Duo Sim werkt niet? Geen Service

Duo Sim werkt niet? Geen Service discussie in iPad algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb al een hele tijd een duo sim . Eentje zit in mijn iPhone 3G, de andere ZAT in mijn auto maar heb ik ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPad > iPad algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 12 August 2010, 14:41
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 March 2008
Berichten: 27
Standaard Duo Sim werkt niet? Geen Service

Ik heb al een hele tijd een duo sim. Eentje zit in mijn iPhone 3G, de andere ZAT in mijn auto maar heb ik al een hele tijd niet meer gebruikt (andere auto).
Gisteren mijn iPad gekocht, de 2e sim precies op maat geknipt en in de ipad gedaan.
Daar kreeg ik een melding dat ik op activatie moest wachten. Dat is al gek, want die sim heb ik tijden gebruikt.....
VErvolgens gebeurt er niets.... Dwz: "Geen service".
de iPad aan de Mac gehangen en de operator update gedaan. Nog steeds niets.

Ik heb op de iPhone mobiele data uit staan, en op de iPad staat het aan.
Als APN settings gebruik ik "internet/tmobile/tmobile"....

Iemand enig idee wat ik moet doen om toch een werkend signaal te ontvangen???
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 12 August 2010, 15:26
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 May 2010
Berichten: 160
Standaard

Om veel nodeloze uitzoekerij voor te zijn zou ik de sim eerst even in je telefoon doen om te checken of hij daarin wel werkt. Daarbij met behulp van de sporen op de contactpunten van de sim en de andere sim even goed kijken hoe het simchipje moet zitten tov de contacten op de telefoon.

Het kan zijn dat je hem wel goed op maat geknipt hebt maar dat je daarbij niet precies op de positie van de contactjes gelet hebt en die niet helemaal goed uitlijnen. Ik herinner me dat er van elke van de 4 zijden wat afgeknipt moet worden, waarbij van 1 lange zijde slechts een millimeter.

Edit:
Als in de instellingen "mobiele data" aan staat en er is bereik van je provider dan zou je die linksboven in beeld moeten zien, staat mobiele data uit dan zie je daar "iPad" staan. Check ook even onder instellingen de optie "aanbieder" en kijk eens wat daar staat. Wanneer de iPad je sim helemaal niet zou herkennen zou ik bij activeren van mobiele data een pop up melding "geen simkaart geinstalleerd" verwachten.

PS De activatie melding bij eerste gebruik slaat op je iPad en niet op de simkaart, dus dat is normaal.

Laatst gewijzigd door aaifone; 12 August 2010 om 15:39.
  #3  
Oud 12 August 2010, 15:59
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 March 2008
Berichten: 27
Standaard

Als ik bij "Aanbieder" kijk, staat T-Mobile netjes aangevinkt.
Maar linksboven blijft "Geen service" staan...

Bij de Simprogamma's staan ook alle diensten. M.a.w., ik denk dat de simkaart wel goed wordt gelezen. Maar "Geen Service"....

Ik dacht eerst: geen bereik, maar mijn iPhone heeft prima bereik, en die licht er zo ongeveer naast.

Ik heb de sim gecheckt: die is goed! Werkt ook prima in de iPhone.

Iemand nog andere suggesties?
  #4  
Oud 12 August 2010, 16:34
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 May 2010
Berichten: 160
Standaard

Ok. Je hebt hem ook al aan iTunes gehangen toch? Toevallig geen jailbreak geinstalleeerd en in sbsettings dan "phone" uit gezet? Sbsettings zet de iPad namelijk niet goed in vliegtuigmodus, je krijgt dan ipv het vliegtuigje eerst "zoeken.." te zien en daarna "geen service". Heb je sowieso al eens geprobeerd de iPad even in vliegtuigmodus te zetten en dan weer terug? En zet daarbij je iPhone even uit of in vliegtuigmodus om conflicten tussen 2 actieve sims op hetzelfde telefoonnr te voorkomen.

Verder kan ik nog bedenken: harde reset door 10-12 seconden de home en powertoets tegelijk ingedrukt te houden, en de iPad herstellen mbv iTunes.
En natuurlijk een andere microsim proberen of jouw geknipte sim in een andere iPad.
  #5  
Oud 12 August 2010, 18:04
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 March 2008
Berichten: 27
Standaard

Nou, ik ga de diverse suggesties nog eens proberen.... Wie weet...
  #6  
Oud 12 August 2010, 18:17
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 March 2008
Berichten: 27
Standaard

Heb net de firmware geupgrade. Vervolgens heb ik mijn iphone in vliegtuigmodus gezet.
Mijn iPad ook. Daarna de vliegtuigmodus voor de iPad weer aangezet.

Toen kreeg ik eerst een melding dat de sim moest worden geactiveerd.
Daarna kon hij het mobiele netwerk niet vinden.... Daar kreeg ik een melding van. Even wachten en uiteindelijk krijg ik het lijstje van aanbieders te zien, met T-MObile aangevinkt. Verder nog steeds geen service.

Weer in vlieguigmodus gezet en er weer uitgehaald. Nou krijg ik de melding "Beperkt netwerk. Het geselecteerde mobiele netwerk is beperkt. In "Instellingen" kunt u een ander netwerk kiezen".
Hmmm... wat betekent deze melding?
  #7  
Oud 12 August 2010, 19:27
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 May 2010
Berichten: 160
Standaard

De provider moet je gewoon op automatisch laten staan en niet handmatig instellen. Dat hoort gewoon altijd te werken met een Nederlandse sim in Nederland.

Het lijkt erop dat je 3G antenne het niet goed doet en dat je daarom geen bereik hebt. Test dit maar eens door in de mobiele netwerk instellingen 3G uit te zetten. Werkt het dan wel dan is het een hardware defect en moet je ermee terug naar de winkel, want je wilt natuurlijk niet op GPRS snelheden werken.

Zie ook hier voor soortgelijke problemen:

https://forum.iculture.nl/f28/i...k-beperkt.html

https://forum.iculture.nl/f28/i...n-service.html

Ps het enige dat ik verder nog kan bedenken is dat je sim zo antiek is dat de iPad ermee overweg kan (je schrijft dat je al een hele tijd een duo sim hebt), wat 3G betreft dan. Maar ook dat valt gemakkelijk te testen met een andere 3G iPad, bijvoorbeeld in de winkel waar je hem gekocht hebt.

Laatst gewijzigd door aaifone; 12 August 2010 om 19:31.
  #8  
Oud 12 August 2010, 23:38
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 June 2009
Berichten: 10
Stuur een bericht via MSN naar dkrijthe Stuur een bericht via Skype™ naar dkrijthe
Standaard

Ik heb dit probleem in het begin ook gehad met mijn nieuwe micro sims. Wat je moet doen is de ipad volledig herstellen en opnieuw de activatie geheel doorlopen met je andere sim in je telefoon uit.

Dit heeft bij mij gewerkt.
  #9  
Oud 12 August 2010, 23:59
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 8 May 2009
Berichten: 2
Standaard sim

Hoi,Je moet goed je apn invullen ,bij mij lukte het ook niet en de codes zijn te vinden op t-mobile .Je moet 3x wat invullen.
Succes roland
  #10  
Oud 13 August 2010, 01:35
BYM BYM is offline
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 3.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 April 2009
Locatie: Thuis.
Berichten: 31
Standaard

Dat is ook vreemd?

Ik heb gewoon zo'n microsimkaart tang besteld, mijn kaart erin gejetst (eerst twee oude simkaarten geprobeerd ) en zo van het ene op het andere moment werkte het gewoon in mijn iPad .....?
  #11  
Oud 13 August 2010, 03:39
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 May 2010
Berichten: 160
Standaard

Zo hoot het ook te werken. Sim erin en gaan met die banaan.

Oh en nogmaals, met de APN settings heeft het niets te maken, dat merk je pas bij het internetten zelf omdat je dan de melding krijgt dat je geen verbinding kan maken. Problemen met ontvangst/simkaart meldingen hebben echt te maken met simkaart, bereik, antenneproblemen of simlocks, maar van dat laatste is bij de iPad natuurlijk geen sprake.
  #12  
Oud 14 August 2010, 02:28
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 March 2008
Berichten: 27
Standaard

Nou, ik vrees dat de simkaart gewoon kaput is....
Ga morgen even mijn simkaart omwisselen en nu met zo'n tang even knippen.

Het had gewoon goed moeten werken.

En trouwens, het heeft zeker niets met de APN setting te maken (die ik overigens heb). Zover ben ik nog niets eens gekomen....
  #13  
Oud 14 August 2010, 03:00
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 May 2010
Berichten: 160
Standaard

Huh? Je zei hierboven toch op mijn vraag of je hem getest had in een telefoon:

Ik heb de sim gecheckt: die is goed! Werkt ook prima in de iPhone.

Toch nog een keer geprobeerd en bij nader inzien toch kapot? Succes in ieder geval!
  #14  
Oud 15 August 2010, 00:16
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 June 2009
Berichten: 1.061
Standaard

3G op je iPhone uit, dan werkt het op je iPad.
Anders zit je microsim niet goed in je iPad.
  #15  
Oud 15 August 2010, 19:29
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 March 2008
Berichten: 27
Standaard

Ja, sim bleek toch niet helemaal goed te werken. Kennelijk was mijn test met mijn iphone iets te snel.
Affijn, bij t-mobile een nieuwe duo-sim gehaald. En in 3 tellen was alles gepiept
Nog makkelijker ook omdat je meteen een duo-sim krijgt !

Sim erin, APN setting even aanpassen en gaan met met die banaan!

Ik denk dat ik waarschijnlijk net niet goed geknipt heb....
  #16  
Oud 2 September 2010, 17:57
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 August 2010
Berichten: 3
Standaard

de oplossing voor het bovenste probleem is dus de update via itunes binnen halen!
  #17  
Oud 3 September 2010, 10:31
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 August 2008
Berichten: 84
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tgnniels Bekijk bericht
de oplossing voor het bovenste probleem is dus de update via itunes binnen halen!
Ik ben dan wel nog niet zo lang wakker maar ik kan uit dit verhaal halen dat zijn simkaart niet goed was en een nieuwe SIM de oplossing is geweest..
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
HI duo-sim en iPad ProMac iPad algemeen 6 4 January 2011 18:26
T-Mobile - Duo-sim maar geen 3G ProMac iPad algemeen 17 25 August 2010 14:57
Duo sim vervalt bij activatie micro sim, beter oude knippen? s.keesen T-Mobile 10 1 August 2010 02:12
iPhone 3G: Unlock werkt niet (geen service) -axie- Unlock 2 1 August 2010 01:27
Duo Sim T-Mobile Haagze sf2 T-Mobile 31 29 July 2010 09:15

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:02.