Problemen met GPS (Locatie) - Verzameltopic

Problemen met GPS (Locatie) - Verzameltopic discussie in iPhone Navigatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Als ik via de default route app van de iPhone of met xGPS de GPS locatie zie waar ik ben, wijkt deze altijd dezelfde ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone apps en games > iPhone Navigatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 1 March 2009, 17:12
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 March 2009
Berichten: 143
Stuur een bericht via ICQ naar damnet
Standaard Problemen met GPS (Locatie) - Verzameltopic

Hallo,

Als ik via de default route app van de iPhone of met xGPS de GPS locatie zie waar ik ben, wijkt deze altijd dezelfde twee kanten af. Daarom denkt hij wel eens dat ik op een andere weg rijdt.
Is dit nog te caliberen?

Groet,
Dennis
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 21 August 2009, 00:03
jwh jwh is offline
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2009
Berichten: 15
Standaard Alleen GPS fix als GPRS/3G aanstaat

Hallo, ik krijg alleen een GPS fix (in TomTom en Navigon) als mijn simkaart actief is, dus als GPRS/3G aanstaat. Ik heb dan wel heel snel een fix (in 20 seconden), maar zodra ik de flightmodus aanzet (en 3G dus uit) verlies ik ook de GPS fix. Weten jullie of dit zo hoort?

Alvast bedankt voor de reacties.
  #3  
Oud 21 August 2009, 22:26
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 November 2007
Locatie: Belgi!
Berichten: 179
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jwh Bekijk bericht
Hallo, ik krijg alleen een GPS fix (in TomTom en Navigon) als mijn simkaart actief is, dus als GPRS/3G aanstaat. Ik heb dan wel heel snel een fix (in 20 seconden), maar zodra ik de flightmodus aanzet (en 3G dus uit) verlies ik ook de GPS fix. Weten jullie of dit zo hoort?

Alvast bedankt voor de reacties.
Je iPhone bepaalt ook je locatie aan de hand van driehoeksmeeting met de gsm-masten. Als je die natuurlijk afzet, heb je minder kans op een fix omdat die functie wegvalt, dan is je iPhone alleen nog maar aangewezen op de satellieten.

Greetz
  #4  
Oud 21 August 2009, 22:29
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pspklant Bekijk bericht
Je iPhone bepaalt ook je locatie aan de hand van driehoeksmeeting met de gsm-masten. Als je die natuurlijk afzet, heb je minder kans op een fix omdat die functie wegvalt, dan is je iPhone alleen nog maar aangewezen op de satellieten.

Greetz
Inderdaad, maar dat werkt ook ZONDER gsm-masten en zelfs helemaal PERFECT
Het antwoord is simpelweg: als je de flightmodus activeert, deactiveer je de GPS-functie ook met gevolg dat je niet meer kan navigeren
  #5  
Oud 21 August 2009, 22:41
jwh jwh is offline
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 July 2009
Berichten: 15
Standaard

Ok bedankt voor de heldere antwoorden. Niet in de flightmodus zetten dus. Thanks, grtz.
  #6  
Oud 23 August 2009, 11:26
ASNNetworks's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 32GB (Spacegrijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 February 2008
Berichten: 330
Standaard

Precies...Flightmode deactiveert ALLE draadloze verbindingen, niet alleen GPRS/3G
  #7  
Oud 15 October 2009, 13:38
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 May 2008
Locatie: Spijkenisse
Berichten: 86
Standaard Geen goede locatie via GPS

Ik heb een iphone 3GS met firmware 3.1.2 via PwnageTool(Op me mac gemaakt)

Maar nu zeggen alle locatiegebaseerde diensten dat ik in New York ben en niet in Spijkenisse(buurt van Rotterdam). Ik heb dit geprobeerd met Layar, Google Maps, iLocal enzovoorts...

Weet iemand hier een oplossing voor ?
  #8  
Oud 15 October 2009, 13:39
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 August 2009
Locatie: Grinsln
Berichten: 1.309
Standaard

Locatieschuifje even aan en uit en harde reset allemaal al geprobeerd ?
__________________

  #9  
Oud 15 October 2009, 13:47
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 October 2009
Locatie: Meppel
Berichten: 10
Standaard

Dit probleem heb ik ook..

hij geeft steeds aan dat ik in Leeuwarden ben terwijl ik daar gister was..
locatieschuifje??
  #10  
Oud 15 October 2009, 13:51
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 August 2009
Locatie: Grinsln
Berichten: 1.309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door deni.88 Bekijk bericht
Dit probleem heb ik ook..

hij geeft steeds aan dat ik in Leeuwarden ben terwijl ik daar gister was..
locatieschuifje??

instellingen/algemeen/locatievoorzieningen

misschien helpt het om deze uit en aan te zetten en/of een harde reset tussendoor
  #11  
Oud 15 October 2009, 14:04
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 May 2008
Locatie: Spijkenisse
Berichten: 86
Standaard

harde reset bedoel je uitzetten en dan weer aanzetten neem ik aan ?
  #12  
Oud 15 October 2009, 14:57
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 August 2009
Locatie: Grinsln
Berichten: 1.309
Standaard

Je kunt ook iets wissen in je iPHone zodat het daarna weer goed gaat, even zoeken


Edit: probeer ook dit eens:
settings->general->reset->reset location warnings.

Edit: kijk ook eens hier:
https://forum.iculture.nl/f28/i...upgrade-2.html

Laatst gewijzigd door Michel15; 15 October 2009 om 15:02. Reden: zie edit
  #13  
Oud 15 October 2009, 17:03
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 May 2008
Locatie: Spijkenisse
Berichten: 86
Standaard

ik heb een oplossing gevonden.

1. Google maps openen, als je locatie niet gevonden wordt Google Maps af sluiten
2. Locatievoorziening in Instellingen uitzetten
3. iPhone uitzetten
4. iPhone Inschakelen
5. Locatievoorziening in de instellingen aanzetten
6. Google Maps openen, je locatie is nu weer niet goed, Dus Google Maps Afsluiten
7. Google Maps opnieuw openen en dan binnen 15/30seconde wordt je goede locatie gevonden(WEL buitenshuis staan, anders duurt het langer of doet hij het helemaal niet)
  #14  
Oud 26 October 2009, 02:16
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2009
Berichten: 6
Standaard Gps geeft verkeerde locatie

Hoi!!

Sinds kort doet de gps op mijn iPhone erg vreemd. Ik heb de apps layar, buienradar en thuisbezorgd erop staan, en hierbij kun je gebruik maken van de gps locatie..

Echter denkt mijn telefoon dan dat ik in Amsterdam zit! Bij buienradar kun je inzoomen op je huidige locatie, bij thuisbezorgd kun je starten vanuit je huidige locatie, en bij layar kun je rondkijken op je huidige locatie.. Bij alle 3 geeft ie aan dat ik mij in a'dam bevind.. En dat terwijl ik in Breda ben! Een paar weken geleden was er nog niets aan de hand.

Wat zit er fout en wat kan ik er aan doen?
  #15  
Oud 26 October 2009, 09:37
truckdiver's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Zilver) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 October 2007
Locatie: Arendonk
Berichten: 2.614
Stuur een bericht via Instant Messenger naar truckdiver Stuur een bericht via MSN naar truckdiver Stuur een bericht via Skype™ naar truckdiver Send a message via twitter to truckdiver
Standaard

wat doet maps?Kan die je weg wel vinden?
heb je in je instellingen >algemeen> locatievoorziening opstaan?
Je staat toch buiten voor goede ontvangst?
__________________
at your service
  #16  
Oud 26 October 2009, 10:57
ℜuben's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 April 2009
Berichten: 214
Standaard

Weet je zeker dat de locatie wordt bepaald door de GPS en niet aan de hand van de zendmast van de GSM? Ik kan me voorstellen dat in de informatie over de lokaties van deze masten wel eens een foutje kan zitten en deze volgens Apple (of wie die lijst ook bijhoudt) ergens in Amsterdam staat. Dit is puur "speclatie" hoor.

Hoe nauwkeurig is die verkeerde bepaling? Is het enkele tientallen meters of een paar honderd meter?
  #17  
Oud 26 October 2009, 17:52
Mysteriousgirl_'s schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 4.3.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 August 2009
Locatie: Amsterdam
Berichten: 378
Send a message via twitter to Mysteriousgirl_
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ℜuben Bekijk bericht
Weet je zeker dat de locatie wordt bepaald door de GPS en niet aan de hand van de zendmast van de GSM? Ik kan me voorstellen dat in de informatie over de lokaties van deze masten wel eens een foutje kan zitten en deze volgens Apple (of wie die lijst ook bijhoudt) ergens in Amsterdam staat. Dit is puur "speclatie" hoor.

Hoe nauwkeurig is die verkeerde bepaling? Is het enkele tientallen meters of een paar honderd meter?

Hij zegt dat hij in Breda zit.. dus behoorlijk verkeerde bepaling.
  #18  
Oud 26 October 2009, 17:53
Mysteriousgirl_'s schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 4.3.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 August 2009
Locatie: Amsterdam
Berichten: 378
Send a message via twitter to Mysteriousgirl_
Standaard

Zou anders even bellen met tmobile? Is inderdaad wel heel erg vreemd..
  #19  
Oud 26 October 2009, 21:54
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2009
Berichten: 6
Standaard

Mijn telefoon is nog niet officieel in gebruik omdat mijn Hi abonnement nog niet afgelopen is. Dus deed m ook nooit ontgrendelen, dus stond er simlock linksboven, ipv geen service.. Ben nu ook bij het raam gaan zitten, en heb m ontgrendelt, en hij deed het weer! Bedankt voor de tips!
  #20  
Oud 15 November 2009, 13:11
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 November 2009
Locatie: Leeuwarden
Berichten: 12
Standaard Maps laat verkeerde lokatie zien

Hoi hoi,
sinds vrijdag avond heb ik een iPhone, helemaal blij mee!
Nou kom ik 1 probleem tegen, maps. Hij zegt dat ik in den Hoorn ben ipv Meppel.. Niet de bedoeling dus!
Mijn simkaart is nog niet geactiveerd dus ik ben verbonden met een Wi-Fi netwerk, heeft dat er iets mee te maken?
Wie o wie weet hoe dit komt en vooral: hoe zorg ik dat hij het goed gaat doen?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Verzameltopic: Vragen over/problemen met GameCenter jpbouw iPhone Games 113 8 May 2013 09:44
GPS locatie Twitter Remco. iPhone algemeen 1 30 November 2010 09:51
Geen 3G halen alleen dan problemen met GPS ? Bhola iPad algemeen 14 22 June 2010 18:08
GPS-problemen met ndrive WouterT iPhone Apps 5 17 May 2010 09:15
pijl dat naar gps locatie duidt met compass uijkbn iPhone Apps 0 18 July 2009 16:17

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:16.