3G alleen voor data gebruiken?

3G alleen voor data gebruiken? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Is het hardware en software matig mogelijk dat je voor bellen het gsm netwerk gebruikt, en voor data 3G? Zoals ik het nu begrijp, gebruikt ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 22 July 2008, 16:03
pascalletje's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 October 2007
Locatie: Bergeijk
Berichten: 760
Standaard 3G alleen voor data gebruiken?

Is het hardware en software matig mogelijk dat je voor bellen het gsm netwerk gebruikt, en voor data 3G?
Zoals ik het nu begrijp, gebruikt de iPhone 3G voor zowel bellen als data 3G, maar aangezien ik hier weinig 3G ontvangst heb, heb ik hier heel vaak slecht bereik als 3G aanstaat.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 22 July 2008, 16:07
cypher21's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 March 2008
Locatie: Dieren
Berichten: 1.823
Standaard

je vergist je gigantisch

3g is ALLEEN data (tenzij je via voip belt uiteraard)
Telefoon gaat gewoon via het GSM signaal
  #3  
Oud 22 July 2008, 16:09
pascalletje's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 October 2007
Locatie: Bergeijk
Berichten: 760
Standaard

Hoe kan het dan dat ik op bepaalde plaatsen hier in de buurt geen ontvangst heb als 3G aanstaat, en perfecte ontvangst als 3G uitstaat?
  #4  
Oud 22 July 2008, 16:12
cypher21's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 March 2008
Locatie: Dieren
Berichten: 1.823
Standaard

dat heeft met wat anders te maken, 3g vreet kennelijk wat signaal van de gsm weg waardoor dat signaal slechter wordt, maar dit staat los van het verbruik, dit gaat puur om signaalontvangst
  #5  
Oud 22 July 2008, 16:14
postbus31's schermafbeelding
» iPhone 4S 8GB (Wit) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 September 2007
Locatie: Stadskanaal
Berichten: 122
Send a message via twitter to postbus31
Standaard

Euh, 3G = UMTS is toch ook gewoon voor spraak, en niet alleen data.

Heb nl hier met Orange helemaal geen gsm dekking, alleen UMTS en kan prima bellen, als ik het toestel (normale gsm) op alleen gsm zet heb ik NUL dekking.
  #6  
Oud 22 July 2008, 16:15
Ezekiel's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 November 2007
Locatie: Baarn
Berichten: 307
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cypher21 Bekijk bericht
dat heeft met wat anders te maken, 3g vreet kennelijk wat signaal van de gsm weg waardoor dat signaal slechter wordt, maar dit staat los van het verbruik, dit gaat puur om signaalontvangst

is ook helaas niet waar.

het geen wat je ziet is 3G bereik op dat moment als je dan wegvalt en naar gprs gaat en voller bereik hebt is dat het bereik
  #7  
Oud 22 July 2008, 16:17
pascalletje's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 October 2007
Locatie: Bergeijk
Berichten: 760
Standaard

Nu weet ik het helemaal niet meer
  #8  
Oud 22 July 2008, 16:33
postbus31's schermafbeelding
» iPhone 4S 8GB (Wit) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 September 2007
Locatie: Stadskanaal
Berichten: 122
Send a message via twitter to postbus31
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ezekiel Bekijk bericht
is ook helaas niet waar.

het geen wat je ziet is 3G bereik op dat moment als je dan wegvalt en naar gprs gaat en voller bereik hebt is dat het bereik
Ja, het bereik van gsm (niet 3G)
  #9  
Oud 23 July 2008, 10:48
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 July 2008
Locatie: Brabant
Berichten: 16
Standaard

Jongens, een 3G (UMTS/HSDPA) netwerk is voor voice en data. Net als 2G (GSM/GPRS/EDGE). Het zijn andere antennes op de mast en het is dus ook echt een ander netwerk.

Mijn iPhone 3G heeft een waardeloze 3G ontvangst merk ik, mijn N95 geeft in ieder geval op dezelfde lokaties veel betere signaalindicatie. Overigens switchen beide toestellen van netwerk als dat nodig is. De N95 doet het alleen iets sneller.

En het valt me op dat de iPhone naar GSM lijkt te schakelen zodra er voor het dataverkeer een Wi-Fi verbinding is. De ontvangst van de telefoon wordt dan direct stukken beter.
  #10  
Oud 31 July 2008, 14:34
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 September 2007
Locatie: Lelystad
Berichten: 257
Stuur een bericht via MSN naar Benny
Standaard

Ik heb thuis 1 tot 3 streepjes 3G verbinding als ik op mn kamer op zolder zit, beneden heb ik af en toe 3G maar vaak schakelt ie over naar GSM/GPRS..

GPS werkt trouwens ook alleen als ik op zolder zit, beneden niet.

Ik fietste net naar mn sportschool waar een UMTS mast vlakbij staat en ik zag onderweg het signaal naar vol bereik gaan.. een speedtest kwam op 3 mbit

toen ik weer naar huis fietste zag ik de streepjes langzaam weer verdwijnen naar 1 of 2 maar alsnog zit ik dan tegen de 2mbit aan, snelheid is prima..
  #11  
Oud 31 July 2008, 17:47
happy meal's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 17 July 2008
Locatie: Gent
Berichten: 17
Standaard

Cypher21, pascalletje vergist zich helemaal niet gigantisch.

Freepo heeft het bij het rechte eind:
"Jongens, een 3G (UMTS/HSDPA) netwerk is voor voice en data. Net als 2G (GSM/GPRS/EDGE). Het zijn andere antennes op de mast en het is dus ook echt een ander netwerk."

UMTS is een volledig ander netwerk dat naast het (eigenlijk oubollige) GSM/GPRS-netwerk bestaat. Zowel op de zendmasten als in jouw iPhone zelf zitten fysiek verschillende antennes voor UMTS en GSM/GPRS.

Zo is er in Japan bijvoorbeeld haast geen 2G-netwerk omdat iedereen daar toch al 3G-mobieltjes heeft en de oude 2G-masten uit gebruik konden worden genomen.
  #12  
Oud 7 August 2008, 12:15
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 March 2008
Berichten: 21
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door happy meal Bekijk bericht
Cypher21, pascalletje vergist zich helemaal niet gigantisch.

Freepo heeft het bij het rechte eind:
"Jongens, een 3G (UMTS/HSDPA) netwerk is voor voice en data. Net als 2G (GSM/GPRS/EDGE). Het zijn andere antennes op de mast en het is dus ook echt een ander netwerk."

UMTS is een volledig ander netwerk dat naast het (eigenlijk oubollige) GSM/GPRS-netwerk bestaat. Zowel op de zendmasten als in jouw iPhone zelf zitten fysiek verschillende antennes voor UMTS en GSM/GPRS.

Zo is er in Japan bijvoorbeeld haast geen 2G-netwerk omdat iedereen daar toch al 3G-mobieltjes heeft en de oude 2G-masten uit gebruik konden worden genomen.
Maar...3G is toch HSDPA en geen UMTS? Of ben ik verkeerd geinformeerd.
  #13  
Oud 7 August 2008, 15:04
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 July 2008
Locatie: Voorburg
Berichten: 57
Send a message via twitter to marcoblom
Standaard

3G is UMTS, en HSDPA is een uitbreiding op UMTS.
  #14  
Oud 7 August 2008, 15:07
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Volgens de site van Apple is UMTS het netwerk en HSDPA het gebruite protocol op dat netwerk.

bron: Apple - iPhone - Kenmerken - 3G
__________________

PB's met vragen worden niet beantwoord, post deze op het forum!
  #15  
Oud 7 August 2008, 15:18
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 July 2008
Locatie: Voorburg
Berichten: 57
Send a message via twitter to marcoblom
Standaard

klopt wel een beetje: UMTS is een netwerk en protocol en werd al gebuikt voordat HSDPA en HSUPA bestonden. HSDPA is inderdaad een protocol op het UMTS netwerk en wordt ook wel 3.5G genoemd. Zie ook wikipedia (ik kan vanaf m'n iPhone geen tekst of link copy/pasten...).
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Data uitzetten (alleen wireless) dtroxx iPhone algemeen 13 9 February 2011 16:04
UITableView vullen met data uit Core Data entiteit MacShack Ontwikkelen voor iOS 2 16 February 2010 16:06
Wi-Fi alleen thuis gebruiken, heb geen inet-abo, moet toch BETALEN?! strawberri Archief 1 27 January 2010 17:01
Mac Gecrashed, data weg, wel Iphone data beschikbaar Lop iPhone algemeen 2 12 January 2009 14:04

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:43.