merkwaardig probleem iPad 3

merkwaardig probleem iPad 3 discussie in iPad algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Sinds zaterdag heb ik een iPad 3 met 3G en ik heb een opvallend probleem. Ik gebruik 3G (Vodafone) en Wifi afwisselend, maar als ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPad > iPad algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 22 March 2012, 09:46
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 22 December 2008
Locatie: Utrecht
Berichten: 144
Stuur een bericht via Skype™ naar Graf Zum Kotzen Send a message via twitter to Graf Zum Kotzen
Question merkwaardig probleem iPad 3

Hallo,

Sinds zaterdag heb ik een iPad 3 met 3G en ik heb een opvallend probleem. Ik gebruik 3G (Vodafone) en Wi-Fi afwisselend, maar als ik van Wi-Fi naar 3G ga krijg ik geen verbinding meer. De enige oplossing is een reset. Bij mijn iPad 2 had ik met dezelfde configuratie geen enkel probleem. Iemand een suggestie?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 22 March 2012, 11:15
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Netwerkinstellingen herstellen?
__________________
Geen hulpvragen via PM. Stel je vraag op het forum, hebben anderen er ook iets aan.
  #3  
Oud 23 March 2012, 09:56
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 March 2010
Berichten: 375
Standaard

Ik heb ook problemen met Wi-Fi op de iPad3!! Netwerk verwijderd, nieuw aangemaakt, WEP aangevinkt maar niks helpt!!!! 3G werkt wel gewoon! Wie-oh-wie kan me helpen?
Alvast dank!
  #4  
Oud 23 March 2012, 09:58
» iPhone 6 16GB (Zilver) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 May 2009
Berichten: 95
Standaard

Aantal nieuwe iPads kampt met Wi-Fi-problemen - iPad - iPadclub

Lijkt erop dat het toch een ietwat groter probleem is.....
  #5  
Oud 23 March 2012, 10:08
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ashcat Bekijk bericht
Ik heb ook problemen met Wi-Fi op de iPad3!! Netwerk verwijderd, nieuw aangemaakt, WEP aangevinkt maar niks helpt!!!! 3G werkt wel gewoon! Wie-oh-wie kan me helpen?
Alvast dank!
Stel een nieuwe beveiliging in. Bij voorkeur WPA2 - persoonlijk (AES).

Kijk hier eens naar: iOS: aanbevolen instellingen voor Wi-Fi-routers en -toegangspunten
  #6  
Oud 23 March 2012, 13:38
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 March 2012
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wouter1981 Bekijk bericht
Stel een nieuwe beveiliging in. Bij voorkeur WPA2 - persoonlijk (AES).

Kijk hier eens naar: iOS: aanbevolen instellingen voor Wi-Fi-routers en -toegangspunten
Ik loop tegen dezelfde problemen aan met mijn ipad 3.
Zowel thuis als in openbare ruimten en bij die laatste categorie heb je geen invloed op wpacodes.
Dus daar heeft het niets mee te maken.
Denk echt een softwarefout van apple.
  #7  
Oud 23 March 2012, 14:16
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 March 2012
Berichten: 1
Standaard

ik had ook hetzelfde probleem, maar na een reboot van de ipad werkte hij zonder problemen.. raar
  #8  
Oud 23 March 2012, 14:55
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 March 2012
Berichten: 3
Standaard

Ik heb de ipad al regelmatig gereboot.
Vandaag doet hij t opvallend goed...
  #9  
Oud 23 March 2012, 18:44
debroei's schermafbeelding
» iPhone X 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 December 2009
Locatie: Teylingen
Berichten: 1.141
Standaard

Ik heb die van mij als nieuwe iPad geconfigureerd.Werkt perfect, merk geen verschil tov mijn iPad 2 of IPhone.
  #10  
Oud 23 March 2012, 20:56
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 March 2010
Berichten: 375
Standaard

Nou, als allerlaatste redmiddel heb ik mijn router helemaal uitgeschakeld (van de stroom af!). iPad op fabrieksinstellingen gezet dus van de basis af opnieuw. Router weer aangezet en bij het eerste scherm de 2 regels ingevuld, netwerknaam en wachtwoord
en alles werkt als een zonnetje! met dank voor deze tip van de Amac medewerker
in Eindhoven op de Demer!
  #11  
Oud 24 March 2012, 08:32
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 June 2009
Locatie: tilburg
Berichten: 35
Standaard

De iPad 3 heeft toch alleen 4g ????
  #12  
Oud 24 March 2012, 08:53
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.653
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lotusdiver Bekijk bericht
De iPad 3 heeft toch alleen 4g ????
Plus GPRS, EDGE en 3G
Apple - The new iPad - View all the technical specifications.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #13  
Oud 25 March 2012, 10:03
Denneke's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 May 2009
Berichten: 147
Standaard

Ik heb ook precies dit probleem. Ik zit thuis of waar dan ook automatisch op Wi-Fi zonder problemen. Als ik dan de deur uit ga en de iPad moet overschakelen naar 3G doet hij dit niet, geeft wel aan dat er 3G bereik is maar toch doet internet het niet.

Ik moet hem rebooten om internet via 3G te laten werken. Ik heb een t-mobile precair mobiel internet kaartje.

Is m'n eerste iPad, somebody?
  #14  
Oud 26 March 2012, 10:03
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 22 December 2008
Locatie: Utrecht
Berichten: 144
Stuur een bericht via Skype™ naar Graf Zum Kotzen Send a message via twitter to Graf Zum Kotzen
Standaard Probleem bij overschakeling naar 3G

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Denneke Bekijk bericht
Ik heb ook precies dit probleem. Ik zit thuis of waar dan ook automatisch op Wi-Fi zonder problemen. Als ik dan de deur uit ga en de iPad moet overschakelen naar 3G doet hij dit niet, geeft wel aan dat er 3G bereik is maar toch doet internet het niet.

Ik moet hem rebooten om internet via 3G te laten werken. Ik heb een t-mobile precair mobiel internet kaartje.

Is m'n eerste iPad, somebody?
Dit is precies gelijk aan mijn probleem. Ik heb een Vodafone sim van mijn werk. Heeft iemand vergelijkbare ervaringen? Netwerk herstellen helpt niet, alleen rebooten. Dezelfde configuratie bij iPad 2 gaf geen problemen, enig verschil is iOS 5.1 vs 5.01. Suggesties?
  #15  
Oud 26 March 2012, 10:36
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 28 June 2009
Locatie: duiven
Berichten: 54
Send a message via twitter to krikk000
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Graf Zum Kotzen Bekijk bericht
Dit is precies gelijk aan mijn probleem. Ik heb een Vodafone sim van mijn werk. Heeft iemand vergelijkbare ervaringen? Netwerk herstellen helpt niet, alleen rebooten. Dezelfde configuratie bij iPad 2 gaf geen problemen, enig verschil is iOS 5.1 vs 5.01. Suggesties?
Ik heb hetzelfde probleem geen 3G meer als ik van Wi-Fi terug ga naar 3G.
Wi-Fi blijft gewoon werken maar 3G werkt alleen na het reseten.
Vodafone abonnement en met de new ipad
  #16  
Oud 28 March 2012, 14:53
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 28 June 2009
Locatie: duiven
Berichten: 54
Send a message via twitter to krikk000
Standaard

Al iemand een oplossing gevonden ???
  #17  
Oud 29 March 2012, 10:55
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 22 December 2008
Locatie: Utrecht
Berichten: 144
Stuur een bericht via Skype™ naar Graf Zum Kotzen Send a message via twitter to Graf Zum Kotzen
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door krikk000 Bekijk bericht
Al iemand een oplossing gevonden ???
Nee, ik heb er nog steeds last van. Is iemand met dit probleem al teruggegaan naar Apple?
  #18  
Oud 29 March 2012, 17:57
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 19 October 2011
Berichten: 107
Standaard

Met mijn iPhone heb ik ook nu en dan dit probleem, als ik buitenshuis overschakel naar mobiele data (ligt af als ik thuis ben en een Wi-Fi-verbinding ter beschikking heb). Wat ik doe is de vliegtuigmodus eens aan en uit zetten, en dan verspringt mijn iPhone onmiddellijk op 3G, misschien ook eens met de iPad proberen? Succes!
  #19  
Oud 29 March 2012, 18:25
» iPhone 6s Plus 128GB (Goud) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 128GB (Goud) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 20 November 2007
Berichten: 27
Standaard

Helpt het misschien om handmatig 'cellular data' aan en uit te zetten als je op een Wi-Fi network zit? (staat in je instellingen)
Ik persoonlijk heb er geen last van..maar heb mijn iPad wel als nieuw toestel ingesteld en geen oude backup overgenomen.
  #20  
Oud 29 March 2012, 19:26
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 28 June 2009
Locatie: duiven
Berichten: 54
Send a message via twitter to krikk000
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NH2505 Bekijk bericht
Met mijn iPhone heb ik ook nu en dan dit probleem, als ik buitenshuis overschakel naar mobiele data (ligt af als ik thuis ben en een Wi-Fi-verbinding ter beschikking heb). Wat ik doe is de vliegtuigmodus eens aan en uit zetten, en dan verspringt mijn iPhone onmiddellijk op 3G, misschien ook eens met de iPad proberen? Succes!
Hij heeft wel een 3G verbinding alleen werkt dit niet, het uitzetten van mobiele data en de vliegtuigmodus werkt niet.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPad: ipad 2 probleem teunis Jailbreak 4 8 October 2011 09:50
Ipad probleem help! OurDennis iPad algemeen 5 18 September 2011 20:45
Merkwaardig probleem met geluid ceespicauly Archief 4 28 February 2010 13:47
No Service - Merkwaardig probleem Supreem Unlock [archief] 14 14 March 2008 23:25

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:48.