3G werkt niet meer?!

3G werkt niet meer?! discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb net een iPhone gekocht in de VS. Ik heb een AT&T simkaart (abo) met een internetverbinding. Die internetverbinding doet het uitstekend, zij het ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 28 October 2009, 05:22
» iPhone 4S 32GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 October 2009
Berichten: 7
Standaard 3G werkt niet meer?!

Ik heb net een iPhone gekocht in de VS. Ik heb een AT&T simkaart (abo) met een internetverbinding. Die internetverbinding doet het uitstekend, zij het op alle andere telefoons maar niet op deze iphone.

Specs: iPhone 3gs 16 gb - niet unlocked en geen jailbreak

Als ik een app opstart die internet nodig heeft zegt hij "could not activate cellular data network - you are not subscribed to a cellular data service".

Ben vanavond nog bij de ATT shop geweest en die bevestigden: je internet op dit abonnement doet het.

Wi-Fi lukt wel..

Iemand een idee wat dit kan zijn?

Groeten uit LA
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 28 October 2009, 09:25
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2009
Locatie: Grinslân
Berichten: 1.309
Standaard

Probeer eens herstel netwerkinstellingen onder instellingen/algemeen/stel opnieuw in
__________________

  #3  
Oud 29 October 2009, 05:21
» iPhone 4S 32GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 October 2009
Berichten: 7
Standaard

Heb net de hardst mogelijke reset gedaan (wis alle inhoud en instellingen) maar krijg nog steeds diezelfde melding.

Nog tips? Of komt zoiets nooit vaker voor.
Of is het iets dat Apple zelf moet gaan oplossen?
  #4  
Oud 29 October 2009, 11:05
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 October 2009
Berichten: 5
Standaard

hallo,

kan iemand mij helpen. ik heb thuis draadloos internet. met mijn mac alles perfect, met mijn I pod alles perfect maar met mijn i phone lukt het niet. hij geeft genoeg verbinding door maar als ik dan you tube of anderen wil openen springt hij naar dat kleine bolletje bovenaan (geen verbinding) als ik ergens anders ga met mijn i phone waar draadloos netwerk is lukt dit dus wel. hij geeft dan mobiele datanetwerk activeren niet mogelijk. u heeft geen abonnement op een mobiele dataservice. en dan verbinding mislukt???? hoe kan dit?????pleas help mij.

euh ik zie jealbreak ja bij mij staan maar wat is dat eigenlijk want ze hebben mijn gsm in de apple winkel zelf opgestart enzo dus...

Laatst gewijzigd door Michel15; 29 October 2009 om 12:40. Reden: edit knop gebruiken
  #5  
Oud 30 January 2010, 01:08
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 July 2008
Berichten: 18
Standaard 3G werkt niet meer???

Hallo,
Ik heb nu 1.5 jaar een iPhone 3G (volledig origineel, geen jailbrake). Echter, sinds kort heb ik bijna enkel nog een gprs verbinding. Heel af en toe heb ik nog even (paar seconden, misschien iets langer) een 3G verbinding. Het icoontje staat dan even in beeld en het internet is inderdaad wat sneller.
Dit is niet alleen in mijn eigen omgeving maar in elke grote stad waar ik eerder altijd een 3G verbinding had en elke andere Iphone nog steeds.
Iemand enig idee waar dit aan kan liggen? Ik heb hem pas geleden via Itunes ook al opnieuw geinstalleerd, maar dit helpt niet.
Alvast bedankt.
  #6  
Oud 30 January 2010, 09:48
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Je zou eens kunnen updaten naar firmware 3.1.2.
  #7  
Oud 31 January 2010, 17:57
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 July 2008
Berichten: 18
Standaard

Hij heeft al 3.1.2, en heeft het ook prima gedaan met deze firmware.. Wat kan ik nog meer proberen? Toch bedankt!
  #8  
Oud 31 January 2010, 18:27
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Pas dan even je profiel aan
En daarna je netwerkinstellingen herstellen via Instellingen/Algemeen/Stel opnieuw in/Herstel netwerkinstellingen.
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #9  
Oud 31 January 2010, 22:18
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 31 January 2010
Berichten: 8
Standaard

Hi lluuk

Lijkt wel het zelfde probleem als dat ik heb, alleen heb ik een 3GS. Het begon een paar dagen geleden met gesprekken die elke keer na ongeveer 32 seconden weg vielen. Als ik de telefoon op 2G zet vallen de gesprekken niet meer weg..

conclusie: probleem met 3G

Nu is het natuurlijk de vraag wat het probleem precies is, netwerk, sim of telefoon. Wi-Fi uitgezet en gekeken of data wel gewoon werkt. En wat blijkt nu, elke keer dat ik de telefoon uit en aan zet kan ik heel even internetten en dan houd het weer op, net zo lang totdat ik de telefoon opnieuw opstart. Wel blijft continu het 3G icoontje staan en is er niks mis met mijn ontvangst.

Ik heb de herstel optie geprobeerd, tip hierboven, simkaart opnieuw geplaatst (stof uit de houder geblazen met speciale spuitbus) maar helaas, nog steeds het zelfde probleem.

Hopelijk heb ik morgen even tijd om naar de t-mobileicon shop te gaan... hopelijk is de SIM het probleem en niet de telefoon zelf.

Keep you informed!

gr,

c.
  #10  
Oud 11 February 2010, 10:22
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 July 2009
Berichten: 3
Standaard Internetverbinding is er niet direct

Sinds de update van 3.0 naar 3.1.3 ondervind ik een probleem met internet. Als ik bijv. Hyves, Safari of Jadaa VNC opstart komt het vaak voor dat hij blijft zoeken naar internetverbinding (3G) en dan de melding komt "server not found". Als je de app daarna weer opstart werkt de internetverbinding wel.

Het toestel is gejailbreaked met redsnow.

Ik heb het forum doorzocht en vond wel iets over pushfix maar volgens mij heeft dat met dit probleem niets te maken. Laatst had ik bijv. in Safari dat de pagina niet kon worden geopend; sluit ik Safari af en start hem direct weer opnieuw, werkt het wel.
  #11  
Oud 11 February 2010, 10:39
Timmeh_'s schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 September 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 2.894
Stuur een bericht via MSN naar Timmeh_ Stuur een bericht via Skype™ naar Timmeh_ Send a message via twitter to Timmeh_
Standaard

Misschien een open deur, maar heb je al geprobeerd je iPhone eens opnieuw op te starten?
__________________
iPhone 2G UK iOS 3.1.3 Jailbreak by RedSn0w /  iPhone 4 32GB iOS 4.2.1 Jailbreak by RedSn0w
MacBook Pro 15,4" OSX 10.6.6 /  iMac 20" OSX 10.6.6 /  iPad 3G 32GB iOS 4.2.1
Stuur me geen privé-berichten met vragen, ik negeer ze. Gebruik liever de zoekfunctie en de Wiki (Begrippen|Handleidingen)
  #12  
Oud 11 February 2010, 10:43
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 July 2009
Berichten: 3
Standaard

Ik heb de iPhone al een aantal malen aan en uit gezet, helaas hetzelfde probleem blijft. Een collega van me heeft ook 3.1.3 en niet gejailbreaked en hetzelfde probleem.
  #13  
Oud 11 February 2010, 10:45
Timmeh_'s schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 September 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 2.894
Stuur een bericht via MSN naar Timmeh_ Stuur een bericht via Skype™ naar Timmeh_ Send a message via twitter to Timmeh_
Standaard

Ik zit zelf (nog) niet op 3.1.3, maar kan heel goed een bug zijn in de laatste Firmware..

Tussen haakjes, zou je je profiel ook meteen willen updaten? Daar staat nog 3.0
  #14  
Oud 11 February 2010, 14:35
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 July 2008
Berichten: 18
Standaard

Zo. Inmiddels weer een firmwareupdate gehad, telefoon legaal simlockvrij gemaakt (via tmobileicon) en ben nu aan het wachten op een nieuwe simkaart.

@Culture, het uit en aan zetten lijkt bij mij geen invloed te hebben. Ook het 3G icoontje heb ik niet vaak in beeld.

Heel af en toe heb ik weer even 2 minuten 3G ontvangst en dan merk ik ook echt dat het 3G is (en geen gprs). Echter, de ontvangst verdwijnt dan ook heel snel weer.

Als ik 3G uit zet in het menu, gaat hij zoeken en komt hij inderdaad gewoon op het Tmobile netwerk met gprs. Zet ik 3G weer aan, dan gaat hij wederom zoeken en krijg ik ook weer gprs.

Ik baal hier heel erg van aangezien ik veel moet reizen en internet voor mij eigenlijk wel een must is. Nu maar hopen dat de nieuwe simkaart de oplossing is.
Iemand verder nog ideeën?
  #15  
Oud 11 February 2010, 19:32
Timmeh_'s schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 September 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 2.894
Stuur een bericht via MSN naar Timmeh_ Stuur een bericht via Skype™ naar Timmeh_ Send a message via twitter to Timmeh_
Standaard

@RobinStn

Dit kan je ook eens proberen:

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ButcherJF Bekijk bericht
...je netwerkinstellingen herstellen via Instellingen/Algemeen/Stel opnieuw in/Herstel netwerkinstellingen.
  #16  
Oud 12 February 2010, 09:48
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 July 2009
Berichten: 3
Standaard

Dank voor de tips. Ik denk dat ik nu weet waar het aan ligt. Ik heb via ww.benm.at/help een profiel gedownload zodat de tethering wordt geactiveerd (ik zit nl. met een simlock vrije iPhone op Vodafoneicon). Blijkbaar zit daar iets in waardoor hij de 3G connectie soms niet direct start. Ik heb het profiel verwijderd. Gelukkig blijft de tethering optie actief, alleen moest ik even handmatig weer de APN gegevens invoeren. Het blijkt nu weer goed te werken; apps als Hyves laden nu weer direct gegevens van internet.

Thanks iedereen voor de tips en hulp
  #17  
Oud 18 February 2010, 21:06
» iPhone 3GS 16GB (Zwart)  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2010
Berichten: 2
Standaard Iphone 3gs kan geen 3g verbinding maken

Beste mensen,

Ik heb nu sinds een tijdje een iPhone 3gs uit Amerika, ga hier heel netjes mee om en gebruik hem in combinatie met tringg abbonnement (kpnicon als netwerk).

Nu gaat opeens midden in de dag me 3G connectie uit, kan ik niet meer interneten etc. en als ik hem opnieuw opstart doet hij het gelijk weer.. Ik ben bang dat het een probleem in de iphone is en weet niet of het bekend is bij andere mensen of dat het misschien komt door een programma wat ik niet had moeten instaleren. Kent iemand anders dit probleem?

Bij voorbaat dank,

Robbert

Indien er extra informatie moet verstrek ik die graag
  #18  
Oud 20 February 2010, 18:38
De Generaal's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 September 2009
Berichten: 1.804
Standaard

Netwerkinstellingen al eens gereset?

Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen
__________________
Voor vragen, zie allereerst onze handige zoekfunctie!
Wiki:
Begrippen Wiki: Handleidingen
  #19  
Oud 20 February 2010, 18:54
Timmeh_'s schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 September 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 2.894
Stuur een bericht via MSN naar Timmeh_ Stuur een bericht via Skype™ naar Timmeh_ Send a message via twitter to Timmeh_
Arrow

// Discussies samengevoegd.
  #20  
Oud 21 February 2010, 18:20
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 July 2008
Berichten: 18
Standaard

Zo, net de iPhone eens volledig hersteld en morgen maar eens even testen of hij de 3G-ontvangst nu wel kan vasthouden (woon in een redelijke plaats waarin een paar bewoners de plaatsing van zo'n mast hebben dwars geboomd).
Laatste tijd ook eens wat geprobeerd met andere simkaarten van andere providers en dat gaat wel wat beter, maar ook daar verliest hij vroeg of laat de 3G ontvangst.

Ook ben ik naar een tmobileicon winkel geweest. Zij kenden het probleem ook niet, maar zeiden dat als ik de bon nog had, ze wel zouden regelen dat ik hem ZONDER onderzoekskosten kon laten nakijken. MAAR ik heb hem bij de Phonehouse gekocht, maakt dit uit? Oftewel, is zo'n Tmobile winkel onafhankelijk of is het gewoon hetzelfde als de Phonehouse? Anders probeer ik het wel eerst bij de Phonehouse.

Vraagje aan jullie. Wat is jullie ervaring met het laten opsturen buiten de garantieperiode? Hoe strikt is dit? Ik weet hoe het juridisch zit, maar hoe moeilijk doet Apple hierover?
Reageren

Labels
3gs, connectie, iphone, kapot


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone laadt niet meer op, wel melding, dfu werkt niet iTim iPhone algemeen 4 8 March 2010 21:27
App werkt niet meer/kan niet opnieuw installeren bjakkers iPhone Apps 4 9 November 2008 19:00
Iphone werkt niet meer, start niet meer op... Brianvdz Archief 1 27 October 2008 12:46
Kan niet meer op FTP inloggen, installer werkt niet dennis3 iPhone algemeen 0 7 May 2008 17:14
Netwerk Selectie werkt na upgrade naar 1.1.4 via Ziphone werkt niet meer. m190677s Unlock [archief] 2 18 March 2008 15:19

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:57.