Data roamen in buitenland met KPN

Data roamen in buitenland met KPN discussie in Internet in buitenland (roaming) forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Mijn Iphone 3G met 2.2 werkt goed in Nederland en kan mijn mail via exchange ophalen. Ik heb een kpn abb. Echter in het ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Internet in buitenland (roaming)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 6 January 2009, 12:16
» iPhone NL 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 6 July 2008
Berichten: 2
Smile Data roamen in buitenland met KPN

Hallo,

Mijn Iphone 3G met 2.2 werkt goed in Nederland en kan mijn mail via exchange ophalen.
Ik heb een kpn abb.
Echter in het buitenland (duitsland, oostenrijk...) kan ik de data verbinding niet activeren.
Wie heeft er een oplossing voor mij?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 21 February 2009, 01:20
» iPhone 4S 32GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 August 2008
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jvdvoort Bekijk bericht
Hallo,

Mijn Iphone 3G met 2.2 werkt goed in Nederland en kan mijn mail via exchange ophalen.
Ik heb een kpn abb.
Echter in het buitenland (duitsland, oostenrijk...) kan ik de data verbinding niet activeren.
Wie heeft er een oplossing voor mij?
Ik heb het zelfde probleem, zit nu in Oostenrijk alleen de data verbinding werkt niet.
Iemand een oplossing op korte termijn ?
  #3  
Oud 25 February 2009, 12:50
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 November 2008
Berichten: 4
Standaard

Op de KPN site staan voor de G2 en de G3 de antwoorden. KPN helpdesk weet daar zelf overigens niets van.

Bij de iPhone 3G: Instellingen> Algemeen > Netwerk> Mobiel datanetwerk> (Mobiele data, Geavanceerd) Invullen bij

APN: portalmmm.nl
Gebruikersnaam: [leeg laten]
Wachtwoord: [leeg laten]

Met deze instelling werkt mijn iPhone plotseling buiten Nederland (zelfs in de VS)
  #4  
Oud 25 February 2009, 18:04
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Denk wel om de (hoge) kosten van dataverbruik via roaming!
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #5  
Oud 25 February 2009, 18:16
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 November 2008
Berichten: 4
Standaard

Klopt helemaal. Gelukkig heeft KPN daarvoor een speciaal abonnement en dan vallen de (zakelijke) kosten mee.
  #6  
Oud 11 March 2009, 17:56
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.1]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 22 September 2008
Berichten: 3
Talking iPhone in Frankrijk

Deze week (09/03/2009) werkten plotseling de instellingen van KPN Internet op mijn iPhone in Frankrijk niet meer, terwijl het daar steeds wel gewerkt heeft. Kreeg melding: "You are not subscribed to cellular data network", terwijl ik dat wel ben.
Dank voor de oplossing op het forum: Voer als APN in portalmmm.nl en laat gebruikersnaam en wachtwoord open en het werkt weer.

De suggestie kwam van Ton van H. Bedankt!
  #7  
Oud 29 April 2009, 11:32
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 November 2008
Berichten: 4
Standaard

Correctie op eerdere instellingen!

De instellingen zoals ik eerder door heb gekregen van KPN blijken niet goed te zijn. Daardoor kom je op een andere service ( i-Mode) en zijn de kosten hoger. De dataverkeer kosten tijdens een bezoek aan de VS waren gigantisch. Na 4 telefoontjes met KPN over de rekening bekenden zij dat zij de korting niet in rekening hadden gebracht en stuurden een creditnota van ruim € 200,-- ! Tevens kreeg ik het advies om de instelling te wijzigen in:

APN: Internet
Gebruikersnaam: [leeg laten]
Wachtwoord: [leeg laten]

Let op "Internet" werkt, "internet"werkt niet.

De kosten zijn nu weer normaal.
  #8  
Oud 5 July 2009, 15:40
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 December 2007
Locatie: amsterdam
Berichten: 145
Stuur een bericht via ICQ naar jaimiefanatic Stuur een bericht via Instant Messenger naar jaimiefanatic Stuur een bericht via MSN naar jaimiefanatic
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ton v H Bekijk bericht
Klopt helemaal. Gelukkig heeft KPN daarvoor een speciaal abonnement en dan vallen de (zakelijke) kosten mee.

wel stom dat ik als particulier 700 euro aan data verkeer moet betalen terwijl een bedrijf daar dan minder voor hoeft te betalen. Dat noem ik meten met 2 maten.
  #9  
Oud 9 July 2009, 02:50
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 April 2008
Berichten: 66
Standaard

Dan heb ik ook graag een vraag.
Ik heb de "ouderwetse" 2G Iphone (die met de metalen achterkant zeg maar) simlockvrij, SW 2.2 en jailbrake.
Nu werkt mijn internet met Hi Eindeloos Online vlekkeloos, maar ga ik echter naar het buitenland ( Belgie, Spanje ) dan kan ik het mooi vergeten (ja, ik heb data-roaming aan staan op dat moment).
Ik krijg dan steeds de melding: Mobiele datanetwerk activeren niet mogelijk: U hebt geen abonnement op een mobiele dataservice. Overigens: Toen ik voor het eerst me iPhone gebruikte, heb ik niets hoeven instellen.. internet binnen NL deed het direct.

Na vele telefoontjes aan de helpdesk van Hi/KPN ( met vriendelijke maar ook zeer minder vriendelijke personen) heb ik nu iemand gesproken die me wist te vertellen dat het aan de APN instellingen kon liggen, maar omdat hun de iPhone niet ondersteunde kon hij me niet verder helpen.
Weet iemand hier meer over, omdat ik komende week op vakantie naar GRIEKENLAND ga en hier graag van me internet gebruik wil maken.
Iemand bekend met dit "probleem" en nog belangrijker: Wie heeft voor mij de gouden oplossing..!?!?

Laatst gewijzigd door Pino; 9 July 2009 om 02:55.
  #10  
Oud 10 July 2009, 16:28
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 October 2007
Locatie: Ulvenhout
Berichten: 94
Stuur een bericht via Skype™ naar herk0039
Standaard Internet buitenland

Hoi,

ik heb ook met dit (internetverbinding buitenland)-probleem gezeten..
Wat ik uitgeprobeerd heb en werkte, kost echter wel geld, dataroaming!

Ga als je in het buitenland internet wil, naar je instellingen,
Eerst dataroaming aan.

Vul in, bij APN: Internet
Gebruikersnaam: plaatselijke provider
Wachtwoord: plaatselijke provider

Als je wil stoppen dataroaming uitzetten i.v.m. hoge kosten!

Hopelijk heb je hier iets aan,
gr.
Marian
  #11  
Oud 10 July 2009, 20:35
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 April 2008
Berichten: 66
Standaard

ik ga het proberen zodra ik in het buitenland ben..
ik vind het wel jammer dat het nog al moeilijk is voor KPN dit makkelijk te vermelden..
Dus gebruikersnaam en wachtwoord, zou als ik dan bijv. in Belgie zou zijn, bijvoorbeeld BASE moeten zijn..
Maar weet je ook of dit hoofdletter gevoelig is, of...???

Alvast mijn dank..

PS: Het probleem wat ik had, had jij dus ook begreep ik, en is nu wel opgelost..???

Groetjes
  #12  
Oud 15 January 2010, 21:06
ikmarc's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 April 2008
Locatie: Haarlem
Berichten: 1
Standaard

Op welk netwerk zit je dan? Ik heb afgelopen week met collega in vegas hoop gedoe gehad en uiteindelijk werkte bij beide dataroaming niet (wel in Duitsland e.d.)

groet Marc


APN: portalmmm.nl
Gebruikersnaam: [leeg laten]
Wachtwoord: [leeg laten]

Met deze instelling werkt mijn iPhone plotseling buiten Nederland (zelfs in de VS)[/QUOTE]
  #13  
Oud 15 January 2010, 21:24
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 October 2007
Locatie: Ulvenhout
Berichten: 94
Stuur een bericht via Skype™ naar herk0039
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ikmarc Bekijk bericht
Op welk netwerk zit je dan? Ik heb afgelopen week met collega in vegas hoop gedoe gehad en uiteindelijk werkte bij beide dataroaming niet (wel in Duitsland e.d.)

groet Marc


APN: portalmmm.nl
Gebruikersnaam: [leeg laten]
Wachtwoord: [leeg laten]

Met deze instelling werkt mijn iPhone plotseling buiten Nederland (zelfs in de VS)
[/QUOTE]

op het netwerk dat je links op je iphone ziet staan, die naam vul je precies zo in, achter gebruikersnaam en wachtwoord!
Dit bedoel je toch?
  #14  
Oud 9 February 2010, 14:16
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 February 2010
Berichten: 2
Standaard

ik ga volgende week naar oostenrijk en begrijp nu dus dat ik APN: portalmmm.nl moet invullen. ben benieuwd. heb in Duitsland al van alles geprobeerd om apn instellingen ed te wijzigen maar dat lukte niet, resultaat: geen internet. geen email. echt balen. hopelijk lukt het zo. Als iemand nog betere tips heeft heeeeeeeel graag.
  #15  
Oud 12 April 2010, 17:20
» iPhone 7 128GB (ProductRED) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 12 April 2010
Berichten: 29
Send a message via twitter to Biebiene
Standaard

nu weet ik het niet meer. Moet je nu Internet of portalmmm.nl invullen achter APN? En moet je de gebruikersnaam en wachtwoord nu wel of niet leeg laten?
  #16  
Oud 12 April 2010, 19:19
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 February 2010
Berichten: 2
Standaard dataroaming

ik heb nu ingevuld
APN Internet
Gebruiksnaam (leeg gelaten)
wachtwoord (leeg gelaten)

en tot nu toe doet hij het goed. ik vertrek morgen naar Milaan, hopelijk doet hij het daar ook
  #17  
Oud 15 April 2010, 14:33
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 April 2008
Berichten: 66
Standaard

Ik heb bij mijn Hi/KPN abbonnemt de volgende gegevens:

APN: internet
Gebruikersnaam: KPN
Wachtwoord: gprs

ook in diezelfde orde van hoofdletters en kleine letters
  #18  
Oud 19 May 2010, 14:20
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 August 2008
Locatie: Rotterdam
Berichten: 39
Standaard

Of zoek voordat je naar het buitenland gaat, de apn instellingen voor de providers daar. 9 van de 10 keer werkt het dan ook
  #19  
Oud 11 June 2010, 23:46
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 June 2010
Locatie: Bij Eindhoven
Berichten: 92
Standaard

En kun je dat niet uitzetten?
  #20  
Oud 30 June 2010, 05:19
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 January 2008
Berichten: 26
Standaard

Ik kan die gegevens nergens wijzigen iPhone 3G.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Data sim buitenland frankx Internet in buitenland (roaming) 2 24 June 2011 14:26
Ontvangst 3GS met kpn in het buitenland mvdkloos KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 0 6 January 2010 20:50
geen dataverkeer met KPN in buitenland redfoot KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 3 28 August 2009 16:23
Data abonnement met KPN LuigiStyla KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 0 7 November 2008 18:55

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:04.