum ?
  #7  
Oud 16 June 2010, 13:39
iPeppel's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 September 2008
Berichten: 108
Standaard

Tsja, wat ton beschrijft dus exact hetzelfde als bij mij. Mn internetaanbieder schijnt een goede hulpvaardige helpdesk te hebben. Die wil ik zaterdag eens gaan bellen. Misschien dat ik daarna wat meer weet.
  #8  
Oud 16 June 2010, 13:58
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 March 2010
Berichten: 7
Standaard

Ben nu op de zaak en weer direct verbonden met Wi-Fi. Vreemd vreemd vreemd........Heb ook niks veranderd , aangepast thuis dus het probleem kwam "uit het niets " ...hopenlijk verdwijnt het ook via dezelfde weg. Ik hou me aanbevolen voor tips !!
  #9  
Oud 28 June 2010, 15:29
iPeppel's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 September 2008
Berichten: 108
Standaard

Opgelost bij mij!!! Iemand heeft me op een forum stap voor stap door de instellingen van mn draadloze netwerk geloodst. Toegang op basis van MAC-adres uit laten zetten, toen bleek mn iPhone wel mn Wi-Fi te pakken. Toen MAC (op iPhone Wi-Fi) adres toegevoegd. Daarna weer aangevinkt dat je alleen toegang hebt op basis van mac adres. Nu pakt mn iphone mn Wi-Fi wel.

Nu heb ik prima contact. Heerlijk wat snel!!!

Laatst gewijzigd door iPeppel; 28 June 2010 om 15:35.
  #10  
Oud 28 June 2010, 16:11
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 March 2010
Berichten: 7
Standaard

Kun je mij dit ook eens uitleggen, bij mij werkt het nog steeds niet. Heel irritant. Graag even de link naar het forum. Wil dit heel graag opgelost hebben .....wil graag de Ipad aanschaffen maar als dit zo blijft weet ik het nog niet. Ik hoor graag

Ton
  #11  
Oud 28 June 2010, 18:27
iPeppel's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 September 2008
Berichten: 108
Standaard

Aan dat forum zul je niet alles hebben omdat het specifiek over Solcon ging en iemand die dat ook heeft wist waar wat zat.
Als je Wi-Fi thuis hebt neem ik aan dat je bij je router e.d ook een handleiding hebt, contract, wachtwoorden etc. Die moet je eens opzoeken.

Ik ben naar de site van solcon gegaan er daar ingelogd met m'n wachtwoord. Dan kom ik op een site waar al mn internetinstellingen staan. Onder het kopje firewall staan de zaken die over toegang e.d gaan.
Bij mij is het zo dat je alleen toegang tot m'n internet hebt als ik het macadres van een telefoon, laptop ed heb toegevoegd. Die optie vervolgens uitgevinkt zodat iedereen toegang heeft. Toen m'n iPhone m'n internet wel pakte wordt duidelijk dat het probleem niet in de iPhone zit maar in de instellingen van m'n internet.
Onder instellingen, algemeen, info het Wi-Finummer van m'n iPhone opgezocht en dat op de site ingevoerd. Toen toegang weer beperkt tot de geaccorderde macadressen (waaronder dus m'n iPhone) en nu werkt het goed.


Probleem zat dus niet in m'n internet aanbieder of m'n iPhone. Enige was dat m'n iPhone niet was toegestaan verbinding te maken. Ik dacht van wel omdat ik ooit mac adres oud had ingevoerd. Waarschijnlijk is dat echter bluetoothnummer geweest ipv Wi-Finummer (Wi-Finummer op iPhone is volgens mij hetzelfde als mac nummer).

Laatst gewijzigd door iPeppel; 28 June 2010 om 18:36.
  #12  
Oud 28 June 2010, 20:10
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 March 2010
Berichten: 7
Standaard

Aha....het vreemde is dat mij Iphone altijd prima gewerkt heeft thuis en vanuit het niets geen verbinding meer maakt. Geen instellingen gewijzigd oid.

Ik zal eens op zoek gaan

Thx
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Aanraakgevoeligheid van het scherm neemt af Fred. Archief 1 13 February 2010 00:24
Wi-Fi werkt overal behalve thuis pieter0000 Wi-Fi 11 5 February 2009 19:22
Wi-Fi thuisnetwerk werkt niet! Ironis Wi-Fi 3 12 July 2008 13:33
Wi-Fi verbinding neemt af Pjb Wi-Fi 0 7 June 2008 18:25
HELP: Geen emails kunnen versturen - KPN thuisnetwerk Rudy KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 0 16 November 2007 21:12

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:46.