Moet ik een Jailbreak doen om SSH te gebruiken?

Moet ik een Jailbreak doen om SSH te gebruiken? discussie in Jailbreak forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb een Mac, daar zit Terminal op. Ik heb inmiddels begrepen dat je daarmee verbinding kunt maken met je iPhone om bestanden uit te ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Jailbreak
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 23 August 2008, 10:43
SubMan's schermafbeelding
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 18 July 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 52
Standaard Moet ik een Jailbreak doen om SSH te gebruiken?

Ik heb een Mac, daar zit Terminal op. Ik heb inmiddels begrepen dat je daarmee verbinding kunt maken met je iPhone om bestanden uit te wisselen. Ook lees ik dat je Cyberduck kunt gebruiken.
Mijn conclusie is dan dat je via Wi-Fi verbinding zou moeten maken, klopt dit?
Ik gebruik thuis geen Wi-Fi.
Kan ik dan gewoon weg geen verbinding maken, simpel gezegd?
Iemand please?



PLUS;



Moet ik eerst Jailbreaken om SSH of Cyberduck te gebruiken?
__________________
G5 dual 1.8, 22 inch cinemadisplay (ADC) + 15 inch flat, iPod 4GB, iPhone 3G 16GB zwart.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 23 August 2008, 10:54
sossienl's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 September 2007
Locatie: Blaricum
Berichten: 601
Standaard

Je zou zonder Wi-Fi gebruik kunnen maken van SSH. Er zijn programma's die een soort tunnel creeeren voor SSH terwijl de iPhone met de kabel (USB) verbonden is.

SSH werkt inderdaad alleen als je de iPhone heb gejailbreaked en OpenSSH heb geinstalleerd.
__________________
iPhone (web) developer. Kijk op http://www.appsstore.nl voor alle Nederlandse iPhone apps! Twitter? klik!
  #3  
Oud 23 August 2008, 14:16
SubMan's schermafbeelding
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 18 July 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 52
Standaard

ok.. om nu speciaal hier voor een Wi-Fi router te kopen is ook een beetje overdreven...

Thanks anyways.
  #4  
Oud 23 August 2008, 14:18
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 28 March 2008
Berichten: 1.048
Standaard

hier is een link om het via usb te doen, maar je iPhone moet dus wel gejailbreakt zijn.
https://forum.iculture.nl/f8/ap...c-windows.html
  #5  
Oud 23 August 2008, 14:41
SubMan's schermafbeelding
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 18 July 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 52
Standaard

Thanks, dat is zelfs nog handiger. Gewoon een mobiele hardeschijf. Ik vroeg me al af waarom dat niet kon.. Kan wel dus..

Nu nog jailbreaken.. hmmmm Weet niet. Ben er toch wat huiverig voor..
  #6  
Oud 23 August 2008, 14:43
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 28 March 2008
Berichten: 1.048
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SubMan Bekijk bericht
Thanks, dat is zelfs nog handiger. Gewoon een mobiele hardeschijf. Ik vroeg me al af waarom dat niet kon.. Kan wel dus..

Nu nog jailbreaken.. hmmmm Weet niet. Ben er toch wat huiverig voor..
je hoeft er niet huiverig voor te zijn.
was ik eerst ook, maar het was echt makkelijk
een kind (ik) kan de was doen
  #7  
Oud 24 August 2008, 19:46
SubMan's schermafbeelding
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 18 July 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 52
Standaard

Ik heb 2.0.2 op mijn iphone. Nu zag ik het volgende op de site van dev team;

UPDATE: PLEASE USE 2.0.1 INSTEAD which is here

Werkt dat met 2.0.2?

blog.iphone-dev.org | Thanks for waiting
  #8  
Oud 24 August 2008, 21:26
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.184
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SubMan Bekijk bericht
Ik heb 2.0.2 op mijn iphone. Nu zag ik het volgende op de site van dev team;
UPDATE: PLEASE USE 2.0.1 INSTEAD which is here
Werkt dat met 2.0.2?
blog.iphone-dev.org | Thanks for waiting
Deze post is wel een maand oud . Dus nu kan je gerust naar 2.0.2 zonder problemen. Wanneer je hier op het forum de zoekfunctie gebruikt kan je zelf verwezenlijken.
  #9  
Oud 24 August 2008, 21:50
daaf85's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 July 2008
Berichten: 137
Standaard

Top 5 terminal- en SSH-applicaties in de App Store: SSH, iSSH, pTerm, TouchTerm, Telnet > Nieuws > iPhoneclub.nl

misschien heb je daar ook wat aan.
  #10  
Oud 25 August 2008, 17:22
SubMan's schermafbeelding
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 18 July 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 52
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door macfreaker Bekijk bericht
Deze post is wel een maand oud . Dus nu kan je gerust naar 2.0.2 zonder problemen. Wanneer je hier op het forum de zoekfunctie gebruikt kan je zelf verwezenlijken.
Wanneer hun site bezoek zie ik dat de applicatie alleen nog maar voor windows werkzaam is.

Het lijkt me toch stug dat je de nieuwe nog niet via een mac kan jailbreaken. Ik heb ook wel hier op het forum gezocht maar kom toch weer op dezelfde locatie's uit...

Grrr..
  #11  
Oud 25 August 2008, 17:36
Tijn1's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Locatie: IK DEEL SOEST MET MEZELF!
Berichten: 754
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SubMan Bekijk bericht
Wanneer hun site bezoek zie ik dat de applicatie alleen nog maar voor windows werkzaam is.

Het lijkt me toch stug dat je de nieuwe nog niet via een mac kan jailbreaken. Ik heb ook wel hier op het forum gezocht maar kom toch weer op dezelfde locatie's uit...

Grrr..
jep het is alleen mogelijk om 2.0.2 te jailbreaken op een windows machine of een mac met bootcamp etc!

dit keer hebben de windows mensen een keertje voordeel in de toekomst niet meer waarschijnlijk!
__________________
US 2G 8GB 3.1.3, Nl 3G 8GB Ios 4.0, Nl 4 32GB Ios 4.0.1
" Fresh heeft het laatste woord " leuk spelletje!
  #12  
Oud 25 August 2008, 20:59
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.184
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tijn1 Bekijk bericht
jep het is alleen mogelijk om 2.0.2 te jailbreaken op een windows machine of een mac met bootcamp etc!dit keer hebben de windows mensen een keertje voordeel in de toekomst niet meer waarschijnlijk!
Daar heb je gelijk in, maar wij maccers konden snel via bootcamp, parallels of wat dan ook snel mee.
  #13  
Oud 25 August 2008, 22:00
SubMan's schermafbeelding
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 18 July 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 52
Standaard

Ik draai alleen geen windhoos op mijn mac. Principe kwestie, plus; ik zie de noodzaak er niet van in. Ik heb hier ook nog een vista bak staan voor mijn werk.

Ik zou het dus wel kunnen... Hmm.., denk er nog ff ove rna..
Thanks allemaal..
  #14  
Oud 25 August 2008, 22:37
Rudy H's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 July 2008
Locatie: Amersfoort
Berichten: 72
Stuur een bericht via MSN naar Rudy H
Standaard

Cyberduck werkt trouwens zonder jailbreak...
  #15  
Oud 25 August 2008, 23:18
SubMan's schermafbeelding
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 18 July 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 52
Standaard

Cyberduck gebruik ik nu ook gewoon als ftp. Alleen zal ik het dan dus wel via Wi-Fi moeten doen?

Of kan ik Cyberduck ook via usb gebruiken?
  #16  
Oud 26 August 2008, 01:11
Rudy H's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 July 2008
Locatie: Amersfoort
Berichten: 72
Stuur een bericht via MSN naar Rudy H
Standaard

Via Wi-Fi inderdaad, zo doe ik het ook...in combinatie met Mobile Finder op de iPhone..
  #17  
Oud 26 August 2008, 01:33
Tijn1's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Locatie: IK DEEL SOEST MET MEZELF!
Berichten: 754
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SubMan Bekijk bericht
Wanneer hun site bezoek zie ik dat de applicatie alleen nog maar voor windows werkzaam is.

Het lijkt me toch stug dat je de nieuwe nog niet via een mac kan jailbreaken. Ik heb ook wel hier op het forum gezocht maar kom toch weer op dezelfde locatie's uit...

Grrr..
geen nood pwnage tool alleen voor mac is uit dus je kan je eigen custom firmware maken en herstellen in itunes!
  #18  
Oud 29 August 2008, 19:41
SubMan's schermafbeelding
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 18 July 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 52
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tijn1 Bekijk bericht
geen nood pwnage tool alleen voor mac is uit dus je kan je eigen custom firmware maken en herstellen in itunes!
Huh? Care to explain?
  #19  
Oud 18 July 2009, 19:49
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 29 June 2008
Locatie: Dordrecht
Berichten: 1.836
Send a message via twitter to Shorty007
Standaard

nou ik kan wel opnieuw me vraag stellen, maar dit topic heeft precies de juiste titel
ik vraag me namelijk ok af of je zonder JB via ssh verbinding met je iphone kunt makne...hierboven staat al dat dat niet kan, maar als ik kijk in de app store, zie ik verschillende apps met "ssh" in de titel.....wat zijn dat voor apps dan??
  #20  
Oud 23 July 2009, 22:31
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 29 June 2008
Locatie: Dordrecht
Berichten: 1.836
Send a message via twitter to Shorty007
Standaard

heeft niemand hier een antwoord op??
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Alle iDevices: Jailbreak, waarom moet iedereen hetzelfde doen? Ruben.cc Jailbreak 5 20 May 2011 13:47
Wat moet je nu juist doen om een gratis bumper voor de iPhone te verkrijgen? saaiko iPhone accessoires en onderdelen 9 10 September 2010 19:06
Welke tutorial voor een jailbreak moet ik gebruiken? tho123 Jailbreak 5 13 May 2010 12:08
iPhone: Wat moet ik allemaal doen voor de JAILBREAK Dutchboy Jailbreak 1 11 May 2010 20:45
iPhone: Welke instellingen moet je doen naar de jailbreak? Erhan Jailbreak 10 21 December 2008 21:48

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:56.