3g/internet uitzetten in buitenland..

3g/internet uitzetten in buitenland.. discussie in Internet in buitenland (roaming) forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb op aanraden van TMOB het 'aanstralen' van mijn telefoon (tijdelijk) uit laten zetten. Het schijnt dat er apps zijn die via een omweggetje ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Internet in buitenland (roaming)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #61  
Oud 22 March 2010, 16:37
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 16 November 2009
Berichten: 6
Send a message via twitter to bearfoot
Standaard

Ik heb op aanraden van TMOB het 'aanstralen' van mijn telefoon (tijdelijk) uit laten zetten. Het schijnt dat er apps zijn die via een omweggetje toch verbinding kunnen maken met internet terwijl de roaming uit hebt gezet.
Door het uitzetten van het aanstralen heb je alleen een telefoon met sms en Wi-Fi. That's it. Alleen dus extra kosten bij bellen.
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #62  
Oud 22 March 2010, 17:14
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 November 2009
Locatie: Gelderland Midden
Berichten: 1.233
Stuur een bericht via Skype™ naar vuurvreter Send a message via twitter to vuurvreter
Question

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bearfoot Bekijk bericht
Ik heb op aanraden van TMOB het 'aanstralen' van mijn telefoon (tijdelijk) uit laten zetten. Het schijnt dat er apps zijn die via een omweggetje toch verbinding kunnen maken met internet terwijl de roaming uit hebt gezet.
Door het uitzetten van het aanstralen heb je alleen een telefoon met sms en Wi-Fi. That's it. Alleen dus extra kosten bij bellen.
Aanstralen ???
__________________
Ik laat me niet opjagen, ik ben aan het werk, niet op de vlucht.
www.vuurvreter.eu/ <- volg hier de laatste landelijke brandweer meldingen.
  #63  
Oud 23 March 2010, 09:49
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 16 November 2009
Berichten: 6
Send a message via twitter to bearfoot
Standaard

Ja, 'aanstralen' was het woord dat de TMOB-medewerker gebruikte... Maar noem het zoals je wilt, je begrijpt wel wat er mee bedoeld wordt toch?
En het gaat om 'onverwachte kosten voorkomen' En dit zou een optie kunnen zijn.
  #64  
Oud 23 March 2010, 10:11
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

De term "aanstralen" moet je misschien toch even uitleggen...
  #65  
Oud 23 March 2010, 17:44
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 November 2009
Locatie: Gelderland Midden
Berichten: 1.233
Stuur een bericht via Skype™ naar vuurvreter Send a message via twitter to vuurvreter
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bearfoot Bekijk bericht
Ik heb op aanraden van TMOB het 'aanstralen' van mijn telefoon (tijdelijk) uit laten zetten. Het schijnt dat er apps zijn die via een omweggetje toch verbinding kunnen maken met internet terwijl de roaming uit hebt gezet.
Door het uitzetten van het aanstralen heb je alleen een telefoon met sms en Wi-Fi. That's it. Alleen dus extra kosten bij bellen.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bearfoot Bekijk bericht
Ja, 'aanstralen' was het woord dat de TMOB-medewerker gebruikte... Maar noem het zoals je wilt, je begrijpt wel wat er mee bedoeld wordt toch?
En het gaat om 'onverwachte kosten voorkomen' En dit zou een optie kunnen zijn.
Als ik je eerste topic lees, heb je het over 2 dingen, namelijk roaming en aanstralen. Dat roaming geld kan kosten snap ik, alleen de term aanstralen dat snap ik niet.

Laatst gewijzigd door vuurvreter; 23 March 2010 om 17:48.
  #66  
Oud 24 March 2010, 09:20
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 16 November 2009
Berichten: 6
Send a message via twitter to bearfoot
Standaard

Ik weet ook helemaal niet of 'aanstralen' een officiele term is. Het was het woord dat de de TMOB medewerker gebruikte. En ik dacht te begrijpen wat hij bedoelde...
GSM-masten zenden een signaal uit. Mijn telefoon wordt 'aangestraald' met diverse communicatiesignalen. Voor telefoonverkeer maar ook mijn internet gaat dmv signalen die door masten verzonden worden. Elke mast heeft een een (id)nummer en een (beperkt) 'aanstraalgebied'. Deze term wordt overigens wel vaker gebruikt, als ik het google kom ik het ook tegen in relatie tot gsm-signalen. Of het in de Dikke Van Dale staat weet ik niet.
Misschien dat er een specialist op het forum is die het precies weet?
  #67  
Oud 15 June 2010, 14:53
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2010
Berichten: 2
Angry Hoge kosten door Hotspot van T-mobile

Op dit forum lees ik dat het veelal voldoende is om roaming uit te zetten in het buitenland om zo hoge kosten te voorkomen.
Alleen... volgens mij is dit niet voldoende...
Wat mij is overkomen;
Op 3 mei heb ik mij aangemeld op een hotspot van T-mobile in een hotel in Tilburg nadat ik gelezen had dat hotspot gebruik voor i-phones abonnees gratis is.
Prima service en bedankt T-mobile.
Op zaterdag 5 juni reis ik met mijn gezelschap naar Wolfsburg (Duitsland) om de volgende dag te gaan werken op een festival aldaar.
In de trein naar Duitsland gaat vlak over de grens keurig de data roaming uit zoals ik altijd doe in het buitenland.
Bij het hotel aangekomen zie ik dat er een T-mobile hotspot is maar ik sla er geen acht op want op het festival terrein zijn voldoende gratis internet voorzieningen.

Na terugkeer in Nederland een week later wordt ik geconfronteerd met een extra kosten rekening van maar liefst 551,- euro...
Mijn i-phone blijkt dus gewoon via Wi-Fi in te loggen op de hotspot en zo de kosten op te jagen als ik lig te slapen...
Twee dingen hieraan vind ik raar en onbegrijpelijk;
1; Op een hotspot moet je toch altijd eerst inloggen voor je het kan gebruiken..?
In dit geval heb ik niet ingelogd of een login toegewezen gekregen tenzij de oude (Tilburg) login gewoon automatisch werkt.
2; t-mobile pretendeert hun klanten te waarschuwen via een sms zodra kosten voor internet boven de 5 tot 15 euro per dag uit komen...
Dat is in dit geval niet gebeurt.

Al met al een waarschuwing voor iedereen om naast Roaming ook Wi-Fi en 3G uit te zetten in het buitenland want ze (t-mobile) kloppen je zakken zonder dat je het merkt leeg...

Ik ben overigens niet van plan om dit te gaan betalen maar dat is waarschijnlijk een ander topic...

update; de kosten zijn volgens de T-mobile site opgelopen tot 665,- euro...
update 2; de eindteller staat op 879,- euro...

Laatst gewijzigd door Pieteke; 29 June 2010 om 12:10. Reden: kosten nog hoger...
  #68  
Oud 1 July 2010, 08:27
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.693
Talking

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bearfoot Bekijk bericht
Ik weet ook helemaal niet of 'aanstralen' een officiele term is. Het was het woord dat de de TMOB medewerker gebruikte. En ik dacht te begrijpen wat hij bedoelde...
GSM-masten zenden een signaal uit. Mijn telefoon wordt 'aangestraald' met diverse communicatiesignalen. Voor telefoonverkeer maar ook mijn internet gaat dmv signalen die door masten verzonden worden. Elke mast heeft een een (id)nummer en een (beperkt) 'aanstraalgebied'. Deze term wordt overigens wel vaker gebruikt, als ik het google kom ik het ook tegen in relatie tot gsm-signalen. Of het in de Dikke Van Dale staat weet ik niet.
Misschien dat er een specialist op het forum is die het precies weet?
Dit is je reinste onzin en verwarrend voor andere mensen. In een ander Topic hierover, 'hoge kosten vodafone in het buitenland' staat ook al zo'n vage omschrijving van wat je 'moet doen'.
T-Mobile wil jou gewoon het gevoel geven dat het hun schuld niet is en jou het gevoel geven dat jij dan maar zo slim had moeten zijn om het 'aanstralen' uit te zetten. Ik bedoel, 'aanstralen', wtf?

Data-roaming uitzetten is voldoende. Zodra je geen data verbinding meer hebt in het buitenland (zoals bij te houden is in je gebruik statistieken in de instellingen app en te zien is doordat het GPRS rondje of het 3G tekentje niet meer te zien is) maakt het niet uit welke app verbinding wil maken of dat je Push aan hebt staan; er komt simpelweg geen bitje data door.
Hoe dat met betaalde Wi-Fi hotspots zit, weet ik niet, maar het is volgens mij zo, dat je op een betaalde Wi-Fi punt altijd eerst moet inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord. Dus de post hierboven schertst ook mijn verbazing, maar ook dat probleem heeft dus niets met 3G (dit is immers alleen maar het soort dataverbinding) aan of uitzetten te maken, of data-roaming.

Laatst gewijzigd door ballegooier; 1 July 2010 om 08:31.
  #69  
Oud 15 July 2010, 16:26
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 September 2009
Locatie: Brabant
Berichten: 10
Standaard

Iphone kenners,

Ik heb heel het forum door gespit, maar heb het gevoeld dat het vooral over iphone abonnementen gaat. Ik vertrek volgende week naar Turkije.

Ik heb een iphone 3g die gejailbreakt en unlocked is. Ik heb een t-mobile Relax + internetabbo (DUS GEEN IPHONE ABONNEMENT.)
Is het nu al goed als ik dataroaming uit zet?
Of moet er nog meer gebeuren?
Ik heb namelijk geen internet instellingen hoeven in te voeren voor internet, dat deed hij gelijk bij het insteken van de simkaart. Verder wordt mijn mail automatisch opgehaald, zorgt dit voor problemen?

Hartelijk bedankt alvast!

Gr.
  #70  
Oud 15 July 2010, 16:42
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Zorg dat dataroaming uit staat. Zie menu Instellingen. Dan kan de iPhone geen data verbinding maken wanneer hij op een vreemd (buitenlands) netwerk zit.
  #71  
Oud 18 July 2010, 16:57
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.693
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Everz Bekijk bericht
Iphone kenners,
...
Ik heb een iphone 3g die gejailbreakt en unlocked is. Ik heb een t-mobile Relax + internetabbo ....
Gr.
Dit is even off-topic, maar waarom heb je een (middels Jailbreak?) ge-unlockte
iPhone als je toch gewoon t-mobile hebt?
Data roaming uitzetten is inderdaad voldoende. In het land waar de simkaart is gekocht zal er dan data door komen, in alle andere landen niet. Dus als je een simkaart in Turkije koopt, zal die -andersom- geen data in andere landen dan Turkije doorlaten, zonder dat je de optie Data roaming hoeft te veranderen (lees: op aan te zetten)
  #72  
Oud 27 July 2010, 21:52
» iPhone NL 16GB [FW: 3.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 July 2010
Berichten: 1
Standaard Bandswich oid voor Apple

Ik vergeet vaak dataroaming uit te zetten in het buitenland wat natuurlijk de hoge rekeingen verklaard, das me helemaal duidelijk.

Wat ik zoek is een soort timer/switch die na bv. 15min de dataroaming weer uitzet.

Voor deze iPhone had ik een HTC met WM, ik had daar natuurlijk hetzelfde probleem maar vond toen BandSwitch wat precies deed wat in nodig had.
(zie DHR Software - CommMgrPro - Bandswitch - [Daniel Herrero Rey])

Kan iemand mij verder helpen, ik vind voor de iPhone niets wat doet als BandSwitch.

Bedankt!

The Fonz
  #73  
Oud 1 August 2010, 13:29
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 July 2010
Berichten: 17
Standaard

oops. geen reply

kan niet wissen
  #74  
Oud 1 August 2010, 15:24
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 June 2009
Locatie: Weurt
Berichten: 24
Standaard

Is er ook een mogelijkheid om een 3G data verbinding te voorkomen in Nederland?

Edit:

antwoord voor iOS4 hier gevonden: http://iphonenodata.com/site/disable...os-4-iphone-4/

Laatst gewijzigd door Guuz; 1 August 2010 om 15:46.
  #75  
Oud 8 August 2010, 20:28
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 August 2010
Berichten: 119
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PeterTe Bekijk bericht
Als je dataroaming uitzet kun je niet eens meer internetten in het buitenland ook geen verdere kosten!
precies dat heb ik ook gedaan. In het buitenland kan ik sowieso alleen met Wi-Fi internetten.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
internet uitzetten buitenland Mad Hankey Internet in buitenland (roaming) 2 30 September 2010 17:18
Wat moet ik uitzetten voor ik naar het buitenland ga? joerieve iPhone algemeen 5 14 July 2010 23:04
Internet uitzetten Lenvm72 T-Mobile 8 12 June 2010 14:06
Internet uitzetten Geenstijl Archief 1 19 February 2010 23:29
Internet uitzetten? Minthe iPhone algemeen 8 23 May 2008 07:46

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:46.