Wifi problemen thuis

Wifi problemen thuis discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Hoi mede forumgebruikers, Genoeg topics over Wifi en problemen thuis maar ik kom niet uit de antwoorden en blijf met mijn probleem zitten. SInds twee ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 30 March 2011, 16:41
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 December 2009
Berichten: 16
Standaard Wi-Fi problemen thuis

Hoi mede forumgebruikers,

Genoeg topics over Wi-Fi en problemen thuis maar ik kom niet uit de antwoorden en blijf met mijn probleem zitten.

SInds twee weken heb ik een experiabox van KPN thuis en wil ik mijn Iphone draadloos op aanmelden. Dit is heel eventjes gelukt voor een uurtje of zo. Daarna ging hij zelfstandig weer over op 3g netwerk. Nu probeer ik sindsdien de telefoon opnieuw aan te melden maar dit lukt niet. Hij vindt het modem wel maar na invoeren van WPA/WPA2 code krijg ik de melding "kan geen verbinding maken". Mijn laptop werkt met dezelfde code wel draadloos. Wat is hier nu het probleem, wie kan mij helpen alsjeblieft ??

Thanks alvast

Yvette
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 30 March 2011, 17:35
pclahsen's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 618
Standaard

Er zijn verschillende mogelijkheden:

1: Je Experia is zo ingesteld dat ie alleen je laptop toelaat. Dit staat ergens in de instellingen van je Experia setup, en dit wordt een zgn MAC address filter genoemd. Je zou dan het MAC address van je iPhone moeten toevoegen in deze setup. En dan weer opnieuw aanmelden.

2: er is een ander probleem en je kunt nu het volgende proberen, dit zijn allemaal verschillende oplossingen die je afgaat als de ene niet werkt:

a: iPhone echt uit zetten en dan weer aan en opnieuw proberen.
b: In Wi-Fi "dit netwerk vergeten" kiezen en opnieuw aanmelden.
c: Je netwerkinstellingen in je iPhone resetten en opnieuw proberen.
d: Werk je Experia software bij, resetten en alles opnieuw proberen.

succes, Pieter
  #3  
Oud 30 March 2011, 17:41
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 July 2009
Berichten: 9.973
Standaard

Optie 1 is onwaarschijnlijk omdat ze voor 1 uurtje wel op het netwerk kwam.
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #4  
Oud 30 March 2011, 20:12
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

 Verplaatst naar: Gprs-Edge-UMTS-HSPDA-Wi-Fi-Tethering
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #5  
Oud 11 April 2011, 14:19
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 December 2009
Berichten: 16
Standaard

ben nog steeds bezig met dit probleem maar krijg het niet opgelost. Zo raar. Op meerdere Wi-Fi netwerken (bij mijn ouders, op mijn werk, bij vrienden) werkt de Iphone perfect draadloos alleen bij mij thuis niet. Heb de Iphone al eens uit en aan gezet, Wi-Fi netwerk laten vergeten en opnieuw aangemeld niets nada noppes. Is er nou niemand die dit probleem echt kan oplossen of is dit echt een probleem van mijn experiabox van KPN ? Heb nu ook de vraag uitstaan voor het KPN webcare, ben benieuwd. Maar als er andere mogelijkheden en oplossingen zijn dan hoor ik ze graag !!! alvast bedankt...
  #6  
Oud 11 April 2011, 16:09
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 January 2011
Berichten: 1
Standaard

Ken iemand mij helpen met FaceTime
Ik en mijn dochter hebben alle bij een iPhone 4 alle bij Wi-Fi thuis,
Maar Face Time werk niet.
  #7  
Oud 11 April 2011, 16:45
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.690
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pclahsen Bekijk bericht
Er zijn verschillende mogelijkheden:

1: Je Experia is zo ingesteld dat ie alleen je laptop toelaat. Dit staat ergens in de instellingen van je Experia setup, en dit wordt een zgn MAC address filter genoemd. Je zou dan het MAC address van je iPhone moeten toevoegen in deze setup. En dan weer opnieuw aanmelden.
...
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meisje1971 Bekijk bericht
...
Is er nou niemand die dit probleem echt kan oplossen of is dit echt een probleem van mijn experiabox van KPN ? Heb nu ook de vraag uitstaan voor het KPN webcare, ben benieuwd. Maar als er andere mogelijkheden en oplossingen zijn dan hoor ik ze graag !!! alvast bedankt...
Tegen dit probleem liep ik ook eens aan bij een familielid die geen extra PC met zijn Wi-Fi kon verbinden. Uiteindelijk bleek het na lang zoeken ook het MAC filtering staan. KPN heeft nl. als slimme truuc dat ze voor 1 apparaat (lees: je laptop) ondersteuning bieden. Voor meer ondesteuning moet je betalen. En dat weigerden we, dus we waren erg blij dat we er zelf uit gekomen waren!

Dus: heb jij nu al gechecked of MAC adress filtering UIT staat op je ExperiaBox? Wij horen hier ook graag of een tip/antwoord geholpen heeft of niet!

Hoe?
Je moet via je webbrowser naar de modem software van je Experia Box (typ in het 'www' veld: 192.168.2.1 maar zonder www of http://)
meer info of hoe dat moetcomputerhandleiding.nl - experiabox-instellen, kpn, internetplusbellen, intsellingen, Wi-Fi, draadloos, reset, resetten
Het kan ook een ander IP adres zijn, je kunt het achterhalen via je Wi-Fi instellingen / status op je laptop. Daar staat een IP adres bij 'Gateway'. Die moet je intypen in je browser.
Vervolgens log je in met het wachtwoord 'admin' en ga dan naar 'MAC Address filtering' en zet die op uit.
Herstart zonodig (als dat niet al automatisch gebeurd) je ExperiaBox en probeer het nu nog eens op je iPhone.

Laatst gewijzigd door ballegooier; 11 April 2011 om 16:54.
  #8  
Oud 14 April 2011, 16:31
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2010
Berichten: 6
Standaard Wi-Fi probleem opgelost

Beste lezers,
Ik heb zoals zovele ook problemen gehad met Wi-Fi thuis, dan weer wel dan weer geen verbinding terwijl de laptops prima verbinding hebben.
Oplossingin ieder geval bij mij) ondanks dat de mac filtering uitgeschakeld was in de router toch het mac adres van de iphone ingevoerd en zodra ik op de knop drukte had ik meteen perfecte Wi-Fi verbinding (tot nu toe).
Wellicht werkt dit bij meerdere mensen, succes.
  #9  
Oud 23 April 2011, 12:53
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 26 September 2008
Locatie: Tilburg
Berichten: 33
Standaard

Ik ga dat ook proberen.
Heb hetzelfde probleem.
Bedankt
  #10  
Oud 23 April 2011, 13:14
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2010
Berichten: 6
Standaard

Ik heb inmiddels weer wat anders geprobeerd wat tot nu toe de beste oplossing is.
Ik heb de router terug gezet naar fabrieksinstellingen en alles opnieuw ingesteld en sindsdien werkt het zoals het hoort. Altijd prima Wi-Fi verbinding met zowel de iphone als de laptops.
  #11  
Oud 23 April 2011, 15:22
remundo7000's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini 4 Wi-Fi 128GB (Zwart) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 19 June 2009
Locatie: Rotterdam
Berichten: 632
Standaard

Ik neem aan dat alle mensen met problemen deze "reparatie" al hebben geprobeerd.
Ik heb dit probleem ook gehad met mijn iphone.
Ik voeg hem voor de zekerheid toe omdat dit bij mijn vorige router, een Siemens Experia van KPN inderdaad, altijd werkte.

De router uitzetten;
10 minuten wachten;
de router weer aanzetten.

Het lag bij mijn experiabox altijd aan de router, en nooit aan de iphone!

Edit: 10 minuten is niet exact, kan wel korter,maar wel even een paar minuten uit laten staan.

Laatst gewijzigd door remundo7000; 23 April 2011 om 15:25.
  #12  
Oud 23 April 2011, 15:40
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 26 September 2008
Locatie: Tilburg
Berichten: 33
Standaard

Ik heb maar in de router instellingen zitten rommelen.
Ik weet ook niet precies maar hij werkt nu voorlopig.
  #13  
Oud 6 December 2012, 22:52
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 6 December 2012
Berichten: 2
Standaard iphone en Xperiabox

Ik had precies hetzelfde probleem, na installatie van de Xperiabox en aanvankelijke goede Wi-Fi met de iPhone4, daarna regelmatig wegvallen van de verbinding terwijl de overige draadloze apparaten in huis gewoon verbonden bleven. Ik heb in de instellingen Start - Wlan settings - Wireless Mode gewijzigd van Mixed n, g en b naar Mixed n en g. Daarna meteen weer verbinding. Hopelijk was dat het en blijft dat nu zo.

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 6 december 2012 om 22:43 ----------

... te vroeg gejuicht. Ongeveer een half uur na mijn vorige post schoot mijn iphone weer uit uit de Wi-Fi verbinding terug op 3G! Moet maar nog iets anders gaan proberen.
  #14  
Oud 7 December 2012, 10:07
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.648
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bwike1943 Bekijk bericht
Ik had precies hetzelfde probleem, na installatie van de Xperiabox
Het is bekend dat er problemen kunnen zijn met een KPN Experiabox en iOS 6.x.x. Blijkbaar kan dat opgelost worden met een firmware update van de Experiabox.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #15  
Oud 7 December 2012, 13:27
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 6 December 2012
Berichten: 2
Standaard

Bedankt voor de reactie. Inmiddels heb ik met hulp van de klantenservice van KPN het uitzendkanaal veranderd in 11; dit stond volgens mijn scherm op 1, maar volgens KPN op 0, en dan blijft-ie zoeken en valt geregeld weg. Nu op 11 gezet dus en tot dusver lijkt dat goed te werken.
  #16  
Oud 28 January 2013, 22:19
» iPhone 5s 64GB (Zilver) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 July 2008
Berichten: 14
Standaard

Ook ik ben via klantenservice KPN geholpen. Op kanaal 13 ipv automatisch zoeken. ALs stroom uitvalt gaat de experiabox automatisch op kanaal: automatisch. Dan moet je deze dus weer terugzetten naar kanaal 13.

Op adresveld internet:192.168.2.254
inloggen/doorklikken/wachtwoord maken
WLAN
Settings
channel13

En toen had ik weer Wi-Fi.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Sinds iPhone 4 geen Wi-Fi thuis Dejive Wi-Fi 12 17 October 2010 23:15
Een tip voor mensen met lan thuis: Internetten op iPod zonder Wi-Fi thuis DeathSpace Wi-Fi 0 20 May 2010 20:57
Wi-Fi werkt overal behalve thuis pieter0000 Wi-Fi 11 5 February 2009 19:22
Plotseling geen Wi-Fi meer Thuis mahket Archief 2 27 May 2008 00:33
Wi-Fi werkt alleen thuis...? drwhoe Archief 6 23 January 2008 01:08

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:14.