Wie kraakt dit raadsel? Internet werkt wel maar ook niet

Wie kraakt dit raadsel? Internet werkt wel maar ook niet discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Sinds kort heb ik last van een Iphone 3gs waarvan de Internet verbinding wel werkt, maar toch ook niet... De locale telefoonexperts komen er niet ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 12 December 2012, 18:29
» iPhone 3GS 8GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 December 2012
Berichten: 2
Standaard Wie kraakt dit raadsel? Internet werkt wel maar ook niet

Sinds kort heb ik last van een Iphone 3gs waarvan de Internet verbinding wel werkt, maar toch ook niet... De locale telefoonexperts komen er niet uit dus vandaar mijn vraag aan een iedere knappe kop hier; wie kan mij helpen??

Probleem:
Internet werkt niet bij:
- Safari (google resultaten worden wel getoond maar wanneer ik vervolgens een internetpagina wil openen laadt deze niet).
- Appstore
- Weer app
- Navigatie app
- Aandelen app
- etc

Maar werkt wel bij:
- Mijn email (sturen en ontvangen)
- Rabobank app
- Whatsapp
- Facebook
- Linkedin
- Twitter

Als klap op de vuurpijl: alles werkt wel met Wi-Fi, maar niet met 3g
Ik heb de telefoon al 3 maal hersteld via Itunes maar naar ongeveer een halve dag zonder problemen te werken vervalt deze weer in dezelfde problemen.

Met Youfone, mijn profider, heb ik reeds contact gehad en het ligt niet aan de verbinding (en ja; ik heb de rekening keurig betaald haha).

WIE KAN DIT OPLOSSEN?? (en verdient eeuwige roem en mijn diepe respect!)

Alvast bedankt voor de hulp!
Met vriendelijke groet,

Stefan Brouwer
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 12 December 2012, 18:37
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.189
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door brouwer2403 Bekijk bericht
Probleem:
Internet werkt niet bij:
- Safari (google resultaten worden wel getoond maar wanneer ik vervolgens een internetpagina wil openen laadt deze niet).
- Appstore
- Weer app
- Navigatie app
- Aandelen app
- etc
Dit zijn allemaal standaard apps die door Cydia "stashed" zijn. Stashing betekent zoveel als van plaats veranderd: van /var/mobile/Applications naar /var/stash/Applications.

Ofwel heb je geen tethered boot uitgevoerd met Redsn0w, ofwel is er iets mis gegaan tijdens de installatie van Cydia.

Met een Internetverbinding heeft dat echter niets te maken.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrümmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #3  
Oud 12 December 2012, 18:41
KvdS's schermafbeelding
» iPhone SE 128GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 128GB (Wit) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 September 2010
Berichten: 1.336
Standaard

Hallo Stefan,

Welkom op het forum en direct met een raar probleem.
Nee ik heb de oplossing niet, want alles wat ik zou kunnen bedenken heb je al gedaan.
Maar er is een ding waar ik nog wel een vraag over heb en dat is het volgende.
Volgens mij heb je hersteld met de data van een vorige backup. Daar kan de fout (een omgevallen bitje) ook in zitten. Heb je al overwogen om hem helemaal terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, dus dat je iPhone weer helemaal schoon is alsof hij zo uit de doos zou zijn gekomen? Ik denk dat daar je laatste en meest voor de hand liggende mogelijkheid in zit.


Succes,
Kees.
  #4  
Oud 12 December 2012, 19:27
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: België
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Wat timosha zegt denk ik ook. Je tethered boot is niet uitgevoerd volgens mij.
  #5  
Oud 12 December 2012, 19:55
» iPhone 3GS 8GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 December 2012
Berichten: 2
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Dit zijn allemaal standaard apps die door Cydia "stashed" zijn. Stashing betekent zoveel als van plaats veranderd: van /var/mobile/Applications naar /var/stash/Applications.

Ofwel heb je geen tethered boot uitgevoerd met Redsn0w, ofwel is er iets mis gegaan tijdens de installatie van Cydia.

Met een Internetverbinding heeft dat echter niets te maken.
Dat klinkt inderdaad aannemelijk. Heb je enig idee hoe ik dit kan oplossen? (wellicht beetje toelichting; ik ben blond )

Ontzettend bedankt voor het meedenken!
  #6  
Oud 12 December 2012, 20:04
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.189
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door brouwer2403 Bekijk bericht
Dat klinkt inderdaad aannemelijk. Heb je enig idee hoe ik dit kan oplossen? (wellicht beetje toelichting; ik ben blond )
Je hebt een jailbreak uitgevoerd met Redsn0w op iOS 6.0.1 en dat is blijkbaar gelukt. Omdat te doen had je de firmware van iOS 6 nodig.

Nu moet je tethered booten en dat doe je ook met Redsn0w. Kies onder "Extra" de iOS 6 firmware (ipsw bestand), ga dan terug naar het hoofdmenu van Redsn0w en klik "Just Boot".
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone 3GS: blackra1n jailbreak werkt maar half, dus niet, wie helpt mij? fritsiefrits Unlock 2 27 April 2011 19:40
kan wel bellen, maar ik hoor niets, ontvanger ook niet keko iPhone algemeen 4 22 October 2010 07:06
gmail werkt wel op Wi-Fi maar niet op 3g dennisiphone Wi-Fi 0 1 November 2009 14:30
tethering 'werkt' wel, maar toch ook weer niet W34p0ns Archief 1 14 October 2009 22:03
3.0: vind wel Wi-Fi maar werkt niet tommehh Wi-Fi 15 28 June 2009 18:37

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:56.