Kan ''dmg'' bestand niet openen.

Kan ''dmg'' bestand niet openen. discussie in Desktop-applicaties forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo allemaal, Ik heb een backup bestand in een externe schijf. Het is een ''dmg'' bestand. Hij is groot, 500 GB. Hij is toen gecomprimeerd ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Desktop > Desktop-applicaties
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 13 November 2011, 18:56
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 July 2009
Locatie: Delft
Berichten: 45
Send a message via twitter to Antonio6
Exclamation Kan ''dmg'' bestand niet openen.

Hallo allemaal,


Ik heb een backup bestand in een externe schijf.
Het is een ''dmg'' bestand. Hij is groot, 500 GB.

Hij is toen gecomprimeerd dus tot een dmg bestand formaat.

Ik probeer het bestand te openen door simpelweg erop te klikken.
Dan zou die moeten gaan beginnen met het openen van het gecomprimeerde bestaand.

Ik wil aan mijn bestanden komen: fotos, documenten, enz.

Maar ik moet eerst het grote gecomprimeerde backup-bestand openen.

Dat doe je in de mac door simpelweg erop te klikken dan wordt die gedecomprimeerd.

Maar het lukt niet. Ik krijg de volgende foutmelding:

''De volgende schijfkopieen kunnen niet worden geopend:
''naam bestand.dmg''.
Oorzaak: Geen activeerbare bestandssystemen.''



Ik weet vrij veel van mijn Mac en alles. Maar op over dit probleempje heb ik geen oplossing. Daarom dat ik vraag of iemand een oplossing voor mij heeft.

Ik wil niet mijn backup kwijt raken met belangrijke foto's, bestanden enz.


Alvast bedankt.

Gr,

Antonio
AntonioCreations@yahoo.com
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 13 November 2011, 19:17
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.650
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Antonio6 Bekijk bericht
Ik heb een backup bestand in een externe schijf.
Het is een ''dmg'' bestand. Hij is groot, 500 GB.
Misschien kan je eerst eens vertellen hoe je dat dmg bestand hebt aangemaakt en vooral met wt.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #3  
Oud 13 November 2011, 19:27
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 July 2009
Locatie: Delft
Berichten: 45
Send a message via twitter to Antonio6
Standaard

Ik heb de dmg gemaakt met ''schrijfhulpprogramma''.
  #4  
Oud 13 November 2011, 19:30
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.650
Standaard

Je kan een dmg bestand van 500 GB niet met een dubbelklik openen op de desktop.

Je moet het dmg bestand dan mounten met het schijfhulpprogramma (Disk Utility).
  #5  
Oud 13 November 2011, 19:48
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 July 2009
Locatie: Delft
Berichten: 45
Send a message via twitter to Antonio6
Standaard

Ik zit nu in de ''schrijfhulpprogramma''. Heb mijn externe harde schijf met de 500 GB bestand aangezet. Het bestand is te zien in schrijfhulpprogramma. Kun je me alstublieft vertelen waar het onderdeel ''mounten'' zich bevindt in ''schrijfhulpprogramma''. En hoe ik het precies moet doen.
  #6  
Oud 13 November 2011, 19:53
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.650
Standaard

Ik gebruik OS X in het Engels en heb bijgevolg geen idee hoe dat allemaal in een Hollands OS X heet.

Als voorbeeld heb ik een klein dmg bestand genomen. Ik hoop dat het plaatjes duidelijk is.

  #7  
Oud 13 November 2011, 20:08
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 July 2009
Locatie: Delft
Berichten: 45
Send a message via twitter to Antonio6
Standaard

In het Nederlands heet ''Activeer''. En ik kan het niet selecteren. Kijk afbeelding.

  #8  
Oud 13 November 2011, 20:17
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.650
Standaard

Dat lijk heel erg op een dmg bestand zonder inhoud. disk2s1 is een partitie!
  #9  
Oud 13 November 2011, 20:38
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 July 2009
Locatie: Delft
Berichten: 45
Send a message via twitter to Antonio6
Standaard

Zonder inhoud? maar bij info is te zien dat hij 434 GB groot is. Dat kan toch geen bestand zijn zonder inhoud?

Of het een partitisie is, mmmm(?)
Dat weet ik niet zo...

Ik zal kort het verhaal een beetje uitleggen. Mijn externe harde schijf had allerlei bestanden. Ik naam een windows laptop naar huis en had de externe schijf aangekoppeld aan de laptop. De schijf was niet te zien in windows. Dus ik had toen iets stoms gedaan. In windows een soort formatteren of iets gedaan.

Toen terug in mac, mmm, kan het me niet meer herinneren, shit.

In mac...

Was de harde schijf niet te zien geloof ik. Sorry kan me niet herinneren de hele stomme dingen die ik heb gedaan.

Wat ik wel weet is dat ik heb zitten klooien in windows en mac met deze schijf en toen de schijf geformatteerd zodat in windows als mac te zien zou zijn. Dat is nu gelukt.

Alleen toen de data dus gecomprimeerd tot een dmg, domme actie dus toen.

De realiteit van nu is dat ik graag de dmg wil openen om mijn data te bewaren veilig weer.

Is het een idee om het met derde software ''recovery'' programma te proberen?

En zo ja, ken je een naam van een goed programma om het te proberen.

Wil eerst alles proberen voordat ik de dmg weggooi natuurlijk. Zit niet super waardevolle recente data erin. maar toch wel data dat ik niet kwijt zou willen.
  #10  
Oud 13 November 2011, 20:46
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.650
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Antonio6 Bekijk bericht

Of het een partitisie is, mmmm(?)
Dat weet ik niet zo...
Dat is niet erg, ik weet het voor jou: disk2s1 is een partitie, namelijk de eerste partitie (s1) op "disk2"

Een partitie heeft natuurlijk ook een bepaalde grootte ook al staat er niets in.
  #11  
Oud 13 November 2011, 20:51
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 July 2009
Locatie: Delft
Berichten: 45
Send a message via twitter to Antonio6
Standaard

Dus. Kan je me met enige zekerheid zegen dat er dus gewoon niks aan te doen is?
Dan weet ik het en verwijderd ik het dmg bestand.

Helaas dan, maar dan is er niks aan te doen.

Als je het niet zeker weet dan. Dan zou ik toch nog 2 dingetjes nog willen proberen.

1. In een andere forum kreeg ik de suggestie om 2 programma's te gebruiken. Misschien dat het toch lukt. Het gaat om:
- ''Data Rescue 3''
en
- ''DiskWarrior''


2. Apple bellen en om een oplossing te vragen. misschien dat ze toch met iets komen.


Wat denk je?

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 13 november 2011 om 20:01 ----------

Iemand zei dit om te doen. Lijkt me een slimme idee om te proberen. Ik heb wel dan de hele nacht nodig om het te doen omdat het gaat om een 500 GB bestand. Dat betekend dat ik pas morgen terug zal komen hier met een antwoord of dit gelukt is of niet. Kun je morgen langs komen/kijken? Thanks.

Het gaat om dit. Dit doen dus:

1. Open Applications, Utilities and open Disk Utility.
2. Drag the DMG file to the left side pane of Disk Utility
3. Select the file and left side, click on 'First Aid' and select 'Repair Disk'.
  #12  
Oud 13 November 2011, 21:01
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.650
Standaard

Ik ga het nog n keer herhalen: disk2s1 is een ongeformatteerde partitie of een geformatteerde partitie die OS X niet kan lezen zoals Windows NTFS.

Als je mij niet gelooft, wat niet hoeft, dan sluit een ongeformatteerde externe HDD aan de Mac aan en kijk hoe die heet.

Als dat dmg bestand een geformatteerde partitie bevat zoals Windows NTFS dan zou je kunnen proberen om Paragon NTFS te installeren en kijken of dan het dmg image kan geopend worden. Als je OS X 10.6.x Snow Leopard gebruikt kan je het ook proberen met MacFuse of NTFS-3G.

Als het echt een WINDOWS NTFS partitie is in een OS X DISK IMAGE (dmg) dan ben je cht totaal verkeerd bezig geweest.

Citaat:
1. Open Applications, Utilities and open Disk Utility.
2. Drag the DMG file to the left side pane of Disk Utility
3. Select the file and left side, click on 'First Aid' and select 'Repair Disk'.
Dat werkt alleen op HFS+ of FAT(32) geformatteerde HDD of images.

Succes gewenst.
  #13  
Oud 13 November 2011, 21:20
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 July 2009
Locatie: Delft
Berichten: 45
Send a message via twitter to Antonio6
Standaard

Dank je voor alles
  #14  
Oud 14 November 2011, 17:28
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 January 2010
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Antonio6 Bekijk bericht
Wat ik wel weet is dat ik heb zitten klooien in windows en mac met deze schijf en toen de schijf geformatteerd zodat in windows als mac te zien zou zijn. Dat is nu gelukt.
Even voor de duidelijkheid: je hebt de schijf onder Windows geformatteerd? Als in snelformatteren?
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Antonio6 Bekijk bericht
Alleen toen de data dus gecomprimeerd tot een dmg, domme actie dus toen.
Welke data heb je toen gecomprimeerd? Waar heb je die vandaan gehaald?
  #15  
Oud 18 November 2011, 18:35
» iPod touch 32GB (v4) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Linux
 
Geregistreerd: 8 June 2011
Locatie: Waar ik woon :3
Berichten: 164
Stuur een bericht via MSN naar Yoshi2889
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Ik ga het nog n keer herhalen: disk2s1 is een ongeformatteerde partitie of een geformatteerde partitie die OS X niet kan lezen zoals Windows NTFS.

Als je mij niet gelooft, wat niet hoeft, dan sluit een ongeformatteerde externe HDD aan de Mac aan en kijk hoe die heet.

Als dat dmg bestand een geformatteerde partitie bevat zoals Windows NTFS dan zou je kunnen proberen om Paragon NTFS te installeren en kijken of dan het dmg image kan geopend worden. Als je OS X 10.6.x Snow Leopard gebruikt kan je het ook proberen met MacFuse of NTFS-3G.

Als het echt een WINDOWS NTFS partitie is in een OS X DISK IMAGE (dmg) dan ben je cht totaal verkeerd bezig geweest.



Dat werkt alleen op HFS+ of FAT(32) geformatteerde HDD of images.

Succes gewenst.
Mac OS X kn NTFS lezen. Het is gewoon dat MicroCrap de source van het bestandssysteem van Crapdo'h (Windows) niet uitgeeft dus OS X kan er niet naartoe schrijven. Maar een schijfkopie van een NTFS schijf maken is idd best wel fout.
  #16  
Oud 18 November 2011, 18:44
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.650
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Yoshi2889 Bekijk bericht
Maar een schijfkopie van een NTFS schijf maken is idd best wel fout.
En een dmg image maken van een NTFS partitie is dan helemaal fout (maar dat schreef ik al).
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
safari kan de pagina niet openen omdat deze een lokaal bestand is. yasinsta Jailbreak apps en thema's 1 10 March 2011 13:59
iPod touch: ipod kan niet worden hersteld omdat het firmware bestand niet compatibel is Ewoud33 Jailbreak 11 20 December 2010 22:26
Mac OS X: kan orginele bestand niet vinden??? rmondie iTunes 3 17 August 2009 20:46
Kan het bestand iphone1,1 niet vinden Wilco65 Archief 3 8 June 2009 22:21
Safari kan bestand niet downloaden? gino69 iPhone algemeen 1 11 February 2008 11:48

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:07.