Custom 3.1.2 firmware

Custom 3.1.2 firmware discussie in Jailbreak forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb een verkeerde custom geinstaleerd. Ik kan niet bellen. Als ik nu de Unactivated wil instaleren. Word dit niet geacepteerd. Hoe moet ik dit ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Jailbreak
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #421  
Oud 24 October 2009, 19:44
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 June 2009
Locatie: schelluinen
Berichten: 32
Standaard

Ik heb een verkeerde custom geinstaleerd.
Ik kan niet bellen.
Als ik nu de Unactivated wil instaleren.
Word dit niet geacepteerd.
Hoe moet ik dit nu oplossen.
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #422  
Oud 24 October 2009, 21:01
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini 3 Wi-Fi + 4G 64GB (Zwart) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2008
Berichten: 190
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Michel15 Bekijk bericht
Dat is een bekend probleem, mooi dat ie het wel doet.

Zijn wel oplossingen voor zoals Makeitmine via Cydia of iets ingewikkelder oplossingen die ook op het forum staan
Hartelijk bedankt voor je reactie. Ik dacht dat mijn iphone niet simlock vrij was omdat ik het logo niet zag maar toen werd ik ineens gebeld door een vriend van me en toen wist ik dat het gelukt was. Ik wist niet dat het een bekend probleem was.
Ik begrijp uit het forum dat Maikeitmine het logo niet veranderd als je in het buitenland ben?
Ik heb nog even verder gezocht op het forum en kwam op deze oplossing uit: https://forum.iculture.nl/f8/ap...e-plaatje.html
Ik moet de carrier bundle kopiren naar de locatie zoals is aangegeven maar dit werkt helaas niet. Heb je hier een oplossing voor?
Michel15 is in tha house
  #423  
Oud 24 October 2009, 22:14
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 26 August 2009
Berichten: 1
Standaard

hoi

ik heb een nieuwe iphone gekregen omdat mijn vorige de trilfunctie kapot was en hij schijnbaar niet meer te maken was

nu zit daar versie 3,0,2 op

nu heb ik geprobeert om met red**** deze te jailbreaken door de custom versie te downloaden maar als ik bij redsnow de custom aan klik versie 3,0,2 zegt die

unable to recognize specified ispw


iemand een idee ?

Laatst gewijzigd door meisterjger; 24 October 2009 om 22:32.
  #424  
Oud 24 October 2009, 22:28
iefow's schermafbeelding
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 August 2008
Berichten: 12
Standaard

[Video was te lang, in 3 stukken geknipt en nieuwe links toegevoegd]


Vanmiddag heb ik een vraag in dit topic gepost om te zien of ik begrepen had welke stappen ik moest nemen om mijn 3GS te updaten, jailbreaken en unlocken. Na bevestigend antwoord heb ik de sprong gewaagd: met succes!

Tijdens het hele proces heb ik een screen recorder aangezet. Zo is te zien welke handelingen ik heb verricht en welke volgorde. Misschien dat het handig is voor mensen... Heb geprobeerd alles zo duidelijk mogelijk in kaart te brengen op het scherm. Heb er niet veel ervaring mee, dus het is geen hoogstandje! Voor de liefhebber ->








Filmpje laat zien hoe ik update van 3.0 naar 3.1.2 met:
- 3Gs
- Firmware 3.0 (dus ook de bijbehorende base band), verhaal gaat dus ook op voor 3.0.1
- met simlock (op dat moment onder 3.0 verwijderd met Ultrasn0w)
- Windows XP

Nogmaals bedankt aan iedereen voor het posten van ervaringen, handleidingen en tips!

Laatst gewijzigd door iefow; 25 October 2009 om 01:59. Reden: Video was te lang, in 3 stukken geknipt en nieuwe links toegevoegd
  #425  
Oud 25 October 2009, 09:53
iefow's schermafbeelding
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 August 2008
Berichten: 12
Smile

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MarkL Bekijk bericht
Bedankt voor je antwoord, maar welke custom heb ik dan nodig?

De eerste of die onder het kopje CUSTOM FIRMWARE 3.1.2?
En met of zonder activatie?
Ik denk dat ik maar eens een stroom schema ga maken...
Anyway:

1e vraag: custom firmware 3.1.2?
antwoord: ligt er aan naar welke firmware je wilt updaten. Wil je naar de laatste nieuwe, dan moet je op dit moment inderdaad 3.1.2 hebben.

2e vraag: met of zonder activatie?
antwoord: heb je een simlock op je telefoon? M.a.w. kun je iedere sim kaart in je telefoon leggen en er mee bellen?

volgende mogelijkheden:
ja ik heb een simlock maar dat maakt niet uit, want ik heb een sim die hiermee werkt -> zonder activatie
ja ik heb een simlock en dat maakt WEL uit, want ik heb een andere sim die dan niet werkt -> met activatie
nee ik heb geen simlock (bijv. iphone uit belgie) -> zonder activatie
  #426  
Oud 25 October 2009, 12:14
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 20 November 2008
Locatie: Harlingen
Berichten: 28
Standaard

Hmm volgens mij is er iets fout gegaan.

Ik heb Alt+herstel gedaan en de custom aangeklikt.

En nu krijg ik een 1604 foutmelding en staat er op mijn iPhone een USB stekker en een iTunes logo.
  #427  
Oud 25 October 2009, 13:01
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 October 2009
Berichten: 2
Standaard

Hallo,

Ik zou vandaag op mijn iphone een jailbreak willen uitvoeren. Ik leest verschillende verhalen over versie 3.1.2 die ik na een recente update ook op mijn telefoon heb.

Nu is mijn vraag: Gaat het lukken om een jailbreak uit te voeren met de volgende specificaties.

Iphone 3gs 29,3GB FW 3.1.2
model MC142DN
Aanbieder: T-mobile

Ik weet niet welke FW orgineel was geinstalleerd, hij is 2 weken oud.
  #428  
Oud 25 October 2009, 13:02
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door coppola Bekijk bericht
Hallo,

Ik zou vandaag op mijn iphone een jailbreak willen uitvoeren. Ik leest verschillende verhalen over versie 3.1.2 die ik na een recente update ook op mijn telefoon heb.

Nu is mijn vraag: Gaat het lukken om een jailbreak uit te voeren met de volgende specificaties.

Iphone 3gs 29,3GB FW 3.1.2
model MC142DN
Aanbieder: T-mobile

Ik weet niet welke FW orgineel was geinstalleerd, hij is 2 weken oud.
Unlocken kan toch niet meer, dus je jailbreakt best met Blackra1n (gaat sneller) ipv met een customfirmware.
  #429  
Oud 25 October 2009, 13:02
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 20 November 2008
Locatie: Harlingen
Berichten: 28
Standaard

Ik zie nu niet in hoe ik hem weer goed krijg.
Ik heb hem DFU gezet. Ik doe Alt+herstel ik selecteer een custom en ik krijg dan opeens die 1604 melding en de melding dat hij in herstel modus staat en hersteld moet worden.
  #430  
Oud 25 October 2009, 13:05
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MarkL Bekijk bericht
Ik zie nu niet in hoe ik hem weer goed krijg.
Ik heb hem DFU gezet. Ik doe Alt+herstel ik selecteer een custom en ik krijg dan opeens die 1604 melding en de melding dat hij in herstel modus staat en hersteld moet worden.
Ben jij afhankelijk van een softwarematige unlock? (ultrasnow)?

Zo niet, gewoon herstellen in iTunes. Je krijgt deze melding waarschijnlijk omdat je nog nooit een jailbreak hebt gehad. Je kan het beste Blackra1n gebruiken.

(let op het eerste zinnetje )
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #431  
Oud 25 October 2009, 13:36
alvani's schermafbeelding
» iPhone X 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» OS X
 
Geregistreerd: 8 August 2008
Berichten: 282
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Michel15 Bekijk bericht
Dan moet het goed gaan, keerpunt lijkt week 39/40 te zijn.
Ik heb gisteren een 3GS 16GB gekocht van productieweek 39, model MC140DN en deze heb ik probleemloos kunnen jailbeaken. Ook als ik het toestel helemaal uit heb uitgezet en daarna weer aan (dus geen reset), staat de jailbreak er nog gewoon op - een untethered jailbreak dus.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MarkL Bekijk bericht
Hmm volgens mij is er iets fout gegaan.

Ik heb Alt+herstel gedaan en de custom aangeklikt.

En nu krijg ik een 1604 foutmelding en staat er op mijn iPhone een USB stekker en een iTunes logo.
Dat probleem heb ik ook gehad, maar heb ik als volgt op kunnen lossen.
Probeer eens je iTunes helemaal af te sluiten, dus niet op de achtergrond actief laten, maar via de knop "stop iTunes" helemaal afsluiten.
Vervolgens opnieuw via Pwnage Tool een custom firmware maken en als je bij onderstaande vraag komt, kiezen voor no.


Daarna opent iTunes automatisch en krijg je onderstaande melding:


Klik op OK en sluit Pwnage Tool helemaal af, dus ook weer via de knop "stop Pwnage Tool"
Daarna via alt+herstel in iTunes de nieuwe custom firmware selecteren. Als het goed is, krijg je dan geen foutmelding meer.
Succes!

Laatst gewijzigd door Michel15; 25 October 2009 om 13:53. Reden: edit knop gebruiken
  #432  
Oud 25 October 2009, 17:33
» iPhone 4 32GB (Wit) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 April 2008
Berichten: 5
Standaard custom firmware installeren

Heb ondertss de custom firmware 3.1.2 kunnen downloaden 3gs no activation. Volgende probleem s als ik hem in dfu-mode zet dat ik na verloop van tijd foutmelding 1601 krijg.

Om hem in dfu-modus te zetten heb ik al twee manieren geprobeerd. Ik meet de tijd of ik luister naar de windows geluidjes. In beide gevallen lijkt hij in Dfu te zitten want itunes geeft daar melding van maar wanneer hij de firmware dan moet herstellen krijg ik foutmelding 1601

Wat hij wel doet is als ik de custom firmware geselecteerd heb dan start hij met uitpakken en op het moment dat hij hem gaat voorbereiden op herstel, krijg ik weer het windows geluidje twee keer na elkaar en krijg ik de melding dat het apparaat sneller kan werken op een usb 2.0 poort. hij doet dan nog even verder en dan krijgen we de 1601.

Ik had tot nu toe altijd de originele firmware 3.1.2, toestel is nog nooit gejailbreaked geweest.

Kan iemand mij helpen?

Oja en over het vorige van dat downloaden, had membership betaald en lukte niet om te downloaden vandaar het 'gerold'
  #433  
Oud 25 October 2009, 18:50
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 December 2007
Locatie: Wenen (A)
Berichten: 76
Standaard iPhone Classic (2G) na update via iTunes niet meer bruikbaar?

Zo, ik heb een gigantisch probleem en hoop hiervoor een oplossing te vinden.
Nadat ik al de hele middag aan het zoeken ben geweest naar een oplossing stel ik de vraag maar hier:

Ik wilde vandaag mijn iPhone 2G updaten en jailbreaken naar FW 3.1.2
dacht dat ik dit met "Blackra1n" kon doen. Bij de beschrijving van Blackra1n stond dus dat je gewoon de originele FW van iTunes moet laden en dan de jailbreak met Blackra1n doorvoeren. Nadat ik dus de originele FW via itunes op mijn iphone heb gezet kan ik niets meer. Ik krijg alleen de melding "slide to unlock". In DFU kan ik nu wel een custom FW uitkiezen, maar als ik die uivoer krijg ik steeds weer de foutmelding 1600.

Is er nog een manier waarop ik mijn 2G weer bruikbaar kan maken?

Alvast bedankt voor jullie hulp en medeleven ?
  #434  
Oud 25 October 2009, 18:52
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Zoals je zegt, even herstellen met de customfirmware. Die foutmelding kan je oplossen dmv iReb.
  #435  
Oud 26 October 2009, 00:46
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 March 2008
Locatie: zaandam
Berichten: 309
Stuur een bericht via ICQ naar floa1512 Stuur een bericht via Instant Messenger naar floa1512 Stuur een bericht via MSN naar floa1512 Stuur een bericht via Yahoo naar floa1512
Standaard

Jeremy ;

Wat hij wel doet is als ik de custom firmware geselecteerd heb dan start hij met uitpakken en op het moment dat hij hem gaat voorbereiden op herstel, krijg ik weer het windows geluidje twee keer na elkaar en krijg ik de melding dat het apparaat sneller kan werken op een usb 2.0 poort. hij doet dan nog even verder en dan krijgen we de 1601.

Heb je wel een t-mobile abo of niet ?
Als dat het geval is , dan gaat het niet lukken als je een custom firmware erop wil zetten aangezien hij nog nooit eerder is gejailbreakt. Heb je een t mobile abo , dan moet je gewoon je update doen via iTunes en dan met blackra1n jailbreaken , of een custom firmware zonder activatie erop zetten via iTunes (shift/restore). Heb je geen t mobile abo , dan worst het lastig omdat je het eerst met redsn0w en dan met ultrasn0w moest unlocken en dan pas kan je de custom met activatie erop doen.

Succes

Laatst gewijzigd door floa1512; 26 October 2009 om 00:55.
  #436  
Oud 26 October 2009, 10:17
iefow's schermafbeelding
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 August 2008
Berichten: 12
Smile

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Burnd Bekijk bericht
Nogmaals, sorry wil niet ongeduldig zijn, maar wellicht leest men er overheen:

Ik probeer de stap voor stap
[How To] iPhone 3GS jailbreak and unlock - Windows XP - Part 1 van youtube te volgen (bedankt daarvoor). Maar als ik de custom firmware (iPhone2_1_3.1.2_7D11_Custom_Restore) heb geselecteerd krijg ik de volgende foutmelding:

De iPhone kan niet worden hersteld, omdat het firmwarebestand niet compatible is.

Wat moet ik doen?
Heb dit ook wel eens gehad, deze melding. In mijn geval had ik de verkeerde Firmware gedownload, voor het verkeerde model. Dus kijk even naar wat voor model je hebt (3G / 3GS / etc) en let er dan op dat je ook de FW voor dat type download. Vervolgens moet je dan letten op met of zonder activatie!

Succes!

PS als er dingen onduidelijk zijn in het filmpje, dat kan, graag even laten weten. Dan zet ik er notities bij in YouTube.
  #437  
Oud 26 October 2009, 11:39
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 October 2009
Berichten: 5
Standaard 3gs

Hoi,

ik weet niet of dit de juiste plek is waar ik moet reageren/vraag stellen.

ik heb een Iphone 3GS met O2-lock, na upgrade 3.1.2 is de iphone gelocked en kan alleen Emergency Calls doen. toestel moet dus geactiveerd worden met een O2-simkaart maar die heb ik niet.

Ik weet dat ik moet wachten op een unlock voor baseband 05-11-07 maar toestel kan ik ondertussen toch wel gebruiken voor de rest van de Applicaties. hoe krijg ik toestel geactiveerd?

heb al meerdere keren custom firmware geprobeerd, krijg steeds error 1604 / 1600. heb ook al meerdere pc's geprobeerde, andere usb-poorten.

kan iemand mij hier bij helpen?

alvast bedankt.
  #438  
Oud 26 October 2009, 11:46
iefow's schermafbeelding
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 August 2008
Berichten: 12
Wink

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Burnd Bekijk bericht
Ik heb iig die van de 3GS, dus dat klopt. En ik heb die genomen die al geactiveerd is. Maar kan het ook zijn dat ik mn iPhone "legeaal" heb geactiveerd.

Heb mn iPhone nu 2mnd ofzo, en over 1 mnd gaat mn abbo in, kan het ook zijn toen ik hem net had hem officieel heb geactiveerd? In dat geval moet ik dus de andere van de 2 downloaden.

Als ik je goed begrijp zou dat wel eens tot de mogelijkheden kunnen behoren. Je kunt het sowieso even proberen, ergste wat kan gebeuren is dat je de melding weer krijgt dat je niet de goede FW hebt. .. dan zou ik echt even geen flauw idee hebben wat er "mis" is...


@gtiturbo: Het antwoord wat ik wilde geven noem je zelf geloof ik al. Dat zou toch moeten werken: gewoon de 3GS FW 3.1.2 MET activatie pakken uit de eerste post van dit topic. FW herstellen via iTunes zoals in mijn filmpje wat ik paar posts terug op YouTube heb gezet. Enige wat jij dan niet kunt doen, is ultrasn0w installeren via Cydia. Nou ja, dat kan wel, maar het werkt niet met je baseband... Succes! (ik ga dit overigens vanavond ook uitvoeren op een 3GS die op de nieuwe baseband al zit)

Laatst gewijzigd door iefow; 26 October 2009 om 11:49. Reden: reactie aan gtiturbo
  #439  
Oud 26 October 2009, 13:03
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 8 June 2009
Berichten: 1
Standaard

Hallo,

Ik draai nu op 3.1.2 versie gejailbraeked zonder activatie. Ik wil graag naar de originele versie van apple 3.1.2. via iTunes. (Via shift Herstel) O.a omdat mijn visuele voicemail niet werkt en mijn provider-logo niet zichtbaar is.
Kan dit of geeft dit problemen?

M
  #440  
Oud 26 October 2009, 13:04
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2009
Locatie: Grinsln
Berichten: 1.309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xpeek Bekijk bericht
Ik heb ook een simkaart die ik nog niet kan gebruiken omdat die abo nog niet ingaat.

Ik heb hem dus geactiveerd met een prepaid simkaart van TM.
Kan dit kwaad?

Nee hoor, is prima

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mgrippeling Bekijk bericht
Hallo,

Ik draai nu op 3.1.2 versie gejailbraeked zonder activatie. Ik wil graag naar de originele versie van apple 3.1.2. via iTunes. (Via shift Herstel) O.a omdat mijn visuele voicemail niet werkt en mijn provider-logo niet zichtbaar is.
Kan dit of geeft dit problemen?

M

Zolang jij niet van een unlock afhankelijk bent kun jij gewoon via iTunes de originele versie installeren

Daarna kun je weer Blackra1n draaien voor de jailbreak
__________________


Laatst gewijzigd door Bomans; 26 October 2009 om 13:21. Reden: samengevoegd ;-)
Reageren

Labels
help filmware, jailbreak 3.1, jailbreaken


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone: Custom firmware 4.2 Luka77 Jailbreak 1 4 December 2010 14:29
Custom Firmware 3.1.2 mastermark Archief 1 10 October 2009 12:22
iPhone: Xpwn maak Custom firmware onder Windows. Firmware versie 2.0 tot en met 2.2 ArB Jailbreak 1 14 January 2009 21:15
iPhone 1e gen.: Xpwn maak Custom firmware onder Windows. Firmware versie 2.0 tot en met 2.2 ArB Unlock 0 8 December 2008 21:29
Custom Firmware 2.1 Jakiie Archief 1 18 September 2008 22:50

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:31.