Wel verbinding met de router maar geen internet

Wel verbinding met de router maar geen internet discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Beste Forum leden, Ik ben sinds kort in het bezit van een iPhone (1.1.3 8Gb) en loop tegen een bekend probleem aan. Thuis heb ik ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 19 March 2008, 23:35
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 March 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 15
Send a message via twitter to Oranje
Standaard Wel verbinding met de router maar geen internet

Beste Forum leden,

Ik ben sinds kort in het bezit van een iPhone (1.1.3 8Gb) en loop tegen een bekend probleem aan. Thuis heb ik een KPN router (experia box --> Speedtouch 780) die via een WEP sleutel beveiligd is. Via een wachtwoord krijg ik toegang tot de router, maar vervolgens krijg ik geen verbinding met het internet (kan de server niet vinden).

Met mijn beperkte technische kennis heb ik de tips op het Forum doorlopen maar ik kom er niet uit. Kunnen jullie mij helpen aan de gouden tip.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 20 March 2008, 02:22
» iPhone US 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 15 March 2008
Berichten: 34
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Oranje Bekijk bericht
Beste Forum leden,

Ik ben sinds kort in het bezit van een iPhone (1.1.3 8Gb) en loop tegen een bekend probleem aan. Thuis heb ik een KPN router (experia box --> Speedtouch 780) die via een WEP sleutel beveiligd is. Via een wachtwoord krijg ik toegang tot de router, maar vervolgens krijg ik geen verbinding met het internet (kan de server niet vinden).

Met mijn beperkte technische kennis heb ik de tips op het Forum doorlopen maar ik kom er niet uit. Kunnen jullie mij helpen aan de gouden tip.
Jij weet je wachtwoord,ik weet het mijne niet eens .
Dusja,ik zou er nog verder van dan u.

De laatste versie is wel 1.1.4,even ter info.
  #3  
Oud 20 March 2008, 02:35
Grample's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 January 2008
Locatie: Nederland
Berichten: 1.139
Stuur een bericht via MSN naar Grample
Standaard

Heeft je router toevallig geen MAC adres beveiliging ? Als dit het geval is dan moet je de macadres van de iPhone aan de lijst met toegestane mac adressen toevoegen.
  #4  
Oud 20 March 2008, 10:36
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 January 2008
Berichten: 985
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Oranje Bekijk bericht
Beste Forum leden,
Ik ben sinds kort in het bezit van een iPhone (1.1.3 8Gb) en loop tegen een bekend probleem aan. Thuis heb ik een KPN router (experia box --> Speedtouch 780) die via een WEP sleutel beveiligd is. Via een wachtwoord krijg ik toegang tot de router, maar vervolgens krijg ik geen verbinding met het internet (kan de server niet vinden).
Met mijn beperkte technische kennis heb ik de tips op het Forum doorlopen maar ik kom er niet uit. Kunnen jullie mij helpen aan de gouden tip.
Kun je wel via een andere laptop toegang krijgen?

Zo nee: haal dan WEP weg en probeer het eerst zonder enige beveiliging en pas als dat werkt kun je (desgewenst) beveiligen.

Zo ja: weet je dan 100% zeker dat je het wachtwoord juist invoert (denk om hoofdletters en nullen).
  #5  
Oud 21 March 2008, 09:52
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 March 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 15
Send a message via twitter to Oranje
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Grample Bekijk bericht
Heeft je router toevallig geen MAC adres beveiliging ? Als dit het geval is dan moet je de macadres van de iPhone aan de lijst met toegestane mac adressen toevoegen.
Beste Grample,

Dank voor je reactie. Mijn router is beveiligd via een WEP key. Ik heb begrepen dat ik als wachtwoord een code moet invoeren die onder op de router staat, dus een andere code dan de WEP key. Van een MAC adres beveiliging weet ik niets. Ik zou ook niet weten hoe ik aan het MAC adres van de iPhone kan komen.
  #6  
Oud 21 March 2008, 10:32
» iPhone 3G 8GB [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 31 January 2008
Berichten: 54
Standaard

foutje

  #7  
Oud 21 March 2008, 10:33
» iPhone 3G 8GB [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 31 January 2008
Berichten: 54
Standaard

Settings-->general-->about--> Wi-Fi Adres

groetjes!
  #8  
Oud 21 March 2008, 19:16
» Ik heb geen iPhone
» MacOS X
 
Geregistreerd: 21 February 2008
Berichten: 37
Standaard

zelfde probleem hier...
thuis kan ik zonder problemen op internet...
maar ik zou graag ook op de, menig verspreide, onbeveiligde netwerken overal in de stad geraken. Da's handig voor LocateMe, Weather, ...
Ik kan wel verbinden met die netwerken, maar ik krijg dan de melding: 'can't find server'...

iemand een oplossing?
  #9  
Oud 21 March 2008, 20:30
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 January 2008
Berichten: 985
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kimosabe Bekijk bericht
Ik kan wel verbinden met die netwerken, maar ik krijg dan de melding: 'can't find server'...

Meest waarschijnlijke is dat die netwerken helemaal niet open zijn maar WEP/WPA of MAC beveiliging hebben.
  #10  
Oud 21 March 2008, 20:38
» Ik heb geen iPhone
» MacOS X
 
Geregistreerd: 21 February 2008
Berichten: 37
Standaard

ach zo...
dus ze lijken open...maar ze zijn het niet
  #11  
Oud 22 March 2008, 21:02
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 March 2008
Locatie: Belgie
Berichten: 13
Standaard

Ik heb juist mijn OTB ihpone FW1.1.3 ge-unlockt en gegailbreakt, maar een Wi-Fi verbinding wil maar niet lukken?? De Iphone vind mijn Wi-Fi modem, en in het Wi-Fi menu zelf zie ik mijn router naam, het slotje van de beveiliging en daar naast 3 blauwe streepjes en ook een vinkje dat hij verbonven is. Maar als ik dan wil surfen op de iphone krijg ik steeds volgende error: Safari can't open the page because it can't find the server.

Bij mijn Itouch werkt alles perfect, dus mijn WEP key moet kloppen, alleen die Iphone wil maar niet werken.


Alvast bedankt voor de hulp.
  #12  
Oud 23 March 2008, 16:57
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 December 2007
Berichten: 6
Standaard

heb hetzelfde probleem gehad, bij DNS het IP-adres van een public DNS server ingevuld; bij Wi-Fi settings!!

Een test is de volgende vul het IP-adres van nu.nl in; 62.69.179.230 in je safari browser. Dit is nl het IP-adres van de nu.nl server. Waarschijnlijk krijg je nu dus wel deze website. Conclusie de DNS via je thuis router werkt niet. Waarom ??? Geen idee, maar toevoegen van een public DNS ipv die van je thuis router mzou eea mmoeten op lossen.
Public DNS server heeft oa als IP adres :208.67.222.222
suc6
Marc

Laatst gewijzigd door schumi; 23 March 2008 om 17:00.
  #13  
Oud 23 March 2008, 21:40
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 March 2008
Locatie: Belgie
Berichten: 13
Standaard

Heb het ondertussen al opgelost, heb gwn de Iphone geupdate en dan terug ge-unlockt-gailbrake, nu werkt alles perfeft
Toch bedankt voor de hulp
  #14  
Oud 24 March 2008, 15:25
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 March 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 15
Send a message via twitter to Oranje
Standaard

Beste Forum leden,

Ondanks alle adviezen is mijn probleem nog niet opgelost. Ik heb inmiddels het MAC adres van de iPhone kunnen achterhalen en heb gezien dat de router dit adres automatisch herkent. Vervolgens heb ik de router zo ingesteld dat universal Plug and Play werkt. De router kent een IP adres toe. Maar ondanks dit alles werken alle applicaties niet op mijn iPhone. Ook de truc om het IP adres van Nu.nl direct in te toetsen geeft geen resultaat.

Het lijkt er dus op dat de communicatie met de router in orde is maar dat de communicatie naar buiten niet werkt. Heeft iemand een advies hoe ik dit probleem kan oplossen?
  #15  
Oud 28 March 2008, 21:01
» iPhone US 16GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Berichten: 16
Standaard

Tjah, Ik heb het hier thuis zo dat ik wel op de Wi-Fi, maar als ik via hetzelfde netwerk op een adhoc wil van mijn laptop, in een ander gebouw dan de Wi-Fi van de base, ik wel verbinding heb met mijn laptop, maar hij de server niet kan vinden. Waar ik via de Wi-Fi wel gewoon kan internetten. Het is dus niet zo dat mijn MAC adres word geblokt.
  #16  
Oud 28 March 2008, 21:13
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

heb hier nog een leuk artikeltje gevonden
https://forum.iculture.nl/f14/i...e-Wi-Fi-bt.html
__________________
Origineel: iPhone US 1.0.2 OTB BL3.9 | Huidige firmware: 3.X | Bootloader: 3.9 | Baseband: 04.05.04_G

Zoek in de WIKI voor 99% van alle antwoorden.
Op persoonlijke berichten met vragen over de iPhone reageer ik niet. Gebruik hiervoor het forum. Ik ben geen helpdesk.
  #17  
Oud 1 April 2008, 20:42
Oef Oef is offline
» iPhone US 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 25 March 2008
Berichten: 1
Standaard

Ik ben sinds kort eigenaar van een iPhone versie 1.1.4 en ben nu al een tijdje op zoek binnen deze fora op de volgende vraag:

Zonder EDGE (GPRS) werkt mijn Wi-fi niet.

Ik heb Boss Prefs v1.61 geinstalleerd en daar EDGE op uit-getoggled, maar wordt er gek van dat dan ook Wi-fi verdwijnt. Helemaal raar is het dan dat er bij instellngen staat dat ik verbinding heb, maar in de status bar niet van te zien is.

Wie kan het uiterst enthousiaste groentje helpen?
  #18  
Oud 22 April 2008, 18:33
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 March 2008
Berichten: 20
Standaard

Mijn iPhone draait op 1.1.3
Zelfde probleem als de meesten hier, heb de oplossing hier vandaan: Apple - Support - Discussions - Safari can't open page because it can't ...

Ik heb het volgende gedaan om het op te lossen:
Settings-> Wi-Fi-> het netwerk waar je naartoe wilt verbinden-> DNS
Verwijder alle lokale ip's behalve de externe ip's. Ik wist niet zeker wat extern was en wat lokaal, dus ik heb het onderstaande gedaan.

Kijk of er bij DNS meerdere IP's staan, noteer die ip adressen. Verwijder vervolgens alle behalve 1 en probeer te verbinden. Lukt dit niet probeer je 1 van de andere ip's die bij DNS stonden.

Dit heeft voor mij geholpen, hopelijk helpt het jullie ook.

*edit, damnit verbinding is weer verbroken en ik kan weer niet online.

**edit again, opnieuw de truc gedaan nadat ik ik de verbinding heb laten "vergeten" en nu werkt alles weer, weet alleen niet voor hoelang. Kan iemand die meer van netwerken af weet misschien een verklaring hiervoor geven?

Laatst gewijzigd door ZeniaC; 22 April 2008 om 18:46. Reden: AAAARGH!!! Ik word gek!
  #19  
Oud 23 April 2008, 14:43
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 April 2008
Berichten: 7
Standaard

Ik heb precies hetzelfe probleem, ik kon gister nog heel vrolijk op onze draadloos netwerk maar sinds vanochtend kan ik er niet meer opkomen.. Heb al Wi-Fi opnieuw opgestart, iphone opnieuw opstarten, dns verandert, netwerk instellingen gereset? Help!
  #20  
Oud 23 April 2008, 17:21
» iPhone US 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 24 March 2008
Berichten: 4
Standaard

soms kan het zijn dat je router het gewoon begeeft en moet je niet naar je iphone kijken maar naar je router
het kan zijn dat je router de verbinding verbreekt door ip/channel conflicten
als je iphone niet statisch staat kan je dat wel hebben
hij gaat kijken naar het eerste de beste verbinding die niet beveiligd is en probeert hij te locken maar als de Channels niet overeen komen heb je zogezegd wel verbinding (bij de buren ) maar kan je niet op het internet
zodus herstart je router eens en let me kow
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Wel verbinding maar geen internet Amber89 Wi-Fi 8 13 August 2011 07:02
3G: wel internet/wel verbinding server, Wi-Fi: wel internet/geen verbinding met serve Pieter van Andes Wi-Fi 0 29 July 2010 01:46
Wel 3G connectie maar geen internet verbinding V70ORD5 iPhone algemeen 3 7 December 2009 17:38
Iphone. Wel verbinding met livebox, maar ik heb geen internet arntj00 iPhone algemeen 2 2 January 2009 23:48
Wel detectie van Linksys WAP54G accespoint, maar geen internet verbinding met Iphone eric.soul Wi-Fi 15 6 January 2008 22:54

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:31.