Internet connectie klap in elkaar bij aanzetten Macbook Pro

Internet connectie klap in elkaar bij aanzetten Macbook Pro discussie in Desktop-applicaties forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo Vraagje: Ik heb een telfort adsl. Deze werkt doorgaans wel ok. De afgelopen uren was mijn internet super traag. Modem/router reset. 1 voor 1 ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Desktop > Desktop-applicaties
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 02-01-17, 17:59
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Jan 2017
Berichten: 4
Standaard Internet connectie klap in elkaar bij aanzetten Macbook Pro

Hallo

Vraagje: Ik heb een telfort adsl. Deze werkt doorgaans wel ok. De afgelopen uren was mijn internet super traag. Modem/router reset. 1 voor 1 mn pc/laptop en telefoon weer verbonden. Maar op het moment dat de macbook aangaat dan zak de verbinding in als een pudding. Wi-Fi of met ethernet kabel maakt niet uit. Zie de pingplot in plaatje.

Zet macbook weer uit. En internet is weer snel. Hoe kan dat in godsnaam.

De rechte meting is wanneer de macbook uit staat. De grillige veranderingen is wanneer de macbook aan staat. Bizar.

Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 02-01-17, 19:27
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Er zit een hele hoge latency op de node 195.240.240.198 en dat is een Telfort node op het WAN. Daar heeft die MacBook niets mee te maken.
  #3  
Oud 02-01-17, 20:01
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Jan 2017
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Er zit een hele hoge latency op de node 195.240.240.198 en dat is een Telfort node op het WAN. Daar heeft die MacBook niets mee te maken.
Bedankt voor je comment waar ik niets mee kan. Wellicht kan je mn vraag goed lezen. Maar ik zal even wat toevoegen.

Zodra alles draait (telfort via netwerkkabel aan hp probook) ZONDER MacBook aan te hebben gezet, heb ik een snelheid van bijvoorbeeld 8Mbit of zelfs meer. Zet ik de MacBook AAN dan kan ik met een speedtest (HP elitebook via netwerkkabel) nog geen 300Kbit halen. Dat ik toevallig mn netwerkping bekijken en een correlatie zie is geen toeval. Dit heet packetloss. Doe ik de MacBook weer uit, hoppa speed restored.

Dus ik doe een beroep op iemand die mijn vraag kan beargumenteren en verklaren. Ik ben uiteraard een windowsman (iemand die zijn pc kan tweaken en tunen) en die macbook is niet van mij.
Ik weet dat apple het inferieure dichtgespijkerde materiaal is maar misschien is er iemand een idee, zoals drivers updaten, zonder dat die rotzooi ontploft of direct zn garantie verliest.
  #4  
Oud 02-01-17, 20:05
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door barterie Bekijk bericht
Bedankt voor je comment waar ik niets mee kan.
Dat spijt mij heel erg.

Citaat:
Dus ik doe een beroep op iemand die mijn vraag kan beargumenteren en verklaren.
Heel veel succes gewenst.
  #5  
Oud 02-01-17, 20:37
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Jan 2017
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Dat spijt mij heel erg.



Heel veel succes gewenst.
Ik was een beetje sarcastisch en cynisch. Als pc man hebt je zon shit bijna niet. Ben benieuwd of iemand weet hoe dit kan.
  #6  
Oud 02-01-17, 20:39
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door barterie Bekijk bericht
Ik was een beetje sarcastisch en cynisch.
Dat ben ik altijd. Nogmaals, succes verder.
  #7  
Oud 02-01-17, 21:06
Wally's schermafbeelding
» iPhone XS Max 256GB (Goud) [FW: 12.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: Sep 2008
Locatie: Tessenderlo Belgi
Berichten: 1.900
Send a message via twitter to Wally
Standaard

Somebody just made Timo's ploink list...
__________________
Ignorance can easily be overcome...
Stupidity is forever...
  #8  
Oud 03-01-17, 18:45
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Jan 2017
Berichten: 4
Standaard

zoals ik al dacht kan niemand hier antwoord op geven. USERS!
  #9  
Oud 03-01-17, 20:46
Wally's schermafbeelding
» iPhone XS Max 256GB (Goud) [FW: 12.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: Sep 2008
Locatie: Tessenderlo Belgi
Berichten: 1.900
Send a message via twitter to Wally
Standaard

Wa komde dan op dit forum doen..?

Wij doen hier toch nix anders dan lullen...

Dat mensen dat gelul nie tegoei kunnen lezen of interpreteren...

DA'S ONS PROBLEEM NIE !!!
  #10  
Oud 06-01-17, 12:30
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Just!

Komt er hier een Windowsmenneke, op hoge poten, vertellen hoe ik een ICMP Echo Request en een Packet Loss moet interpreteren. Dat wist ik al toen er nog geen sprake was van Windows en Windowsmennekes.

Blacklisted!
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Video: MacBook Pro gebruiken als meekijkscherm bij video opnamen met iPhone bobvandongen Muziek, foto & video 0 07-11-13 13:15
Macbook Pro toetsen reageren laat bij Gamen Maartenvdw Desktop-applicaties 3 14-06-13 16:04
Connectie van MacBook Pro met Apple tv 3 Mariam Apple TV - 2e generatie en 3e generatie 6 23-10-12 15:54
MacBook Pro Retina of MacBook Pro 15 inch 750 gb? blackpirates Chat en geruchten 1 17-07-12 10:56
connectie internet ducky iPad algemeen 11 17-05-10 20:26

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:30.