vraag: tijd automatisch instellen?

vraag: tijd automatisch instellen? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) In de webhandleiding (via Safari ) staat hoe je de tijd automatisch kunt laten instellen: Instellingen > Datum en tijd > Stel automatisch in. Bij ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 16 November 2008, 15:28
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 November 2008
Berichten: 11
Standaard vraag: tijd automatisch instellen?

In de webhandleiding (via Safari) staat hoe je de tijd automatisch kunt laten instellen: Instellingen > Datum en tijd > Stel automatisch in. Bij mij verschijnt die laatste mogelijkheid niet: bij "Datum en tijd" heb ik alleen "24-uurs klok", "Tijdzone" en "Stel datum en tijd in", en kies ik dat laatste, dan kan ik alleen maar datum en tijd handmatig veranderen, niet op automatisch zetten. Wat is hier mis?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 16 November 2008, 15:36
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Dus jij ziet dit niet? (zie de twee afbeeldingen en het verschil er tussen )
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: png Afbeelding 065.png‎ (22,6 KB, 115x gelezen)
Bestandstype: png Afbeelding 070.png‎ (17,3 KB, 87x gelezen)
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #3  
Oud 16 November 2008, 15:37
ninobeukeveld's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 August 2008
Locatie: Oudkarspel (N-H)
Berichten: 286
Standaard

als je de tijdzone op Amsterdam instelt dan gaat het toch ook automatisch?
  #4  
Oud 16 November 2008, 15:39
ninobeukeveld's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 August 2008
Locatie: Oudkarspel (N-H)
Berichten: 286
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door King1987 Bekijk bericht
Dus jij ziet dit niet? (zie de twee afbeeldingen en het verschil er tussen )
he ik heb dat ook niet.
bij mij staat er alleen 24 uur aan/ uit, tijd zone en set date& time
  #5  
Oud 16 November 2008, 15:40
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ivone Bekijk bericht
In de webhandleiding (via Safari) staat hoe je de tijd automatisch kunt laten instellen: Instellingen > Datum en tijd > Stel automatisch in. Bij mij verschijnt die laatste mogelijkheid niet: bij "Datum en tijd" heb ik alleen "24-uurs klok", "Tijdzone" en "Stel datum en tijd in", en kies ik dat laatste, dan kan ik alleen maar datum en tijd handmatig veranderen, niet op automatisch zetten. Wat is hier mis?
Ik heb nog eens in mijn iPhone gekeken, maar die instelling heb ik ook niet (meer?).
Heb ook nog eens in de userguide gekeken, daar wordt inderdaad wel over handmatig en automatische tijdinstellingen gesproken. Misschien gesneuveld in fw 2.x?

Ik denk dus dat de handleiding niet meer up-to-date is?

EDIT
Overigens is mijn iPhone wl automatisch van zomer- naar wintertijd gegaan. Bovendien staat in de handleiding dat mogelijk niet alle providers de automatische tijdinstelling ondersteunen. Ik heb t-mobileicon....

__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=

Laatst gewijzigd door ButcherJF; 16 November 2008 om 15:43.
  #6  
Oud 16 November 2008, 15:44
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Dus als ik het goed beschouw kunnen jullie niet handmatig je tijd meer instellen?

Het 1 keer gehad dat de iPhone niet de juiste tijd aangaf, toen handmatig ingesteld, weer op automatisch gezet en hij doet het weer perfect!
  #7  
Oud 16 November 2008, 15:48
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 November 2008
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door King1987 Bekijk bericht
Dus jij ziet dit niet? (zie de twee afbeeldingen en het verschil er tussen )
Inderdaad: de regel met het "automatisch" is er niet...
Ik meen me te herinneren dat ik in de eerste systeemversie daar wel voor kon kiezen. Ben blijkbaar niet de enige: ninobeukeveld mist 'm ook, en twee familieleden van me ook...
Het is jammer, want een klok die automatisch correct staat is toch wel te verkiezen boven een halve minuut fout (je kunt alleen op hele minuten gelijk stellen, niet seconden).
  #8  
Oud 16 November 2008, 15:49
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 November 2008
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door King1987 Bekijk bericht
Dus als ik het goed beschouw kunnen jullie niet handmatig je tijd meer instellen?
Nee, niet meer automatisch.
  #9  
Oud 16 November 2008, 15:53
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ivone Bekijk bericht
Nee, niet meer automatisch.
Nu is het duidelijk

Vreemd, ik heb hem gejailbreakt. Jullie ook? (van Butcher JF verwacht ik een ja, maar de rest weet ik niet zeker) Het kan daar aan liggen, weet niet wat jullie gebruikt hebben daarvoor?

Ik draai namelijk ook gewoon op 2.1. Kan je misschien een screenshot plaatsen? (home button en powerknop tegelijk indrukken )
  #10  
Oud 16 November 2008, 16:07
ninobeukeveld's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 August 2008
Locatie: Oudkarspel (N-H)
Berichten: 286
Standaard

kijk maar...
hij is alleen wel in het engels ingesteld
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg IMG_0002.jpg‎ (25,6 KB, 51x gelezen)
  #11  
Oud 16 November 2008, 16:09
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

*Het is misschien een domme oplossing, maar zet hem eens in het nederlands?!?!*


Onder het motto: wie niet waagt.......het kan natuurlijk zo maar een bug wezen...?
  #12  
Oud 16 November 2008, 16:10
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door King1987 Bekijk bericht
Nu is het duidelijk

Vreemd, ik heb hem gejailbreakt. Jullie ook? (van Butcher JF verwacht ik een ja, maar de rest weet ik niet zeker) Het kan daar aan liggen, weet niet wat jullie gebruikt hebben daarvoor?
Surprise: nee dus! Helemaal origineel.......en in het Nederlands.
  #13  
Oud 16 November 2008, 16:11
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

hmmmm, als de andere mensen met dit probleem ook geen jailbreak hebben, kan het misschien daar aan liggen natuurlijk
  #14  
Oud 16 November 2008, 16:23
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 November 2008
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door King1987 Bekijk bericht
hmmmm, als de andere mensen met dit probleem ook geen jailbreak hebben, kan het misschien daar aan liggen natuurlijk
Het lijkt er inderdaad op dat de "originele t-mobileicon"-versie dit probleem heeft (taalinstelling maakt niet uit). Toch 'ns bellen met de helplijn.
  #15  
Oud 16 November 2008, 16:27
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Ik ben benieuwd ivone, laat je het even weten?
  #16  
Oud 16 November 2008, 16:29
ninobeukeveld's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 August 2008
Locatie: Oudkarspel (N-H)
Berichten: 286
Standaard

ik heb gewoon de orginele tmobileicon versie, ik vind in het engels gewoon veel makkelijker
  #17  
Oud 16 November 2008, 16:29
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 November 2008
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door King1987 Bekijk bericht
Ik ben benieuwd ivone, laat je het even weten?
Doe'k! (en hier zet ik nog extra text, want het forum accepteert geen reacties korter dan 10 tekens)
  #18  
Oud 16 November 2008, 17:10
Buur's schermafbeelding
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 July 2008
Locatie: /dev/null
Berichten: 667
Standaard

Ik heb die keuze voor Automatisch ook niet meer (FW2.1 jailbroken, t-mobileicon i-abo). Toch loopt mijn iPhone perfect gelijk met mijn computers (die wel ingesteld zijn op ntp-servers). Kan het zijn dat ie de datum en tijd ook synchroniseert met je computer, als je de iPhone aansluit? Of zou het sowieso Automatisch verlopen via T-Mobile en past het iPhoneOS zich daaraan aan door het niet meer te laten zien? Ik doe ook maar een gooi...
  #19  
Oud 16 November 2008, 19:56
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 November 2008
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Buur Bekijk bericht
Ik heb die keuze voor Automatisch ook niet meer (FW2.1 jailbroken, t-mobileicon i-abo). Toch loopt mijn iPhone perfect gelijk met mijn computers (die wel ingesteld zijn op ntp-servers). Kan het zijn dat ie de datum en tijd ook synchroniseert met je computer, als je de iPhone aansluit? Of zou het sowieso Automatisch verlopen via T-Mobile en past het iPhoneOS zich daaraan aan door het niet meer te laten zien? Ik doe ook maar een gooi...
Nee: mijn iPhone loopt 20 seconden achter (of 40 voor, ligt eraan hoe ik de minuten instel natuurlijk) op mijn MacBook, die zichzelf synchroniseert met time.euro.apple.com (en die gelijkloopt met wwp.greenwichmeantime.com), maar die blijkbaar niet via iTunes de iPhone gelijkzet.
Buur: er is 1/60 kans dat je iPhone bij toeval gelijkloopt.
  #20  
Oud 16 November 2008, 20:07
Buur's schermafbeelding
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 July 2008
Locatie: /dev/null
Berichten: 667
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ivone Bekijk bericht
Buur: er is 1/60 kans dat je iPhone bij toeval gelijkloopt.
Ik geloof niet in toeval... Zeker niet, daar op 4 maanden tijd mijn iPhone nooit handmatig meer aangepast is qua datum en tijd (zelfs de wintertijd heeft ie automatisch gedaan) en toch nog exact gelijk loopt met mijn Macs. Op de seconde!
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Probleem automatisch datum en tijd Palme iPhone algemeen 11 27 September 2011 19:43
Automatisch tijd instellen iPhone (3GS)? joost0312 iPhone algemeen 5 24 November 2010 12:09
probleem met tijd instellen mandyrichard Jailbreak apps en thema's 1 25 August 2010 16:49
wake up tijd instellen Jolieenn iPhone Apps 1 30 July 2010 00:31
Tijd instellen voordat iconen gaan trillen DaNo94 iPhone algemeen 0 18 March 2009 19:08

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:23.