3g/internet uitzetten in buitenland..

3g/internet uitzetten in buitenland.. discussie in Internet in buitenland (roaming) forum; ( verdwijnt na registratie ) Vrienden, Morgen ga ik voor een Event naar Duitsland en ik wil geen torenhoge kosten van internet gebruik heb liefst helemaal niet. Hoe kan ik ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Internet in buitenland (roaming)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 12 June 2009, 10:53
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 February 2009
Berichten: 13
Standaard Morgen naar het buitenland maar ik wil geen kosten.

Vrienden,

Morgen ga ik voor een Event naar Duitsland en ik wil geen torenhoge kosten van internet gebruik heb liefst helemaal niet.
Hoe kan ik het snelst mijn internet uitzetten op mijn telefoon zodat hij geen internet verbindingen maakt of heeft?

mvg

Ray
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 12 June 2009, 11:47
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 October 2007
Locatie: Haarlem
Berichten: 81
Send a message via twitter to thijsvgelder
Standaard

Ga naar instellingen----> algemeen ------> netwerk. en schakel dataroaming uit.

Wil je wel internet blijven houden, kan je ook bij nieuwe gegevens (email) op handmatig zetten.
  #3  
Oud 12 June 2009, 14:41
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 25 February 2009
Berichten: 45
Standaard

gewoon uitzetten of vliegtuigmodus wil ook wel eens werken.
  #4  
Oud 12 June 2009, 14:42
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 14 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.374
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tilbury Bekijk bericht
gewoon uitzetten of vliegtuigmodus wil ook wel eens werken.
maar dan ben je niet meer bereikbaar. Hij heeft het enkel over mobiel datanetwerk in zijn vraag.
  #5  
Oud 12 June 2009, 14:50
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 25 February 2009
Berichten: 45
Standaard

Snap ik kan namelijk prima lezen. Maar die vraag is echt al eens beantwoord op dit forum. Bovendien kan je ook van het event genieten zonder gestoord te worden ;-)
  #6  
Oud 12 June 2009, 14:56
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2008
Berichten: 42
Standaard 3g/internet uitzetten in buitenland..

Ik weet niet precies waar ik dit moet plaatsen, maar is er voor de iPhone ook een mogelijkheid om je 3g internet uit te zetten want ik heb dan wel Vodafone Blox zorgeloos internet zodra ik buiten NL kom kan je dan flink betalen en dat wil ik natuurlijk niet.

Dus hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet ineens een torenhoge rekening krijg..

en hoe zit dat met dat GPS van Maps. Als je verbinding maakt daarmee maak je dan verbinding via je 3G netwerk/internet of is het gewoon gratis.. klinkt mss dom ik zou het echt niet weten!

alvast bedankt!
  #7  
Oud 12 June 2009, 14:59
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 14 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.374
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Topic samengevoegd.
  #8  
Oud 12 June 2009, 15:21
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 July 2008
Locatie: Rotterdam
Berichten: 110
Standaard

Maps gaat niet werken zonder internet verbinding.
  #9  
Oud 10 July 2009, 16:53
kuotje's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 June 2009
Locatie: Den Bosch
Berichten: 2.041
Standaard

je hebt jailbreak dus SBsettings downloaden en EDGE + 3G uitschakelen
  #10  
Oud 10 July 2009, 20:31
Scooter's schermafbeelding
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» macOS
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 1.183
Send a message via twitter to Scooter
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kuotje Bekijk bericht
je hebt jailbreak dus SBsettings downloaden en EDGE + 3G uitschakelen
als je 3G toch laat aanstaan kan je toch ook niet op internet?
ik bedoel als je alleen Edge uitschakelt?
  #11  
Oud 11 July 2009, 19:40
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 80
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Scooter Bekijk bericht
als je 3G toch laat aanstaan kan je toch ook niet op internet?
ik bedoel als je alleen Edge uitschakelt?
gewoon voor de tijd dat je in het buitenland bent, je apn wegvegen. terug in Belgi of Nederland, er opnieuw inzetten. wel regelmatig is checken of jouw toestel het niet automatisch terug dowload van je sim als je hem herstart.

of
zoals gezegd data roaming uit en mail op manueel

greetz!
  #12  
Oud 11 July 2009, 20:19
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 April 2009
Locatie: Nederland
Berichten: 286
Standaard

Als je dataroaming uitzet kun je niet eens meer internetten in het buitenland ook geen verdere kosten!
  #13  
Oud 12 July 2009, 14:20
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 18 June 2008
Berichten: 28
Standaard

Ik heb sinds kort de iPhone 3GS en ben dus een nieuwe klant bij T-mobile.
Als ik mijn iPhone meeneem naar het buitenland kan ik dus niet internetten en bellen.
Is het dan verstandig om airplane mode aan te zetten, zodat ik hem als iPod kan gebruiken?
Ik wil gewoon geen internetkosten in het buitenland betalen.
  #14  
Oud 12 July 2009, 14:42
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 April 2009
Locatie: Nederland
Berichten: 286
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nerotje Bekijk bericht
Ik heb sinds kort de iPhone 3GS en ben dus een nieuwe klant bij T-mobile.
Als ik mijn iPhone meeneem naar het buitenland kan ik dus niet internetten en bellen.
Is het dan verstandig om airplane mode aan te zetten, zodat ik hem als iPod kan gebruiken?
Ik wil gewoon geen internetkosten in het buitenland betalen.
dataroaming uitzetten is voldoende om geen kosten voor internet te maken in het buitenland maar wel berijkbaar te blijven!
  #15  
Oud 12 July 2009, 14:43
Scooter's schermafbeelding
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» macOS
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 1.183
Send a message via twitter to Scooter
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nerotje Bekijk bericht
Ik heb sinds kort de iPhone 3GS en ben dus een nieuwe klant bij T-mobile.
Als ik mijn iPhone meeneem naar het buitenland kan ik dus niet internetten en bellen.
Is het dan verstandig om airplane mode aan te zetten, zodat ik hem als iPod kan gebruiken?
Ik wil gewoon geen internetkosten in het buitenland betalen.
Alles blank laten bij je instellingen van internet? en dataroaming uitzetten
  #16  
Oud 12 July 2009, 23:27
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 26 September 2008
Locatie: Leiden
Berichten: 22
Standaard Dataroaming -internetverbinding uitzetten in buitenland

Hallo

Volgende week ga ik dus op vakantie, en ik heb al even zitten proberen om mijn internet verbinding uit te zetten ivm met hoge kosten in het buitenland die ik wil verkomen.

Ik heb mijn dataroaming uitgezet, maar als nog laad safari mijn pagina's.
Ook na het herstarten van mijn iPhone blijft het internet werken.

Via google vond ik dit:
Onder Instellingen van je iPhone vind je de optie: Algemeen. Ga hier naar : Netwerk. Onderaan staat Edge; haal hier bij APN "internet" o.i.d. weg en er kan geen verbinding met EDGE/GPRS gemaakt worden. Onthoud even wat er stond zodat je bij terugkomst de boel weer aan de praat kan krijgen.

Maar dit staat er bij mij helemaal niet:
(Other :: IMG_0053.png picture by Pawetor - Photobucket)

Wat kan ik doen, om te verkomen dat ik toch op internet, maar wel bereikbaar kan zijn?
  #17  
Oud 12 July 2009, 23:45
T1m's schermafbeelding
T1m T1m is offline
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 17 June 2009
Locatie: Maastricht
Berichten: 184
Standaard

Je Safari zal nog steeds werken omdat je nog niet Roaming bent....
  #18  
Oud 12 July 2009, 23:47
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 June 2009
Locatie: Amersfoort
Berichten: 18
Standaard

Je bent nu toch nog gewoon in NL???
Als je dataroaming uit zet wil dat zeggen dat je geen data verbinding maakt met een ander 3g netwerk dan je eigen provider (meestal T-Mobile).

Testen in NL is dus zinloos.....

Je hoeft niet te klooien met settings, gewoon dataroaming op UIT zetten, dat is voldoende.


EDIT: Roaming betekent letterlijk "zwerven", misschien dat dat het wat duidelijker maakt.

Laatst gewijzigd door yellowsnow; 12 July 2009 om 23:52.
  #19  
Oud 12 July 2009, 23:49
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 26 September 2008
Locatie: Leiden
Berichten: 22
Standaard

Ah lol.

Ik ben nu nog in NL ja.

Ok thanks dan weet ik dus genoeg, ik wou eventueel al een oud mobieltje gebruiken etc.

Thanks dan.
  #20  
Oud 13 July 2009, 21:15
» iPhone 4 8GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 July 2009
Berichten: 17
Standaard

roaming uitzetten is toch dit symbool "0" ik woon bij de grensstreek en heb m op 0 staan zodat ik alleen in NL gebruik kan maken binnen mijn bundel en niet dat hij ongezien op het buitenlands netwerk springt. Of begrijp ik het nu niet?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
internet uitzetten buitenland Mad Hankey Internet in buitenland (roaming) 2 30 September 2010 18:18
Wat moet ik uitzetten voor ik naar het buitenland ga? joerieve iPhone algemeen 5 15 July 2010 00:04
Internet uitzetten Lenvm72 T-Mobile 8 12 June 2010 15:06
Internet uitzetten Geenstijl Archief 1 20 February 2010 00:29
Internet uitzetten? Minthe iPhone algemeen 8 23 May 2008 08:46

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:07.