3g/internet uitzetten in buitenland..

3g/internet uitzetten in buitenland.. discussie in Internet in buitenland (roaming) forum; ( verdwijnt na registratie ) De situatie is als volgt: Ik wil in het buitenland geen connectie kunnen maken met internet via het internet data abonnement van t-mobile. Wel wil ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Internet in buitenland (roaming)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #41  
Oud 10 September 2009, 15:01
» iPhone 3GS 16GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 16 August 2009
Berichten: 27
Standaard

De situatie is als volgt:


Ik wil in het buitenland geen connectie kunnen maken met internet via het internet data abonnement van t-mobile. Wel wil ik gebruik maken van internet op hotspots zoals bij de ingang van het hotel.

Kan ik hiervoor roaming uit zetten en wi-fi aan?

Heb ik dan gegarandeerd geen extra kosten voor het gebruik van internet?

groet.

Edit: ik heb data roaming en Wi-Fi nu uit, maar hij is nog steeds in staat om te internetten enzo. Hoe kan dit? Waar komt deze data vandaan en is dit in het buitenland dan niet mogelijk?
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #42  
Oud 10 September 2009, 15:18
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 June 2009
Locatie: Amersfoort
Berichten: 18
Post

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Joppiesaus Bekijk bericht
De situatie is als volgt:


Ik wil in het buitenland geen connectie kunnen maken met internet via het internet data abonnement van t-mobile. Wel wil ik gebruik maken van internet op hotspots zoals bij de ingang van het hotel.

Kan ik hiervoor roaming uit zetten en wi-fi aan?

Heb ik dan gegarandeerd geen extra kosten voor het gebruik van internet?

groet.

Edit: ik heb data roaming en Wi-Fi nu uit, maar hij is nog steeds in staat om te internetten enzo. Hoe kan dit? Waar komt deze data vandaan en is dit in het buitenland dan niet mogelijk?
Je hebt dit Topic wel gelezen Dan heb je ook dit gelezen:
https://forum.iculture.nl/f18/i...tml#post323049

Zet Roaming uit en Wi-Fi aan, dan maak je geen extra kosten.
Tenzij je moet betalen voor de toegang tot de Wi-Fi natuurlijk, maar die kosten betaal je niet via je telefoon abonnement.

EDIT: verduidelijking van de laatste zin.
  #43  
Oud 10 September 2009, 15:20
» iPhone 3GS 16GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 16 August 2009
Berichten: 27
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door yellowsnow Bekijk bericht
Je hebt dit Topic wel gelezen Dan heb je ook dit gelezen:
https://forum.iculture.nl/f18/i...tml#post323049

Zet Roaming uit en Wi-Fi aan, dan maak je geen extra kosten.
Tenzij je moet betalen voor de toegang tot de Wi-Fi natuurlijk, maar die kosten vallen buiten je telefoon abo.
Ik dacht het goed te hebben begrepen, maar wilde het even zeker weten.

Wat ik alleen nog niet snap is dat wanneer ik Wi-Fi en data roaming uitzet hij nog steeds gewoon kan internetten. Waar komt die data dan vandaan en hoe werkt dit in het buitenland?
  #44  
Oud 10 September 2009, 15:26
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 June 2009
Locatie: Amersfoort
Berichten: 18
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Joppiesaus Bekijk bericht
Ik dacht het goed te hebben begrepen, maar wilde het even zeker weten.

Wat ik alleen nog niet snap is dat wanneer ik Wi-Fi en data roaming uitzet hij nog steeds gewoon kan internetten. Waar komt die data dan vandaan en hoe werkt dit in het buitenland?
Serieus, lees dit: https://forum.iculture.nl/f18/i...tml#post323049

Hier staat letterlijk:
Je bent nu toch nog gewoon in NL???
Als je dataroaming uit zet wil dat zeggen dat je geen data verbinding maakt met een ander 3g netwerk dan je eigen provider (meestal T-Mobile).

Testen in NL is dus zinloos.....
  #45  
Oud 22 October 2009, 18:59
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 October 2009
Berichten: 5
Standaard

Hoi, ik ben nieuw hier en overweeg een iPhone te kopen.

Ik kom oorspronkelijk uit Belgi en ben dus ook wel minstens n keer per maand in Belgi. Nu heb ik nogal wat nare ervaringen met bellen in het buitenland (rekening van 70 voor 10 dagen Mexico vond ik toch niet zo fijn), dus ik wil graag even verifiren of ik het begrijp.

Als ik dataroaming uit zet (en het staat standaard uit, als ik het goed heb?), dan kan ik dus niet internetten in Belgi en wel in Nederland aangezien de iPhone zich enkel bij T-Mobile Nederland "aanmeldt" voor data. Ik ben wel in beide landen bereikbaar. Ik moet dit tevens niet elke keer ik naar Belgi ga configureren, maar ik kan dit gewoon ten alle tijde uitlaten zodat ik nooit torenhoge rekeningen krijg als ik een weekendje naar huis ben gegaan. Toch?

Ik zie het namelijk al zo voor me dat als ik iets elke keer moet aanpassen, ik het een keer ga vergeten en dan toch nog mailtjes en dergelijke ga binnenkrijgen in Belgi. Dat wil ik dus niet, maar voor zover ik hier kan lezen is dat dus niet nodig, want je kan gewoon dataroaming uitzetten en dan gaat ie nooit in het buitenland aanmelden voor data.

Begrijp ik het goed?
  #46  
Oud 22 October 2009, 19:57
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Kort en krachtig: ja.
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #47  
Oud 30 October 2009, 18:47
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 November 2007
Berichten: 21
Standaard

Ik ga mijn simlochvrije iphone gebruiken in Thailand met een lokale thaise sim. Kan ik in dit geval ook simpel de dataverbinging via GPRS/EDGE en 3G uitzetten, en Wi-Fi aan laten?
Dan kan ik mobileme synchronisatie uitvoeren en email ophalen ed.
  #48  
Oud 31 October 2009, 09:28
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Je hebt een jailbreak, dus dat kan via SBSettings c.q. BossTool. Mischien is het zelfs al voldoende om geen- of de verkeerde APN-settings in te vullen.
  #49  
Oud 31 October 2009, 11:47
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 November 2007
Berichten: 21
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ButcherJF Bekijk bericht
Je hebt een jailbreak, dus dat kan via SBSettings c.q. BossTool. Mischien is het zelfs al voldoende om geen- of de verkeerde APN-settings in te vullen.
Thanks, ik heb inderdaad gister sbsettings gedownload. Hier viel me echter op dat er alleen een 3g button op zit, geen Edge of gprs button. Volgens mij zat die er vroeger wel op. Is 3G uit zetten dan voldoende?
  #50  
Oud 31 October 2009, 11:48
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 August 2009
Locatie: Grinsln
Berichten: 1.309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Triple-D Bekijk bericht
Thanks, ik heb inderdaad gister sbsettings gedownload. Hier viel me echter op dat er alleen een 3g button op zit, geen Edge of gprs button. Volgens mij zat die er vroeger wel op. Is 3G uit zetten dan voldoende?

Ga eens naar more in sbsettings, dan kun je bij more toggles ook EDGE zo instellen dat je hem ziet
__________________

  #51  
Oud 1 November 2009, 00:21
M@C M@C is offline
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 February 2009
Berichten: 6
Standaard

normaal werkte dat dataroaming altijd goed bij mij.
want als ik dan internet op wilde in het buitenland of mail wilde binnenhalen, dan gaf hij een melding dat dat niet mogelijk was en dataroaming aan moest zetten ( zoiets in elk geval).
maar de laatste 2 maanden werkt dat roaming niet meer, want elke keer als ik in Belgie kom (nee geen NL provider meer) dan komt mijn mail toch automatisch binnen.
ook internet kan ik gewoon gebruiken.
dit alles terwijl dataroaming uit staat.
heb al geprobeerd om het even aan en terug uit te zetten, maar dat helpt niks.
iemand enig idee wat dit kan zijn?
  #52  
Oud 2 January 2010, 18:45
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 20 October 2009
Berichten: 31
Standaard Ik ga op vakantie naar spanje.

Ik ga van de zomer naar spanje, maar ik wil wel mijn internet uit hebben, moet wel kunnen belle.
hoe doe je dit?
  #53  
Oud 2 January 2010, 18:49
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

\\Topic's samengevoegd
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #54  
Oud 2 January 2010, 21:03
ThaBudz's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 September 2009
Locatie: MokuM (en dan een stukkie naarboven)
Berichten: 741
Standaard

SBSetting uit Cydia en dan via toggels 3G EN EDGE uitzetten n, laat je de laaste aan dan word er toch nog data verstuurt en contact met internet gemaakt .
__________________
IF YOU CAN'T HACK IT , IT AIN'T FUN......
  #55  
Oud 3 January 2010, 20:44
kuotje's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 June 2009
Locatie: Den Bosch
Berichten: 2.041
Standaard

je hoeft niks te doen,
dataroaming staat standaard uit, wanneer je in buitenland bent ( genoeg over de grens ) zul je niet meer kunnen internetten en alleen bellen via de provider daar.

check het na voor de zekerheid:
instellingen/algemeen/netwerk
dataroaming uit ! ( dus geen blauw )
__________________
~ "You have more fun with your pants off!" >>
  #56  
Oud 7 January 2010, 23:11
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2009
Berichten: 8
Standaard

Is er ook een mogelijkheid om verbinding te voorkomen in nederland? (zonder jailbreak) Ik heb namelijk tijdelijk geen web'n'walk.
  #57  
Oud 12 February 2010, 19:32
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 January 2010
Locatie: Breda
Berichten: 27
Standaard

Als je vliegtuigmodes aanzet kan je dan niet bellen of gebeld worden of op internet gaan ?? of wel ?
  #58  
Oud 12 February 2010, 23:57
ThaBudz's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 September 2009
Locatie: MokuM (en dan een stukkie naarboven)
Berichten: 741
Standaard

nope daarom heet het vliegtuigmodus .
  #59  
Oud 13 February 2010, 12:33
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 January 2010
Locatie: Breda
Berichten: 27
Standaard

Okee dankjee. dan kan ik lekker rustig op vakantie zonder een hoge rekening
  #60  
Oud 15 February 2010, 10:12
ThaBudz's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 September 2009
Locatie: MokuM (en dan een stukkie naarboven)
Berichten: 741
Standaard

weet alleen niet of in vliegtuig modus ook je EDGE/GPRS disabeld word dacht het wel , deze zorgt namelijk voor dataverkeer ook als 3G uitstaat.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
internet uitzetten buitenland Mad Hankey Internet in buitenland (roaming) 2 30 September 2010 18:18
Wat moet ik uitzetten voor ik naar het buitenland ga? joerieve iPhone algemeen 5 15 July 2010 00:04
Internet uitzetten Lenvm72 T-Mobile 8 12 June 2010 15:06
Internet uitzetten Geenstijl Archief 1 20 February 2010 00:29
Internet uitzetten? Minthe iPhone algemeen 8 23 May 2008 08:46

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:07.