Lokatie voorziening.

Lokatie voorziening. discussie in iPhone Navigatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Vraagje : Gebruikt lokatievoorziening in het data die buitenom de bundel gaat ? Ik was n.l. afgelopen zondag in Belgie - en om even snel ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone apps en games > iPhone Navigatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 9 February 2011, 20:06
Guest-201205292233
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard Lokatie voorziening.

Vraagje :

Gebruikt lokatievoorziening in het data die buitenom de bundel gaat ? Ik was n.l. afgelopen zondag in Belgie - en om even snel de grensweg terug te vinden zat ik even een ca 10-15 minuten op Google maps.

Dataroaming stond uit - 3G & Lokatievoorziening stonden wel aan. Helaas heeft deze 15 minuten datasnoeperij me wel 28 Euries gekost buiten de bundel. Gebeld met de Vodafoneicon medewerker - en die melde me dat de data via 3G in het buitenland heel goed werkt - dus ook centjes kost.

Nu heb ik Tomtom op de masjiene staan en vraag ik me af of de lokatievoorziening aan moet staan ( vlgs Tomtom wel )- en zonder vond Tomtom geen GPS signaal ( kan ook mijn ongeduldigheid zijn ). Het zou zonde zijn als je naar Zuid Frankrijk of zo zou navigeren - en dan een fijne rekening op de mat krijg vanwege de data overdracht

Wie heeft dit ook wel eens aan de hand gehad en weet de oplossing of doe ik iets fout.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 13 February 2011, 22:59
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.674
Standaard

Het enige wat TomTom aan data zal willen gebruiken is evt. HD traffic info. Itt tot Google maps staan je kaarten gewoon voorgeladen op je iPhone - vandaar dat de app zon ruimte inneemt.
Maar als je data roaming uit hebt staan, kan er theoretisch geen data doorvoer zijn op andere netwerken dan jouw eigen provider. Of je nou 3G aan hebt of niet, dat scheelt geen zier. Je kunt het controleren door je ontvangen en verstuurde data verbruik te resetten (in instellingen) zodra je op een ander buitenlands netwerk zit. Die moet op 0 mb. blijven staan. Verder verdwijnt het 3G icoontje of het gprs-rondje. Als dat niet het geval is, is er mogelijk sprake van dataverkeer en moet je je instellingen controleren.
Heus, locatievoorzieningen ofwel gps kost NIETS. Dit is een an de hardnekkigste misverstanden.

Ik heb zelf een hele vakantie met Navigon genavigeerd en dataroaming op OFF. Ik had 0 bytes dataverkeer. Mijn traffic info deed het bijv. dan ook alleen in NL, alsook Mail etc.

Laatst gewijzigd door ballegooier; 13 February 2011 om 23:04.
  #3  
Oud 14 February 2011, 09:47
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi +4G 128GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2009
Locatie: Belgie
Berichten: 31
Standaard

Weelicht door Agps, dataroaming afzetten dan heb je dat niet
  #4  
Oud 23 February 2011, 00:32
Macbookto's schermafbeelding
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 64GB (Zilver) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 435
Standaard

Hoe zit het nu en wie heeft er gelijk? Wat heeft TS dan fout gedaan als hij dataroaming uit heeft staan?
  #5  
Oud 23 February 2011, 11:39
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.674
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Macbookto Bekijk bericht
Hoe zit het nu en wie heeft er gelijk? Wat heeft TS dan fout gedaan als hij dataroaming uit heeft staan?
in mijn beleving zijn dit verwarrende pruts verhalen waar niet veel van kan kloppen. Sorry voor deze respectloze opmerking. En een vervelend bij effect is dat iedereen die 'er ook niet veel verstand van heeft' ook nodeloos bang wordt gemaakt en aan de haal gaat met 'kost Locatievoorziening of gps geld?'
Data roaming is iets waar je, als je je iPhone zo uit de winkel meekrijgt, niet eens druk over hoeft te maken, want het staat standaard uit.
Het zou handig zijn als TS screenshots had gemaakt, om zijn zaak toe te lichten. Het zou natuurlijk best een fout in de software kunnen zijn, bijv. veroorzaakt door zijn jailbreak...

Zo las ik ergens anders hier op het forum van iemand dat zijn iPhone 'een software update had uitgevoerd' ondanks dat Dataroaming op uit stond. Sorry, maar een iPhone kan zijn eigen software niet updaten, hooguit apps of carrier settings.

Dit soort onduidelijke berichten laat zien dat diegene eigenlijk zelf niet goed begrijpt wat er aan de hand is, en/of is slecht ingelezen op de handleiding / fora...

Laatst gewijzigd door ballegooier; 24 February 2011 om 10:04.
  #6  
Oud 23 February 2011, 17:14
Macbookto's schermafbeelding
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 64GB (Zilver) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 435
Standaard

Duidelijk verhaal, ballegooier. Ben ik even blij dat ik geen Jailbreak heb?
We gaan het maar eens proberen op vakantie en laten dan alleen dataroaming uit.
  #7  
Oud 24 February 2011, 10:11
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.674
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Macbookto Bekijk bericht
Duidelijk verhaal, ballegooier. Ben ik even blij dat ik geen Jailbreak heb?
We gaan het maar eens proberen op vakantie en laten dan alleen dataroaming uit.
Reset voor je gemoedsrust even je 'mobiele data' verbruik teller, zodra je over de grens bent en overgeschakeld op het buitenlands gsm netwerk (dat kan best even duren, ik kneep hem wel een keer het duurde langer dan 20 min over de Belgische grens voordat ik 't-mobileicon NL' kwijtraakte)
Die moet dan op 0 byte blijven staan.
Ook moet het 3G icoontje of het gprs rondje verdwijnen. Je hebt alleen nog maar gsm verbinding dan...
  #8  
Oud 24 February 2011, 10:46
Macbookto's schermafbeelding
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 64GB (Zilver) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 435
Standaard

Ha, de Belgen behoren dus toch nog een beetje bij ons Nederlanders. Ik zou voor nog meer gemoedsrust ook de 3G zelf uit kunnen zetten.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Locatie voorziening iphone 4 ernstjandevries iPhone algemeen 0 1 December 2010 10:30
Locatie voorziening IPAD silvan28011975 iPad algemeen 4 2 October 2010 19:20
Alle iDevices: Lokatie SHSH-gegevens? LJArnoud Jailbreak 8 21 November 2009 12:23
Lokatie in maps app iKobus iPhone Apps 0 7 September 2009 13:11
Lokatie afbeeldingen op de iPhone? surezal Unlock [archief] 1 26 April 2008 20:22

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:20.