WPA2 connect

WPA2 connect discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb sinds kort een iPhone 3GS in gebruik. Nu maken wij bij thuis gebruik van een WPA2-personal beveiliging (AES). Wanneer ik met Wifi thuis ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 19 May 2010, 13:35
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 May 2010
Berichten: 7
Standaard WPA2 connect

Ik heb sinds kort een iPhone 3GS in gebruik. Nu maken wij bij thuis gebruik van een WPA2-personal beveiliging (AES).

Wanneer ik met Wi-Fi thuis wil connecten kan er geen verbinding gelegd worden. Terwijl ik op andere netwerken wel gewoon kan connecten.

Ik heb al rondgekeken op internet en hier zijn meerdere mensen dit probleem tegengekomen, maar ik ben nog geen duidelijke oplossing tegengekomen.

Weet iemand op dit forum hoe ik dit kan oplossen? Of heeft iemand een tip voor mij.

Alvast bedankt!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 19 May 2010, 14:02
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Ziet je iPhone het netwerk wel? Zo neen, is SSID verborgen?
Wellicht staat er een MAC-filter op de router?

Kijk dus even in de instellingen van de router; als je er niet komt met wat hierboven staat, wil het wel eens helpen de router een half minuutje van de stroom te halen.
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #3  
Oud 19 May 2010, 14:08
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 May 2010
Berichten: 7
Standaard

Hij ziet het netwerk wel. En ik geef het juiste wachtwoord in maar dan krijg ik de melding: Can't connect.

Ik heb de instellingen van de router al doorgelopen maar ik zie niet iets dat opvalt. Of wat de iPhone kan blokkeren.
De router van de stroom halen heb ik nog niet geprobeerd maar ben bang dat dit het probleem ook niet oplost. Want zoals aangegeven hebben meerdere mensen op internet aangegeven dit probleem tegen gekomen te zijn maar er wordt geen duidelijke oplossing weergeven

Laatst gewijzigd door Jeerke; 19 May 2010 om 14:10.
  #4  
Oud 19 May 2010, 16:32
PWI's schermafbeelding
PWI PWI is offline
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Omgeving van Antwerpen
Berichten: 127
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jeerke Bekijk bericht
Hij ziet het netwerk wel. En ik geef het juiste wachtwoord in maar dan krijg ik de melding: Can't connect.

Ik heb de instellingen van de router al doorgelopen maar ik zie niet iets dat opvalt. Of wat de iPhone kan blokkeren.
De router van de stroom halen heb ik nog niet geprobeerd maar ben bang dat dit het probleem ook niet oplost. Want zoals aangegeven hebben meerdere mensen op internet aangegeven dit probleem tegen gekomen te zijn maar er wordt geen duidelijke oplossing weergeven
Probeer eens om je netwerk instellingen te herstellen (resetten) op je iPhone
Zit onder Instellingen - algemeen - stel opnieuw in - herstel netwerk instellingen.
Heb het zelfde probleem sinds ik op OS 4.0 Beta draai, en schijnt te maken te hebben met het niet aankunnen van de Mixed mode op je router (A&B, G of N)

Succes
__________________
Apple: iPhone 6+ Space Grey 16 GB  (UK) & iPad Air Space Grey 32 GB Wi-Fi  (BE)
  #5  
Oud 19 May 2010, 16:56
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 May 2010
Berichten: 7
Standaard

Ik zal dit vanavond eens proberen.
Uit jou verhaal op te maken heeft het bij jou geholpen?

Hoop dat het werkt!
  #6  
Oud 19 May 2010, 18:21
PWI's schermafbeelding
PWI PWI is offline
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Omgeving van Antwerpen
Berichten: 127
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jeerke Bekijk bericht
Ik zal dit vanavond eens proberen.
Uit jou verhaal op te maken heeft het bij jou geholpen?

Hoop dat het werkt!
Ja, bij mij werkt deze workaround (Let wel ik draai op OS 4.0 Beta 4 momenteel)
OK, Hou me op de hoogte of het gelukt is

succes
  #7  
Oud 19 May 2010, 20:43
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 May 2010
Berichten: 7
Standaard

Heb het geprobeerd, maar helaas geen resultaat. In het weekend ga ik proberen met de encryptemode AES om te zetten naar TKPI (dit omdat ik dan alle pc e.d. moet omzetten bij iedereen hier thuis).

Maar als iemand nog tips heeft zijn altijd welkom!

PWI alvast bedankt voor het mee denken!
  #8  
Oud 19 May 2010, 20:55
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 March 2008
Berichten: 127
Standaard

Bij mij werkt WPA2 gewoon helemaal niet, of ik nu mixed of niet mixed opzet
  #9  
Oud 19 May 2010, 22:43
PWI's schermafbeelding
PWI PWI is offline
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Omgeving van Antwerpen
Berichten: 127
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jeerke Bekijk bericht
Heb het geprobeerd, maar helaas geen resultaat. In het weekend ga ik proberen met de encryptemode AES om te zetten naar TKPI (dit omdat ik dan alle pc e.d. moet omzetten bij iedereen hier thuis).

Maar als iemand nog tips heeft zijn altijd welkom!

PWI alvast bedankt voor het mee denken!
Probeer, anders eerst eens om je router vast te zetten op 1 type snelheid, dwz geen mixed mode!
Aan te raden is Wi-Fi G omdat dit momenteel ook de hoogste snelheid is die door de iPhone wordt ondersteund.
Heb je ook al eens gekeken, na de reset die ik eerder heb beschreven of je iPhone ook andere netwerken in je omgeving ziet ?
Laatste redmiddel is om toch ook eens je router te resetten, stekker eruit, 30 sec wachten en stekker er weer in. nog een minuutje wachten dan zou je draadloos netwerk weer up and running moeten zijn ?
Hierna, alsnog herstel netwerk instellingen op je iphone (zie bericht hierboven) en dan op nieuw proberen.

succes
  #10  
Oud 20 May 2010, 00:48
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 May 2010
Berichten: 7
Standaard

Ik zal het eens proberen met de mode om te zetten naar G. Want andere netwerken in de buurt ziet hij wel. En op het werk bijvoorbeeld kan ik wel gewoon zonder problemen op dat netwerk.

Het netwerk is dus gewoon zichtbaar maar kan niet connecten. Als de mode omzetten niet werk dan zal ik het proberen met router resetten en de netwerk instellingen resetten.

Je hoort morgen avond mijn bevindingen!

Alweer bedankt voor de moeite PWI!
  #11  
Oud 24 May 2010, 16:44
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 May 2010
Berichten: 7
Standaard

Het is uiteindelijk allemaal nog gelukt!

Heb bij de router de Wi-Fi connectie ID van mijn iPhone moeten invoeren en dan kun je wel op het netwerk via Wi-Fi
  #12  
Oud 24 May 2010, 20:25
PWI's schermafbeelding
PWI PWI is offline
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Omgeving van Antwerpen
Berichten: 127
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jeerke Bekijk bericht
Het is uiteindelijk allemaal nog gelukt!

Heb bij de router de Wi-Fi connectie ID van mijn iPhone moeten invoeren en dan kun je wel op het netwerk via Wi-Fi
Je bedoeld dus het MAC adres van je iPhone ?
als je inderdaad beveiliging via MAC adres aan hebt staan dan is het logisch dat het voordien niet lukte!

Enfin, het werkt en dat is het voornaamste ...

Succes ermee
Reageren

Labels
connect, Wi-Fi, wpa2


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
connect to itunes remcokg iTunes 3 4 July 2010 18:10
WPA2 icm Sitecom WL-341 onjuist wachtwoord momorun40 Wi-Fi 7 26 June 2010 16:55
Windows: Cannot connect op iphone 1G harrys iTunes 5 7 October 2008 21:06
Mac OS X: Please Connect to iTunes HELP!!! mischariemersma iTunes 0 13 July 2008 18:23
Can't connect to host?? Thijzz Jailbreak apps en thema's 9 5 May 2008 23:50

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:39.