//

Tweede iPhone aanmelden

Tweede iPhone aanmelden discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo allemaal, even een vraagje: mijn vrouw heeft binnenkort ook een iPhone. Zijn er dingen waar ik op moet letten bij het gebruiken van dezelfde ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 03-01-12, 14:43
jpwg001's schermafbeelding
jpwg001 jpwg001 is offline
• iOS 16.6
• iPadOS 16.6
• Besturingssysteem: macOS
 
Geregistreerd: Jun 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 954
Standaard Tweede iPhone aanmelden

Hallo allemaal,

even een vraagje: mijn vrouw heeft binnenkort ook een iPhone. Zijn er dingen waar ik op moet letten bij het gebruiken van dezelfde (windows)laptop voor de appleaccounts en het maken van backups etc.? We gaan met twee appleaccounts werken. In mijn beleving backupt hij anders ook mijn adreboek, mailinstellingen etc. naar haar telefoon. Klopt dat? Wie heeft er wat zaken om op te letten?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 03-01-12, 14:46
Wally©'s schermafbeelding
Wally© Wally© is offline
• iOS 12.0
• 9.2.1
• Besturingssysteem: macOS
 
Geregistreerd: Sep 2008
Locatie: Tessenderlo België
Berichten: 1.916
Standaard

Om conflikten en dergelijke te vermijden raad ik je aan om op de laptop een tweede windows account voor het vrouwke aan te maken...

Zo blijven beide iPhones netjes gescheiden...
  #3  
Oud 03-01-12, 14:48
colliehome's schermafbeelding
colliehome colliehome is offline
• iOS 14.0
• iPadOS 14.0
• Besturingssysteem: OS X
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Beringen
Berichten: 2.477
Stuur een bericht via Instant Messenger naar colliehome Stuur een bericht via MSN naar colliehome Stuur een bericht via Yahoo naar colliehome
Standaard

Je vraag/antwoord stond bij de tips als je even had gezocht; Twee iPhones met dezelfde computer synchroniseren - iPhone - iPhoneclub.nl
__________________
Australian Shepherds Tinkerooz
Tinkerooz Blog

Slotjes blijven slotjes.
  #4  
Oud 03-01-12, 14:55
jpwg001's schermafbeelding
jpwg001 jpwg001 is offline
• iOS 16.6
• iPadOS 16.6
• Besturingssysteem: macOS
 
Geregistreerd: Jun 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 954
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door colliehome Bekijk bericht
Je vraag/antwoord stond bij de tips als je even had gezocht; Twee iPhones met dezelfde computer synchroniseren - iPhone - iPhoneclub.nl

Dank je. Ik heb het alleen niet altijd zo op zoekfuncties... Wordt het niet altijd duidelijker van... Maar toch bedankt!
  #5  
Oud 03-01-12, 15:01
Rav3n Rav3n is offline
• iOS 7.0.6
• 7.0.6
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Jan 2010
Berichten: 585
Standaard

Een nieuw windowsaccount aanmaken kan, maar hoeft niet.
Je kunt ook elke iphone een unieke naam geven.
Heb er hier 3x iphones + 1x ipad op 1 windowsaccount en vooralsnog 1 apple-id... met geeneen zijn er problemen.

- automatische updates uitschakelen in iTunes.
- autmatische synchronisatie uitschakelen in iTunes.
Loop even de laatste pagina's na van het jailbreak 5.0.1-topic.
Daar staan nog meer tips ...
  #6  
Oud 03-01-12, 15:02
jpwg001's schermafbeelding
jpwg001 jpwg001 is offline
• iOS 16.6
• iPadOS 16.6
• Besturingssysteem: macOS
 
Geregistreerd: Jun 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 954
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door colliehome Bekijk bericht
Je vraag/antwoord stond bij de tips als je even had gezocht; Twee iPhones met dezelfde computer synchroniseren - iPhone - iPhoneclub.nl
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wally© Bekijk bericht
Om conflikten en dergelijke te vermijden raad ik je aan om op de laptop een tweede windows account voor het vrouwke aan te maken...

Zo blijven beide iPhones netjes gescheiden...

Owkee... dank je... Dat moet wel lukken.
  #7  
Oud 03-01-12, 15:05
colliehome's schermafbeelding
colliehome colliehome is offline
• iOS 14.0
• iPadOS 14.0
• Besturingssysteem: OS X
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Beringen
Berichten: 2.477
Stuur een bericht via Instant Messenger naar colliehome Stuur een bericht via MSN naar colliehome Stuur een bericht via Yahoo naar colliehome
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jpwg001 Bekijk bericht
Dank je. Ik heb het alleen niet altijd zo op zoekfuncties... Wordt het niet altijd duidelijker van... Maar toch bedankt!
Was thans zo gevonden maar omdat de mensen hier 10 topics open over het zelfde is er wel wat chaos. Dus je helpt jezelf door wel de zoekfuntie te gebruiken...

Laatst gewijzigd door colliehome; 03-01-12 om 15:52.
  #8  
Oud 03-01-12, 23:14
Le0nard Le0nard is offline
• iOS 7.1.2
• 7.1.2
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: May 2011
Locatie: Katwijk
Berichten: 25
Standaard

Maak gewoon een extra itunes bibliotheek, dit kun je gemakkelijk doen door SHIFT in te drukken(en houden) en dan itunes starten. Zelf heb ik wel meer als 5 bibliotheken, en het werkt perfect
  #9  
Oud 04-01-12, 10:52
Reckimo's schermafbeelding
Reckimo Reckimo is offline
• iOS 7.1.2
• 7.1.2
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Nov 2011
Locatie: n.v.t.
Berichten: 146
Standaard

Precies, gewoon een extra bibilotheek aanmaken. Scheelt een hoop trammeland, en als je nieuwe gebruiker aanmaakt op je PC heb je een hoop geklooi met bestanden overzetten als mail en dergelijke.
  #10  
Oud 04-01-12, 13:01
jpwg001's schermafbeelding
jpwg001 jpwg001 is offline
• iOS 16.6
• iPadOS 16.6
• Besturingssysteem: macOS
 
Geregistreerd: Jun 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 954
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Le0nard Bekijk bericht
Maak gewoon een extra itunes bibliotheek, dit kun je gemakkelijk doen door SHIFT in te drukken(en houden) en dan itunes starten. Zelf heb ik wel meer als 5 bibliotheken, en het werkt perfect
Wat gebeurt er dan exact als ik een nieuwe iTunes bibliotheek aanmaak? krijg ik dan als het ware twee maal iTunes op mijn computer? Of is iTunes dan in twee exemplaren verdeeld?

Graag wat extra informatie.
  #11  
Oud 04-01-12, 13:05
MacPassenger MacPassenger is offline
• iOS 8.1.2
• 8.1.2
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: May 2010
Berichten: 109
Standaard

Ik heb 4 iPhones onder 1 account, adressen kun je gescheiden houden, ook de tonen ect..
  #12  
Oud 04-01-12, 13:07
jpwg001's schermafbeelding
jpwg001 jpwg001 is offline
• iOS 16.6
• iPadOS 16.6
• Besturingssysteem: macOS
 
Geregistreerd: Jun 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 954
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MacPassenger Bekijk bericht
Ik heb 4 iPhones onder 1 account, adressen kun je gescheiden houden, ook de tonen ect..
Hoe doe je dat?
  #13  
Oud 04-01-12, 14:46
MacPassenger MacPassenger is offline
• iOS 8.1.2
• 8.1.2
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: May 2010
Berichten: 109
Standaard

Elke iPhone heeft een naam, bijv. Piet en Kees ect..
In de contacten (adresboek) heb ik dat ook.
  #14  
Oud 04-01-12, 14:55
jpwg001's schermafbeelding
jpwg001 jpwg001 is offline
• iOS 16.6
• iPadOS 16.6
• Besturingssysteem: macOS
 
Geregistreerd: Jun 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 954
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MacPassenger Bekijk bericht
Elke iPhone heeft een naam, bijv. Piet en Kees ect..
In de contacten (adresboek) heb ik dat ook.

Hoe bedoel je?
  #15  
Oud 04-01-12, 14:56
Reckimo's schermafbeelding
Reckimo Reckimo is offline
• iOS 7.1.2
• 7.1.2
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Nov 2011
Locatie: n.v.t.
Berichten: 146
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jpwg001 Bekijk bericht
Wat gebeurt er dan exact als ik een nieuwe iTunes bibliotheek aanmaak? krijg ik dan als het ware twee maal iTunes op mijn computer? Of is iTunes dan in twee exemplaren verdeeld?

Graag wat extra informatie.
Je krijgt dan gewoon een extra bibliotheek. Die ene die je nu hebt, blijf je houden. Daarnaast krijg je een hele nieuwe bibliotheek, helemaal leeg waarop je verder kan met een ander device. Je kan nog steeds je gekochte apps daar terug ophalen door opnieuw te downloaden.
  #16  
Oud 04-01-12, 15:46
MacPassenger MacPassenger is offline
• iOS 8.1.2
• 8.1.2
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: May 2010
Berichten: 109
Standaard

Je iPhone geef je een naam, die van je vrouw ook, simpel toch.
Vervolgend heb ik in het adresboek (Apple) de contacten gesorteerd, zo kan ik in iTunes de contacten sorteren op de juiste iPhone, ook de Apps en de ringtonen ect..
  #17  
Oud 04-01-12, 15:48
colliehome's schermafbeelding
colliehome colliehome is offline
• iOS 14.0
• iPadOS 14.0
• Besturingssysteem: OS X
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Beringen
Berichten: 2.477
Stuur een bericht via Instant Messenger naar colliehome Stuur een bericht via MSN naar colliehome Stuur een bericht via Yahoo naar colliehome
Standaard

Ik denk dat het hier wel opgelost is. Verdere mogelijke problemen kunnen gesteld worden als ze zich aandienen.
  #18  
Oud 17-01-12, 11:30
jpwg001's schermafbeelding
jpwg001 jpwg001 is offline
• iOS 16.6
• iPadOS 16.6
• Besturingssysteem: macOS
 
Geregistreerd: Jun 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 954
Standaard

Ik heb iets voor elkaar...

Ik heb de telefoon van mijn vrouw een unieke naam gegeven. Zoals getipt... Alles werkte, update naar 5.0.1. De 3GS aan iTunes gehangen en ingelogd op mijn vrouw haar eigen AppleID. Wat gebeurt er? Mijn apps (betaalde en onbetaalde) worden naar haar telefoon gekopieerd. Ik heb er een hele hoop gecancelled, omdat zij die niet nuttig vindt, maar ik heb bijvoorbeeld de drie betaalde versies van Angry Birds op mijn telefoon en Whatsapp, en die staan nu op mijn vrouw haar telefoon. Ondanks dat zij een eigen AppleID heeft. En whatsapp functioneert ook gewoon goed.

Bijzonder...
  #19  
Oud 17-01-12, 12:34
Rav3n Rav3n is offline
• iOS 7.0.6
• 7.0.6
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Jan 2010
Berichten: 585
Standaard

Je bent vergeten om vóór de synchronisatie in iTunes in het Apps tabblad aan/uit te vinken, welke apps op die iphone geinstalleerd resp. niet ingeinstalleerd moeten worden.
Kun je als nog doen en je bent klaar.

Je had, ook getipt, de handmatig gemaakte reservekopie terugkunnen zetten. (Dan nog moet je het vorenbedoelde tabblad aangeven welke apps wel/niet geinstalleerd dienen te worden bij een volgende sync.)
  #20  
Oud 17-01-12, 12:49
jpwg001's schermafbeelding
jpwg001 jpwg001 is offline
• iOS 16.6
• iPadOS 16.6
• Besturingssysteem: macOS
 
Geregistreerd: Jun 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 954
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rav3n Bekijk bericht
Je bent vergeten om vóór de synchronisatie in iTunes in het Apps tabblad aan/uit te vinken, welke apps op die iphone geinstalleerd resp. niet ingeinstalleerd moeten worden.
Kun je als nog doen en je bent klaar.

Je had, ook getipt, de handmatig gemaakte reservekopie terugkunnen zetten. (Dan nog moet je het vorenbedoelde tabblad aangeven welke apps wel/niet geinstalleerd dienen te worden bij een volgende sync.)
Die vinkjes heb ik wel gezien en ook een aantal uitgeschakeld, maar dan nog bevreemd het mij dat ik betaalde apps van mijn AppleID op de telefoon van mijn vrouw kan zetten.

Voor de telefoon van mijn vrouw was er geen reservekopie.

Mijn vraag is gebaseerd op iets wat mij dus een voordeel heeft opgeleverd.
Reageren



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Windows: Aanmelden op Itune Adonny iTunes 2 05-07-12 14:13
Hardware: niet automatisch aanmelden iPhone op TomTom houder? joost0312 iPhone Navigatie 0 02-09-10 17:02
Windows: Itunes aanmelden Vomera iTunes 20 03-01-10 21:54
Aanmelden iPhone Developer Program zonder creditcard? Dennis² Ontwikkelen voor iOS 5 06-08-09 10:37

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:32.