Iphone 3GS blijft bij het apple logo hangen

Iphone 3GS blijft bij het apple logo hangen discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Mijn Iphone bleef vandaag een behoorlijke tijd (ik heb het niet precies bijgehouden maar zeker 10 minuten) aangeven 'Geen Service' Nu geeft mijn Iphone soms ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 11 May 2010, 18:42
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 October 2009
Berichten: 46
Standaard Iphone 3GS blijft bij het apple logo hangen

Mijn Iphone bleef vandaag een behoorlijke tijd (ik heb het niet precies bijgehouden maar zeker 10 minuten) aangeven 'Geen Service'

Nu geeft mijn Iphone soms wel eens aan 'geen service' maar dat duurt dan hooguit 30 seconden.

Om het op te lossen dacht ik slim te zijn door de telefoon uit te schakelen en weer in te schakelen maar sindsdien blijft de Iphone op het apple logo hangen Dit duurt inmiddels al zeker een uur.

Ik heb al geprobeerd de telefoon te resetten (home + wake/sleep button ingehouden). De telefoon ging inderdaad uit en weer aan maar nog steeds blijft hij hangen op het Apple Logo. Ik heb dit inmiddels 3x gedaan.

Het gaat om een Iphone 3GS 32 GB, erstaat Firmware 3.1.2 op, de telefoon is gejailbreakt en ik ben afhankelijk van de (softwarematige) unlock. Als ik die unlock kwijt raak ben ik dus de pineut.

Heeft iemand een oplossing?


Alvast bedankt
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 11 May 2010, 20:39
sjenkox's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 May 2009
Locatie: Enschede
Berichten: 8
Stuur een bericht via Skype™ naar sjenkox Send a message via twitter to sjenkox
Standaard

Ik heb ook een soortgelijke situatie denk ik, bij mij kom ik niet verder dan de emergency call scherm en krijg ik de melding dat de imei en de iccid onbekend is. itunes geeft melding 23 en totzover ik het lees hier en daar op het net is er niets meer aan te doen. ben nog aan het uitzoeken. hoop dat er nog wel een oplossing is..
  #3  
Oud 11 May 2010, 21:05
Harley4's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 9.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 August 2009
Locatie: Grunn
Berichten: 674
Standaard

Zelfde gehad, en ook melding 23. Was toen hardware, nieuwe ontvangen.
  #4  
Oud 11 May 2010, 23:04
» iPhone 3G 8GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 July 2008
Berichten: 13
Standaard

Probeer dit eens:
  1. 3.1.2 3GS firmware (ipsw) downloaden: http://appldnld.apple.com.edgesuite....1_Restore.ipsw
  2. Hosts file aanpassen zodat de SHSH server van Saurik gebruikt wordt. Zie hier
  3. DFU mode: Inpluggen op computer. Aanzetten (doet hij waarschijnlijk automatisch), dan home + power totdat hij uit is, dan (even 1 seconde nadat hij uit is) power loslaten en dus alleen home vasthouden. Loslaten als hij weer teken van leven vertoont.
  4. iTunes zegt dat hij een apparaat in herstelmodus heeft aangetroffen. Sla eventuele aanbod om te herstellen af.
  5. Shift+Klik op "Herstellen". Kies nu het firmware bestand uit de eerste stap. NOOIT verdergaan zonder expliciet dit bestand te hebben gekozen!
  6. HOPEN dat je ooit in Cydia je SHSH gegevens hebt gegeven (werd automatisch gevraagd). Anders zal hij niet verdergaan bij "Controleren bij Apple"
  7. Wachten...
  8. Spirit Jailbreak gebruiken
  9. blacksn0w via Cydia downloaden.
  10. Voila.
  #5  
Oud 12 May 2010, 00:25
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 October 2009
Berichten: 46
Standaard

Ik heb hem hersteld met een custom 3.1.2 firmware voor de Iphone 3gs die geactiveerd is en inclusief cydia.. (hier gevonden op het forum)

Dat doet hij allemaal wel, maar zodra ik blacksn0w installeer dan begint hij weer vast te lopen.. Voordat ik blacksnow installeer heb ik de simkaart eruit gehaald. Dan geeft de telefoon aan 'geen simkaart'.

Zodra ik de blacksnow erop heb staan geeft de telefoon 'zoeken....' aan terwijl de simkaart er nog niet in zit. Herstart ik hem dan, dan blijft hij weer op het apple logo steken. Als ik de simkaart erin doe blijft hij ook aangeven 'Zoeken.....'

Wat kan dit toch zijn?
  #6  
Oud 12 May 2010, 00:57
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 October 2009
Berichten: 46
Standaard

Zodra ik de simkaart erin doe en ontgrendel heb gedaan (pincode ingevoerd en correct melding) dan beginnen de problemen.

Ik heb het ook al geprobeerd zonder eerst blacksn0w erop te zetten maar meteen komt er te staan 'zoeken.....'

Als ik de simkaart eruit laat en ik zet blacksn0w erop dan komt er ook direct te staan 'zoeken.......'

Wi-Fi werkt overigens daarna ook niet meer..

Erg vreemd, iemand een oplossing?
  #7  
Oud 12 May 2010, 07:25
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 August 2009
Locatie: Belgie
Berichten: 43
Standaard

Heb zelfde probleem. Gejailbreakt 3GS 32GB met blackrain unlock.
Heb deze een factory reset willen geven omdat deze nog info bevatte van de vorige eigenaar. Zou een uurtje moeten duren , maar heeft ondertussen al 6 uur het Apple logo.
Volg ik dezelfde procedure?

Heb SHSH via Saurik gedaan voor deze reset, kreeg melding dat dit enkel terug gaat naar 3.1.3 (heb nu 3.1.2)

thx voor de info!
  #8  
Oud 12 May 2010, 07:51
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 August 2009
Locatie: Belgie
Berichten: 43
Standaard

hmm, net geprobeerd en krijg volgende foutmelding:
This device is not eligible for the requested built..wrsch.verkeerde ispw file?
  #9  
Oud 12 May 2010, 09:38
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 July 2009
Locatie: Tilburg
Berichten: 34
Standaard

Ik heb dit nu ook 2x gehad in de afgelopen 8 maanden. Plotseling blijft hij staan op GEEN SERVICE en zodra je dan de iphone uitzet en aanzet is het ellende. blijft hij hangen op het apple logo en soms krijg je het icoontje van het wachten er doorheen. Niets helpt dan behalve complete restore en opnieuw beginnen, wat gewoon ellende is!

Maar....laatst had ik het weer en toen heb ik de telefoon in vliegtuigmodus gezet, daarna gelijk weer terug en BOEM...provider had hij weer te pakken! Ook een reboot DAARNA werkte prima!

Dus mocht je zoiets nog eens krijgen dat hij lang GEEN SERVICE aangeeft, probeer dit eens! En NIET gelijk rebooten!
  #10  
Oud 12 May 2010, 11:46
» iPhone 3G 8GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 July 2008
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gerbert Bekijk bericht
Ik heb hem hersteld met een custom 3.1.2 firmware voor de Iphone 3gs die geactiveerd is en inclusief cydia.. (hier gevonden op het forum)
Restore hem eens met de originele 3.1.2 firmware (link in mijn vorige post). Deze bevat baseband 05.11.07. Als je ooit naar 3.1.3 hebt geŁpgraded heb je een nieuwere baseband, en werkt blacksn0w niet (geloof ik). Baseband upgrades kun je vaak niet terugdraaien! Controleer dus eerst ook even of je de goede baseband versie hebt (instellingen > algemeen > info > modemfirmware). Dit moet 05.11.07 zijn.

Een custom 3.1.3 zonder baseband upgrade op nieuwere 3GS-en gaat volgens mij niet werken (iphone accepteert hem niet omdat er geen vorige redsn0w of pwnageTool jailbreak was).

Laatst gewijzigd door KRASH; 12 May 2010 om 11:51.
  #11  
Oud 12 May 2010, 12:11
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 October 2009
Berichten: 46
Standaard

Ik heb geprobeerd hem op vliegtuigmodus te zetten en weer terug maar toen liep hij alweer meteen vast..

Ik ga nu proberen hem te herstellen met die originele 3.1.2

Als die custom 3.1.2 lukte, dan moet die originele 3.1.2 toch ook gewoon lukken zonder die shsh stap?
  #12  
Oud 12 May 2010, 12:16
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 October 2009
Berichten: 46
Standaard

Ik heb het even gecheckt (heb hem nu net weer hersteld met de custom 3.1.2)
En ik heb gewoon modemfirmware 5.11.07. Dit kan ook niet anders want ik heb nooit een nieuwere firmware dan 3.1.2 gehad.

Wat adviseer je?

Herstellen met die originele 3.1.2 firmware? En MOET ik dan al die andere stappen ook volgen of kan het ook prima door gewoon die 3.1.2 te doen?
  #13  
Oud 12 May 2010, 12:23
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 October 2009
Berichten: 46
Standaard

Als ik herstel doe met de custom firmware, begint itunes meteen en komt niet de melding dat de firmware gecontroleerd gaat worden bij apple. Als ik die originele firmware doe dan komt die melding wel.

Moet ik gewoon klikken op doorgaan of niet?
  #14  
Oud 12 May 2010, 12:36
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 July 2009
Locatie: Tilburg
Berichten: 34
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gerbert Bekijk bericht
Ik heb geprobeerd hem op vliegtuigmodus te zetten en weer terug maar toen liep hij alweer meteen vast..

Ik ga nu proberen hem te herstellen met die originele 3.1.2

Als die custom 3.1.2 lukte, dan moet die originele 3.1.2 toch ook gewoon lukken zonder die shsh stap?
Mijn oplossing had je ook moeten doen VOOR de reboot...dat bedoelde ik....heb je nu niks meer aan, maar in de toekomst, want dit gaat helaas vaker gebeuren...
  #15  
Oud 12 May 2010, 12:42
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 October 2009
Berichten: 46
Standaard

Heb ik ook gedaan VOOR de reboot..

Maar zodra ik: ZONDER blacksn0w de pincode etc invoer dan wordt de telefoon direct super traag en als ik hem dan op vliegtuigmodus heb gekregen dan loopt hij meteen compleet vast (voor zover die dat op dat moment dan nog niet was)

Als ik blacksn0w er ook maar op heb gezet (dus nog niet eens pincode ingevoerd) gebeurd exact hetzelfde..

Ben bang dat ik terug naar de winkel kan
  #16  
Oud 12 May 2010, 12:48
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 August 2009
Locatie: Belgie
Berichten: 43
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door KRASH Bekijk bericht
Restore hem eens met de originele 3.1.2 firmware (link in mijn vorige post). Deze bevat baseband 05.11.07. Als je ooit naar 3.1.3 hebt geŁpgraded heb je een nieuwere baseband, en werkt blacksn0w niet (geloof ik). Baseband upgrades kun je vaak niet terugdraaien! Controleer dus eerst ook even of je de goede baseband versie hebt (instellingen > algemeen > info > modemfirmware). Dit moet 05.11.07 zijn.

Een custom 3.1.3 zonder baseband upgrade op nieuwere 3GS-en gaat volgens mij niet werken (iphone accepteert hem niet omdat er geen vorige redsn0w of pwnageTool jailbreak was).

Ik heb momenteel de 3.1.2 met baseband 05.11.07.
Jouw vorige link gaf de reeds aangegeven foutmelding.
Ga nog eens proberen om de custom FW 3.1.2 (met activatie) van deze site
te installeren die ik tervindt in een andere discussie, als dit niet helpt zit ik wel zonder opties...

Iemand trouwens een idee waarom SHSH aangeeft dat ik 3.1.3 als file heb terwijl er toch een 3.1.2 op staat?
Thx voor de reacties!
  #17  
Oud 12 May 2010, 13:07
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 August 2009
Locatie: Belgie
Berichten: 43
Standaard

vind verder nog zoiets als "recovery kickout" FW, zie http://www.ifoneguide.nl/1774/iphone...-1-2-en-3-1-3/

Iemand ervaring daarmee?
  #18  
Oud 12 May 2010, 13:35
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 October 2009
Berichten: 46
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door KRASH Bekijk bericht
Probeer dit eens:
  1. 3.1.2 3GS firmware (ipsw) downloaden: http://appldnld.apple.com.edgesuite....1_Restore.ipsw
  2. Hosts file aanpassen zodat de SHSH server van Saurik gebruikt wordt. Zie hier
  3. DFU mode: Inpluggen op computer. Aanzetten (doet hij waarschijnlijk automatisch), dan home + power totdat hij uit is, dan (even 1 seconde nadat hij uit is) power loslaten en dus alleen home vasthouden. Loslaten als hij weer teken van leven vertoont.
  4. iTunes zegt dat hij een apparaat in herstelmodus heeft aangetroffen. Sla eventuele aanbod om te herstellen af.
  5. Shift+Klik op "Herstellen". Kies nu het firmware bestand uit de eerste stap. NOOIT verdergaan zonder expliciet dit bestand te hebben gekozen!
  6. HOPEN dat je ooit in Cydia je SHSH gegevens hebt gegeven (werd automatisch gevraagd). Anders zal hij niet verdergaan bij "Controleren bij Apple"
  7. Wachten...
  8. Spirit Jailbreak gebruiken
  9. blacksn0w via Cydia downloaden.
  10. Voila.
Ik probeer stap 2 te doen maar ik kanhost file niet vinden.. C:WindowsSystem32driversetc daar kan ik hem niet vinden.

Laatst gewijzigd door iScorpio; 12 May 2010 om 15:46. Reden: Volgende keer je vragen blijven stellen in dezelfde topic
  #19  
Oud 12 May 2010, 14:42
» iPhone 3G 8GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 July 2008
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gerbert Bekijk bericht
Als die custom 3.1.2 lukte, dan moet die originele 3.1.2 toch ook gewoon lukken zonder die shsh stap?
Weet ik niet, waarschijnlijk wel. Langs de officiŽle weg moet Apple eerst je firmware ondertekenen via hun servers voordat je iPhone hem accepteert. Ze doen dit niet meer voor 3.1.2. Hiervoor is het nodig dat je ooit de juiste handtekening (SHSH) hebt opgestuurd naar Cydia, zodat die truuk met dat hosts-bestand werkt.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gerbert Bekijk bericht
Ik heb het even gecheckt (heb hem nu net weer hersteld met de custom 3.1.2)
Wat adviseer je?

Herstellen met die originele 3.1.2 firmware? En MOET ik dan al die andere stappen ook volgen of kan het ook prima door gewoon die 3.1.2 te doen?
Ik zou hem eens met de officiele firmware herstellen. Zorg wel dat je een t-mobile kaartje van iemand anders hebt (of iets anders waarmee je hem kunt activeren nadat hij hersteld is).

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gerbert Bekijk bericht
Als ik herstel doe met de custom firmware, begint itunes meteen en komt niet de melding dat de firmware gecontroleerd gaat worden bij apple. Als ik die originele firmware doe dan komt die melding wel.

Moet ik gewoon klikken op doorgaan of niet?
Alleen als je zelf dat 3.1.2 ipsw-bestand hebt gekozen. Anders gaat hij updaten naar 3.1.3, en raak je de mogelijkheid tot unlocken kwijt.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door chris-008 Bekijk bericht
Ik heb momenteel de 3.1.2 met baseband 05.11.07.
Jouw vorige link gaf de reeds aangegeven foutmelding.
Ga nog eens proberen om de custom FW 3.1.2 (met activatie) van deze site
te installeren die ik tervindt in een andere discussie, als dit niet helpt zit ik wel zonder opties...
Heb je de hosts-file aangepast zoals ik eerder zei? Als je in de windows opdrachtprompt "ping gs.apple.com" intikt, dan zou hij moeten zeggen dat hij verbind met 74.208.10.249.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gerbert Bekijk bericht
Ik probeer stap 2 te doen maar ik kanhost file niet vinden.. C:WindowsSystem32driversetc daar kan ik hem niet vinden.
Je moet hem openen met kladblok, welke je moet starten als Administrator. Rechtsklikken en "Uitvoeren als Administrator" kiezen. Verder zou het misschien wel eens een verborgen bestand kunnen zijn (even instellingen aanpassen zodat je die wel kunt zien in de verkenner).
  #20  
Oud 12 May 2010, 14:58
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 October 2009
Berichten: 46
Standaard

Ik zou niet weten hoe het kan maar opeens doet hij het weer..

Ik heb de telefoon een hele tijd met het apple logo laten liggen. Vervolgens weer eens de home + wake/sleep ingehouden. Toen ging de telefoon uit.

Toen dacht ik van ik ga hem weer eens herstellen zodat ik er in ieder geval weer mee op Wi-Fi kan en ineens start de telefoon weer normaal op.

Bedankt voor al jullie hulp, ik snap alleen werkelijk niet hoe het kan dat hij het weer doet.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
3GS start niet meer op, blijft hangen op Apple logo met het laden rondje van apple.. GekkeUr iPhone algemeen 3 15 July 2011 20:25
Iphone 2G Blijft bij apple logo hangen freekz iPhone algemeen 2 29 March 2010 15:07
iPhone blijft hangen bij apple logo! sneezy1991 iPhone algemeen 0 23 August 2008 06:50
iPhone blijft hangen bij apple logo edward007 Unlock [archief] 8 30 November 2007 18:26
iphone blijft hangen bij het logo mrgoolie Unlock [archief] 11 28 November 2007 18:00

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:49.