iPad verbind niet met router

iPad verbind niet met router discussie in iPad algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Beste allemaal, Ik heb vandaag samen met mijn zusje een iPad gekocht. We hebben allebei de 16Gb Wi-Fi versie genomen van de eerste iPad. Nu ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPad > iPad algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 26 June 2011, 20:28
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 June 2011
Berichten: 3
Standaard iPad verbind niet met router

Beste allemaal,

Ik heb vandaag samen met mijn zusje een iPad gekocht. We hebben allebei de 16Gb Wi-Fi versie genomen van de eerste iPad. Nu is het zo dat ik niet op ons wi-fi netwerk kom, en zij wel. We hebben hier een Sitecom WL-183 300N router. Ik heb de firmware van de router geupdate en nog wat dingen geprobeerd maar zowel iPad als iPhone 4 komen er niet op.

Het enige verschil tussen mijn iPad en die van haar is dat ze hem op haar laptop aansloot (windows) en ik heb die van mij op mn imac gedaan. Daarnaast heb ik mijn mac account toegevoegd en zij niet.

Is er iemand bekend met dit probleem? Of heeft iemand een oplossing die niet is om een nieuwe router te halen?

Alvast bedankt

Edit: de melding die ik krijg is : Geen verbinding mogelijk met netwerk sitecom
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 26 June 2011, 20:52
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.688
Standaard

Is de router ingesteld op mac address filtering? Zo ja, dan moet je dat even uitzetten, of soms tijdelijk opheffen door tijdens het voor de eerste maal contact maken met de router, een knopje in te drukken (op de router)
  #3  
Oud 26 June 2011, 21:04
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.184
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier Bekijk bericht
Is de router ingesteld op mac address filtering? Zo ja, dan moet je dat even uitzetten, of soms tijdelijk opheffen door tijdens het voor de eerste maal contact maken met de router, een knopje in te drukken (op de router)
Uw router dus eens resetten naar fabrieksinstellingen kan wonderen doen.
  #4  
Oud 26 June 2011, 21:12
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 July 2009
Berichten: 9.940
Standaard

Als MAC filtering het probleem is zou de nieuwe iPad van zijn zusje toch ook niet moeten werken?
  #5  
Oud 26 June 2011, 21:20
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 June 2011
Berichten: 3
Standaard

De router heb ik net gereset, mn zusje kon er al op, en nu nog steeds. En ik eerst niet, en nu ook nog niet. Echt heel vreemd dus..
  #6  
Oud 27 June 2011, 11:01
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 2 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 May 2011
Berichten: 18
Standaard

Dit zijn dingen die moeilijk zijn te achterhalen als je er niet daadwerkelijk fysiek bij bent om te testen. Het kan echt vanalles zijn. Het eerste wat je moet doen is je opgeslagen verbinding een keer weggooien. Als je hem ooit eens hebt ingevoerd met een verkeerde key, dan krijg je er nooit verbinding mee. Verder zijn de instellingen van de router bepalend. Als de ene Ipad wel verbinding krijgt en de andere niet, dan ligt het waarschijnlijk of aan de op de Ipad gemaakte verbinding, of aan Mac adress filtering op de router. Dat laatste lijkt me onwaarschijnlijk als jullie al aangeven dat dit niet is ingesteld.
  #7  
Oud 26 July 2011, 12:47
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 July 2011
Berichten: 1
Standaard Sitecom 300N iPad

Had hetzelfde probleem met 300N en iPad. Bij mij werkte het om het channel te veranderen op http://192.168.0.1/ ,wireless settings, basic. Als er teveel wireless routers in de buurt zijn die allemaal op hetzelfde channel zitten kan dat ruis veroorzaken. Met een tool als iStumbler voor de mac (zijn vast ook Windows equivalenten) kan je zien wie er in de buurt op welk channel gebruikt. Zoek een niet of minst gebruikt channel en probeer die. Als dat niet werkt probeer wat anders channels.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPad is geblokkeerd - verbind met iTunes pnijland iPad algemeen 36 13 October 2017 19:15
SPOED!! Ipad 1 ontvangt geen email na verbinden met een sitecom router jada5 iPad algemeen 6 10 May 2011 10:20
Ipad connect niet met mijn router jordy86 Wi-Fi 1 3 January 2011 21:54
Iphone verbind niet met bluetooth radio. FreakoW iPhone accessoires en onderdelen 1 2 October 2010 20:20
HELP!! Iphone verbind niet met TomTom Car Kit Iphoner75 iPhone accessoires en onderdelen 4 16 March 2010 10:45

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:57.