3g/internet uitzetten in buitenland..

3g/internet uitzetten in buitenland.. discussie in Internet in buitenland (roaming) forum; ( verdwijnt na registratie ) Citaat: Oorspronkelijk geplaatst door vivitje roaming uitzetten is toch dit symbool "0" ik woon bij de grensstreek en heb m op 0 staan zodat ik ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Internet in buitenland (roaming)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #21  
Oud 13 July 2009, 20:25
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 64GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vivitje Bekijk bericht
roaming uitzetten is toch dit symbool "0" ik woon bij de grensstreek en heb m op 0 staan zodat ik alleen in NL gebruik kan maken binnen mijn bundel en niet dat hij ongezien op het buitenlands netwerk springt. Of begrijp ik het nu niet?
Het "0" symbool is je EDGE/GPRS symbool.
__________________

PB's met vragen worden niet beantwoord, post deze op het forum!
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #22  
Oud 13 July 2009, 20:37
» iPhone 4 8GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 July 2009
Berichten: 17
Standaard

sorry, ik begrijp het niet. kan ik nu wel hoge internetkosten verwachten als ie op t buitenlandse netwerk springt
  #23  
Oud 14 July 2009, 11:21
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 July 2009
Berichten: 8
Standaard

Settings > General > Network > Data Roaming.

Als je dit op "Off" hebt staan gaat de iPhone alleen bij de locale provider dataconnecties maken, en niet in het buitenland.

In vergelijking moet je om hetzelfde te bereiken op een Windows Mobile telefoon allerlei verschillende handelingen uitvoeren. Apple is gebruiksvriendelijk en maakt 1 grote knopje hiervoor.... Sterker nog, Data Roaming staat default op "Off" als je de iPhone koopt.
  #24  
Oud 14 July 2009, 12:58
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 80
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door skazz Bekijk bericht
Settings > General > Network > Data Roaming.

Als je dit op "Off" hebt staan gaat de iPhone alleen bij de locale provider dataconnecties maken, en niet in het buitenland.

In vergelijking moet je om hetzelfde te bereiken op een Windows Mobile telefoon allerlei verschillende handelingen uitvoeren. Apple is gebruiksvriendelijk en maakt 1 grote knopje hiervoor.... Sterker nog, Data Roaming staat default op "Off" als je de iPhone koopt.
indd gelukkig!;-)
  #25  
Oud 17 July 2009, 20:22
» iPhone 6 16GB (Zilver) [FW: 9.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 January 2009
Berichten: 5
Standaard

Ik vroeg me dit ook af, dank voor jullie advies!

;-)
  #26  
Oud 17 July 2009, 22:16
kuotje's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 June 2009
Locatie: Den Bosch
Berichten: 2.041
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PeterTe Bekijk bericht
Als je dataroaming uitzet kun je niet eens meer internetten in het buitenland ook geen verdere kosten!
ervaring mee? Ga zelf namelijk volgende week naar Spanje. Dus wil alleen maar kunnen bellen. Dataroaming is dus voldoende? Heb geen jailbreak meer profiel zegt van wel.

BVD
  #27  
Oud 18 July 2009, 07:12
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Ik heb inderdaad de ervaring dat dat voldoende is.
Tip: probeer in Spanje of willekeurig welk buitenland even Safari te openen met bijv. Google. Zie je direct of het lukt of niet. Ter voorkoming van paniek: wel nog even refreshen voor het geval hij hem uit je cache haalt ;-)
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #28  
Oud 18 July 2009, 14:47
kuotje's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 June 2009
Locatie: Den Bosch
Berichten: 2.041
Standaard

oke nice want heb namelijk geen jailbreak meer en toen kon ik gemakkelijk me EDGE en 3G uitzetten.

thanks
  #29  
Oud 8 August 2009, 13:38
Inyigo's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 15 June 2009
Berichten: 68
Standaard

Ik ga straks ook ff naar duitsland en was dus aan het zoeken op het forum. Maar mijn data roaming staat al vanzelf op off. Maar kan wel gewoon internetten als ik hier in NL ben kan iemand me dit uitleggen hoe dit precies werkt?
  #30  
Oud 8 August 2009, 13:41
Inyigo's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 15 June 2009
Berichten: 68
Standaard

Maar betekend dit dat als ik net over de grens ben mischien toch nog kan internetten met het internet van NL?
  #31  
Oud 8 August 2009, 14:29
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 June 2009
Locatie: Amersfoort
Berichten: 18
Standaard

@Inyigo Als je bereik hebt van je eigen provider, dan kan dat ja.

Het gsm/3g signaal houd zich niet aan de landgrens natuurlijk, maar het bereik is wel beperkt.
  #32  
Oud 8 August 2009, 15:44
kuotje's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 June 2009
Locatie: Den Bosch
Berichten: 2.041
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Inyigo Bekijk bericht
Ik ga straks ook ff naar duitsland en was dus aan het zoeken op het forum. Maar mijn data roaming staat al vanzelf op off. Maar kan wel gewoon internetten als ik hier in NL ben kan iemand me dit uitleggen hoe dit precies werkt?
dataroaming is dat ie zoekt naar onbekende antennes. Hier in Nederland maat je internet gewoon met je provider connection. In het buitenland zoekt ie dus niet naar zwervende antennes dus geen internet in buitenland
  #33  
Oud 8 August 2009, 16:34
Inyigo's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 15 June 2009
Berichten: 68
Standaard

Maar maakt hij nu dan alleen bereik T-mobile NL? Of ook met T-mobile Duitsland als data roaming uitstaat
  #34  
Oud 8 August 2009, 16:43
kuotje's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 June 2009
Locatie: Den Bosch
Berichten: 2.041
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Inyigo Bekijk bericht
Maar maakt hij nu dan alleen bereik T-mobile NL? Of ook met T-mobile Duitsland als data roaming uitstaat
alleen met NL. Ben zelf pas op vakantie geweest maak je geen zorgen internet doet het niet als ie uit staat
  #35  
Oud 8 August 2009, 18:15
Inyigo's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 15 June 2009
Berichten: 68
Standaard

Danke dan is er dus kans dat ik nog kan internetten in duitsland met mischien wat slechter internet
  #36  
Oud 8 August 2009, 19:14
kuotje's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 June 2009
Locatie: Den Bosch
Berichten: 2.041
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Inyigo Bekijk bericht
Danke dan is er dus kans dat ik nog kan internetten in duitsland met mischien wat slechter internet
alleen als je roaming aan hebt .....
  #37  
Oud 9 August 2009, 10:47
Timmeh_'s schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 September 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 2.894
Stuur een bericht via MSN naar Timmeh_ Stuur een bericht via Skype™ naar Timmeh_ Send a message via twitter to Timmeh_
Arrow

// Discussies samengevoegd.
__________________
iPhone 2G UK iOS 3.1.3 Jailbreak by RedSn0w /  iPhone 4 32GB iOS 4.2.1 Jailbreak by RedSn0w
MacBook Pro 15,4" OSX 10.6.6 /  iMac 20" OSX 10.6.6 /  iPad 3G 32GB iOS 4.2.1
Stuur me geen priv-berichten met vragen, ik negeer ze. Gebruik liever de zoekfunctie en de Wiki (Begrippen|Handleidingen)
  #38  
Oud 9 August 2009, 11:03
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 June 2009
Locatie: Amersfoort
Berichten: 18
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kuotje Bekijk bericht
alleen als je roaming aan hebt .....
Dat bedoelt Inyigo niet. Voor de duidelijkheid:

Met roaming AAN: internet via T-Mobile NL, bij geen bereik: internet via T-Mobile DE (of een andere provider uiteraard)

Met Roaming UIT: internet via T-Mobile NL, bij geen bereik: geen internet.

(Inyigo gaat net over de grens)
  #39  
Oud 9 August 2009, 15:23
kuotje's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 June 2009
Locatie: Den Bosch
Berichten: 2.041
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door yellowsnow Bekijk bericht
Dat bedoelt Inyigo niet. Voor de duidelijkheid:

Met roaming AAN: internet via T-Mobile NL, bij geen bereik: internet via T-Mobile DE (of een andere provider uiteraard)

Met Roaming UIT: internet via T-Mobile NL, bij geen bereik: geen internet.

(Inyigo gaat net over de grens)
daar heb je gelijk in, geen rekening mee gehouden.
maar ga der denk vanuit dat je in Duitsland geen NL bereik hebt. Want het is toch zoin groot land
  #40  
Oud 10 August 2009, 00:01
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 June 2009
Locatie: Amersfoort
Berichten: 18
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kuotje Bekijk bericht
daar heb je gelijk in, geen rekening mee gehouden.
maar ga der denk vanuit dat je in Duitsland geen NL bereik hebt. Want het is toch zoin groot land
Klopt, bereik van een gsm mast is 'slechts' enkele tientallen kilometers. Je moet dus wel echt in het grensgebied zijn wil je nog NL ontvangst hebben!
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
internet uitzetten buitenland Mad Hankey Internet in buitenland (roaming) 2 30 September 2010 17:18
Wat moet ik uitzetten voor ik naar het buitenland ga? joerieve iPhone algemeen 5 14 July 2010 23:04
Internet uitzetten Lenvm72 T-Mobile 8 12 June 2010 14:06
Internet uitzetten Geenstijl Archief 1 19 February 2010 23:29
Internet uitzetten? Minthe iPhone algemeen 8 23 May 2008 07:46

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:46.