Los toestel gekocht, hoe krijg je er internet 3g op?

Los toestel gekocht, hoe krijg je er internet 3g op? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) ^Topic Ik heb een iPhone 3GS besteld, komt morgen binnen. Ik zou er heel graag mee willen internetten, maar dan niet alleen via wifi , ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 5 January 2010, 17:14
» iPhone 3GS 16GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 January 2010
Berichten: 4
Standaard Los toestel gekocht, hoe krijg je er internet 3g op?

^Topic

Ik heb een iPhone 3GS besteld, komt morgen binnen. Ik zou er heel graag mee willen internetten, maar dan niet alleen via Wi-Fi, maar overal. Moet ik dan ergens een internet abonnement afsluiten of zit het automatisch op de iphone?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 5 January 2010, 17:35
De Generaal's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 September 2009
Berichten: 1.804
Standaard

// Verplaatst naar de mobiele internet sectie.

Je zult dan inderdaad een data-abonnement moeten afsluiten, dit zit niet standaard bij de iPhone.
__________________
Voor vragen, zie allereerst onze handige zoekfunctie!
Wiki:
Begrippen Wiki: Handleidingen
  #3  
Oud 5 January 2010, 17:39
» iPhone 3GS 16GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 January 2010
Berichten: 4
Standaard

Heb je misschien ook een idee waar dit abonnement afgesloten kan worden?
  #4  
Oud 5 January 2010, 17:41
De Generaal's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 September 2009
Berichten: 1.804
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wekk Bekijk bericht
Heb je misschien ook een idee waar dit abonnement afgesloten kan worden?
Waar heb je je iPhone besteld als ik vragen mag? Als je je iPhone bij t-mobileicon hebt besteld, dan krijg je hier een data-abo bij.

Data-abonnementen kun je verder overal afsluiten, Vodafoneicon, kpnicon, noem maar op. Gewoon even de sites van ze bezoeken en zoeken naar data-abonnementen..
  #5  
Oud 5 January 2010, 17:42
» iPhone 3GS 16GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 January 2010
Berichten: 4
Standaard

Oh, sorry, ik heb een los iPhone toestel gekocht. Dus sim-lock vrij.
  #6  
Oud 5 January 2010, 17:46
De Generaal's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 September 2009
Berichten: 1.804
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wekk Bekijk bericht
Oh, sorry, ik heb een los iPhone toestel gekocht. Dus sim-lock vrij.
Dan moet je gewoon even kijken met welke provider je wilt gaan werken (Vodafoneicon, kpnicon bijv.) en zoeken naar een data-abo van ze.

3G kan ook werken met een prepaid kaartje, maar als je vaak op internet wilt gaan dan raad ik het je af, omdat dit enorm veel beltegoed kost (ik raad je sowieso af om een prepaid kaartje op een iPhone te gebruiken, maar dat is mijn persoonlijke mening).
  #7  
Oud 5 January 2010, 17:49
» iPhone 3GS 16GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 January 2010
Berichten: 4
Standaard

Okee, bedankt voor de info. Ik heb namelijk al een abonnement van t-mobileicon, dus ik ga dat sim-kaartje erin doen. Ik moet dus bij T-Mobile mijn abonnement upgraden naar internet, als ik je goed begrijp.
  #8  
Oud 5 January 2010, 17:53
De Generaal's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 September 2009
Berichten: 1.804
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wekk Bekijk bericht
Okee, bedankt voor de info. Ik heb namelijk al een abonnement van t-mobileicon, dus ik ga dat sim-kaartje erin doen. Ik moet dus bij T-Mobile mijn abonnement upgraden naar internet, als ik je goed begrijp.
Je zou er dan inderdaad een data-abo bij kunnen nemen, Web 'N Walk. De iPhone abonnementen worden alleen verstrekt met een iPhone dus die kan je niet afsluiten. Zoek maar eens op Web 'N Walk op de T-Mobile site .
  #9  
Oud 5 January 2010, 17:54
remundo7000's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 128GB (Zwart) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 19 June 2009
Locatie: Rotterdam
Berichten: 627
Standaard

Wat Generaal zegt is zeer waar, ik heb korte tijd een iPhone 2G gebruikt met een prepaid-kaart van Vodafoneicon. Mobiel internet is haast niet uit te zetten, de iPhone wil graag contact maken met internet. Je beltegoed is heel snel op!

Daarnaast kun je zoveel mooie dingen met een iphone onderweg, mobiel internet is voor mij die 10 euro per maand extra die het kost zeker waard!
Bij mij zit er nu een supersim van Vodafone in, maar andere bedrijven hebben soortgelijke deals.
  #10  
Oud 5 January 2010, 18:19
» iPhone 4 16GB (Zwart)  
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 December 2009
Berichten: 149
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door remundo7000 Bekijk bericht
Wat Generaal zegt is zeer waar, ik heb korte tijd een iPhone 2G gebruikt met een prepaid-kaart van Vodafoneicon. Mobiel internet is haast niet uit te zetten, de iPhone wil graag contact maken met internet. Je beltegoed is heel snel op!

Daarnaast kun je zoveel mooie dingen met een iphone onderweg, mobiel internet is voor mij die 10 euro per maand extra die het kost zeker waard!
Bij mij zit er nu een supersim van Vodafone in, maar andere bedrijven hebben soortgelijke deals.
Inderdaad dat zou ik ook doen. 10 euro betalen per maand en je hebt overal 3g internet! Kijk maar eens bij telforticon of vodafone
  #11  
Oud 13 January 2010, 21:21
Ghost's schermafbeelding
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 February 2009
Berichten: 41
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door remundo7000 Bekijk bericht
... Mobiel internet is haast niet uit te zetten, de iPhone wil graag contact maken met internet. Je beltegoed is heel snel op!...
als je bij Instellingen -> Algemeen -> Netwerk -> Mobiel datanetwerk GEEN apn invult bij Mobiele data dan kan je iPhone niet op internet en kan het dus ook niets kosten.

ik moet wel zeggen dat een iPhone met data abonnement veel meer mogelijkheden bied en veel leuker is.
  #12  
Oud 23 January 2010, 14:43
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 January 2010
Berichten: 98
Standaard

Dat klopt niet Ghost, bij mij staat hier niks ingevuld en alsnog kan ik buiten Wi-Fi om gewoon op internet (wat me dus geld kost). Even een andere vraag omtrent 3g: Wat doet het precies? Want als je 3g dus uitzet kan je alles wat je normaal ook kan. Of maakt 3g je internet alleen sneller?
  #13  
Oud 23 January 2010, 15:32
Ghost's schermafbeelding
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 February 2009
Berichten: 41
Standaard

Als je 3g aanzet worden gegevens sneller geladen en gaat de batterij sneller leeg.

Wel raar dat je zonder apn op het net kan. Als ik de mijne verwijder en op internet wil, e-mail wil ophalen of iets anders op het netwerk dan krijg ik de melding dat ik een abonnement heb dat geen dataverbinding ondersteunt.

Bij mijn vriendin (die geen data abonement heeft) hebben we geen apn ingevuld en dus ook geen verbinding met internet (is na te kijken bij Instellingen -> Algemeen -> Gebruik als de teller "Gegevens mobiel netwerk" daar op 0 blijft staan gaat alles goed)
wij zijn alletwee bij Proximus btw en bij een collega van mij met een mobistar prepayd kaart zijn er ook geen problemen.

Bij welke provider ben jij? Je kan altijd aan je provider vragen om het internet van je SIM-kaart uit te zetten (weet niet of dit lukt met een prepayd)
  #14  
Oud 23 January 2010, 15:40
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 January 2010
Berichten: 98
Standaard

Ok dankje! Ik had voorheen ook de Hyves app, maar toen ik opeens pushes kreeg terwijl ik niet met Wi-Fi verbonden was had ik hem toch maar verwijderd. Het is geen groot probleem, want maandag gaat mijn internetabonnement in . Maar 3G hoef je dus niet perse in te schakelen? En moet je die instellingen van APN zelf instellen als je een mobiel internet abbo aan je simkaart hebt toegevoegd? Mijn provider is telforticon.
  #15  
Oud 25 January 2010, 11:22
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 January 2010
Berichten: 98
Standaard

Ik heb sinds vandaag dus mobiel internet, maar het werkt nog niet... Moet ik bij telforticon nog een APN instellen?
  #16  
Oud 25 January 2010, 11:31
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

telforticon
- APN: Internet (voor prepaid word dit: Internetten prepaid)
- Username: telfort
- Password: telfort
  #17  
Oud 25 January 2010, 12:09
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 January 2010
Berichten: 98
Standaard

Ik heb het ingesteld, maar het wil nog niet werken
  #18  
Oud 25 January 2010, 14:44
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 January 2010
Berichten: 98
Standaard

Op de telforticon site staat trouwens dat je alleen maar bij APN "internet" hoeft in te voeren. En op andere websites lees ik weer over mensen die niks invullen en het meteen werkt. Bij mij werkt helaas geen van deze opties. Iemand die mij hier bij kan helpen?
  #19  
Oud 25 January 2010, 14:55
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Staat je 3G wel aan?

instellingen -> algemeen -> netwerk
  #20  
Oud 25 January 2010, 14:58
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 January 2010
Berichten: 98
Standaard

Ja die staat aan, dataroaming ook.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iphone 4 los gekocht koen700 iPhone algemeen 1 7 May 2011 16:55
Iphone los toestel Upodtouch Koopinformatie Nederland 5 19 December 2009 17:32
iPhone: Un-jailbreaken: hoe krijg je je toestel weer schoon? cloverfield Jailbreak 4 25 February 2009 20:21
Los toestel 3G iPhone gemmelos Archief 2 10 June 2008 15:08
Help. Hoe krijg ik internet op mijn iphone Frank Nusteen Overige providers Nederland 1 15 April 2008 21:24

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:45.