Iphone met Tele2 of Tmobile?

Iphone met Tele2 of Tmobile? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Geachte leden, Ik ben van plan een Iphone te gaan kopen en ben me aan het oriŽnteren op de verschillende modellen. Ik heb geen ervaring ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 29 July 2012, 18:18
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 July 2012
Berichten: 4
Standaard Iphone met Tele2 of Tmobile?

Geachte leden,

Ik ben van plan een Iphone te gaan kopen en ben me aan het oriŽnteren op de verschillende modellen. Ik heb geen ervaring met smartphones (gebruik op dit moment een oude Nokia + Sim only maar abonnement loopt volgende maand af).
Ik ben al in verschillende winkels geweest en daar raden ze me Samsung, HTC en LG aan. Ik ben er inmiddels achter gekomen dat een Iphone voor mij praktischer is aangezien ik al een Ipad heb en daarop ook agenda e.d. gebruik.

Op internet zag ik goedkope abonnementen van Tele2 (smartmix) met een Iphone 4S. Op internet kon ik echter weinig informatie vinden over Iphones en tele 2. Is het werkelijk zo slecht? Wat is er dan niet goed aan Tele2? Heeft iemand hier ervaring mee?

Ook zag ik een goedkoop abonnement van Tmobile met de Iphone 4. Tmobile lijkt me een betere provider, is dit waar?

Gemiddeld zijn beide abonnementen ongeveer 30 euro. Dit is ook eigenlijk mijn limiet.

Wat zouden jullie doen? Hebben jullie nog tips?

Ik hoef niet zo zeer games te spelen. Ik wil een smartphone voor het onderweg mailen en surfen.

Alvast bedankt,
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 29 July 2012, 18:20
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 July 2009
Berichten: 9.952
Standaard

Tele2 gebruikt het netwerk van T-Mobile, dus voor de kwaliteit van het netwerk is er geen verschil.
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #3  
Oud 29 July 2012, 18:24
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 July 2012
Berichten: 4
Standaard

Okť bedankt voor je reactie. Ik lees echter verhalen op internet over spookrekeningen, dat Imessage en navigatie niet werkt bij Tele2, dat ze geen microsim leveren, etc.
  #4  
Oud 29 July 2012, 18:33
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.474
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mangopeer Bekijk bericht
Ik lees echter verhalen op internet over spookrekeningen, dat Imessage en navigatie niet werkt bij Tele2, dat ze geen microsim leveren, etc.
Het internet staat vol met complottheorien, daar moet je niet veel van geloven

Citaat:
Op internet zag ik goedkope abonnementen van Tele2 (smartmix) met een Iphone 4S
Dan levert Tele2 ook een micro-SIM.

iMessages en navigate heeft niets met de mobiele provider te maken. iMessages werkt via de Apple servers, SMS via de T-Mobile servers.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrŁmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #5  
Oud 29 July 2012, 18:37
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 July 2009
Berichten: 9.952
Standaard

Waar zie je een Tele2 abonnement met 4S?

Voor zover ik weet heeft Tele2 die zelf niet.

Andere partijen leveren die combinatie wel, maar in het ene concrete geval dat ik ken met een normale simkaart ťn een simkaartknipper.
  #6  
Oud 29 July 2012, 18:40
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 July 2012
Berichten: 4
Standaard

Het gaat op de volgende aanbieding:

http://www.typhone.nl/gsm/apple/2289/apple-iphone-4s-16gb#?BestDeal=Soort:Aanbieding$$Identity:11374
  #7  
Oud 29 July 2012, 19:15
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 July 2009
Berichten: 9.952
Standaard

Een derde partij dus; niet Tele2 zelf.
  #8  
Oud 30 July 2012, 00:06
» iPhone 6 Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 March 2012
Berichten: 44
Standaard

Hier ook een sim-only abbo bij Tele2
Zelf een Iphone 4 gekocht
Ik betaal 10,50 voor 100 belminuten en 500 mb
Wordt gebruik gemaakt van het netwerk van T-Mobile(staat ook als provider)
Enige nadeel tot nu toe is dat je niet de actuele stand kan bekijken,maar met Datacontrol kun je je internet verbruik wel goed bijhouden
Micro-sim leveren ze ook niet,dus ff knutselen of bij een winkel langsgaan
  #9  
Oud 30 July 2012, 04:18
» iPhone SE 64GB (Zilver) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 July 2012
Locatie: Dordrecht
Berichten: 303
Standaard

Als het gaat over goede landelijke dekking moet je niet bij T-Mobile zijn. De beste dekking is bij Vodafone en KPN. T-Mobile is in de randstad (en andere grote steden) goed, daarbuiten mis je wel eens wat... Voor de prijs is T-Moblie in combinatie met 3e partijen (als Tele-2) absoluut niet slecht.

Dus vooral afwegen waar je meestal bent... Ben je 95% van de tijd bv. in Amsterdam dan is dit prima, reis je net als ik door half Europa (bv voor je werk) dan zou ik toch voor een andere provider kiezen.
__________________
Het is niet de vraag of iets een keer gebeurt maar wanneer...
  #10  
Oud 30 July 2012, 08:38
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.474
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gilles111 Bekijk bericht
Als het gaat over goede landelijke dekking moet je niet bij T-Mobile zijn. De beste dekking is bij Vodafone en KPN. T-Mobile is in de randstad (en andere grote steden) goed, daarbuiten mis je wel eens wat...
Kan je dat onderbouwen met cijfers/statistieken uit een betrouwbare bron?
  #11  
Oud 30 July 2012, 13:35
Wimus's schermafbeelding
» iPhone 7 Plus 128GB (Zwart) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 28 June 2011
Locatie: Vlijtingen - Riemst (Belgie)
Berichten: 149
Standaard

Ik heb geen wetenschappelijk onderbouwd bewijs, maar een praktijk voorbeeld.
Ik werk in Maastricht en binnen in het gebouw hebben alle collega's die T-Mobile gebruiken vaak geen internet ontvangst op hun iPhones, terwijl de KPN en Vodafoon iPhones volle bak 3G hebben.

Er zullen best ook plekken zijn waar dit anders is, daarom lijkt het mij een aanrader om eens rond te vragen waar je het meest van je iPhone gebruik gaat maken, dan weet je snel of, en welke provider(s) ontvangstproblemen hebben daar. Afhankelijk daarvan kun je je keus maken.
  #12  
Oud 30 July 2012, 13:50
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.474
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wimus Bekijk bericht
Ik werk in Maastricht en binnen in het gebouw hebben alle collega's die T-Mobile gebruiken vaak geen internet ontvangst op hun iPhones...
En ik ben gedurende de dag in Maastricht-Scharn (Postcode 6224) en daar werkt T-Mobile perfect. Zelfs in Hees (B) werkt T-Mobile nog uitstekend.

En zo kan iedereen zijn dorp of gehucht noemen waar het ene netwerk goed werkt en de andere dan weer niet
  #13  
Oud 30 July 2012, 14:57
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 November 2009
Locatie: Gelderland Midden
Berichten: 1.233
Stuur een bericht via Skype™ naar vuurvreter Send a message via twitter to vuurvreter
Standaard

Op veel plekken op de veluwe heb je een probleem met T-Mobile.
Dit heb ik zelf 8 maanden lang ondervonden, wat natuurlijk ontkend werd.

Totdat ik m.b.v. de geschillen commissie, mocht ontbinden, toen werd er zonder vragen meegedeeld dat T-Mobile een probleem had op de veluwe.

Dus T-Mobile zou ik maar laten varen, want de veluwe is wel heel erg groot ;-)
__________________
Ik laat me niet opjagen, ik ben aan het werk, niet op de vlucht.
www.vuurvreter.eu/ <- volg hier de laatste landelijke brandweer meldingen.
  #14  
Oud 30 July 2012, 16:00
Wimus's schermafbeelding
» iPhone 7 Plus 128GB (Zwart) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 28 June 2011
Locatie: Vlijtingen - Riemst (Belgie)
Berichten: 149
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
En ik ben gedurende de dag in Maastricht-Scharn (Postcode 6224) en daar werkt T-Mobile perfect. Zelfs in Hees (B) werkt T-Mobile nog uitstekend.

En zo kan iedereen zijn dorp of gehucht noemen waar het ene netwerk goed werkt en de andere dan weer niet
Vandaar ook mijn advies:
Er zullen best ook plekken zijn waar dit anders is, daarom lijkt het mij een aanrader om eens rond te vragen waar je het meest van je iPhone gebruik gaat maken, dan weet je snel of, en welke provider(s) ontvangstproblemen hebben daar. Afhankelijk daarvan kun je je keus maken.
  #15  
Oud 31 July 2012, 12:47
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 July 2012
Berichten: 4
Standaard

Waar ik wel of geen bereik heb, maar in mijn geval niet zo veel uit aangezien in in Amsterdam woon.

Hebben jullie ervaring met Tele2 en dan vooral gekeken naar de service? De aanbieding van Tele2 is gunstiger dan bij Tmobile namelijk.

Is het moeilijk om een simkaart te knippen?
  #16  
Oud 31 July 2012, 18:43
» iPhone 6 Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 March 2012
Berichten: 44
Standaard

Verwacht geen first-class service,maar dat is overal schaars tegenwoordig
Als je op safe wil spelen neem je een abbo die maandelijks opzegbaar is

Over het knippen van je kaartje
Waarom zou je het risico lopen om hem te verklooien en vervolgens weer eeuwen op een nieuwe moet wachten
Gewoon naar een willekeurige telefoonwinkel gaan en vragen of ze hem op maat willen maken voor je
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Synchronisatie met tele2 Iphone4 Marleybob iPhone algemeen 0 14 January 2012 21:00
hotmail met iphone 3gs tmobile lvddoel T-Mobile 3 7 February 2011 23:25
tmobile iPhone abo met nokia mafkaan T-Mobile 0 14 August 2010 11:26
tmobile toestel activeren met een tmobile prepaid kaart Momentum T-Mobile 2 6 August 2010 23:17
iPhone 3G (TMobile) met O≤? iGregor Archief 1 1 October 2008 20:10

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:28.